- 23 Ocak 2016
- 35.365
- 51.219
- 598
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #6.981
Ben birçok ilacı denedim en çok faydayı terapide gördüm hatta yazın ilacı bırakmıştım 2 ay ama yine korku geldi tatildeyken çok mutluydum böyle mutluyum kesin kötü bişey olacak dedim başladı korku ataklar yineDoğru ilaç olmayabilir. Sanırım her vaka ya her ilaç olmuyor çok çeşitli antidepresan grupları var sssı lar ssnr ler ve birkaç grup daha var. Doğru ilaç bulununca tedaviden de fayda görülüyorsa ve iyileşme sağlandıysa yarım bırakılmadığında tedavi büyük oranda iyileşiliyor ama tekrarlama olasığı çok yüksek. İlk atakta oran %50 ikinci atakta %70 üçüncü ataktan sonra tekrarlama riski %90 a çıkıyor. O yüzden tedavi de çok bilinçli olmak lazım. Mesela ben iyileşirsem üçüncü atağım olduğu için ilaç konusuna ve terapi konusuna çok dikkat etmem lazım ve dr kontrolunden çıkmamam lazım.
Öyle kolay olsa keşke. Siz bakmayın herşey senin elinde takma kafana çık gez dolaş diyenlere. Yaşamayan bilmez bende başıma gelene dek anlayamazdım. İnsanın tamamıyle kendi elinde olduğunu sanardım ama öyle olsa kim bile bile bunu yaşamayı seçer ki... Elbette bireysel çabanın inanmanın etkisi büyük ama maalesef tamamıyla kişinin elinde değil tıbbi destek gerekebiliyor.Sen ilaçları kullanınca gerçekten iyi geldimi yoksa herşey kafandamı bitiyor
İlaçla biraz hafifledi ama imkanın varsa terapiyi öneririm 10 senedir bununla uğraşıyorum birçok ilaç denedim piyasadaki tüm ilaçları ezbere biliyorum ama sadece ilaç çözüm değil onu öğrendim bununla başetmeyi öğrenmek gerek ilaç kullanırken bile nüksedebiliyor geçen İzmir depremi oldu ya ben onu duyduktan sonra o gün çok atak yaşadım ilaç da alırken böyle olabiliyorSen ilaçları kullanınca gerçekten iyi geldimi yoksa herşey kafandamı bitiyor
Bende hem ilaçtan hem de terapiden fayda görenlerdenim daha önceki ataklarımda. Hatta biraz düzelince terapi artı ilaç varken en iyi olduğum zamanlardı.Ben birçok ilacı denedim en çok faydayı terapide gördüm hatta yazın ilacı bırakmıştım 2 ay ama yine korku geldi tatildeyken çok mutluydum böyle mutluyum kesin kötü bişey olacak dedim başladı korku ataklar yine
Evet kesinlikle buna katılıyorum insanın elinde değil ilaç desteği de gerekiyor ama gayret etmek de gerekiyor yoksa sadece ilaçla da olmuyor onu da öğrendimÖyle kolay olsa keşke. Siz bakmayın herşey senin elinde takma kafana çık gez dolaş diyenlere. Yaşamayan bilmez bende başıma gelene dek anlayamazdım. İnsanın tamamıyle kendi elinde olduğunu sanardım ama öyle olsa kim bile bile bunu yaşamayı seçer ki... Elbette bireysel çabanın inanmanın etkisi büyük ama maalesef tamamıyla kişinin elinde değil tıbbi destek gerekebiliyor.
Aynen ben de hatta çok iyiydim ilacımı bile bırakmıştım ama yine nüksetti doktorum bu sefer 2 ay bıraktın bir dahakine bu süre 3 aya çıkacak dedi öğrendikçeBende hem ilaçtan hem de terapiden fayda görenlerdenim daha önceki ataklarımda. Hatta biraz düzelince terapi artı ilaç varken en iyi olduğum zamanlardı.
Peki ilaç kullanırken uyku yapıyormu vücudunda farklılık oluyormu. Bazıları diyor çok başka oluyorsun ilaç seni değiştiriyor gibi ondan sordum canım.İlaçla biraz hafifledi ama imkanın varsa terapiyi öneririm 10 senedir bununla uğraşıyorum birçok ilaç denedim piyasadaki tüm ilaçları ezbere biliyorum ama sadece ilaç çözüm değil onu öğrendim bununla başetmeyi öğrenmek gerek ilaç kullanırken bile nüksedebiliyor geçen İzmir depremi oldu ya ben onu duyduktan sonra o gün çok atak yaşadım ilaç da alırken böyle olabiliyor
Bazı ilaçlar kimisine uyku yapıyormuş ben doktora gittiğimde uyku yapmayan yazarsanız iyi olur diye söylemiştim çok uyku yapmayan yazmıştı eğer uyku yaptıysa da çok aşırı gidip değiştirtmiştim. Değiştirmek derken nasıl değiştiriyormuş ilaç almadan önce herşeyi kafaya takan insan ilaç alırken biraz daha umursamaz oluyor o özelliği güzel bakPeki ilaç kullanırken uyku yapıyormu vücudunda farklılık oluyormu. Bazıları diyor çok başka oluyorsun ilaç seni değiştiriyor gibi ondan sordum canım.
Bence de. Tedavini ilacını alacaksın terapine de gideceksin ve kendin de iyileşmek için adımlar atacaksın. Hiç birini yapmadan herşey kafamda bitiyor demek yeterli değil. Benim için öyle oldu çünkü. En iyi olduğum zamanlar ilaç ve terapi birlikte ilerlediği dönemlerdi. Ama emin olun ben bunu beyin gücümle yenerim demek çok basit kalıyor...Evet kesinlikle buna katılıyorum insanın elinde değil ilaç desteği de gerekiyor ama gayret etmek de gerekiyor yoksa sadece ilaçla da olmuyor onu da öğrendim
Aynen öyle beyin gücümle yenerim demeyi ancak bunu yaşamayanlar der ben her zaman söylerim bunu Allah düşmanımın başına vermesin çok zor günler geçirdim benle birlikte ailem de yıprandıBence de. Tedavini ilacını alacaksın terapine de gideceksin ve kendin de iyileşmek için adımlar atacaksın. Hiç birini yapmadan herşey kafamda bitiyor demek yeterli değil. Benim için öyle oldu çünkü. En iyi olduğum zamanlar ilaç ve terapi birlikte ilerlediği dönemlerdi. Ama emin olun ben bunu beyin gücümle yenerim demek çok basit kalıyor...
Birşey Olursa da olur mükemmeliyetçi olmayın arkadaşlar.Dünya bu anı yaşamaya bakın.Seksen yaşında tanıdıklarım var.Hayata umutla bakıyorlar.Ona yoğunlaştıkça daha çok oluyor dikkate almamaya çalışın bir süre sonra çok yoğun gelmeyecek her an kötü bişey olacak hissi bana da geliyor
Benimde öyle oldu. Tekrarlıyor o yüzden bu sefer üçüncü olduğu için çok dikkat etmem lazım direnç kazanırsa tedaviye çok daha zor süreçlere hastaneye yatış elektroşok vs ye kadar gidiyor durum.Aynen ben de hatta çok iyiydim ilacımı bile bırakmıştım ama yine nüksetti doktorum bu sefer 2 ay bıraktın bir dahakine bu süre 3 aya çıkacak dedi öğrendikçe
Bende allahım benim sınavım buymuş kimseye verme yarabbim diyorum hep dua ederken Allah kimseciklere vermesin gerçekten zor.Aynen öyle beyin gücümle yenerim demeyi ancak bunu yaşamayanlar der ben her zaman söylerim bunu Allah düşmanımın başına vermesin çok zor günler geçirdim benle birlikte ailem de yıprandı
Mükemmeliyetçi olmakla alakalı değil beynine gelenlere engel olamıyorsun o an gerçek gibi yaşıyorsun kolum uyuşurdu kalp krizi geçirdiğine öyle inanıyorsun ki hastaneye gidince rahatlıyordum şimdi öğrendim beynimin bir oyunuBirşey Olursa da olur mükemmeliyetçi olmayın arkadaşlar.Dünya bu anı yaşamaya bakın.Seksen yaşında tanıdıklarım var.Hayata umutla bakıyorlar.
Öyle şeylerden bahsetme bence ben onları da araştırmıştım öyle olursam diye çok korkmuştum neyse ki geçti o korkuBenimde öyle oldu. Tekrarlıyor o yüzden bu sefer üçüncü olduğu için çok dikkat etmem lazım direnç kazanırsa tedaviye çok daha zor süreçlere hastaneye yatış elektroşok vs ye kadar gidiyor durum.
Keşke hükmedebilme engel olabilme yeteneği olsaydı inanın hemen olur ve nasıl yapılıyorsa bu tüm bu hastalığı çekenlere öğretirdim. Elinde değil insanın anlatılması ispatı da zor çünkü soyut gözle göremiyorsun tahlili yok ultrasonu filmi yok yarası yok görünürde oysa içerde beyinde ne yaralar var kimbilir görünmeyen. Yarası içerde görünmeyen bir hastalık bu...Mükemmeliyetçi olmakla alakalı değil beynine gelenlere engel olamıyorsun o an gerçek gibi yaşıyorsun kolum uyuşurdu kalp krizi geçirdiğine öyle inanıyorsun ki hastaneye gidince rahatlıyordum şimdi öğrendim beynimin bir oyunu
Stresten Miden gaz yaptığı için de olabilir.Meyve sebzeyi pişmiş yersen rahat edersin.Az ve suk yemek ara sora mide suyunu alması için bir lokma ekmek yemek de iyi gelir.Beyni meşgul etmek için uğraş bulmak ta önemliMükemmeliyetçi olmakla alakalı değil beynine gelenlere engel olamıyorsun o an gerçek gibi yaşıyorsun kolum uyuşurdu kalp krizi geçirdiğine öyle inanıyorsun ki hastaneye gidince rahatlıyordum şimdi öğrendim beynimin bir oyunu
Ben hiç araştırmıyorum. Dr anlattı bu sefer çok dikkatli gitmen gerekiyor ilaç terapi vs tedavini asla aksatmadan yürütmemiz lazım üçüncü tekrarın ve her tekrar biraz daha zor diye iyileştim nasılsa gitmeyeyim terapiye almayayım ilacı diye düşünmemem için anlattı galiba...Öyle şeylerden bahsetme bence ben onları da araştırmıştım öyle olursam diye çok korkmuştum neyse ki geçti o korku
Siz benzer bi hastalık yaşadınız mı merak ettim sizdeki nasıl bir şey?Birşey Olursa da olur mükemmeliyetçi olmayın arkadaşlar.Dünya bu anı yaşamaya bakın.Seksen yaşında tanıdıklarım var.Hayata umutla bakıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?