- 30 Mart 2020
- 219
- 117
- 103
- 33
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #7.961
Yani kötü düşüncelerden kastınız ne tam olarak bilemiyorum ancak, bu durumu yaşadığımda aklıma direkt kalp krizi geliyor. Ölüm korkusu sarıyor sanırım. Başka da bir şey düşünemiyorum. Kendi kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama kesin bir çözümü ya da nedenini bulamadım.İyi akşamlar arkadaşlar. Bu aralar kendimi çok kötü hissediyorum. Neden bilmiyorum. Hani öyle kafaya taktığım bir şeyde yok. Birden böyle kalbim küt küt oluyor saniyelik hemen sonra geçiyor ama, arkasından içim bir sıkılıyor ki size anlatamam. Var mı acaba böyle yaşayanlarınız? Öyle nefesim ha kesildi ha kesilecek gibi oluyor. Aşırı derecede can sıkıcı bir durummesela az önce bunu yaşadım hemen sol mememin üstünde bir ağrı hissetmeye başladım. Psikolojik biliyorum aslında ama bazen kendime olumlu telkinleri veremiyorum
Anksiyete belirtileri gibi çünkü bende de böyle oluyor malesef ve o ic sıkıntısı cok kotu migde de hazımlıklık felan oluyor. Sizde en azından surekli kötü düşünceler yok bu çok guzel birşey o yuzden biran once önleminizi alın derim ilerletmeyin.
Ya kıyamam bende öyleyim intihar etmekten çok korkuyorum mesela. Bir intihar haber izlesem 2 gün etkisinden çıkamıyorum ya bende yaparsam felan bazen kendimi öyle inandırıyorum ki bu korkuya kesin yapacagım diyorum. Malesef bende bu korkuyu yenemedim 1 bucuk yıl oldu bazen çook iyiyim hic aklıma gelmiyor ama geldiği zaman butun enerjim çekiliyor Kotu koru senaryolar geciyor aklımdan. Sizi cok iyi anlıyorum ilac kullanıp kullanmamak tabiki kişisel tercihiniz. Bana da cok iyi geliyor burda konusmak.Yani kötü düşüncelerden kastınız ne tam olarak bilemiyorum ancak, bu durumu yaşadığımda aklıma direkt kalp krizi geliyor. Ölüm korkusu sarıyor sanırım. Başka da bir şey düşünemiyorum. Kendi kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama kesin bir çözümü ya da nedenini bulamadım.14 aylık bir bebeğim var, emzirdiğini için ilaçta kullanamıyorum. Ki ilaç kullanma taraftarı da değilim hani. İlaç kullanan bir tanıdığım var panik atak hastası 6-7 yıldır tedavi görüyor hala bir düzelme yok. Ara ara atakları devam ediyormuş. İzzet güllü videolarını izliyor, makalelerini okuyorum. Aslında çoğu şeyi atlattım. Ama işte bazen öyle oluyor ki ya diyorum bu kez gerçekse bu kez kalp krizi geçiriyorsam diyorum Allah korusun. Kalp atışlarımı dinlemesem, nefesimi saymasam ya da ağrıları önemsemesem belki geçip gidecek. Ama ben bunu başaramıyorum işte bazen. Bu da hep internette hastalık araştırdığım için oluyor. İlk numarası yaşadığımda internete kalbin hızlı çarpması vs yazdığımda kalp krizi çıkmıştı. O gün bugündür ya kriz geçirirsem diye düşünüyorum. Gitmediğim doktor kalmadı, şükür Allah’a hepsi iyi. 1 yıldır bu şekildeyim. Bazen çok iyiyim, umursamıyorum. Ama bazen de elimde olmadan kendimi bırakıyorum buraya gelip yazılanları okuyorum yalnız olmadığımı görüyorum bir nebze olsun rahatlıyorum. Sizlerle konuşmak iyi geliyor. Çünkü beni ancak bunları yaşayanlar anlayabilir.
Herkesi farklı noktalardan buluyor bu illet. Sanırım insan neyi yaşamaktansa korkuyorsa onu düşünüyor sanırım. Ben anne olduktan sonda başladı ben de. Ölürsem kızım ne olacak diyorum mesela tövbe Allahım. Bir de hep geceleri buluyor bu düşünceler beni. Kendimi dinlemeye başladığım için oluyor sanırım o da. İnanır mısınız ben eskiden aksiyon filmlerine bayılırdım şimdi eşimle şöyle oturup ağız tadıyla bir film dahi izleyemiyorumYa kıyamam bende öyleyim intihar etmekten çok korkuyorum mesela. Bir intihar haber izlesem 2 gün etkisinden çıkamıyorum ya bende yaparsam felan bazen kendimi öyle inandırıyorum ki bu korkuya kesin yapacagım diyorum. Malesef bende bu korkuyu yenemedim 1 bucuk yıl oldu bazen çook iyiyim hic aklıma gelmiyor ama geldiği zaman butun enerjim çekiliyor Kotu koru senaryolar geciyor aklımdan. Sizi cok iyi anlıyorum ilac kullanıp kullanmamak tabiki kişisel tercihiniz. Bana da cok iyi geliyor burda konusmak.
Bu öyle bir illet ki canım cidden anlam veremiyorum artık her türlü geliyor evet herşeyden anksiyete yaşayabiliyoruz nasıl bir hastalık ben anlamadım vallahi bende cok korkusuz ve cesur bir insandım önceden hicbirseyden korkmazdım ürkmezdim ama anksiyete sayesinde korkkak biri oldumHerkesi farklı noktalardan buluyor bu illet. Sanırım insan neyi yaşamaktansa korkuyorsa onu düşünüyor sanırım. Ben anne olduktan sonda başladı ben de. Ölürsem kızım ne olacak diyorum mesela tövbe Allahım. Bir de hep geceleri buluyor bu düşünceler beni. Kendimi dinlemeye başladığım için oluyor sanırım o da. İnanır mısınız ben eskiden aksiyon filmlerine bayılırdım şimdi eşimle şöyle oturup ağız tadıyla bir film dahi izleyemiyorumhemen basıyor beni.
Aynen kuzum ben de... o kadar pozitif bir insandım ki. Yine öyleyim aslında ama diyorum ya bazen aşamıyorum. Bazen kendime olumlu terkin veremiyorum. Telefon oyunlarına sardım mesela Onlar biraz olsun rahatlatıyorBu öyle bir illet ki canım cidden anlam veremiyorum artık her türlü geliyor evet herşeyden anksiyete yaşayabiliyoruz nasıl bir hastalık ben anlamadım vallahi bende cok korkusuz ve cesur bir insandım önceden hicbirseyden korkmazdım ürkmezdim ama anksiyete sayesinde korkkak biri oldum
O hisler bende de var. Rabbimden şifa diliyorum ancak tükendim insanın yaşlanıp çoluğunu çocuğunu büyütüp yerleştirip eceliyle ölmesi ne büyük nimetmiş meğer...Ya kıyamam bende öyleyim intihar etmekten çok korkuyorum mesela. Bir intihar haber izlesem 2 gün etkisinden çıkamıyorum ya bende yaparsam felan bazen kendimi öyle inandırıyorum ki bu korkuya kesin yapacagım diyorum. Malesef bende bu korkuyu yenemedim 1 bucuk yıl oldu bazen çook iyiyim hic aklıma gelmiyor ama geldiği zaman butun enerjim çekiliyor Kotu koru senaryolar geciyor aklımdan. Sizi cok iyi anlıyorum ilac kullanıp kullanmamak tabiki kişisel tercihiniz. Bana da cok iyi geliyor burda konusmak.
Ben de depresyonun en dibindeyim niye çıkamadım artık bilmiyorumAynen kuzum ben de... o kadar pozitif bir insandım ki. Yine öyleyim aslında ama diyorum ya bazen aşamıyorum. Bazen kendime olumlu terkin veremiyorum. Telefon oyunlarına sardım mesela Onlar biraz olsun rahatlatıyoro an kafamı bir şeyle meşgul edebildiğimde zaten bi problemim kalmıyor. Allahım tez zamanda bu duruma karlı galip gelmeyi nasip etsin bizlere
İnşalşah arkadaşım inşallahInsallah bir gun buraya hepsi gecti yazariz
Ben anksiyete bağlı bu kaygıları yaşıyorum sizi korkutuyor mu düşünceleriniz bu çok onemli eger düşündüklerinizden korkmuyorsanız surekli olarak tekrarlanmıyorsa bu düşünce sizin durum birsz daha farklı geliyor bana. Ama umursizlige kapılmayın asla cunku her derdin dermanı var iyi olacaksınızO hisler bende de var. Rabbimden şifa diliyorum ancak tükendim insanın yaşlanıp çoluğunu çocuğunu büyütüp yerleştirip eceliyle ölmesi ne büyük nimetmiş meğer...
Benimde bugün kontrolüm vardı yine. Dr ilaç dozumu biraz daha arttırdı. Ancak bu son doz etki etmez ise ne yaparım bilmem. Dua ediyorum allah hepimizin yardımcısı olsun...
Aminnn amiinn inşallah bende telefon oyunlarına cok sarıyorum ve iyi de geliypr dediğiniz gibi kafayı meşgul etmek cok onemli ama gececek ben inanıyorum cunku hicbir acı sonsuz değil hicbir dert kalıcı değil korkmaktan bile korkuyoruzAynen kuzum ben de... o kadar pozitif bir insandım ki. Yine öyleyim aslında ama diyorum ya bazen aşamıyorum. Bazen kendime olumlu terkin veremiyorum. Telefon oyunlarına sardım mesela Onlar biraz olsun rahatlatıyoro an kafamı bir şeyle meşgul edebildiğimde zaten bi problemim kalmıyor. Allahım tez zamanda bu duruma karlı galip gelmeyi nasip etsin bizlere
Ben 101, tavla, farmville falan oynuyorum canım. Aklımı dağıtıyorum ya iyi geliyor. O an hissettiğim şeylere odaklanmıyorum. Kendimi biraz dinlesem zaten milyon tane senaryo üretiyorum. Bu da beni ister istemez kötü etkiliyor. Ama bazen de aşamıyorum işte, bu durumun bir sonu var mı merak ediyorumBen de depresyonun en dibindeyim niye çıkamadım artık bilmiyorum( telefon oyunlarını denerim belki biraz olsun beni de avutur...
Bu çökkünlük bu ruh acısı hiç bir işi yapamamak nasıl geçer bilmiyorum( böyle yaşam çok zor...
Ay inşalah canım benimAminnn amiinn inşallah bende telefon oyunlarına cok sarıyorum ve iyi de geliypr dediğiniz gibi kafayı meşgul etmek cok onemli ama gececek ben inanıyorum cunku hicbir acı sonsuz değil hicbir dert kalıcı değil korkmaktan bile korkuyoruzama hepsi gececek bu günlere dönüp baktığımızda biz neler atlatmışız cok şükür diyecegiz Allahın izniyle.
Ben de aynılarını yaşıyorum canım. Atak sadece bir kez yaşadım şimdiye kadar 1 yılda. Ama düşünceler hep beynimin içinde. Bazen çok iyi oluyorum bazen en dipteyim.Bende "meta kaygi" denen seyden var mesela. Kayginin kaygisi demekmiş. Atak geldiginde hep mi boyle olacagim, iyilesemedim mi, daha mi kotu olacagim dusunceleri... Inanilmaz ve dayanilmaz bir iç sıkıntısı ve huzursuzluk hâli. Her an bir tehlike varmis gibi. Kotu bi haber alacakmisim gibi bi kaygi. Yolda karsisina aniden araba cikan bir kedinin hisettigi gibi bir ani korku hissi. Her an her saniye. Cok korkunc gercekten. Ve bu ic sikintisindan uykuya dalamama. Gunlerce surebiliyor bu en yogun hali. Onun disinda kayginin yukseldigi ama ataga donusmedigi haller de yasiyorum. Allah sifamizi versin.
Ben de atak cok yasamiyorum. Benim gogus kafesimde darlik agri ve nefes darligim oluyorBen de aynılarını yaşıyorum canım. Atak sadece bir kez yaşadım şimdiye kadar 1 yılda. Ama düşünceler hep beynimin içinde. Bazen çok iyi oluyorum bazen en dipteyim.
Amin canım benim inşallah gecti diyecegiz birgun Allahın izniyle. Kesinlikle yanlız olmadıgını bilmek rahatlatıyor cidden ve anksiyeteden muzdarip herkss böyle hissediyor hastalığımı tanıyorum artıkAy inşalah canım benimbir gün buraya geride kaldı yazabilmeyi nasip etsin Rabbim Yalnız olmadığımızı bilmek bile iyi geliyor insana
Onu yaşamayan yok sanırımBen de atak cok yasamiyorum. Benim gogus kafesimde darlik agri ve nefes darligim oluyorbu da kotu dusuncelere sebep oluyor ama artik bu duruma alistim. Surekli derin nefes aliyorum ve esniyorum.
Seninle cok ayniyiz yaa ama sunuda bilelim ki en azindan yalniz degiliz. Ben ilk zamanlar bu dert tek kendimde biliyordum. :) Mesela suan gribim daha once korona oldum diye panik yapardim. Bu sefer cok rahatim demek ki biraz gelisme var ben deOnu yaşamayan yok sanırımbenim rutine bağladı artık bir gün o ağrıları hissetmesem hayret diyorum bugün neden ağrımıyor acaba hepsi psikolojik aslında adım gibi biliyorum. Ama dedim ya bazen beynimin oyunlarına yenik düşüyorum. Beni çok ince yerlerimden yakalıyor kerata. Kalbinin atışını hissettiğinde kötü olur mu bi insan? Vallahi ben oluyorum. Ulan diyorum ne oluyor. Sonra başlasın vesveseler...
Ben balık burcuyum canım. Zaten duygusal karakterde bi insanım. Bir de bunlar olunca işin içinden çıkamıyorumAmin canım benim inşallah gecti diyecegiz birgun Allahın izniyle. Kesinlikle yanlız olmadıgını bilmek rahatlatıyor cidden ve anksiyeteden muzdarip herkss böyle hissediyor hastalığımı tanıyorum artıkkaygı korku gelince diyorım geldiler yine benimkiler gelin gelin dalga geçmeye basladım artık cunku tek çözümü takmamak cidden. kafasına hicbirşey takmayan insanlara cok özeniyorum vallahi biraz olsun bende böyle olsaydım diyorum ama biz çookk hassas insanlarız malesef bu imkansız gibi
İnsanın yalnız olmadığını bilmesi bile psikolojik anlamda rahatlatıyor insanı. Ben burayla tanışmadan önce daha kötüydüm. Şimdi ne zaman kötü hissetsem buraya giriyorum. Buradan arkadaşlarım oldu. Konuşmak, dertleşmek, başkalarının dertlerine ortak olmak iyi geliyor. Ağrılar sanırım hepimizin ortakSeninle cok ayniyiz yaa ama sunuda bilelim ki en azindan yalniz degiliz. Ben ilk zamanlar bu dert tek kendimde biliyordum. :) Mesela suan gribim daha once korona oldum diye panik yapardim. Bu sefer cok rahatim demek ki biraz gelisme var ben debenim en en en cok sirtim ve gogus kafesim agriyor mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?