- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #6.961
Çiğdem hanım size mesaj yolladım.Kardiyolojiye gittim birşeylerin yapıldı kalpte bişey çıkmadı. Panik atağa yakın bişey dedi. Psikyatriye gitmedim ilaçlar ağır gelecek vs diye ama korkularım çok aģır basıyor. Sizde aynısını yaşadınızmı kurtulabildinizmi
Senin depresyon anksiyeteden kaynaklı canım onla uğraşmaktan canın bişey yapmak istemiyor istememekten ziyade takatin kalmıyor çok aşırı geldiği günlerde bazen diyordum birçok iş yapsam bu kadar yorulmamGaliba ben hepsini birden yaşıyorum depresyon anksiyete panik atak beynimi kafam o kadar uyuşuk oluyor ki düşünmekten kurmaktan acıktığımı bile hissetmiyorum hamilelikte aldığım kiloyu fazlasıyla verdim suyu bile zorla içiyorum adım atacak halim kalmıyor
İlaç da almadan atlatacak gibi durmuyor çok yoğun yaşıyor kendini inandıramıyor terapistim bu konuda şunu söylüyor ilaç koltuk değneği gibi destek sağlıyor yani ilaçla da tam çözüm değil ilaçla bile yaşıyor insan anksiyete dönem dönem bununla başetmeyi öğrenmek gerekCevapların hep olumsuz.Vücudunda bir hastalık beklentin var.İlaç çare olacak düşüncesindesin.Terapi alsan bile olumlu düşünmessen düzelmez.Sesli olarak söyle bu hissettiklerim doğru değil iyiyim ben de hatta beynine kız.Canımı sıkma benim senin birşeyin yok de Beyin denen organ insanın güçsüz olduğu durumlarda kendi başına hareket etmeyi sever.Ona patronun kim olduğunu göster.
İlaç 6 hafta etkisini göstermeye başlıyor ama senin de gayret etmen gerek ben hastaneye yattığım gün anlatmıştım bi bayan vardı 1 aydır oradaymış bişey değişmemiş hayata küs gibi duruyordu ben konuştum mesela hiç oralı olmadı oğlu askere gittiğinde depresyona girmiş hastaneye yatmış bişey değişmemiş biraz da onun gayretinde meselaBelki birkaç ay sürecek bu durum rabbim dayanma gücü versin. Gerçekten çok zor geçmeyecek hep böyle kalacaksın düşüncesi beynimde dönerken bunun da hastalığın bir süreci olduğunu biliyorum. Eninde sonunda geçecek ama ne kadar sürecek işte onu bilemiyorum allah yardımcımız olsun
Ona yoğunlaştıkça daha çok oluyor dikkate almamaya çalışın bir süre sonra çok yoğun gelmeyecek her an kötü bişey olacak hissi bana da geliyorAynı durumdayız. Mesela bende de şuan halâ devam ediyor. Bi can sıkıntısı nefesim daralıyor gibi korkular basıyor. Sanki heran bişey olacak gibi. Beynimde sürekli korkular yankılanıyor. İki göğsümün ortasında bi sıkıntı ağırlık gibi düşündükçe içinden çıkamıyorum inanın her an aklımda, çok zor.
20 gündeyse çok iyiymiş yani 10 senedir uğraşıyorumAslında panik atak ın tedavisi çok kolaymış pskiyatristim söylemişti 20 günde bu şikayetlerin hepsi bitiyormuş. Doktora gitmeyi düşündünüz mü
Panikatak için çok ağır ilaç verilmiyor depresyon da yoksa ben bi dönem küçük dozlu bi ilaçla atlatmıştım ama sonra yine nüksetti tabi anksiyete de eklendi vay ki ne vay kardiyolojiye defalarca gittim artık çok gitmiyorum senede bir kez gidiyorum yine içim rahat etsin diye 2011 yılıydı sanırım yeni tanışmıştım bununla 2 günde bir hastanedeydim ne endoskopi kaldı yapılmadık ne emar ev röntgen dolmuştu kan tahlilleri idrar ultrason koca bir poşet sonra dediler bu psikolojik dönem dönem yine nüksediyorKardiyolojiye gittim birşeylerin yapıldı kalpte bişey çıkmadı. Panik atağa yakın bişey dedi. Psikyatriye gitmedim ilaçlar ağır gelecek vs diye ama korkularım çok aģır basıyor. Sizde aynısını yaşadınızmı kurtulabildinizmi
Panik atak ın kolay bir tedavisi var demişti depresyona göre ama sanırım onda da düzenli ilaç kullanmak zorunda olabilir insan. Bu tarz hastalıkları tansiyon şeker gibi düşün demişti dr um senin elinde mi mesela şekrerini düşürmek tansiyonunu düşürmek ilaç almadan olur mu olmaz bu da öyle demişti beyindeki kimyasallarda dengesizlikler oluyor ve ilaç bu dengeyi normale getiriyor o zamanda kişi iyileşiyor ama tedaviyi yarıda kesmek ilaçları bırakmak vs hastalığı tekrar ettiriyor diye anlatmıştı.20 gündeyse çok iyiymiş yani 10 senedir uğraşıyorum
Aynen de öyle. Hele ki bu akşam beni felaket sardı bi acayip can sıkıntısı fenalık geçirecek düşünceleri. Sol taraflarıma göğüs taraflarıma ağrılar girmesi anlatılmaz kötüydü. İnanın bende anlayamadım bu panik atak mı yoksa anksiyete mı çözemedimPanikatak için çok ağır ilaç verilmiyor depresyon da yoksa ben bi dönem küçük dozlu bi ilaçla atlatmıştım ama sonra yine nüksetti tabi anksiyete de eklendi vay ki ne vay kardiyolojiye defalarca gittim artık çok gitmiyorum senede bir kez gidiyorum yine içim rahat etsin diye 2011 yılıydı sanırım yeni tanışmıştım bununla 2 günde bir hastanedeydim ne endoskopi kaldı yapılmadık ne emar ev röntgen dolmuştu kan tahlilleri idrar ultrason koca bir poşet sonra dediler bu psikolojik dönem dönem yine nüksediyor
Beyindeki kimyasallar bir türlü düzelmedi tamPanik atak ın kolay bir tedavisi var demişti depresyona göre ama sanırım onda da düzenli ilaç kullanmak zorunda olabilir insan. Bu tarz hastalıkları tansiyon şeker gibi düşün demişti dr um senin elinde mi mesela şekrerini düşürmek tansiyonunu düşürmek ilaç almadan olur mu olmaz bu da öyle demişti beyindeki kimyasallarda dengesizlikler oluyor ve ilaç bu dengeyi normale getiriyor o zamanda kişi iyileşiyor ama tedaviyi yarıda kesmek ilaçları bırakmak vs hastalığı tekrar ettiriyor diye anlatmıştı.
Anksiyete bu eğer kendini gerçekten bişey olacağına kesin inandırıp yaşıyor gibi olursan bu da panikatakAynen de öyle. Hele ki bu akşam beni felaket sardı bi acayip can sıkıntısı fenalık geçirecek düşünceleri. Sol taraflarıma göğüs taraflarıma ağrılar girmesi anlatılmaz kötüydü. İnanın bende anlayamadım bu panik atak mı yoksa anksiyete mı çözemedim
Bence korkmayın panik atak ın ilacı ağır bir ilaç değil. Hangi ildesiniz bilmiyorum ama araştırın sıradan bir dr yerine orada bilinen başarılı bir dr dan randevu alıp gidin. Mümkünse prof ya da doçent falan bulmaya çalışın. Tedavinizi düzenler ve 1 aya kalmaz iyileşirsiniz.Aynen de öyle. Hele ki bu akşam beni felaket sardı bi acayip can sıkıntısı fenalık geçirecek düşünceleri. Sol taraflarıma göğüs taraflarıma ağrılar girmesi anlatılmaz kötüydü. İnanın bende anlayamadım bu panik atak mı yoksa anksiyete mı çözemedim
İnşallah canım bi ara gitmeyi düşünüyorum fakat şu virüsten dolayıda güvenemiyorum. Bi fırsatını bulup gidersem ilacı kullanırsam belki o zaman rahatlarım umarım.Bence korkmayın panik atak ın ilacı ağır bir ilaç değil. Hangi ildesiniz bilmiyorum ama araştırın sıradan bir dr yerine orada bilinen başarılı bir dr dan randevu alıp gidin. Mümkünse prof ya da doçent falan bulmaya çalışın. Tedavinizi düzenler ve 1 aya kalmaz iyileşirsiniz.
Benim ki her ikiside olmalı. Çünkü her ikisini de yaşıyorum. Ağır basıyor ama bu korkular. Heleki affedersiniz duş alamıyorum o derece felaket oluyorum.Anksiyete bu eğer kendini gerçekten bişey olacağına kesin inandırıp yaşıyor gibi olursan bu da panikatak
Doğru ilaç olmayabilir. Sanırım her vaka ya her ilaç olmuyor çok çeşitli antidepresan grupları var sssı lar ssnr ler ve birkaç grup daha var. Doğru ilaç bulununca tedaviden de fayda görülüyorsa ve iyileşme sağlandıysa yarım bırakılmadığında tedavi büyük oranda iyileşiliyor ama tekrarlama olasığı çok yüksek. İlk atakta oran %50 ikinci atakta %70 üçüncü ataktan sonra tekrarlama riski %90 a çıkıyor. O yüzden tedavi de çok bilinçli olmak lazım. Mesela ben iyileşirsem üçüncü atağım olduğu için ilaç konusuna ve terapi konusuna çok dikkat etmem lazım ve dr kontrolunden çıkmamam lazım.Beyindeki kimyasallar bir türlü düzelmedi tamilaçla içip de yaşayan da çok bunu tam olarak çözüm ilaç da değil sanırım
İlaç biraz daha hafifletiyor gitmeni ben de öneririmİnşallah canım bi ara gitmeyi düşünüyorum fakat şu virüsten dolayıda güvenemiyorum. Bi fırsatını bulup gidersem ilacı kullanırsam belki o zaman rahatlarım umarım.
Bana bi ara duştayken ya bayılırsam ya beyin kanaması geçirirsem diye geliyordu o geçti şimdi de başka bişey başladı evet ikisi de var anksiyete panikatak ikisi birlikte oluyorBenim ki her ikiside olmalı. Çünkü her ikisini de yaşıyorum. Ağır basıyor ama bu korkular. Heleki affedersiniz duş alamıyorum o derece felaket oluyorum.
Sen ilaçları kullanınca gerçekten iyi geldimi yoksa herşey kafandamı bitiyorBana bi ara duştayken ya bayılırsam ya beyin kanaması geçirirsem diye geliyordu o geçti şimdi de başka bişey başladı evet ikisi de var anksiyete panikatak ikisi birlikte oluyor
Düzelirsiniz inş doğru dr doğru ilaç ile birleşince çabuk atlatırsınız ama ertelemeyin durumunuzu kronik hale getirmeyin. Sıradan bir yere gitmeyin araştırın iyi bir dr a gidin.İnşallah canım bi ara gitmeyi düşünüyorum fakat şu virüsten dolayıda güvenemiyorum. Bi fırsatını bulup gidersem ilacı kullanırsam belki o zaman rahatlarım umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?