- 30 Mart 2020
- 219
- 117
- 103
- 33
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #8.001
Ben bu anksiyete durumlarını yaklaşık 1 yıldır yaşıyorum canım. Geçen yıl başında karşı apartmanda birini öldürdüler. Çok etkilendim o gece. İlk atağı o gece yaşadım. Göğsüm ağrıyor, kalbim hızlı hızlı çarpıyordu. Tabi hemen internete sarıldım, orada da kalp krizi yazıyordu. Eşime dedim ben kalp krizi geçiriyorum hadi hastaneye gidelim. O sakinleştirdi beni. O zamanlar bebeğim daha 3 aylıktı. O geceden sonra bir daha eskisi gibi olamadım. Sık aralıklarla kötü düşünceler vardı hep aklımda. Mesela asla yalnız kalamıyordum. Arabaya binip uzun bir yolculuk yapamıyordum. Boğulacak gibi oluyordum. Kendimi hasta olduğuma o kadar inandırmıştım ki gitmediğim doktor kalmadı. Ama çok şükür olumsuz bir şey de çıkmıyordu. Sonra Mart ayı gibi İzzet güllü ile tanıştım. Onun videolarını izledim makalelerini okudum. Ne zaman içim daralsa, kendimi kötü hissetsem video açıp izledim. Onlar biraz rahatlattı beni. Ocak ayından Mart ayına kadar berbat geçiyordu günlerim. Uyumakta bile öylesine zorlanıyordum ki... Çok şükür şimdi bir nebze daha iyiyim. İzzet güllü sayesinde kendime olumlu telkin vermeyi öğrendim. Tabi tamamen geçmedi, inşallah bir gün geçer. Ama stres çok etkili bu durumda sanırım. Ben stresli olduğumda ya da bir şeyi kafama taktığımda kendimi daha kötü hissediyorum. Kendi kendime çözümler buldum. İşte Melisa çayı, telefon oyunları, ben KPSS çalışıyorum mesela o anlarda açıp hemen soru çözmeye başlıyorum bir de hemen kadınlar kulübüne gelip sizlerin yazdıklarını okuyup yalnız olmadığımı bilerek motive oluyorumAminnn canım Aminnn inşallah. Sen ne zamandır yaşıyorsun bu durumu ?
Bir yıl önceden bu durumu yaşamaya başlayan o kadar insan tanıyorum ki. Bende de 1 buçuk yıl oldu evet stres anında tetikliyor malesef ama kendini oyalamak en iyisi cunku en iyi tedavi yöntemi bu canım biz kendimizi cok dinliyoruz ve hastalık hastası olduk iyice bu yuzden rabbim şifa versin hepimize inşallahBen bu anksiyete durumlarını yaklaşık 1 yıldır yaşıyorum canım. Geçen yıl başında karşı apartmanda birini öldürdüler. Çok etkilendim o gece. İlk atağı o gece yaşadım. Göğsüm ağrıyor, kalbim hızlı hızlı çarpıyordu. Tabi hemen internete sarıldım, orada da kalp krizi yazıyordu. Eşime dedim ben kalp krizi geçiriyorum hadi hastaneye gidelim. O sakinleştirdi beni. O zamanlar bebeğim daha 3 aylıktı. O geceden sonra bir daha eskisi gibi olamadım. Sık aralıklarla kötü düşünceler vardı hep aklımda. Mesela asla yalnız kalamıyordum. Arabaya binip uzun bir yolculuk yapamıyordum. Boğulacak gibi oluyordum. Kendimi hasta olduğuma o kadar inandırmıştım ki gitmediğim doktor kalmadı. Ama çok şükür olumsuz bir şey de çıkmıyordu. Sonra Mart ayı gibi İzzet güllü ile tanıştım. Onun videolarını izledim makalelerini okudum. Ne zaman içim daralsa, kendimi kötü hissetsem video açıp izledim. Onlar biraz rahatlattı beni. Ocak ayından Mart ayına kadar berbat geçiyordu günlerim. Uyumakta bile öylesine zorlanıyordum ki... Çok şükür şimdi bir nebze daha iyiyim. İzzet güllü sayesinde kendime olumlu telkin vermeyi öğrendim. Tabi tamamen geçmedi, inşallah bir gün geçer. Ama stres çok etkili bu durumda sanırım. Ben stresli olduğumda ya da bir şeyi kafama taktığımda kendimi daha kötü hissediyorum. Kendi kendime çözümler buldum. İşte Melisa çayı, telefon oyunları, ben KPSS çalışıyorum mesela o anlarda açıp hemen soru çözmeye başlıyorum bir de hemen kadınlar kulübüne gelip sizlerin yazdıklarını okuyup yalnız olmadığımı bilerek motive oluyorumbiraz uzun oldu kusura
Amin canım benim inşallahBir yıl önceden bu durumu yaşamaya başlayan o kadar insan tanıyorum ki. Bende de 1 buçuk yıl oldu evet stres anında tetikliyor malesef ama kendini oyalamak en iyisi cunku en iyi tedavi yöntemi bu canım biz kendimizi cok dinliyoruz ve hastalık hastası olduk iyice bu yuzden rabbim şifa versin hepimize inşallah
O bana oluyordu cnm ama geçiyor sonraKizlar benim arada nasil desem boyle kalbim sanki tikaniyormus gibi oluyor biraz sacma ama nasil anlatacagimi bilemedim. Saniyelik bisey. Size de oluyor mu hic?
Ya sanki saniyelik kalp duruyormus gibi bogazimda da o an birsey dugumleniyorO bana oluyordu cnm ama geçiyor sonra
Malesef canım surekli evdeyiz yapacak birşey yok insan çok etkileniyor ister istemezAmin canım benim inşallahBir de şu pandemi süreci de psikolojilerimizi olumsuz yönde çok etkiliyor.
Aynısı bende de oluyor kuzum. Böyle anlık küt küt kalbim atıyor sanki. Duracak gibi oluyor. Bir süredir bu durumu ben de yaşıyorum hatta buraya da yazmıştım. Saniyelik kalbim küt küt atıyor, nefesim kesilir gibi oluyor. sonra geçiyor, bana da korkusu kalıyor.Kizlar benim arada nasil desem boyle kalbim sanki tikaniyormus gibi oluyor biraz sacma ama nasil anlatacagimi bilemedim. Saniyelik bisey. Size de oluyor mu hic?
Aynen canım şu pandemi bitince belki bizim tüm bu hissettiklerimiz de biterMalesef canım surekli evdeyiz yapacak birşey yok insan çok etkileniyor ister istemez
Ya ne kotu bir hisAynısı bende de oluyor kuzum. Böyle anlık küt küt kalbim atıyor sanki. Duracak gibi oluyor. Bir süredir bu durumu ben de yaşıyorum hatta buraya da yazmıştım. Saniyelik kalbim küt küt atıyor, nefesim kesilir gibi oluyor. sonra geçiyor, bana da korkusu kalıyor.
İnşallah inşallah rabbimden tek dileğim su hastalığın geçmesi bazen cok yoruyor beniAynen canım şu pandemi bitince belki bizim tüm bu hissettiklerimiz de biterne de güzel olur
Stresten kuzum. Bu nedenle gittiğim bir göğüs doktoru öyle söylemişti. Her şeyin başı stres yemin ediyorumYa ne kotu bir hisneden oyle oluyor acaba canim Nefesim zaten genelde kesik cabuk yoruluyorum bazen de...
Kesinlikle. Ama beterin beteri vardır canım öyle düşünüp iyi motive edelim kendimiziİnşallah inşallah rabbimden tek dileğim su hastalığın geçmesi bazen cok yoruyor beni
Benide canim vallahi allahtan cocuklar var da zaman nasil geciyor anlamiyorum. Allahim hepimize bu mubarek gunde sifa versin insallah.Stresten kuzum. Bu nedenle gittiğim bir göğüs doktoru öyle söylemişti. Her şeyin başı stres yemin ediyorummesela şimdi haftasonu sokağa çıkma yasağı var ya bu beni şimdiden etkiliyor.
Evet canım benim beterin beteri var su iki gündür bende pek iyi değilim anlamadım yaKesinlikle. Ama beterin beteri vardır canım öyle düşünüp iyi motive edelim kendimizi
Bendede mide bağırsak problemleri var dilimde beyaz biraydır.doktorada gidemiyorum internette candida felan yazıyoTüp bebeğe başlamam lazim iyi beslenemedigimden erteliyorum.Midemin girişinde sanki yumru var.Hep geğirme isteği geliyor
Merhaba doktor bana da anksiyete var dedi ama yorumlarda carpıntı yasayan okumadım. Acaba sizde Kalp çarpıntısı oluyor muydu?Benim gibi yaşayanlar var mıdır diye konuyu açıyorum. Belki aynı durumda olan arkadaşlar yazar ve birbirimize destek oluruz.
Sekiz sene önce panikatak hastalığına yakalandım. Ama ilk belirtiler bulantı, istifra olarak başladığı için bunun bir panikatak olduğunu bilmiyordum. Günlerce birşey yiyemedim. Artık ailem mide kanseri olmamdan korkuyordu. Randevu aldık ve endoskopi oldum sonucum temiz çıktı. Doktor bize psikolojik olabileceğini söyledi. Daha sonra psikiyatriye randevu aldık doktor 2 tane ilaç yazdı ve ben bir müddet sonra yemek yemeye eski yaşantıma dönmeye başladım. Ne kadar sonra nüksetti ilaçlarımı bırakmış miydim uzun zaman geçtiği için üzerinden tam hatırlamıyorum. Yine birgün kolum uyuşmaya başladı öyle bir uyuştu ki kalp krizi geçirdiğime kendimi inandırmıştım. Kalp atışım öyle bir hızlandı ki hemen ailemden bikaç kişiyle birlikte acile koştuk. Kalp EKG si çekildi temiz çıktı bir serum taktılar daha sonra eve geldim. Kardiyolojiye randevu aldım. Dr odasında ultrasonografi ile kalbime baktı sadece kalp kapağında biraz kalınlaşma var dedi. Psikolojik olduğunu söyledi. Artık yine psikiyatriye gitme zamanı geldi. Durumu psikiyatriste anlattım. Paxera 10 mg ile başladık 6 ay kullandım ve bu hastalığı atlattım ilacı da bıraktım çok iyiydim. Bir dönem sonra yine nüksetti tabi yine aynı ilaçla devam ettik ve hayatımı o şekilde idame ettirdim. Tabi panikatak teşhisi konulana kadar sayısız kan tahlilleri emar tomografi sürekli vücudumda bişey var bulamıyorlar diye diye tüm branşların kapısını çaldım. Çok acillere taşındık birşey var ve bulamıyorlar. Tahliller çok şükür ki temiz çıkıyordu. Öyle böyle bir 4 seneyi geçirdim anksiyete henüz o zaman yoktu sadece panikatak vardı. Bu geçmiş zaman içerisinde evliyim ve çocuk düşünmediğimiz için ilaç kullandım. Yine panikataklarımın çoğalması sebebiyle randevu aldım. Duxet adlı ilaca başladı doktor ve iyiydim. 5 hafta sonra adetim gecikti ve doktoru arayıp ilaç geciktirmiş olabilir mi diye sordum. O ilacın geciktirme yapmayacağını ve hemen bir test yapmamı söyledi ben derhal test yaptım hamileyim doktorla yine telefonla irtibata geçtim. Doktora ya bebeğim sakat olursa ben ilaç kullandım dedim doktor korkmamam gerektiğini ilk 5 6 hafta ilacın bebeği çok etkilemediğini ve hemen ilacı bırakmamı söyledi. Evet bıraktım gayet iyiydim ama eşimle kan uyuşmazlığı nedeniyle bebeğimin kalp atışı durdu ve kürtaj oldum ondan sonra yine ilacıma devam ettim. Çünkü çok kötü olmuştum 2 hafta hep ağladım neden bebeğimi kaybettim diye 7 8 ay sonra ben yine hamile kaldım ve ilacı hemen bıraktım. Hamilelik sürecim boyunca eşim asla ilaç kullanmama izin vermedi ben de çok aşırı kötü olmadım sadece son aylarda doğum stresinden kaynaklı panikataklarım çoğaldı ve evden dışarı lazım olmadıkça çıkmayarak bu dönemi atlattım ve doğumumu sağlıkla gerçekleştirdim. Hastaneden taburcu olduğum gün daha sokak kapısından girerken beni bir ağlama tuttu. Günlerce ağladım benim için çok ağırdı hep ağlıyordum kendime zarar vermekten korkuyordum bebeğime bakıyordum ama ona bakamama korkusu vardı yaklaşık 1 ayı geçik böyle devam etti ve sonunda doktora gittik lohusa depresyonu teşhisi kondu Efex.. 37.5 ile başladık ve 6 hafta sonra benim ağlamalarım azaldı ve düzeldim 1 yıl kadar o kadar iyiydim ki hayattan zevk alıyor gayet mutlu mesut hayatıma devam ediyordum. Devamını yorumda devam edeceğim.
Buraya yazan cogu kiside carpinti var. Gecmis olsun.Merhaba doktor bana da anksiyete var dedi ama yorumlarda carpıntı yasayan okumadım. Acaba sizde Kalp çarpıntısı oluyor muydu?
Evet eski kullandığım ilaçları yazdı. Ancak bu sefer düzelemedim bir türlü son doza çıktım bakalım allah şifa versin cümlemizeDoz artırımında etkisini görmeye başlarsın yakın zamanda canım çok uzun sürmez birde eski kullandığın ilaçları mı tekrar yazdı doktorunuz bunu merak ettim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?