- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #7.481
Yerinizde olsaydm keşke derken keşke bende çoluk çocugumla evimle ilgilenebilecek kadar iyi bir seviyeye gelebilsem demek istedim yoksa bilmez miyim hepsi zor insanın neresinde ise yarası canı da orada olur derler. Bu depresyon hastalığım sadece beni etkilese keşke içimde yaşasam ama günlük hayata devam edebilsem ona da razıyım. Onu demek istedim. Sorumluluklarımı yapabilsem bana yetecek içimde yaşadığımla baş edebilmeye razı haldeyim ama maalesef o da elime geçmiyor o kadar düzelemedim halaTek umudum ilaçtı ama oda korkuttu beni aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum etkileri çok kötü oldu
Terspiye umut bağladım ama böylede olmayacak benim ilaç korkum öncede vardı korkardım içmekten
Bence istemezdin ya yerimizde olmayı
Ne bilymm hepsi ayrı bir eziyet hepimize
Benimde var bikaçgündür nefes sıkıntımTeyzemi düşündükçe daha da atak geliyor bu akşam tavan yaptı atak nefes darlığı başladı şimdi de bende çok korona duyuyorum bu korkutuyor beni
Evet yakamaz canım aynen öyle kontrolü bende değil elimde olsa hiç çekermiyim bunu hemem iyileşirim. Galiba öyle üçüncü olduğu için dirençli hale geldi ve tedaviye ilaca yanıt vermek zorlaştı bende öyle düşünüyorum. Gerçi ilki de bir aydan fazla sürmüştü. İkincisi 2 aydan fazla sürmüştü. İdeal süre nedir dr a da sordum ama kişiye göre atak sayısına göre değişir herkeste aynı değil iyileşme süresi demişti.Müdahelesi zor bir duygu yaşıyorsun kontrolü sende olmayan tuhaf bir durum seni çok iyi anlıyorum
Bi kaç kez aynı durumu yaşadığın için ilaca yanıt vermen de zaman alıyor
Bir hafta daha bekle sonra başka bir doktora daha görün istersen ya da doktoruna ilacın faydasını göremediğini belirt canım
1 saat 1.5 saat süren ataklarda da onu yapmakCanım doktorum nefes alamadığın zaman poşetin içerisine nefes egzersizi yapmamı önerdi bu şekilde anlarsın ve rahatlarsın dedi
Aslında sende durumun farkındasın zamana ihtiyacın olduğunu ve iyileşeceğini biliyorsunEvet yakamaz canım aynen öyle kontrolü bende değil elimde olsa hiç çekermiyim bunu hemem iyileşirim. Galiba öyle üçüncü olduğu için dirençli hale geldi ve tedaviye ilaca yanıt vermek zorlaştı bende öyle düşünüyorum. Gerçi ilki de bir aydan fazla sürmüştü. İkincisi 2 aydan fazla sürmüştü. İdeal süre nedir dr a da sordum ama kişiye göre atak sayısına göre değişir herkeste aynı değil iyileşme süresi demişti.
Artık inan duygu dünyam zihnimde hissetiklerim falan çok umurumda değil. Evim ocağım çocuk per perişan olduk. Günlük işlerimi yapacak kadar düzelsem şuan bana yetecek...
Ben de öyle kaç tane duydum bugün teyzem de ağır kendim çok iyi değilim kuzenlerime destek olmaya çalışıyorum Allahım yardım etsin ilkokul arkadaşımın babası lise arkadaşımın babası öldü daha kaç tane var haber izlemiyorum bile kaç gündürBenimde var bikaçgündür nefes sıkıntım
Haberlerde geldim mi üst üste geliyor dün arkadaşımın babası bugün karşı komşum
İnşallah canım inşallah. Çok zor ama çoğu zaman aç da aslında. Bisküvi kraker falan yiyor. Eşim yetişmeye çalışıyor ama o da bitti tükendi. Haklı da ne diyebiliirm. Bıktı artık kapıya atıcak bu gidişle beniAslında sende durumun farkındasın zamana ihtiyacın olduğunu ve iyileşeceğini biliyorsun
Ev Ocak çoluk çocuk toparlanır takılma bunlara kimseye bişey olmaz aç değil açıkta değil sonuçta
Bak çocuğun da büyük bebek değil en azından
Geçecek sadece sabır sende bi oh çekeceksin
Amin canım amin1 saat 1.5 saat süren ataklarda da onu yapmakşu süreci geçirirken Allahım yardım etsin
Bu aralar iyiyim canım yapabiliyorumSizde günlük hayatı çekip çevirme durumu nasıl ecrinnaz niloya yakamoz. Yapabiliyor musunuz yemek vs.?
Şu sıra ev işlerini çok aşırı yapmıyorum mutfak wc ev süpürme tamam detaylı şu sıra yapamıyorum içimden birşey yapmak gelmiyorSizde günlük hayatı çekip çevirme durumu nasıl ecrinnaz niloya yakamoz. Yapabiliyor musunuz yemek vs.?
Çok şükür bu halinize en azından günlük işleri yapabiliyorsanız bu da birşeydir. Zamanla daha iyi olursunuz inşallah. Hastalığınızın yoğun dönemindeki gibiyim şuan. Kendimi zaten boşverdim çocugun aç mı tok mu olduğunu bilemiyorum nasıl bir anneysemBu aralar iyiyim canım yapabiliyorum
İlk başlarda ne yemek yapmak ne de yemek istemiyordum makarna yapıyordum sürekli temizlik falan Allah a emanet
Hastalığın yoğun olduğu dönem de küçük oğlan öğle yemeğiyle duruyormuş kendim yemeyince çocukları da unutmuştum o gün
Çocuk 8 gibi uyudu aklıma aç olduğu yemek yedirmediğim geldi Allahım ne ağladım bir bilsen saatlerce ağladım
Sonra günlerce aç kalan çocukları düşündüm onların annesini öyle kontrol edebildim kendimi
Olsun niloya yapabildiğin kadar ne yapabilsen o kardır. İnşallah bende yakın zamanda bu kadarına gelebilirim. İnşallah daha iyi olacağın daha iyi olacağımız günler gelir...Şu sıra ev işlerini çok aşırı yapmıyorum mutfak wc ev süpürme tamam detaylı şu sıra yapamıyorum içimden birşey yapmak gelmiyor
Anksiyete kaygı korku panik hali tabi bunun akabininde ic sıkıntısına migde hazımsızlıklarına baş ağrısına herşeye sebebiyet verebiliyor. Evet ama bakın ben meditasyon yapıyorum mesela insan korktuğu şeye esir olur kendime hep diyorm ki korktuğun düşünceler gelince ben seni dusunmekten cok mutlu oluyorum bana coo iyi geliyor böyle düşünmek hep aklıms gel aklıma gel diyorum bi bakıyorum gitmiş beyin kandırılmaya cok müsait ama biz teknikleri bilmiyoruzAnksiyete ve iç sıkıntısı aynı şey değil mi acaba ben aynı biliyordum farklı şeyler mi? Bende de var iç sıkıntısı özellikle sabahları daha kötüyüm. İlaçlarada direnç kazandım galiba işe yaramıyor
Siz neden bir işe yaramayasınız kendinize böyle demeyin lütfen siz cok değerlisiniz kendinizi sevin evet zor dönemler ama gececek hicbirşey kalıcı değil hayatta lütfen eşinizi çocuğunuzu düşünmeden once kendinizi düşünün ve kendinize bir iyilik yapın kalkın ayaga kendiniz icin hayat geciyor zaman gidiyor yarının garantisi yok ki zaten lütfen sirkelenin hadi ilaca destek verin sizde yatarak iyi olamazsınız yatarak gecmez biliyorum cok zor kalkmak kolunuzu kaldırmak Bile size eziyet ama bir yerden başlamanız lazım hadi bismillah deyin artık .. Allah sabır edenlerle beraberdir ona sığının gececek inanın lütfenBende çok kötüyüm tek isteğim gündelik hayata dönebilmek ama onu da yapamıyorum. 40 günü buldu niloya direnç kazandım galiba ilaca işe yaramıyor bu sefer.
Perişan haldeyim işe zaten gidemiyorum evde hiç bir iş yapamıyorum yemek, temizlik, çocugun canlı dersleri ödevleri, hayatı sürdüremiyorum. Sürekli yatakta yatıyorum uyumasamda uyumaya çalısıyorum. Eşimde bıktı artık atacak kapının önüne bu gidişlehiç bir işe yaramıyorum.
Olsun niloya yapabildiğin kadar ne yapabilsen o kardır. İnşallah bende yakın zamanda bu kadarına gelebilirim. İnşallah daha iyi olacağın daha iyi olacağımız günler gelir...
Ah kızlar yaaa niye bizde bu hastalıklar yarabbim isyan etmiyorum ancak artık benim dayanacak gücüm kalmadı. Rabbim şifa ver bana ve buradaki arkadaşlara hep dua ediyorum. Allah büyüktür bize de şifa verir umudu kaybetmemek gerek dua edelim allahtan dileyelim...
Off off bende aynıyım bikaçgün iyiydim yani en azından vücudum belirti vermiyordu ama başa döndüm yine sabah beynimin uyuşması baş dönmesi falan epilepsi ye taktım bugün bendede hep kötü düşünceler var artık düşünmekten de yoruldumMerhaba kizlar oncelikle hepimize gecmis olsun. Konuyu takip ediyordum ama yazma firsatim olmadi. Ben de yaklasik 3 aydir sizinle benzer sorunlari yasiyorum. Bir gece uykumdan basimin sag tarafinin uyusmasiyla kalktim. Dus alip uyumustum ona yordum. Daha sonra devam edince kulak oldugunu dusundum. Bu arada bas donmelerim de vardi. KBB ye gittim kulaklarinda basinc var dedi temizledi ama sikayetim gecmedi. O sira sol gogsumde de agri var inanilmaz. Ama cok umursamadim. Bir gece tv izlerken kendimi farkettim ki elim hep gogsumde koltuk altimda birsey ariyorum. O gece iste tum vucudum uyustu, bayilacak gibi oldum. Kucuk capli bir panik atakmis tabii haberim yok. Ben tansiyon dustu falan sandim. Ikizlerim var 2,5 yasinda cok yoruluyorum ona da yordum. O gunden sonra normale donemedim.Meme muayenesi oldum dr ultrason istedi temiz cikti. Gogus agrim panik ataktanmis sonra ogrenmis oldum. Surekli hastalik aradim kendimde. 4 kez kan tahlili, beyin mr ve tomografi ve bir check up sigdirdim. 1 ay once cocuklar ogle uykusuna yatti. O an nefesim kesildi kalbim kulagimda dedim kesin kalp krizi 112 yi aradim bana yardim edin diye. O gunu hatirlamak bile istemiyorum. 112 geldi acile goturduler. Sinus tasikardi denildi. 2 dr da panik atak gecirdin dedi. Gercekle o gun yuzlesmis oldum. Ara ara yokluyor. Henuz psikiyatriye gidemedim. Ilacli beyin mr i cekilmisti. Dr bana lust... 50 mg bi ilac verdi 10 gun yarim 10 gun sonra tam dedi 2 gun ictim ama ust uste atak yasadim. Ben de anksiyete panik atak ve fibromiyalji var. Her gun bir yerim agriyor mesela. Halsizlik de var. Bir gun iyiysem diger gun kotuyum. Nefes acligi gogus kafesinde agri artik kronik oldu bende. Kendimi internetten belirti araya araya kotu ettim. Her sabah daha iyi olmak icin dua ederek kalkiyorum. Biryerin agrisa kotu dusunceler beynimi yiyor. Umarim tez zamanda bu durumdan kurtuluruz. Gercekten zor bir durum. Aklimda surekli kotu dusunceler kendimi birseyim olmadigina inandiramiyorum. Cocuklarima bakip agliyorum sanki amansiz hastaliga yakalanmisim gibi. Bu hafta ici psikiyatriye gidecegim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?