Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

YouTube da psikolog Tülay Kök ün butun videolarini ders gibi bastan sona seyretmenizi öneririm. Ben de kaygı bozukluğu hastasiyim ilac tedavisi görüyorum, ne zaman kaygim biraz yukselse aklima tulay Kök un bazi sozlerini getiriyorum onun videolari iyi geliyor. Beyhan Budak da youtube da ayni sekilde iyi bir psikolog.

Okuma zaten bunca zamandır okudum yanlış yaptım bundan sonra hiçbir belirti okumuyorum sonra aynı belirtileri yaşıyor insan
Gerçekten öyle oluyor ve psikolojik olduğunu bilsen bile inanmıyorsun ben okuyorum sonra bakıyorum bende de başlamış korku üstüne korku ekleniyor ben yine hastaneye attım kendimi resmen psikolojik acı çekiyorum keşke Bi ilaçla geçse

Şimdi bana diyeceksiniz ki "Sen atlamışsın tabii ki böyle kolay 'şunu yap bunu yap' dersin". Hayır atlatmadım, bunu atlatmayı öğrendim değil öğrenmeye çalışıyorum. Herkes hayatının bir döneminde kaygı bozukluğu, depresyon gibi rahatsızlıkları yaşamıştır. Ya hayatında sevdiği birini kaybeymiştir, ya aldatılmıştır, kaza geçirmiştir, psikolojik yahut fiziksel şiddet görmüştür, dışlanmıştır bu örnekler çoğaltılabilir. Bir müddet yaşadıktan sonra bir şekilde yine hayatına adapte olmuş yoluna devam etmiştir. Bizde de olan durum daha sık kaygı bozukluğu yaşamamız ve yelkenleri suya çabuk koymamızdır. Çiçekleri düşünelim; menekşe ile papatya aynı şekilde mi yetiştirilir? Menekşe hassas bir bitkidir, bebek gibi özel ilgilenmek gerekir doğrudan güneşi sevmez, yaprakları erir sulama şekli bile farklıdır keza orkide de öyle camın önüne koyun bakın 2 güne o bitki ne hale geliyor. Biz de hassas insanlarız o yüzden kendimize daha özen göstermeliyiz çiçeklerin bile bakımı ayrı iken her insanın yetişme tarzı hayattaki olaylara karşı bakış açısı etkilenme durumu farklıdır. Şimdi aklınızdan "ya kalp krizi geçiriyorsam hastaneye vakitlice yetişmem lazım" ee defalarca kez gittin öğrendin ki psikolojik bir durum tabii ki bazı hastalıklarda erken teşhis önemli ama bizim yaşadıklarımız beynimizin bir oyunu ona adapte olduğumuz zaman resmen bizi kölesi haline getiriyor değil mi? Günlerimiz tahlil yaptırmakla hastaneye gitmekle geçiyor. Ya bu sefer öleceksek düşüncesi geliyor değil mi? Eğer ecelin geldiyse istediğin kadar hastaneye yetişmeye çalış Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç bilenler bilir adam helikopter ambulansla taşındı hastaneye götürüldü yetiştirildi sonuç kurtarılamadı. Ömür bitmiş istediğin kadar hastaneye yetiş. Biz de ne yapalım sürekli hastaneye gidip verimli geçireceğimiz, yahut başka şeylerle ilgilenmemiz gereken zamanı gelin başka şeylere odaklanalım, ilgilenelim. Bunları yapmak elbette kolay değil ama işin ucundan başlarsak devamı çorap söküğü gibi gelir. Bir gün bu hayat bitecek gelin biz bu hayatı dolu dolu yapmak istediklerimizi yaparak geçirelim. Canın yapmak mı istemiyor benim de istemiyordu canım yatmak istediği zaman yattım. Yat yat yat hayatımda birşey değişmedi demek ki bunun çözümü yatarak geçirmek değil. Hayatımızda bir amaç edinelim onun için hayatta mücadele etmeye çalışalım. Ama zor ama kolay işte hayat böyle. Hayat bir mücadele ile geçiyor kimin hayatı kolay geçiyor ki herkesin kendine göre var bir mücadelesi sana göre seninki zor ona göre onun ki hadi bakalım başlayalım mı?

Evet aynıları var tıpkı anlattığınız gibi akşama doğru iyilik hali geliyor ve dediğiniz gibi insan o iyilik halini kaybetmemek için uyumak istemiyor çünkü sabah nasıl olcağını biliyorsun. Dün akşam bugün için güzel planlar yapmıştım ama hiç birini yapamadım desem yeridir. Kızım 10 da uyandı ben çıkamadım yataktan kalkamadım. Bir saat sonra falan sen ne biçim annesin kalk çocuga kahvaltı ver diye kendimi şartladım ve çok zor da olsa kalktım. Yumurtalı ekmek yapabildim süt ısıttım havuç ve salatalık soydum zar zor onu yedirip kendimi yine yatakta buldum. Çok çabalıyorum çok kızıyorum kendime ne biçim annesin ne biçim eşsin ne biçim insansın diye. Ancak yapamıyorum çok zorluyorum bu kadar yapabildim...

Olsun bunu yapman bile başarı sonuçta kalkıp kızınla kahvaltı yapmışsın peki yatakta giydiğin kıyafetleri değiştirdin mi kıyafette çok etkiliyor mesela ben bugün dışarı çıkacakmış gibi giyindim aynaya baktığında kendine iki türlü kıyafetle de bak nasıl sana enerji verdiğini anlayacaksın

Başlayalım bitsin artık bu majör depresyon beni ele geçiriyor üzülüyorum elimde olduğu kadar mücadele eden ediyorum dua ediyorum zorlayarak da olsa birşeyler yapmaya çalısıyorum ama çok kısıtlı. Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum adım adım olmalı galiba her gün biraz daha arttırmak gibi aktiviteleri bugün mesela kahvaltı yaptırabildiysem yarın da bunu yapıp üstüne bir şey daha koyabilirim. Ertesi gün birsey daha böyle böyle belki düzelir herşey...

Hayır hiç değiştiremedim hala da aynı pijamalar var üstümde. Halim yok içimden de gelmiyor ki hiç. Galiba hasta oldum olalı sadece banyodan banyoya değiştiriyorum üstümü ve siz sorana kadar bunun farkında bile değildim.

Bak ben 1.sayfaya gittim 29 Ocak 2020 de yazmışım yataktan çıkamıyorum diye bak ben çıktıysam sen de çıkarsın ben de yatsam inan yatarım bak şimdi bugün biraz daha gayret et ve güzel beğendiğin kıyafetlerden giy ben bugün bildiğin kırmızı elbisemi altın varaklı küpelerimi taktım hatta eşim kızıma dedi bak annen bugün dışarı gidecek gibi giyinmiş dedi aslında kendim için giyindim illa ki dışarı gitmek için güzel giyinmemiz gerekmiyor

Çok etkiliyor ben evvelki gün pijamaları biraz geç çıkardım çaydanlık yansımasında kendimi gördüm ay bu halim ne hasta olacak gibi duruyorum dedim içimden dün duş aldım kıyafetlerimi de değiştirdim dişlerimi fırçaladım cildimi temizledim yürüyüşe çıktım canım hiç yürümek istemedi ama zorladım kendimi

İnş bende sizin gibi toparlarım zamanla. 29 ekimden beri böyleyim ben. Çok uzun zaman olmadı ama bana sorarsanız sanki yıllar oldu gibi. Kendinizi iyi hissetmeniz giyinmeniz ne güzel. Ben henüz o aşamalar için sanırım yolun çok başındayım. İlaçların tam etkisi bile sanırım 6 hafta da ortaya çıkıyormuş allahım sabır güç kuvvet versin. Şifa versin hepimize.

Amin inşallah evet ilacın tam etkisi 6 haftada gösteriyor ama ilaç kullanırken bile insan bazen bu şekilde olabiliyor bence kızına kahvaltı hazırladıysan şuan sevdiğin bir kıyafeti de giyebilirsin. Gerçekten ruh haline çok etki ediyor bunu ben değil uzmanlar söylüyor denedim ve gerçekten öyle

O zaman adım adım gideyim yarın yine çocuga kahvaltı hazırlayayım üstüne birde bir duş alıp kaç gündür sırtımda olduğunu hatırlamadığım bu pijamaları çıkarıp güzel birseyler giyeyim. Bugün yapamam gibi iyi değilim...

Takıntıyı, panik atağı yaşamayan bilmez. Takma o kadar der geçer. Senelerce cektim psikolog ve meditasyonla yendim cok şükür. Sabahları cocuklar uyanmadan, ya da uyuduktan sonra cay/kahve içip keyif yapmak için en azından 30 dk ayırıyorum. Gözlerimi kapayıp sadece nefes alıp verisime odaklanıyorum. İç sesimin kötü kötü konuşmaya başladığını farkedince yine nefesime odaklanıyorum. Böyle böyle yavas yavas o vesvese yapan ic sesim gitti. Dusmanım olsa bu derdi ceksin istemem. İnsan hic gecmeyeceğini düşünüyor. Umutsuzlağa kapılan vardır, gectiğini duymak rahatlartır diye yazmak istedim.

İşte ertelemek bu hastalığın en büyük düşmanı erteleme şimdi Bismillah de duşa gir bak çıktığında nasıl ferahlık gelecek

Ben şuan umutsuzum iyiki yazdınız. Gerçü benimki majör depresyon panik atak değil ama çok zorluyor. Gündelik hayatı sürdürmek çok zor şu aşamada benim için...

Ben de 10 aydır terapi alıyorum insan yavaş yavaş öğreniyor bununla nasıl başetmesi gerektiğini ne mutlu yenmişsiniz dilerim tekrarlamadan mutlu mesut bir hayat yaşayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…