- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #6.861
Ben radyo ve yotube dinliyorum. Birde el işi yapmaya çalış ama saymalı hesaplı kafan yorulsun onu düşünürken kurmaya kendini dinlemeye vakti olmasın.Hiç birini yapamıyorum ki... Keşke bi film izleyebilsem ama hiç birini yapamıyorum kilitlenmiş gibiyim her yanım ağrıyor
Okuma zaten bunca zamandır okudum yanlış yaptım bundan sonra hiçbir belirti okumuyorum sonra aynı belirtileri yaşıyor insanAynen okudukca biniyor sırtıma sanki
Gerçekten öyle oluyor ve psikolojik olduğunu bilsen bile inanmıyorsun ben okuyorum sonra bakıyorum bende de başlamış korku üstüne korku ekleniyor ben yine hastaneye attım kendimi resmen psikolojik acı çekiyorum keşke Bi ilaçla geçseOkuma zaten bunca zamandır okudum yanlış yaptım bundan sonra hiçbir belirti okumuyorum sonra aynı belirtileri yaşıyor insan
Gittin mi bugün doktora gidecektin?Gerçekten öyle oluyor ve psikolojik olduğunu bilsen bile inanmıyorsun ben okuyorum sonra bakıyorum bende de başlamış korku üstüne korku ekleniyor ben yine hastaneye attım kendimi resmen psikolojik acı çekiyorum keşke Bi ilaçla geçse
Evet aynıları var tıpkı anlattığınız gibi akşama doğru iyilik hali geliyor ve dediğiniz gibi insan o iyilik halini kaybetmemek için uyumak istemiyor çünkü sabah nasıl olcağını biliyorsun. Dün akşam bugün için güzel planlar yapmıştım ama hiç birini yapamadım desem yeridir. Kızım 10 da uyandı ben çıkamadım yataktan kalkamadım. Bir saat sonra falan sen ne biçim annesin kalk çocuga kahvaltı ver diye kendimi şartladım ve çok zor da olsa kalktım. Yumurtalı ekmek yapabildim süt ısıttım havuç ve salatalık soydum zar zor onu yedirip kendimi yine yatakta buldum. Çok çabalıyorum çok kızıyorum kendime ne biçim annesin ne biçim eşsin ne biçim insansın diye. Ancak yapamıyorum çok zorluyorum bu kadar yapabildim...Seni çok iyi anlıyorum depresyonda zaten genelde sabahları daha kötü hissetme akşamüstüne doğru daha iyi hissetme hali oluyor. Hatta akşam yine sabah kötü uyanacağım diye uyumak istemiyor hatta daha geç saatlerde yatmak istiyor sırf o iyi olduğu hali ile daha çok vakit geçirmek için. Sabah yataktan kalkmak istemiyorsun hiçbir şeyden zevk almıyorsun dimi o yataktan kalk kalktığında bi çay koy kendine evet bunları yaparken çokk zor olacak müzik aç radyo aç TV aç zihninin bişeyle meşgul olması için kötü halini dinlememek için sonra istemesen de ye istersen bir dilim kuru ekmek çay iç ama az da olsa ye ki dermanın gelsin. Sonra yine yatmak isteyeceksin yatak seni çekecek amann kötüyüm işte zevk almıyorum iyileşemicem ben öl kurtul gibi düşünceler gelecek. Ama dinleme ve kendine mesela bugün şu işi yapıcam 15 dk lık bir iş de olsa yapmaya çalış yaptıkça açıldığını anlayacaksın. Zorla mutfağa girip yemek yaptığım günleri çok iyi hatırlıyorum. Kendimi sürüye sürüye kızımı parka götürdüğümü. Anneme hastaneye giderken eşlik edip ertesi gün tahlilleri için ben gelemicem babamla git dediğimi çünkü yatmak istiyordum yataktan çıkmak çok zordu. Bir de mesela bir amaç edin hayatta bir amacın olsun bu ister çevrende yardıma ihtiyacı olan bir aile olabilir. Kızının küçük gelen kıyafetlerini ayıklayıp bi ihtiyacı olan bi aileyi bulup vermek olur iyilik yaptıkça insana değişik bir huzur geliyor. Aslında o yaptığımız iyilik karşıdakine değil kendi ruhumuza yatırım oluyor. Örneğin yakınında mutlaka bir yaşlı vardır onunla ilgilenmek olur diyeceksin ki ben ailemle ilgilenemiyorum nasıl biriyle ilgileneyim ki bir gün de olsa birine mutlaka bir iyilik yap ruhuna nasıl iyi geldiğini anlayacaksın ben kendim satış yapmaya başladım hobi olarak başladım sonra sattıklarımdan bazı kişilere öyle indirimler yaparak mutlu ettim ki onlar bana dua ettikçe çok mutlu oldum ihtiyacı olanlara hediye verdim. Satış yaptığım kişilerle dostluk kurdum. En son hedeflerim arasında huzurevine gitmek vardı gittim gittiğim şube kapanmıştı. Başka yerdeki de randevu ile alıyordu ben alamadan pandemi girdi araya kendine göre mutlaka bişey bulabilirsin. Sen de bir işin ucundan başlayabilirsin ben yaptıysam sen de yaparsın niyet et Bismillah de kalk bak Allah nasıl gayret verecek. Her yeni gün yeni bir umut demek. Biliyorum anlattıklarım çok zor ara ara ben de tökezler gibi oluyorum. Ama kendimi motive edecek videolar izliyorum etki ediyor bir de en önemlisi dua hep dua ediyorum iyileşmem için ve tüm hastalar için. Tedavim de oluyorum sadece ilaçla da olmuyor bunun çok farkına vardım. Terapi aldım başaramadığım zamanlar çok oldu doktorun dediklerini uygulayamadığım zor uyguladığım ilaç bir nevi koltuk değneği görevi görüyor ilk iş senin gayretinde bitiyor.
Olsun bunu yapman bile başarı sonuçta kalkıp kızınla kahvaltı yapmışsın peki yatakta giydiğin kıyafetleri değiştirdin mi kıyafette çok etkiliyor mesela ben bugün dışarı çıkacakmış gibi giyindim aynaya baktığında kendine iki türlü kıyafetle de bak nasıl sana enerji verdiğini anlayacaksınEvet aynıları var tıpkı anlattığınız gibi akşama doğru iyilik hali geliyor ve dediğiniz gibi insan o iyilik halini kaybetmemek için uyumak istemiyor çünkü sabah nasıl olcağını biliyorsun. Dün akşam bugün için güzel planlar yapmıştım ama hiç birini yapamadım desem yeridir. Kızım 10 da uyandı ben çıkamadım yataktan kalkamadım. Bir saat sonra falan sen ne biçim annesin kalk çocuga kahvaltı ver diye kendimi şartladım ve çok zor da olsa kalktım. Yumurtalı ekmek yapabildim süt ısıttım havuç ve salatalık soydum zar zor onu yedirip kendimi yine yatakta buldum. Çok çabalıyorum çok kızıyorum kendime ne biçim annesin ne biçim eşsin ne biçim insansın diye. Ancak yapamıyorum çok zorluyorum bu kadar yapabildim...
Başlayalım bitsin artık bu majör depresyon beni ele geçiriyor üzülüyorum elimde olduğu kadar mücadele eden ediyorum dua ediyorum zorlayarak da olsa birşeyler yapmaya çalısıyorum ama çok kısıtlı. Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum adım adım olmalı galiba her gün biraz daha arttırmak gibi aktiviteleri bugün mesela kahvaltı yaptırabildiysem yarın da bunu yapıp üstüne bir şey daha koyabilirim. Ertesi gün birsey daha böyle böyle belki düzelir herşey...Şimdi bana diyeceksiniz ki "Sen atlamışsın tabii ki böyle kolay 'şunu yap bunu yap' dersin". Hayır atlatmadım, bunu atlatmayı öğrendim değil öğrenmeye çalışıyorum. Herkes hayatının bir döneminde kaygı bozukluğu, depresyon gibi rahatsızlıkları yaşamıştır. Ya hayatında sevdiği birini kaybeymiştir, ya aldatılmıştır, kaza geçirmiştir, psikolojik yahut fiziksel şiddet görmüştür, dışlanmıştır bu örnekler çoğaltılabilir. Bir müddet yaşadıktan sonra bir şekilde yine hayatına adapte olmuş yoluna devam etmiştir. Bizde de olan durum daha sık kaygı bozukluğu yaşamamız ve yelkenleri suya çabuk koymamızdır. Çiçekleri düşünelim; menekşe ile papatya aynı şekilde mi yetiştirilir? Menekşe hassas bir bitkidir, bebek gibi özel ilgilenmek gerekir doğrudan güneşi sevmez, yaprakları erir sulama şekli bile farklıdır keza orkide de öyle camın önüne koyun bakın 2 güne o bitki ne hale geliyor. Biz de hassas insanlarız o yüzden kendimize daha özen göstermeliyiz çiçeklerin bile bakımı ayrı iken her insanın yetişme tarzı hayattaki olaylara karşı bakış açısı etkilenme durumu farklıdır. Şimdi aklınızdan "ya kalp krizi geçiriyorsam hastaneye vakitlice yetişmem lazım" ee defalarca kez gittin öğrendin ki psikolojik bir durum tabii ki bazı hastalıklarda erken teşhis önemli ama bizim yaşadıklarımız beynimizin bir oyunu ona adapte olduğumuz zaman resmen bizi kölesi haline getiriyor değil mi? Günlerimiz tahlil yaptırmakla hastaneye gitmekle geçiyor. Ya bu sefer öleceksek düşüncesi geliyor değil mi? Eğer ecelin geldiyse istediğin kadar hastaneye yetişmeye çalış Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç bilenler bilir adam helikopter ambulansla taşındı hastaneye götürüldü yetiştirildi sonuç kurtarılamadı. Ömür bitmiş istediğin kadar hastaneye yetiş. Biz de ne yapalım sürekli hastaneye gidip verimli geçireceğimiz, yahut başka şeylerle ilgilenmemiz gereken zamanı gelin başka şeylere odaklanalım, ilgilenelim. Bunları yapmak elbette kolay değil ama işin ucundan başlarsak devamı çorap söküğü gibi gelir. Bir gün bu hayat bitecek gelin biz bu hayatı dolu dolu yapmak istediklerimizi yaparak geçirelim. Canın yapmak mı istemiyor benim de istemiyordu canım yatmak istediği zaman yattım. Yat yat yat hayatımda birşey değişmedi demek ki bunun çözümü yatarak geçirmek değil. Hayatımızda bir amaç edinelim onun için hayatta mücadele etmeye çalışalım. Ama zor ama kolay işte hayat böyle. Hayat bir mücadele ile geçiyor kimin hayatı kolay geçiyor ki herkesin kendine göre var bir mücadelesi sana göre seninki zor ona göre onun ki hadi bakalım başlayalım mı?
Hayır hiç değiştiremedim hala da aynı pijamalar var üstümde. Halim yok içimden de gelmiyor ki hiç. Galiba hasta oldum olalı sadece banyodan banyoya değiştiriyorum üstümü ve siz sorana kadar bunun farkında bile değildim.Olsun bunu yapman bile başarı sonuçta kalkıp kızınla kahvaltı yapmışsın peki yatakta giydiğin kıyafetleri değiştirdin mi kıyafette çok etkiliyor mesela ben bugün dışarı çıkacakmış gibi giyindim aynaya baktığında kendine iki türlü kıyafetle de bak nasıl sana enerji verdiğini anlayacaksın
Bak ben 1.sayfaya gittim 29 Ocak 2020 de yazmışım yataktan çıkamıyorum diye bak ben çıktıysam sen de çıkarsın ben de yatsam inan yatarım bak şimdi bugün biraz daha gayret et ve güzel beğendiğin kıyafetlerden giy ben bugün bildiğin kırmızı elbisemi altın varaklı küpelerimi taktım hatta eşim kızıma dedi bak annen bugün dışarı gidecek gibi giyinmiş dedi aslında kendim için giyindim illa ki dışarı gitmek için güzel giyinmemiz gerekmiyorBaşlayalım bitsin artık bu majör depresyon beni ele geçiriyor üzülüyorum elimde olduğu kadar mücadele eden ediyorum dua ediyorum zorlayarak da olsa birşeyler yapmaya çalısıyorum ama çok kısıtlı. Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum adım adım olmalı galiba her gün biraz daha arttırmak gibi aktiviteleri bugün mesela kahvaltı yaptırabildiysem yarın da bunu yapıp üstüne bir şey daha koyabilirim. Ertesi gün birsey daha böyle böyle belki düzelir herşey...
Çok etkiliyor ben evvelki gün pijamaları biraz geç çıkardım çaydanlık yansımasında kendimi gördüm ay bu halim ne hasta olacak gibi duruyorum dedim içimden dün duş aldım kıyafetlerimi de değiştirdim dişlerimi fırçaladım cildimi temizledim yürüyüşe çıktım canım hiç yürümek istemedi ama zorladım kendimiHayır hiç değiştiremedim hala da aynı pijamalar var üstümde. Halim yok içimden de gelmiyor ki hiç. Galiba hasta oldum olalı sadece banyodan banyoya değiştiriyorum üstümü ve siz sorana kadar bunun farkında bile değildim.
İnş bende sizin gibi toparlarım zamanla. 29 ekimden beri böyleyim ben. Çok uzun zaman olmadı ama bana sorarsanız sanki yıllar oldu gibi. Kendinizi iyi hissetmeniz giyinmeniz ne güzel. Ben henüz o aşamalar için sanırım yolun çok başındayım. İlaçların tam etkisi bile sanırım 6 hafta da ortaya çıkıyormuş allahım sabır güç kuvvet versin. Şifa versin hepimize.Bak ben 1.sayfaya gittim 29 Ocak 2020 de yazmışım yataktan çıkamıyorum diye bak ben çıktıysam sen de çıkarsın ben de yatsam inan yatarım bak şimdi bugün biraz daha gayret et ve güzel beğendiğin kıyafetlerden giy ben bugün bildiğin kırmızı elbisemi altın varaklı küpelerimi taktım hatta eşim kızıma dedi bak annen bugün dışarı gidecek gibi giyinmiş dedi aslında kendim için giyindim illa ki dışarı gitmek için güzel giyinmemiz gerekmiyor
Amin inşallah evet ilacın tam etkisi 6 haftada gösteriyor ama ilaç kullanırken bile insan bazen bu şekilde olabiliyor bence kızına kahvaltı hazırladıysan şuan sevdiğin bir kıyafeti de giyebilirsin. Gerçekten ruh haline çok etki ediyor bunu ben değil uzmanlar söylüyor denedim ve gerçekten öyleİnş bende sizin gibi toparlarım zamanla. 29 ekimden beri böyleyim ben. Çok uzun zaman olmadı ama bana sorarsanız sanki yıllar oldu gibi. Kendinizi iyi hissetmeniz giyinmeniz ne güzel. Ben henüz o aşamalar için sanırım yolun çok başındayım. İlaçların tam etkisi bile sanırım 6 hafta da ortaya çıkıyormuş allahım sabır güç kuvvet versin. Şifa versin hepimize.
O zaman adım adım gideyim yarın yine çocuga kahvaltı hazırlayayım üstüne birde bir duş alıp kaç gündür sırtımda olduğunu hatırlamadığım bu pijamaları çıkarıp güzel birseyler giyeyim. Bugün yapamam gibi iyi değilim...Amin inşallah evet ilacın tam etkisi 6 haftada gösteriyor ama ilaç kullanırken bile insan bazen bu şekilde olabiliyor bence kızına kahvaltı hazırladıysan şuan sevdiğin bir kıyafeti de giyebilirsin. Gerçekten ruh haline çok etki ediyor bunu ben değil uzmanlar söylüyor denedim ve gerçekten öyle
İşte ertelemek bu hastalığın en büyük düşmanı erteleme şimdi Bismillah de duşa gir bak çıktığında nasıl ferahlık gelecekO zaman adım adım gideyim yarın yine çocuga kahvaltı hazırlayayım üstüne birde bir duş alıp kaç gündür sırtımda olduğunu hatırlamadığım bu pijamaları çıkarıp güzel birseyler giyeyim. Bugün yapamam gibi iyi değilim...
Ben şuan umutsuzum iyiki yazdınız. Gerçü benimki majör depresyon panik atak değil ama çok zorluyor. Gündelik hayatı sürdürmek çok zor şu aşamada benim için...Takıntıyı, panik atağı yaşamayan bilmez. Takma o kadar der geçer. Senelerce cektim psikolog ve meditasyonla yendim cok şükür. Sabahları cocuklar uyanmadan, ya da uyuduktan sonra cay/kahve içip keyif yapmak için en azından 30 dk ayırıyorum. Gözlerimi kapayıp sadece nefes alıp verisime odaklanıyorum. İç sesimin kötü kötü konuşmaya başladığını farkedince yine nefesime odaklanıyorum. Böyle böyle yavas yavas o vesvese yapan ic sesim gitti. Dusmanım olsa bu derdi ceksin istemem. İnsan hic gecmeyeceğini düşünüyor. Umutsuzlağa kapılan vardır, gectiğini duymak rahatlartır diye yazmak istedim.
Kesinlikle üzerine gitmek lazım. Yarın değil bu gün, hemen. Yok ise yaramıyor su bu demeden devam etmek gerekli.İşte ertelemek bu hastalığın en büyük düşmanı erteleme şimdi Bismillah de duşa gir bak çıktığında nasıl ferahlık gelecek
Ben de 10 aydır terapi alıyorum insan yavaş yavaş öğreniyor bununla nasıl başetmesi gerektiğini ne mutlu yenmişsiniz dilerim tekrarlamadan mutlu mesut bir hayat yaşayınTakıntıyı, panik atağı yaşamayan bilmez. Takma o kadar der geçer. Senelerce cektim psikolog ve meditasyonla yendim cok şükür. Sabahları cocuklar uyanmadan, ya da uyuduktan sonra cay/kahve içip keyif yapmak için en azından 30 dk ayırıyorum. Gözlerimi kapayıp sadece nefes alıp verisime odaklanıyorum. İç sesimin kötü kötü konuşmaya başladığını farkedince yine nefesime odaklanıyorum. Böyle böyle yavas yavas o vesvese yapan ic sesim gitti. Dusmanım olsa bu derdi ceksin istemem. İnsan hic gecmeyeceğini düşünüyor. Umutsuzlağa kapılan vardır, gectiğini duymak rahatlartır diye yazmak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?