Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Çiğdem hanım size mesaj yolladım.

Senin depresyon anksiyeteden kaynaklı canım onla uğraşmaktan canın bişey yapmak istemiyor istememekten ziyade takatin kalmıyor çok aşırı geldiği günlerde bazen diyordum birçok iş yapsam bu kadar yorulmam

İlaç da almadan atlatacak gibi durmuyor çok yoğun yaşıyor kendini inandıramıyor terapistim bu konuda şunu söylüyor ilaç koltuk değneği gibi destek sağlıyor yani ilaçla da tam çözüm değil ilaçla bile yaşıyor insan anksiyete dönem dönem bununla başetmeyi öğrenmek gerek

İlaç 6 hafta etkisini göstermeye başlıyor ama senin de gayret etmen gerek ben hastaneye yattığım gün anlatmıştım bi bayan vardı 1 aydır oradaymış bişey değişmemiş hayata küs gibi duruyordu ben konuştum mesela hiç oralı olmadı oğlu askere gittiğinde depresyona girmiş hastaneye yatmış bişey değişmemiş biraz da onun gayretinde mesela

Ona yoğunlaştıkça daha çok oluyor dikkate almamaya çalışın bir süre sonra çok yoğun gelmeyecek her an kötü bişey olacak hissi bana da geliyor

Panikatak için çok ağır ilaç verilmiyor depresyon da yoksa ben bi dönem küçük dozlu bi ilaçla atlatmıştım ama sonra yine nüksetti tabi anksiyete de eklendi vay ki ne vay kardiyolojiye defalarca gittim artık çok gitmiyorum senede bir kez gidiyorum yine içim rahat etsin diye 2011 yılıydı sanırım yeni tanışmıştım bununla 2 günde bir hastanedeydim ne endoskopi kaldı yapılmadık ne emar ev röntgen dolmuştu kan tahlilleri idrar ultrason koca bir poşet sonra dediler bu psikolojik dönem dönem yine nüksediyor

20 gündeyse çok iyiymiş yani 10 senedir uğraşıyorum
Panik atak ın kolay bir tedavisi var demişti depresyona göre ama sanırım onda da düzenli ilaç kullanmak zorunda olabilir insan. Bu tarz hastalıkları tansiyon şeker gibi düşün demişti dr um senin elinde mi mesela şekrerini düşürmek tansiyonunu düşürmek ilaç almadan olur mu olmaz bu da öyle demişti beyindeki kimyasallarda dengesizlikler oluyor ve ilaç bu dengeyi normale getiriyor o zamanda kişi iyileşiyor ama tedaviyi yarıda kesmek ilaçları bırakmak vs hastalığı tekrar ettiriyor diye anlatmıştı.

Aynen de öyle. Hele ki bu akşam beni felaket sardı bi acayip can sıkıntısı fenalık geçirecek düşünceleri. Sol taraflarıma göğüs taraflarıma ağrılar girmesi anlatılmaz kötüydü. İnanın bende anlayamadım bu panik atak mı yoksa anksiyete mı çözemedim

Depresyon için beyindeki seratonin nöradrenalin dopamin birşeyler daha saymıştı hatırlamıyorum tam bu kimyasalların dengesi bozuluyor tamemen bir beyin hastalığı ilaç kullanınca bunlar normal insanlardaki gibi dengeye geliyor ve zaten o zaman gün boyu istesende yatamazsın normal yaşantıya dönersin demişti.

Beyindeki kimyasallar bir türlü düzelmedi tam ilaçla içip de yaşayan da çok bunu tam olarak çözüm ilaç da değil sanırım

Anksiyete bu eğer kendini gerçekten bişey olacağına kesin inandırıp yaşıyor gibi olursan bu da panikatak

Bence korkmayın panik atak ın ilacı ağır bir ilaç değil. Hangi ildesiniz bilmiyorum ama araştırın sıradan bir dr yerine orada bilinen başarılı bir dr dan randevu alıp gidin. Mümkünse prof ya da doçent falan bulmaya çalışın. Tedavinizi düzenler ve 1 aya kalmaz iyileşirsiniz.

İnşallah canım bi ara gitmeyi düşünüyorum fakat şu virüsten dolayıda güvenemiyorum. Bi fırsatını bulup gidersem ilacı kullanırsam belki o zaman rahatlarım umarım.

Beyindeki kimyasallar bir türlü düzelmedi tam ilaçla içip de yaşayan da çok bunu tam olarak çözüm ilaç da değil sanırım
Doğru ilaç olmayabilir. Sanırım her vaka ya her ilaç olmuyor çok çeşitli antidepresan grupları var sssı lar ssnr ler ve birkaç grup daha var. Doğru ilaç bulununca tedaviden de fayda görülüyorsa ve iyileşme sağlandıysa yarım bırakılmadığında tedavi büyük oranda iyileşiliyor ama tekrarlama olasığı çok yüksek. İlk atakta oran %50 ikinci atakta %70 üçüncü ataktan sonra tekrarlama riski %90 a çıkıyor. O yüzden tedavi de çok bilinçli olmak lazım. Mesela ben iyileşirsem üçüncü atağım olduğu için ilaç konusuna ve terapi konusuna çok dikkat etmem lazım ve dr kontrolunden çıkmamam lazım.

Benim ki her ikiside olmalı. Çünkü her ikisini de yaşıyorum. Ağır basıyor ama bu korkular. Heleki affedersiniz duş alamıyorum o derece felaket oluyorum.
Bana bi ara duştayken ya bayılırsam ya beyin kanaması geçirirsem diye geliyordu o geçti şimdi de başka bişey başladı evet ikisi de var anksiyete panikatak ikisi birlikte oluyor

İnşallah canım bi ara gitmeyi düşünüyorum fakat şu virüsten dolayıda güvenemiyorum. Bi fırsatını bulup gidersem ilacı kullanırsam belki o zaman rahatlarım umarım.
Düzelirsiniz inş doğru dr doğru ilaç ile birleşince çabuk atlatırsınız ama ertelemeyin durumunuzu kronik hale getirmeyin. Sıradan bir yere gitmeyin araştırın iyi bir dr a gidin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…