- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #6.921
Ben hepsini yaşıyorum Allah yardımcın olsun yaşamayan bilemez ben anlıyorum seni dr a git dua et sabret elbet geçecek yine normale döneceğiz. Aldığım her nefes bir azap benim için şuan oysaki şükredecek ne çok şey var allaha hamd olsun bize bu bedeni bu yaşamı vermiş inşallah ruh sağlığımıza da kavuşup bu günleri atlatırızBen hepsini yaşıyorum
Teşekkür ederim ben o süreci sene başında yaşamıştımNiloya'cım aynı şeylwri ben de dahil birçok insan yaşıyor öncelikle yalnız olmadığını bil. Ben de bir dönem depresyon neticesinde sıkıntılı bir süreç geçirdim, sağlık olarak bir sorunun olmadığını öğrendiğine göre , bedenini yormanın tam zamanı, fiziksel aktivite , yürüyüş olur , cimnastik olur , dans olur sıkıntılarını azaltıyor . Bir de hobi edinmeye çalış , bir şeyi öğrenmeye kafayı tak , ikinci bir dil mesela , ya da ne bileyim enstrüman , örgü vs., zamanla düzelecek eminim , geçmiş olsun .
Psikiyatri ye gitsem ne diycem nerden başlıycam o kadar doluyum ki... İlaç ne kadar sürede gösterir ki etkisini yeterli olacak mı içimin ferahlamasını istiyorum artıkKalp ritmini mi ölçecek acaba ben de çok bilmiyorum bana da takılcaktı gitmedim psikolojik olduğunu anladım diye anneme takılmıştı tansiyonunu ölçmek için 24 saat ölçülmüştü belki kalp ritmini ölçünce farklılık çıkarsa doktor da o hapı yazabilir sana
Evet ilaç baya fayda ediyor özele mi aldın devlete mi devlette biraz daha kısa süre dinliyor anlat ne yaşadıysan aynen anlatPsikiyatri ye gitsem ne diycem nerden başlıycam o kadar doluyum ki... İlaç ne kadar sürede gösterir ki etkisini yeterli olacak mı içimin ferahlamasını istiyorum artık
Ecrinnaz aynı benim durumum. Bende akşam saatlerinde daha iyiyim ama gündüz halim harap. Bugün de çok zorlamama rağmen kalkamadım. Aynı senin yaşadıklarını yaşıyorum akşamları bi umut doluyor içime ben iyiyim iyileştim yarında iyi kalkacağım şu şu işlerimi yapacağım diye içimden geçiriyorum ama sabah olduğunda o karabulut yine başımda oluyor ve hiçbirşey yapamayıp beni yatağa bağlıyor. Bende iyi şeyler düşüneyim birşeyler yapayım diye çok çabalıyorum ama olmuyor akıntıya kürek çekmek gibi... Olmadığını görünce de daha da yıkım hissediyorum. Allahım yüzümüze baksın şifa versin yarabbimBende bu saatlerde iyi hissediyorum kendimi nasıl umıtlanıyorum böyle kalsam keşkeuykuya dalmak sabah uyanmak tam bir ızdırap hadi diyorum öleceksem öleyim artık hadi ben kendimi çok güçlü sanıyordum ben neye yenildim böyle gözümü kapatsam açtığımda herşey bitmiş olsa o karamsarlık çöktüğünde kendimi bile bilmiyorum varmıyım ben acaba diyorum iyi şeyler düşünmek için çabalıyorum olmuyor nasıl bir hüküm bu
Bir an önce gitmelisin geciktirdiğin sürece iyileşmen zorlaşır ilaç başlayalı ben 2 hafta bitti ama daha etki ermedi antideprasan. Panik atak ilaçları kaç güne etki eder bilmiyorum...Psikiyatri ye gitsem ne diycem nerden başlıycam o kadar doluyum ki... İlaç ne kadar sürede gösterir ki etkisini yeterli olacak mı içimin ferahlamasını istiyorum artık
Bence de doğru ilaç verilirse etki eder. Ben daha önce de yaşadım depresyon bu üçüncü atağım ilaç işe yarıyor ilkinde de ikinciinde de tamamen iyileştim. Ancak üçüncü daha ağır ve zor geçiyor Allah a sığınıyorum ondan yardım şifa diliyorum dua ediyorum ilaçlarımı da alıyorum kendimce kendimi zorlayarak birşeyler de yapabiliyorum bazen çoğu zaman yapamasamda. Başka nedir çözüm çare bilmiyorum...Evet ilaç baya fayda ediyor özele mi aldın devlete mi devlette biraz daha kısa süre dinliyor anlat ne yaşadıysan aynen anlat
Amin inşallah cnm inşallah 1 aylık bebeğim var o kadar zorki ne hayaller ediyorsun ama neler geliyor başınaEcrinnaz aynı benim durumum. Bende akşam saatlerinde daha iyiyim ama gündüz halim harap. Bugün de çok zorlamama rağmen kalkamadım. Aynı senin yaşadıklarını yaşıyorum akşamları bi umut doluyor içime ben iyiyim iyileştim yarında iyi kalkacağım şu şu işlerimi yapacağım diye içimden geçiriyorum ama sabah olduğunda o karabulut yine başımda oluyor ve hiçbirşey yapamayıp beni yatağa bağlıyor. Bende iyi şeyler düşüneyim birşeyler yapayım diye çok çabalıyorum ama olmuyor akıntıya kürek çekmek gibi... Olmadığını görünce de daha da yıkım hissediyorum. Allahım yüzümüze baksın şifa versin yarabbim
Özele aldım ama içimde hala bende bişey var hissi var bu hiç gwçmiycek miEvet ilaç baya fayda ediyor özele mi aldın devlete mi devlette biraz daha kısa süre dinliyor anlat ne yaşadıysan aynen anlat
Benimde ilk kez bebek doğunca olmuştu 10 yıl önce. Biliyor ve anlıyorum. Ben o zamanlar dr a gidecek kadar bilinç sahibi de değildim bu konularda hocalara bile gittim okunmuş sular falan ama ne çare tam 6-7 ay çektim sonra dr a gitmem gerektiğini fark ettim ve ilaç başladıktan sonra 1 ay da düzelmiştim. İnş seninde öyle olur...Amin inşallah cnm inşallah 1 aylık bebeğim var o kadar zorki ne hayaller ediyorsun ama neler geliyor başına
Bende de aynı his var sanki hiç geçmeyecek hiç düzelmeyecek diye hissediyorum ama bunu da hastalık yapıyor hastalıktan dolayı böyle düşünüyoruz. Doğru tedaviyle deprsyon da panik atak ta okb de geçiyor. Tekrarlama riski var ama geçiyor. Kendimden biliyorum yalnız beniö şimdiki korkum benim üçüncü atağım ve her atak bir öncekine göre daha ağır ve zor geçiyor ondan korkuyorum bu sefer geçmezse diye... İlk seferi geçiyor bak dr a gidip ilaç başlayınca 1 aya iyi olacaksın. Bende öyle olduÖzele aldım ama içimde hala bende bişey var hissi var bu hiç gwçmiycek mi
Bence de ne yaşıyorsan olduğu gibi anlat...Evet ilaç baya fayda ediyor özele mi aldın devlete mi devlette biraz daha kısa süre dinliyor anlat ne yaşadıysan aynen anlat
Ben hala psikolojik değildir bende bişey var öleceğimi falan düşünüyorum hep banada geliyor hoca tavsiyeleri annem sulara okuyor şunu oku iyi olur diyenler elbette yapıyorum ama keşkeeeBenimde ilk kez bebek doğunca olmuştu 10 yıl önce. Biliyor ve anlıyorum. Ben o zamanlar dr a gidecek kadar bilinç sahibi de değildim bu konularda hocalara bile gittim okunmuş sular falan ama ne çare tam 6-7 ay çektim sonra dr a gitmem gerektiğini fark ettim ve ilaç başladıktan sonra 1 ay da düzelmiştim. İnş seninde öyle olur...
Özeldeki tamam daha iyi dinler hayır gittin doktora ve bişey çıkmadıÖzele aldım ama içimde hala bende bişey var hissi var bu hiç gwçmiycek mi
İşte bunu anlatamıyorum kendime bişey yoksa neden oluyor nçbunlar diyorum psikolojik olarak insan böyle acı çeker mi diyorum stres böyle şeyler yapar mı hiç diyorum diyorumda diyorumÖzeldeki tamam daha iyi dinler hayır gittin doktora ve bişey çıkmadı
Mesela dünden beri nefes açlığı çekiyorum çarpıntı olduğu zaman nefes darlığı uyuşma hepsini birden yaşıyorum bu kadar şeyi bu atak denilen şey yapıyor olamaz bir sürü şey geliyor aklıma artık ölüyorum diyorum mesela uyuşma sol tarafımda hep tmm stresse niye sağda deyilde solda eşim artık gitmek istediğin başka hastane var mı diye soruyor daha ne yapıcak oda şaşırmış durumdaİşte bunu anlatamıyorum kendime bişey yoksa neden oluyor nçbunlar diyorum psikolojik olarak insan böyle acı çeker mi diyorum stres böyle şeyler yapar mı hiç diyorum diyorumda diyorum
Bir şeye üzülmüşsündür ya da beynini üzgün olduğuna inandıracak cümleler kurmuşsundur.Şim di de telafi için her gün sesli olarak olumlu cümleler kur.Bende bu saatlerde iyi hissediyorum kendimi nasıl umıtlanıyorum böyle kalsam keşkeuykuya dalmak sabah uyanmak tam bir ızdırap hadi diyorum öleceksem öleyim artık hadi ben kendimi çok güçlü sanıyordum ben neye yenildim böyle gözümü kapatsam açtığımda herşey bitmiş olsa o karamsarlık çöktüğünde kendimi bile bilmiyorum varmıyım ben acaba diyorum iyi şeyler düşünmek için çabalıyorum olmuyor nasıl bir hüküm bu
Evet o yapıyor.Miden de yapabilir.Gaz yapıcı şeyleri yemessen iyi olabilir.Meyve ve sebzeleri pişirerek yemeyi deneyebilirsin.Mesela dünden beri nefes açlığı çekiyorum çarpıntı olduğu zaman nefes darlığı uyuşma hepsini birden yaşıyorum bu kadar şeyi bu atak denilen şey yapıyor olamaz bir sürü şey geliyor aklıma artık ölüyorum diyorum mesela uyuşma sol tarafımda hep tmm stresse niye sağda deyilde solda eşim artık gitmek istediğin başka hastane var mı diye soruyor daha ne yapıcak oda şaşırmış durumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?