Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Anladım. Bayağı yüksek doza da çıkmışssın aslında. Bende şuan 300 e çıktım bakalım inşallah etki eder. İlk kez depresyonla doğum sonrası tanıştım o zaman 225 ile düzelmiş normale dönmüştüm. Bakalım bu sefer ne olur.
Senin üzülünce stres kaynaklı oluyor demekki. Belki terapi bu yüzden sende çok etkili olabilir üzüntü ve stress ile başedebilme yöntemleri vs. faydalı olabilir sana. Benim bu sonuncusu tamamen bonus gibi ortada somut hiç bir sorun ya da durum yokken geldi. Sonu ne olur bilmiyorum ama artık bitsin istiyorum gücüm kalmadı...

Var demekki doktoru değiştirmeyi düşünüyorum ilaçtan sonra daha kötü oldum yada ilaç mı yetersiz anlamadım hep böyle kalsam keşke diyorum sabah olacak diye de korkuyorum
Bende sabah olmasın istiyorum. Hatta öyleki bu son hafta gece sabaha karşı 4- 5 e kadar uyuyamadım iyilik hali gitmesin diye. Uyku düzenim tamamen bozuldu bu yüzden. İkindiye kadar yatıp sabaha kadar uyanık kalma isteği oluştu. Çünkü sabahki o kötü hale dayanamıyorum artık...

Maşşalh allah kabul etsin bize de dua etseydin niloya şifa niyetiyle. Bu kadar yapabiliyorsan maşallah çok iyisin. Zorla kendini ve bırakma sakın. Cilt temziliği falan geçtim banyo yapıp tırnak kesemiyorum öyle bir ölü toprağı serilmiş sanki üzerime. Çok özledim sevdiğim arkadaşlarımla köpüklü bir türk kahvesi içip sohbet edip gülmeyi... Hayattan keyif almayı bırak sanki eziyet çekiyor ruhum. Bitsin geçsin istiyorum artık niloya...

Depresyona da terapi iyi geliyor ben de depresyon ile doğumdan sonra tanıştım lohusa depresyonuydu sonra yine nüksetti kızım hastalandığı zaman ateşi falan yükseldiği zaman ben strese girip çok üzülüyordum sonra yine kötü oluyordum terapiye başladım gün gün iyi geldi ben kanepede öylece oturup boş boş bakıyordum eşimin zoruyla kalkıp kızımı parka götürüyordum sırf o sussun diye gayret etmedim demesin diye ilaç iyi gelmiş olsaydı ilaç o zaman fayda ederdi demek ki terapi fayda etmiş ki ben birçok iş yaptım başlarda zor geldi ama sonra arkası geldi

Gayret etmezsen olmuyor bunu unutma bu akşam duş almak çok zor geldi mesela ama aldım ediyorum tüm hastalara ediyorum dua çok iyi değilim ama şuan gayret edip dua etmem gerekiyor teyzemden iyi haberler gelmesi için

Hergün aynı şeyleri yaşamak aynı düşüncelere uyanmak tüketti... Belirsizlik korku hiç olumlu bişey yok kafamın içinde zorlasam da olmuyor

Terapi de birşeyler anlatmak gerekiyor ya işte ben onu yapamıyorum bu ara. Misal Ondan önceki gün kontrol vardı dr. bir günü nasıl geçiriyorsunuz anlatır mısınız diyor anlatamıyorum. Böyle susup kalıyorum dut yemiş bülbül gibi. Sonra zar zor ikndiye kadar yatıyor sonra az da olsa birşeyler yiyor sonra tekrar yatıyor gece de oturuyorum sabaha kadar diyebildim birşey de yapamıyorum ki ne anlatayım onu da bilmiyorum. Çok zor geliyor herşey galiba derece derece bu hastalıklarda Hafif orta ve ağır diye...

Gayret etmezsen olmuyor bunu unutma bu akşam duş almak çok zor geldi mesela ama aldım ediyorum tüm hastalara ediyorum dua çok iyi değilim ama şuan gayret edip dua etmem gerekiyor teyzemden iyi haberler gelmesi için
Bende çok gayret ediyorm bazen oluyor bazen de olmuyor. Dua ediyorum sık sık sizlerede ediyorum. İlaçlarımı da alıyorum. Tv izle komedi izle vs diye öneriler geliyor oradaki gülme sesleri bile beni rahatsız ediyor neden ben bu kadar mutsuz ve üzgün hissediyorum diye. Dışarı çık iyi gelir diyorlar tam tersi dışardaki insanların koşuşturmalarını görünce kendi halime bakıp daha da kötü hissediyorum. Hep üzüntü ve üzgünlük mutsuzluk hissi ile yaşıyorum.. Oysaki yol kenarında açan bir çiçek görünce bile mutlu olan bir insandım nerden nereye...

Biz de karşılıklı sohbet halinde ilerliyordu bana sorduktan sonra cevaplayınca doktorum halimi anlayıp anlatıyordu o zamanlar o anlatırken içimden diyordum boşa konuşuyorsun hiç fayda etmiyor ama gayret ettim gittim zamanla anlattıkları kafama oturdu hedefler belirledik başlarda çok zordu ama yaptıkça arkası geldi doktorumun desteğiyle şuan hobi amaçlı iş yapıyorum önceden hiçbir hayalim yoktu boşver yapamazsın edemezsin diyordu kafam gün gün az da olsa çalıştım yattığım yerden sayfamı takip ettim ilanları yayınladım olmasa da hep gayret ettim yaptım bir sürü de satış yaptım

Hergün aynı şeyleri yaşamak aynı düşüncelere uyanmak tüketti... Belirsizlik korku hiç olumlu bişey yok kafamın içinde zorlasam da olmuyor
Benim de herşey olumsuz ve üzgünlük hissi çok fazla. Zorluyorum kendimi birşeyler yapayım diye bazen oluyor bazen hiiç olmuyor. Bilmiyorum nereye kadar sürer ama rabbim şifa verecek inşallah ümidini kaybetme..

Bende öyleyim ya kimseyi göresim konuşasım yok arayan arkadaşlara cvp bile vermiyorum eşim önce eve girmek isteözdin şimdi evden çıkmıyorsun diyo o kadar basit geliyor ki başkalarına çık gez kafanı dağıt diyorlar keşke o kadarla geçse eskiye dönmek hep orda kalmak istiyorum

Seni çok iyi anlıyorum aynılarını yaşadım çünkü

Kendinize birşey korkusu yaşıyorsanız ilacın yan etkisi olabilir doktorunla bi görüş istersen ben ilk psikatriye gittiğimde ilaç bende yan etki yapmıştı daha çok depresyona girdim sabaha kadar ben ölcem deyip ağlamıştım sonra başka bi doktora gittim ilaçları bana iyi geldi

Teşekkür ederim geçmiş olsun size de
Fiziksel sebepleri ekarte etti mi doktorlar?
ben de gündüzleri çok yorgun oluyorum geceleri de yatağa giremiyorum.tabii bazen uykusuzluklar birikince baya uyuyorum.

Aynen insanlardan kaçıyorum çünkü kimse anlamıyor dediğin gibi çık gez dolaş diyorlar keşke o kadar basit olsa. Hepimiz aynı durumdayız boşver takma kafana diyorlar. Gündelik sıkıntılar gibi sanıyorlar oysaki nasıl zor nasıl kötü bir bela olduğunu ancak yaşayan biliyor. Çok zor bir hastalık bende geçmişteki iyi hallerimdeki gibi olmak istiyorum. Akşamları biraz daha iyi olurdum ama bu akşam maalesef iyi değilim.

Teşekkür ederim geçmiş olsun size de
Fiziksel sebepleri ekarte etti mi doktorlar?
ben de gündüzleri çok yorgun oluyorum geceleri de yatağa giremiyorum.tabii bazen uykusuzluklar birikince baya uyuyorum.
Tahliller yapıldı. B12 D vit. troit hornonları vs herşeye bakıldı. Maalesef tamamen depresyondan kaynaklı. Sizde de mi var majör depresyon.

Çıkıp gezmek için para da lazım onu da biliyorlardır herhalde. İnsanların söylediklerine aldırış etmeyin, ufak ufak yapmaya çalışın. Hayvanları seviyorsanız mama alıp beslemeye çıkabilirsiniz, yürüyüş yapmak için çıkabilirsiniz, kendinize bitki çayları almak için bile dışarıya çıkabilirsiniz. Kitap alıp çıkabilirsiniz yada kitapçıları dolaşabilirsiniz. Etraftaki insanları düşünerek hareketlerinizi kısıtlamayın. Kendi kendinize telkin verin biraz da iradeniz güçlüyse atlatırsınız.

Ben de kötüyüm canım her an kötü bişey olacak hissi gelince nefesim kesiliyor ölecek gibi oluyorum şuan yatıyorum hiçbir şey yapmıyorum
Aynı şeyleri bizlerden başka yaşayan insanlar da Var. Yalnız olmadığınızı düşünün o anlarda. Ben de mesela bu aralar kötüyüm. Sanki durup dururken böyle nefesim kesilecekmiş gibi oluyor. Sanki saniyelik nefessiz kalıyorum. Bu his mahvediyor beni. Nefes açlığı çekiyorum mesela. Böyle esneyerek daha rahat nefes alıyorum. Hatta bi ara covid oldum zannediyordum. Ama tamamen psikolojik. Valla ne ara bu hallere geldik çözemiyorum artık. Ama dermansız dert yoktur öyle düşünelim. Rabbim derdimizin dermanı olsun. Bitki çaylarını bir deneyin isterseniz ben Melisa’nın çok faydasını görüyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…