- 16 Temmuz 2017
- 393
- 165
- 103
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #7.341
İlkinde yaklaşık 1.5 ay sonra falan düzeldim. İkincisinde 2 aydan fazla sürmüştü düzelmem. Doktor ilaç etkisini 20 günden önce göstermez dedi 6 haftayı bulabilir etki etmesi dedi dozu artırtırdı tekrar kontrol verdi 20 gün sonraya. Doktor tarih veremiyor tabii ama söylediği depresyon iyileşen ama tekrar eden bir hastalıktır ilaçlarını kesmeyeceğiz daha uzun süre kullanacaksın iyileşince de. Düzelecek diyor uygun doz ve zaman gerekli diyor.
Marifet gibi söylemedim yanlış anlama sakın ben öyle sanıyorum hani ilaçla tedavi olur ataklar gelmez. Çünkü ben de ilk ilaca başladım 2 3 ay öfke patlamaları oldu bi profösöre gittim artık neslim doksat kerem doksat ilaca ragmen devam etmesi manidar dedi detaylı dinledi ilaç tedavisi yanlış geldiğini söyledi o ilaç aslında paxera yani bende anksiyete yi tetikliyordu geçirmek yerine sonra o profösörün verdiği ilaçtan sonra öyle olmadı ama zaten şuan özel hastaneye gidiyorum az çok memnunum çünkü öbürüne aylık 700 TL gücüm kalmadı artık zengin hastalığı gibi budaNe mutlu size
Yok yanlış anlamadım gerçekten ilaç fayda ediyorsa ne mutlu bana da ediyordu terapi de iyi geliyordu ama şu süreci zor geçiriyorum sadece panikatak da yok bende hastalık hastalığı takıntısı da var bi yerim ağrısa hemen hastalık kuruyorum en olumsuzu düşünüyorum ama şuan ilaç da terapi de fayda etmiyor duadan başka elimden bişey gelmiyor korona gelecek korkusu da var çevrem korona olan insan dolu teyzem ağır durumda telefon çalsa kötü haber galiba diye kalbim küt küt atıyor ilaç alıyorum biraz rahatlatıyorMarifet gibi söylemedim yanlış anlama sakın ben öyle sanıyorum hani ilaçla tedavi olur ataklar gelmez. Çünkü ben de ilk ilaca başladım 2 3 ay öfke patlamaları oldu bi profösöre gittim artık neslim doksat kerem doksat ilaca ragmen devam etmesi manidar dedi detaylı dinledi ilaç tedavisi yanlış geldiğini söyledi o ilaç aslında paxera yani bende anksiyete yi tetikliyordu geçirmek yerine sonra o profösörün verdiği ilaçtan sonra öyle olmadı ama zaten şuan özel hastaneye gidiyorum az çok memnunum çünkü öbürüne aylık 700 TL gücüm kalmadı artık zengin hastalığı gibi buda
Ben de kötüyüm canım her an kötü bişey olacak hissi gelince nefesim kesiliyor ölecek gibi oluyorumNiye bitmiyor bu anksiyete hergün giderek çoğalıyor sabaha krizlerle uyanıyorum o an deli Olcam kendime bişey yapacak gibi oluyorum ama yapmaktan da korkuyorum herşey korkutuyor beni içimin sıkıntısı hiç geçmiyor tükeniyorum artık
Sağolun inşallah. Aynen çok dikkat ediyorum aynı saatte alıyorum bayağı yüksek doza da çıktım. Umarım düzelirim. Şunu fark ettim her majör depresyon tekrarı bir öncekinden daha beter ediyor. Yani daha zor ve ağır geçiyor ve iyileşme o kadar gecikiyor... İnsanın sabretmesi beklemesi çok zor bu şekilde hayat geçmez diyorsunuz herşeyi dondurmak ve biranda bir sabah kalkınca herşey eskisi gibi olsun istiyorsunuz ama böyle birsey mümkün değil... Zaman, sabır, dua, inanç ilaç artık ne lazımsa yapmaya çalısıyorum Allah şifa versin inşallah hepimizeBir ay az, iki ay gecince gene iyi olacaksiniz inşallah... Ilaclari her gun ayni saatte almaya ozen gosterin. Cok gecmis olsun, geçecek
Gün boyu böyle mi geçiyor niloya yani gün boyu yatıyor ve hiç birşey yapamıyor musun... bu kötü hisler gelince kısa kısa gelip geçiyor mu ya sa birkaç saat mi sürüyor yoksa depresyondaki gibi hep mi var oluyor...Ben de kötüyüm canım her an kötü bişey olacak hissi gelince nefesim kesiliyor ölecek gibi oluyorumşuan yatıyorum hiçbir şey yapmıyorum
Ben de de tam tersi sabahları çok daha kötüyüm hiç kaldıramıyorum kafamı. Sürekli uyumak kalkmamak ve öylece kalmak istiyorum. Ancak ikindi den sonra birazcık kendime gelip birşeyler yiyebiliyorum zorla. Sabah kalkıp birşey yiyemediğim için ve bu uyku isteğinin ilaçla ilgili olduğunu sanıp ilaçları bile geceye çevirdim dra sorup. Tok karna ve aynı saatte aldıktan sonra istediğim zaman alabiliyormuşum. Bir aydır kafamın içinde bir cehennem ile yaşıyorum allah yardımcımız olsun...Bu anksiyete öldürüyor beni gerçekten.özellikleri gece krizleri çok oluyor.uyuyamıyorum da zaten.ilaçlara da baya dirençliyim benzodiazepinler bile pek etkili olmuyor bende.panik ataklar da hiç peşimi bırakmaz zaten resmen ikisi birbirinin içine geçiyor gibi hissediyorum.
Bende tükendim artık hayat alt üst oldu bir aydır evde tencere kaynatamadım. Bir toz dahi alamadım hiç bir işi yapamıyorum saksı daki bitki gibiyim... Hayat anlamsız ve bomboş geliyor ölüp kurtulmak istiyorum çoğu zaman. Sonra bunların hastalıktan kaynaklandığını düşünüp tövbe edip dua edip şifa istiyorum allahtan....Niye bitmiyor bu anksiyete hergün giderek çoğalıyor sabaha krizlerle uyanıyorum o an deli Olcam kendime bişey yapacak gibi oluyorum ama yapmaktan da korkuyorum herşey korkutuyor beni içimin sıkıntısı hiç geçmiyor tükeniyorum artık
Düzen gitti huzur gitti bende öyle sabah çok kötü oluyorum Allah ım al canımı diyorum iç sıkıntısı yedi bitirdi beni akşam olunca rahatım biraz iyiki akşam oluyorBende tükendim artık hayat alt üst oldu bir aydır evde tencere kaynatamadım. Bir toz dahi alamadım hiç bir işi yapamıyorum saksı daki bitki gibiyim... Hayat anlamsız ve bomboş geliyor ölüp kurtulmak istiyorum çoğu zaman. Sonra bunların hastalıktan kaynaklandığını düşünüp tövbe edip dua edip şifa istiyorum allahtan....
Belli başlı işlerimi yapıyorum ama ince işler falan yapmıyorumGün boyu böyle mi geçiyor niloya yani gün boyu yatıyor ve hiç birşey yapamıyor musun... bu kötü hisler gelince kısa kısa gelip geçiyor mu ya sa birkaç saat mi sürüyor yoksa depresyondaki gibi hep mi var oluyor...
Çok şükür o da birşey en azından evin işiydi yemeğiydi falan bunlar çok önemli en temel şeyler. İncesi çok da önemli değil. İnşallah bende en kısa zamanda o seviyeye gelebilirimBelli başlı işlerimi yapıyorum ama ince işler falan yapmıyorum
Efexor aynı saatte alınmadığı zaman 1 saat gecikti mi başlıyor kafa sersem bi tuhaf olmaya o ilaçla lohusa depresyonu tedavisi görmüştüm düzelmiştim ama saatini 1 saat geçirdim mi başım tuhaf oluyorduBen de de tam tersi sabahları çok daha kötüyüm hiç kaldıramıyorum kafamı. Sürekli uyumak kalkmamak ve öylece kalmak istiyorum. Ancak ikindi den sonra birazcık kendime gelip birşeyler yiyebiliyorum zorla. Sabah kalkıp birşey yiyemediğim için ve bu uyku isteğinin ilaçla ilgili olduğunu sanıp ilaçları bile geceye çevirdim dra sorup. Tok karna ve aynı saatte aldıktan sonra istediğim zaman alabiliyormuşum. Bir aydır kafamın içinde bir cehennem ile yaşıyorum allah yardımcımız olsun...
İyiki akşam oluyor bende aynen öyle hissediyorum bende akşamları birazda olsa kendime gelebiliyorum. Acaba sizde de mi var depresyon bu kısım aynı çünkü.Düzen gitti huzur gitti bende öyle sabah çok kötü oluyorum Allah ım al canımı diyorum iç sıkıntısı yedi bitirdi beni akşam olunca rahatım biraz iyiki akşam oluyor
Evet aynen dr da öyle söyledi her gün aynı saatte tok karna alacaksın mühim olan bu dedi. Kaç mg kullandın niloya efexor u ve kaç sene kullandınEfexor aynı saatte alınmadığı zaman 1 saat gecikti mi başlıyor kafa sersem bi tuhaf olmaya o ilaçla lohusa depresyonu tedavisi görmüştüm düzelmiştim ama saatini 1 saat geçirdim mi başım tuhaf oluyordu
Gelirsin canım gayret et inan şu sıra yatsam yatarım ama gayret ediyorum insanız işte ne oldum değil ne olacağım demek lazım iyiydim tüm işlerimi yapıyordum bi sağlık sorunu ile stres üzüntü beni yine kaygılı yaptı nasıl geçer bilmiyorumÇok şükür o da birşey en azından evin işiydi yemeğiydi falan bunlar çok önemli en temel şeyler. İncesi çok da önemli değil. İnşallah bende en kısa zamanda o seviyeye gelebilirim
Ben 1 sene 37.5 içtim sonra panikatağım da nüksetti 75 e çıktık sonra yine biraz iyiydim dozda 225 e kadar çıktık değişen bişey olmadı kademeli olarak azalttık sonra terapiye başladım terapi ile birlikte anafranil 10 25 mg aldım ve gayet iyiydim sonra pandemide dedemi kaybettim ona çok üzüldüm yine nüksetti sonra bir dönem yine iyi oldum benim genelde bişeylere çok üzülünce daha çok nüksediyorEvet aynen dr da öyle söyledi her gün aynı saatte tok karna alacaksın mühim olan bu dedi. Kaç mg kullandın niloya efexor u ve kaç sene kullandın
Sakın Yatma niloya eğer başedebiliyorsan gayret et ve devam et pes etme. Yatmak çözüm olmuyor bir aydır neredeyse yatıyorum ve aksıyan işler ev düzenin alt üst olması yüzünden sürekli kendini suçlayıp karamsar düşünce dünyası beynini daha da ele geçiriyor insanın...Gelirsin canım gayret et inan şu sıra yatsam yatarım ama gayret ediyorum insanız işte ne oldum değil ne olacağım demek lazım iyiydim tüm işlerimi yapıyordum bi sağlık sorunu ile stres üzüntü beni yine kaygılı yaptı nasıl geçer bilmiyorum
Bugün Cuma saati Kuran okudum dua ettim sonra yattım 2 saat falan yatmışım sonra kalktım biraz dışarı çıktım annemleri kapıdan gördüm eve geldim mutfağı çamaşırı hallediyorum oturma odasını topluyorum tmm başka bir iş yapmıyorum canım istemiyor ne cildimi temizliyorum ne hergün içtiğim Nescafemi içiyorumSakın Yatma niloya eğer başedebiliyorsan gayret et ve devam et pes etme. Yatmak çözüm olmuyor bir aydır neredeyse yatıyorum ve aksıyan işler ev düzenin alt üst olması yüzünden sürekli kendini suçlayıp karamsar düşünce dünyası beynini daha da ele geçiriyor insanın...
Var demekki doktoru değiştirmeyi düşünüyorum ilaçtan sonra daha kötü oldum yada ilaç mı yetersiz anlamadım hep böyle kalsam keşke diyorum sabah olacak diye de korkuyorumİyiki akşam oluyor bende aynen öyle hissediyorum bende akşamları birazda olsa kendime gelebiliyorum. Acaba sizde de mi var depresyon bu kısım aynı çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?