- 16 Ağustos 2016
- 3.719
- 9.426
- 158
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #7.681
Doktora durumu anlatsanız.. Terapi alma imkanınız varsa deneseniz iyi gelmez mi? Nörolojiye tabii gidin ama internetten hastalık araştırınca en kötü senaryoyu okuruz genelde..Çok yazmışım yazarken yoruldum. Şimdi de yaklaşık 3 haftadır çok kötüyüm, bu seferki belirtiler kafam sürekli uyuşuk, içim kayıyormuş gibi oluyor, sürekli bir baş dönmesi.ok fazla halsizlik ve bacaklarıma gelen birden bire halsizlik. Nette araştırmaya başladım gene bu seferde ms veya beynimde tümör falan düşünüyorum. Nörolojiye gideceğim ama salgından da çekiniyorum. İlaveten mr çektiremem, o şeye girmemin mümkünatı yok. Çünkü ben 20 yaşında 5. Kattan kopan bir asansörle yere çakıldım 3 arkadaşımla birlikte. 6 saat o -2. Katta asansörde kaldık. Son anda kurtardılar. O 2 metre alanda 4 kişi 6 saat kalınca kapalı birşeydr kalamama durumu başladı bende. Uçağa falan biniyorum sıkıntı yok da, mr çok dar. Ona giremem. Napsam acaba
Evet imkanım ölçüsünde ancak bu kadarını yapabildim. Aslında artık araştırırken mesela deneyimi var mı, lisansı psikoloji mi bu gibi şeylere de bakmak lazım ama bunlara bakınca da çıkan ücreti ödeme imkanım olmuyor şuan için.Alanında iyi biri olabilmesi icin bence deneyimlerininde fazla olması lazım sanırım siz hep genç yeni psikolog olmuş insanlarla görüşme sağladınız.
Basta uyusukluk ve bas donmesi benim her gun var. Halsizlik artik haftada 1 ya da 2 gun oluyor. Lutfen nete bakmayin. Ben ilacli mr cektirdim herseyim temiz ama hala basim donuyor agriyor uyusuyor simdi hic bakmiyorum. Psikolojik olduguna eminim cunku.Çok yazmışım yazarken yoruldum. Şimdi de yaklaşık 3 haftadır çok kötüyüm, bu seferki belirtiler kafam sürekli uyuşuk, içim kayıyormuş gibi oluyor, sürekli bir baş dönmesi.ok fazla halsizlik ve bacaklarıma gelen birden bire halsizlik. Nette araştırmaya başladım gene bu seferde ms veya beynimde tümör falan düşünüyorum. Nörolojiye gideceğim ama salgından da çekiniyorum. İlaveten mr çektiremem, o şeye girmemin mümkünatı yok. Çünkü ben 20 yaşında 5. Kattan kopan bir asansörle yere çakıldım 3 arkadaşımla birlikte. 6 saat o -2. Katta asansörde kaldık. Son anda kurtardılar. O 2 metre alanda 4 kişi 6 saat kalınca kapalı birşeydr kalamama durumu başladı bende. Uçağa falan biniyorum sıkıntı yok da, mr çok dar. Ona giremem. Napsam acaba
Herkeste çok fazla ücret talep etmiyordur ama pandemiden dolayı bu psikolojik sorunlar bayaga boy gösterdiği icin talep çok fazla olunca ücret artmış olabiliyor genelde cok talep gören alanında ünlenen kişilerde oluyor aşırı ücret talebi. Ama araştırmak lazım ne tarz eğitimler almış bilgisi nasıl bakmak lazım. Genel de internetten hastalık araştıran şifa arayan insanların çoğunda anksiyete var malesef ama aşılmayacak birşey değil asla ben buna inanıyorumEvet imkanım ölçüsünde ancak bu kadarını yapabildim. Aslında artık araştırırken mesela deneyimi var mı, lisansı psikoloji mi bu gibi şeylere de bakmak lazım ama bunlara bakınca da çıkan ücreti ödeme imkanım olmuyor şuan için.
Gittim gittim, çok babacan bir psikiyatrist buldum, diğerlerinin aksine yani bilindik psikiyatristlerin aksine seni dinleyen, dinlendiren, şifa veren bir lokman hekim çıktı. İlaç yazıyor elbette, en az 6 ay kullanmanı da istiyor ama sorularına cevap veriyor, seninle tartışıyor seni ikna ediyor. Ben çok seviyorum kendisini, hala daha ara ara arar halini hatrını sorarım hocamın. Ben 2. Dönemde 6 ay kadar przc kullandım. Günde bir tane ama. Hiç 2. Ye çıkmadı. En son bana dediki; hayat senin düşlediğin, olmasını istediğin gibi adil değil. Böyle bir ütopya yok. Sen robin hood değilsin, insanları değiştiremezsin, her yardıma ihtiyacı olana koşamazsın vs... çünkü ben dilenci görse ayakkabısına kadar veren üzüntüden durumuna ağlayan bir insanım. Bir de bana sürekli meşgul olmam gerektiğini, bana dinlenmenin boş boş yatmanın gezmenin yaramadığını söyledi. Sahiden öyledir. Bir şeye yaradığımı hissetmem lazım. Çalışmakla beslenen insanlar vardır ya ben öyleyim maalesef. Çocuk yap kafan dağılsın dedi bana :))) geçti hocam artık dedim , hadi oradan dedi.Çok geçmiş olsun ya. En son ki atakta anladığım kadarıyla psikiyatriye gitmemişsiniz, nasıl geçti o son sıkıntılı süreç.
İnşallah bir daha hiç tekrarlamaz..
Ya o mr a nasıl girdiniz. Bir de ben kalıplıyım sığmam hayatta ona şişkolotti halimleBasta uyusukluk ve bas donmesi benim her gun var. Halsizlik artik haftada 1 ya da 2 gun oluyor. Lutfen nete bakmayin. Ben ilacli mr cektirdim herseyim temiz ama hala basim donuyor agriyor uyusuyor simdi hic bakmiyorum. Psikolojik olduguna eminim cunku.
Elbette aşılır ama nasıl aşılacak bu kısmı sorun zaten benim için.Herkeste çok fazla ücret talep etmiyordur ama pandemiden dolayı bu psikolojik sorunlar bayaga boy gösterdiği icin talep çok fazla olunca ücret artmış olabiliyor genelde cok talep gören alanında ünlenen kişilerde oluyor aşırı ücret talebi. Ama araştırmak lazım ne tarz eğitimler almış bilgisi nasıl bakmak lazım. Genel de internetten hastalık araştıran şifa arayan insanların çoğunda anksiyete var malesef ama aşılmayacak birşey değil asla ben buna inanıyorum
45 dk surdu bir sekilde dayandim kendimi yiyip bitirecektim yoksa ☺ Sureklu dua okudum ikiz bebeklerim var onlari dusundum bir baktim bitmis ☺Ya o mr a nasıl girdiniz. Bir de ben kalıplıyım sığmam hayatta ona şişkolotti halimle
200 tl seans yok artık ki 300 tl felan işte toplam seanslar da asgari ücreti buluyorElbette aşılır ama nasıl aşılacak bu kısmı sorun zaten benim için.
Alanında iyi ve deneyimli, klinik psikolog veya alanında iyi bir psikiyatristin 200 tl civarından aşağı bir seansı olduğuna denk gelmedim ben hiç.
Terapiler ciddi anlamda bütçeyi zorluyor, bu ara imkansız gibi. Allahtan özel sağlık sigortam var annem her sene yeniler ama o da maaesef psikoterapileri karşılamıyor. Yeni evlendim, evlendiğim şehirde istediğim gibi bir iş bulamadım ve salgın başından beri eşimde çalışmıyor. Bakalım allah kerim, ne yapalım kızlar ya gecenin karanlığında karıncanın ayak sesini duyan rabbim, bizim içimizin yangınını, hastalığımızı, sesimizi duymazmı hiç...Doktora durumu anlatsanız.. Terapi alma imkanınız varsa deneseniz iyi gelmez mi? Nörolojiye tabii gidin ama internetten hastalık araştırınca en kötü senaryoyu okuruz genelde..
Birde sizin durumunuz nasıl neler yaşıyorsunuz ?Elbette aşılır ama nasıl aşılacak bu kısmı sorun zaten benim için.
Alanında iyi ve deneyimli, klinik psikolog veya alanında iyi bir psikiyatristin 200 tl civarından aşağı bir seansı olduğuna denk gelmedim ben hiç.
Aynen iyimser olarak 200 dedim ki o da yok artık.200 tl seans yok artık ki 300 tl felan işte toplam seanslar da asgari ücreti buluyor
Sorumluluklarımı yerine getiremiyorum, hayatımı bizzat yerinden etkiliyor bu durum artık. Uyku düzeni kalmadı. Bir süredir uyuyamıyordum. Hadi diyelim uyudum bu kez sürekli uyanıyorum. Ama son birkaç gündür tersi oldu bu kez çok uyuyorum. Geçmeyen baş ağrıları oluştu. Bunlar artık stresin, kaygının fiziksel olarak bende çıkan etkileri. Tabii ana nedenler daha farklı.Birde sizin durumunuz nasıl neler yaşıyorsunuz ?
İnşallah en kısa zamanda atlatırız. Huzurlu günler yakındır.Terapiler ciddi anlamda bütçeyi zorluyor, bu ara imkansız gibi. Allahtan özel sağlık sigortam var annem her sene yeniler ama o da maaesef psikoterapileri karşılamıyor. Yeni evlendim, evlendiğim şehirde istediğim gibi bir iş bulamadım ve salgın başından beri eşimde çalışmıyor. Bakalım allah kerim, ne yapalım kızlar ya gecenin karanlığında karıncanın ayak sesini duyan rabbim, bizim içimizin yangınını, hastalığımızı, sesimizi duymazmı hiç...
La taknetü min rahmetillah buyurmuş zumer suresinde... Allahın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz...
Cok seyler yasamissiniz siz de, gecmis olsun. Kaygi gelistirmis olmaniz cok normal. Ama siddetinin dereceleri var cok yogun degilse bdt ile kendi kendinize bir seyler yapabilirsiniz.Terapiler ciddi anlamda bütçeyi zorluyor, bu ara imkansız gibi. Allahtan özel sağlık sigortam var annem her sene yeniler ama o da maaesef psikoterapileri karşılamıyor. Yeni evlendim, evlendiğim şehirde istediğim gibi bir iş bulamadım ve salgın başından beri eşimde çalışmıyor. Bakalım allah kerim, ne yapalım kızlar ya gecenin karanlığında karıncanın ayak sesini duyan rabbim, bizim içimizin yangınını, hastalığımızı, sesimizi duymazmı hiç...
La taknetü min rahmetillah buyurmuş zumer suresinde... Allahın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz...
Kalk, sarılmamız lazımSorumluluklarımı yerine getiremiyorum, hayatımı bizzat yerinden etkiliyor bu durum artık. Uyku düzeni kalmadı. Bir süredir uyuyamıyordum. Hadi diyelim uyudum bu kez sürekli uyanıyorum. Ama son birkaç gündür tersi oldu bu kez çok uyuyorum. Geçmeyen baş ağrıları oluştu. Bunlar artık stresin, kaygının fiziksel olarak bende çıkan etkileri. Tabii ana nedenler daha farklı.
Bilişsel terapi denenebilir belki evet... Ama salgından dolayı gidip karşılıklı oturamam bir psikologla. Kocama güvenmiyorum salgındaCok seyler yasamissiniz siz de, gecmis olsun. Kaygi gelistirmis olmaniz cok normal. Ama siddetinin dereceleri var cok yogun degilse bdt ile kendi kendinize bir seyler yapabilirsiniz.
Evet buna sebep olan birşeyler var mutlaka ki tetikliyor ilac kullanmıyorsunuz bu sure zarfında melisa çayı öneririm size faydası oluyor. Ayrıca kendinizi zorlayın lütfen hicbir acı sonsuz değil zor zamanlardan geciyoruz ama bunlar da geçecek Allahın İzniyleSorumluluklarımı yerine getiremiyorum, hayatımı bizzat yerinden etkiliyor bu durum artık. Uyku düzeni kalmadı. Bir süredir uyuyamıyordum. Hadi diyelim uyudum bu kez sürekli uyanıyorum. Ama son birkaç gündür tersi oldu bu kez çok uyuyorum. Geçmeyen baş ağrıları oluştu. Bunlar artık stresin, kaygının fiziksel olarak bende çıkan etkileri. Tabii ana nedenler daha farklı.
Yaş yirmilerin ortası. İnşallah en kısa zamanda mutluluk gözyaşına çevrilir o ağlamalar. Çok teşekkür ederim, bu ne kadar güzel bir mesajdı ya ne yazsam bilemedimKalk, sarılmamız lazım
Konularına göz gezdirdim biraz, nasıl naif, nasıl çözümcü, nasıl çareler arayıcı.... Sanırım yaşında küçük. Kızkardeşim yok benim, bir tane ablam var benden 10 yaş büyük, tek çocuk gibi büyüdüm ben. Beni bir ablan olarak görürsen eğer; diyorum ki sana üstelik başım uyuşuyor düşünemiyorum başım dönüyor diye bugün saatlerce ağlayan bir ablan olarak diyorum ki sana;
sabaha varmayan gece mi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?