Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

İşte ertelemek bu hastalığın en büyük düşmanı erteleme şimdi Bismillah de duşa gir bak çıktığında nasıl ferahlık gelecek
Şuan yapamam biraz konuşmaya burada bu hastalığı yaşamış bilen atlatmış ya da hala yaşıyanlar ile iletişim de olmak daha iyi geliyor en azından yalnız değilim diyorum kendi kendime. Güç veriyor.

Ben şuan umutsuzum iyiki yazdınız. Gerçü benimki majör depresyon panik atak değil ama çok zorluyor. Gündelik hayatı sürdürmek çok zor şu aşamada benim için...
Panik atak depresyon anksiyete bunlar hep el ele gezen belalar. Bende anksiyete olarak baslamıstı, evden cıkamamaya kadar vardı bir süre sonra depresyona döndü zaten o asamaya uzman desteği aldım. Cok geçmiş olsun. Evden cıkmak istemiyorsanız cıkmalı, spor yapmak istemiyorsanız da yapmalı gerekirse kendinizi zorlayarak sosyalleşmelisiniz. Cok bilmişlik gibi olmasın sadece ben saldıkca degil kendime ragmen kendimi zorladıkca iyileştim.

Şuan yapamam biraz konuşmaya burada bu hastalığı yaşamış bilen atlatmış ya da hala yaşıyanlar ile iletişim de olmak daha iyi geliyor en azından yalnız değilim diyorum kendi kendime. Güç veriyor.
Evet yalnız değilsin o kadar çok kişi yaşıyor ki akşamüstü daha iyi hissediyorum diyorsun ya şuan yapman çok daha mantıklı yarın sabah yine aynı şekilde kalktığın zaman bugün de yapamıcam diyeceksin ama yarın temiz bir cilt ile uyandığında o seni biraz daha motive edecek

Bende kendimi zorlayarak birşeyler yapayım o zaman. Çünkü ikü haftadır yatıyorum sonuç yok iyileşme anlamında. Peki gün gün arttırarak mı işler yaptınız yoksa bir sabah kalkıp o gün tüm yapmanız gerekenleri yaparak mı düzeldiniz nasıl oldu o süreç

Evet anksiyete ve panikatak geldiğinde ve hatta yoğun geldiğinde insanda motivasyon düşüklüğü böylece de yatağa yatma isteği oluşturuyor

Ben de 10 aydır terapi alıyorum insan yavaş yavaş öğreniyor bununla nasıl başetmesi gerektiğini ne mutlu yenmişsiniz dilerim tekrarlamadan mutlu mesut bir hayat yaşayın
Yeneli 3 sene oldu cok şükür. Stressten her telefon caldığında kötü bir haber geldi diye istifra ediyordum cok afadersiniz. Şimdi hiç. Cok uzak geliyor o günler. Ben atlattıysam bu belayı herkes atlatabilir

Mesela ilk temizlik falan yapıyordum ve dışarıda yürüyüşe çıkıyordum. Baktım yetmiyor. Arkadaşlara kafede randevulaşıyordum. Randevu zamanı gelsiğinde hiç istemesem de gidiyordum. Uykumu da düzene koymaya calıstım. Atıyorum 11-9 arası dışında kuralım vardı asla yatağa girmiyordum.

Bunları biraz adım adım yaptınız o zaman. Aslında 23 9 arası yatağa gitmemek de güzel bir kuralmış. Bunu bende yapsam biraz daha düzelince. Küçük küçük hedefler ile gitmek daha kolay olacak galiba. Çünkü birden bütün yükü almaya çalışrsam yapamayınca yeniden yıkım en başa dönme ihtimali çok fazla. Ama küçük küçük başarınca demekki oluyor yavaş yavaş deyip belki bir güven gelir.

Ben de ambulans sesi falan duyayım kalbim küt küt atıyor
Bende öyle şeyler yok sanırım bu panik atak veya anksiyete bozukluğu ile ilgili. Benimki majör depresyon genel belirti çökkünlük günlük işleri yapamamak karamsarlık ve kötü düşünceler sürekli yatma isteği iştahsızlık gibi şeyler

Evet benim anksiyeteye bağlı depresyondu

Yaptım duş aldım. Pijamaları değiştirdim başka pijama giydim.

Hiç birini yapamıyorum ki... Keşke bi film izleyebilsem ama hiç birini yapamıyorum kilitlenmiş gibiyim her yanım ağrıyor
Kalp çarpıntın varsa mide rahatsızlıklarından dolayı da olabiliyor.İki saatte bir, bir lokma ekmek ye.Midenin suyunu alır.Psikolojik rahatsızlıklarda mide gaz yapıp kalbi sıkıştırabiliyor.Ama içi dolu trabzon ekmeği tarzı

Yalnız değilim diyerek durumunu normalleştiriyorsun.Bunun yerine hemen şimdi ne yapmalıyım dersen daha iyi olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…