Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Buraya yazan cogu kiside carpinti var. Gecmis olsun.
Teşekkür ederim. Hepsini okuyamadım malesef o zaman doğru sayfadayım. Kendimi dinlemediğim zaman olmuyor dinlediğimde oluyor sizin de böyle mi? Doktor doktor gezdim hicbir sey bulamadılar. En son ikna oldum psikolojik olduğuna. En son buraya yazdım ne guzel herkes birbirine yardımcı olmaya calısıyor. Size de gecmis olsun.

Evet eski kullandığım ilaçları yazdı. Ancak bu sefer düzelemedim bir türlü son doza çıktım bakalım allah şifa versin cümlemize
Aslında aynı ilaç biraz daha kötü etkileyebiliyor insanı doktor daha iyi bilir ama bende öyle olmuştu tabi kişiden kişiye de değişebiliyor cunku beyin o ilaca alışkın iyileşme süreci daha yavas ilerliyor diye biliyorum. Ben proz.kullanıyordum mesela ilacı bıraktım tekrar aynısına başlayınca perisan olmuştum ilacımı değiştirdi doktor ve çabuk düzelme olmuştu bu benim yaşadıklarım tabiki sizde doktor böyle uygun gördüyse dogrudur

Aramıza hoşgeldin canım keşke bu hastalık yüzünden Burda oluyor olmasaydın rabbim tez Zaman da şifa versin inşallah. Bu arada anksiyete de kalp carpıntısı fazlasıyla oluyor

Aramıza hoşgeldin canım keşke bu hastalık yüzünden Burda oluyor olmasaydın rabbim tez Zaman da şifa versin inşallah. Bu arada anksiyete de kalp carpıntısı fazlasıyla oluyor
Hosbulduk canım insan yalnız olmadığını bilince seviniyor gercekten. Amin hepimize Allah şifa versin. Bir sey daha soracağım bu carpıntlardan dolayı kardiyolojiye gitmistim doktor inceledi hicbir sorun yok gayet sağlıklı bir kalp dedi ama yine de holter takıp bakmak istedi holter sonucunda da ekstrasistol denen bir sey cıktı kalbin ek atmasıymış. ancak bunun herkeste oldugunu sağlıklı kalpte de olacağını söyledi Anksiyete de bunu tetikler dedi. Acaba hangisi birbirini tetiklemiş olabilir? Yaşayan var mı acaba?

Bende cok siddetli kalp carpıntısı oluyordu canım ama hic kardiyolojiye gitmedim cunku hastalığımı tanıyordum anksiyeteden oldugunu biliyordum ama doktor normal dediyse normalldir ve anksiyeteden oluyor ritim bozuklugu felan ama ekstrasistol bilmiyorum canım benim

İşte ben büyük ihtimal anksiyete olduğumu bilmiyordum hastalığı tanımıyorum yeni yeni tanımaya başladım. Zaten ben psikolojik olduguna geç inandım. Sürekli vücudumda bi hastalık arıyordum başım ağrısa beyin mr, midem ağrısa endoskopi kolonoskopi, karnım ağrısa batın ultrason kan tahlilleri falan yani anlayacağın girmediğim cihaz kalmadı. Bir de doktorlara inanmıyordum bu bilemedi başkasına gideyim falan. Sürekli internetten hastalık araştırmam da var. Kimde bir hastalık duysam acaba bende de var mıdır diyorum sürekli düşünceler yani Allah yaşayanlara yardım etsin gercekten cok zor

İnternette araştırmamanı tavsiye ederim canım sen daha yeni bu sıkıntıya yakalandıysan en başından bunu yap araştırma sakın sakına cunku bataklık gibi valla. Anksiyete de araştırma takıntısı var malesef

Bunların hepsini zamanında ben de yaptım canım. Ama internete sakın bakma. Öyle şeyler yazıyorlar ki ben o belirtilerin hepsini kendimde görüyordum. Zaten şu an bu halde olmamın tek sebebi internet

Bunların hepsini zamanında ben de yaptım canım. Ama internete sakın bakma. Öyle şeyler yazıyorlar ki ben o belirtilerin hepsini kendimde görüyordum. Zaten şu an bu halde olmamın tek sebebi internet
Evet son zamanlarda bakmamaya başladım smdi biraz daha iyiyim. Sanırım kötü bir hastalığa yakalanmaktan da korkuyorum örneğin kanser. Babam gecirmisti gencken etkilenmemiştim şimdi ya bana da olursa kalıtsal mıdır diye düşüncelerle internette arastırmaya başlamıştım araştırdıkca arastırasım geliyordu. Hatta gittiğim doktorlardan bitanesi kızmıştı orda yazan bilgiler doğru değil okuyup okuyup gelmeyin demişti. Ben cok gec ikna oldum anksiyete olduguna inşallah daha kötü seyler yaşamam. Nasıl yenmemiz gerekiyor neler yapabiliriz hic bilmiyorum burda bu durumu yaşayan insanlar birbirine yardım ediyor cok guzel bir sey. İnşallah hepimiz şifa buluruz

Kizlar benim arada nasil desem boyle kalbim sanki tikaniyormus gibi oluyor biraz sacma ama nasil anlatacagimi bilemedim. Saniyelik bisey. Size de oluyor mu hic?
Bir kez yaşadım bu durumu bende tarif edemedim sanki saniyelik kalbim hiç atmıyor o an nefes almam da duruyordu, o zaman uyumak üzereydim tam uykuya dalcam yine aynısı tekrarlayıp durdu böyle çarpıntı gibi değil çarpıntı çok yaşıyorum ona benzemiyor
Xanax yarım içtim panik atak mı acaba dedim yarım saat sonra normale döndüm
İlaçtan sonra düzelince yine atağın farklı bir yüzünü daha yaşadığımı düşündüm tekrarlamadı daha sonra yaklaşık 2 hafta önceydi bu durum

Canım her şeyin başı stres. Kafaya bir şey takmayacaksın. Ama tabi bu bizim gibiler için imkansız. ben kendi yaptıklarımdan örnek vereyim inşallah sen de fayda görürsün Ben doktora gitmedim, teşhisi konulmuş bir haftalığım yok. Ancak araştırdığım kadarıyla anksiyetem var... ben bu tarz sıkıntı, ağrı ya da duygu durum bozukluğunda ilk önce bir bardak Melisa çayı demliyorum. O beni rahatlatıyor. Daha sonda aklımdakine odaklanmak yerine başka bir şeye odaklanıyorum. Mesela odadaki şeyleri dışımdan sayıyorum ya da 100den geriye sayıyorum. O an beynime meydan okuyorum. Telefondan oyun oynuyorum mesela, o da benim kafamı boşaltmamı sağlıyorum. Nefes darlığı yaşadığımda nefes egzersizi yapıyorum. 5-7-8 kuralını uyguluyorum. 5sn nefes alıp 7 sn nefesi tutup 8snde yavaş yavaş veriyorum. Bu hem çarpıntıma iyi geliyor hem de nefesimi kontrol altına alıyor. Bir de İzzet güllü videolarını izliyor ya sa makalelerini oluyorum. Ha bir de kadınlar kulübü tabi bazen üstesinden gelemediğim anlar olmuyor mu? Elbette oluyor onda da ya buraya yazıyorum buradaki arkadaşlardan Farklı öneriler alıyorum ya da kendime sürekli olumlu telkinler vermeye çalışıyorum. “Sen hasta değilsin, kalp krizi geçirmiyorsun, gayet sağlıklısın, şu an yaşadığın sadece duygusal bir bunalım.” diyorum sürekli. İnşallah hepimiz bir gün “ohh be kurtulduk!” nidaları atabiliriz

Aynı senin yaşadıklarını yaşadım şimdi daha zorlu bir surecteyim acikmiyorum

Çok teşekkür ederimm bunları uygulayacağımm mutlaka Nefes uygulamasını son zamanlarda ben de yapıyorum işe yarıyor gibi sanırım bunu beynimizde bitireceğiz inşallah hepimiz yeneriz kurtuluruz Buraya yazmak gercekten beni rahatlattı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…