Para biriktirme takıntım

Ben köşede olanı harcamada ustayımdır.
Hafta hafta hepsini tüketir, sıfırı görünce rahatlarım.
Param yokken alacağım şey olmaz, kafa rahat olur😂
Ama köşede altın salkım para var ise 3 kuruşla dünya hayal kurar onu da yapayım bunu da yapayım derim sanki yetecek gibi😂
Siz benim zıttımsınız

Konu sahibi peki yardıma muhtaç insanlara yardım eder misiniz cüzi de olsa? Cimri insan bunu yapmaz çünkü.

Zamanında yokluk çekmiş insanlar ileride yine aynı yokluğu yaşamaktan korkarlar.
Yokluk öyle kötü ki bilemezsiniz.
Bu yokluğu tekrar yaşamak yerine kenarda paralarının olması için biriktirmeye başlarkar ki öyle bir zaman gelirse aynı şeyleri yaşamamak için.
Psikolojik bir şey bu.

Sanırım bu doğru.
Ben çok şükür varlıklı bir ailede doğdum büyüdüm. Eşim zor bir çocukluk geçirmiş. Ailesi çocuklar mezun olup çocuklar da eve para getirince rahatlamışlar biraz.
Bundan sanırım maddi konularda hiç anlaşamayız.
Ben ayda bir yemek yemeye, yılda bir hafta on gün en azından tatile gitmeye ihtiyaç gözüyle bakıyorum. Lüks dediğinde haksızlık ediyor gibi gelir bana. Bu seneki tatil için şimdiden didişiyoruz.
Ben para biriktiremem. O da kenarda para olunca rahat ediyorum diyor. Ben diyorum sağlık durumu olsa işimi gücümüz var gder kredi çekeriz. Bunu için deli gibi kısamam diyorum.
Bir yanım özeniyor tasarruflu insanlara bir yanım da uygulayamıyor

Sanırım bu doğru.
Ben çok şükür varlıklı bir ailede doğdum büyüdüm. Eşim zor bir çocukluk geçirmiş. Ailesi çocuklar mezun olup çocuklar da eve para getirince rahatlamışlar biraz.
Bundan sanırım maddi konularda hiç anlaşamayız.
Ben ayda bir yemek yemeye, yılda bir hafta on gün en azından tatile gitmeye ihtiyaç gözüyle bakıyorum. Lüks dediğinde haksızlık ediyor gibi gelir bana. Bu seneki tatil için şimdiden didişiyoruz.
Ben para biriktiremem. O da kenarda para olunca rahat ediyorum diyor. Ben diyorum sağlık durumu olsa işimi gücümüz var gder kredi çekeriz. Bunu için deli gibi kısamam diyorum.
Bir yanım özeniyor tasarruflu insanlara bir yanım da uygulayamıyor
Benim çocukluğum da yoklukla geçti o yüzden anlayabiliyorum eşinizi.

Yoklugun acisini cekmissiniz, gelistirdiginiz tutum gayet normal.

Ben acitacak bir yokluk gormedigim halde, kenarda param olmazsa kendimi guvensiz hissederim. Ucu ucuna gecinen ve hic dert etmeyenler icin de oturur, bir guzel dertlenirim. 🤭

Ama kenari koyarken hic kotu gun parasi deyip niyetlenmeyin. Hayirli yerlerde, mutlu gunlerde kullanalim insallah diye dua edin.

Arada sirada da kendinizi simartin. 😉

Gelecek gelecek derken, mechul olan bir gun icin, bugunu ziyan etmeyin.

Yine de har vurup harman savurmaktan, lazim olunca ele gune avuc acmaktan iyidir.

Dengeyi tutturmaniz dilegiyle...😊

Konu sahibi peki yardıma muhtaç insanlara yardım eder misiniz cüzi de olsa? Cimri insan bunu yapmaz çünkü.
Merhaba Evet ablam ayrıldı esınden bir geliri yok annemin yanında hatta defalarca cagırdım bende kal diye burda rahatım dedı ona bir Ikı para yolladım. Onun dısında babası yeni ölmüş mınık bir kızımız var burda 5 aylık kızımın cıcılerını verdim yardım yaparım ondan asla gocunmam hele ki calıstıgım donem her ay maasımdan filtre verırdım

Yoklugun acisini cekmissiniz, gelistirdiginiz tutum gayet normal.

Ben acitacak bir yokluk gormedigim halde, kenarda param olmazsa kendimi guvensiz hissederim. Ucu ucuna gecinen ve hic dert etmeyenler icin de oturur, bir guzel dertlenirim. 🤭

Ama kenari koyarken hic kotu gun parasi deyip niyetlenmeyin. Hayirli yerlerde, mutlu gunlerde kullanalim insallah diye dua edin.

Arada sirada da kendinizi simartin. 😉

Gelecek gelecek derken, mechul olan bir gun icin, bugunu ziyan etmeyin.

Yine de har vurup harman savurmaktan, lazim olunca ele gune avuc acmaktan iyidir.

Dengeyi tutturmaniz dilegiyle...😊
COk tesekkur ederım evet bunu burda bir baskası daha dedı nıyet onemlıymıs. Sımdı niyetimi degıstırdım ilerde calısmaya baslarsam kızım ıcın kuuck bir daire almayı düşünüyorum bu da onun pesınatı olsun

Başka arkadaşlar da yazmış tutumunuz, tamamen geçmişin yansıması ve psikolojik.
Biraz uğraşırsanız bilişsel çarpıtmalarınızı düzeltmeniz mümkün.
Bunun için kitaplar, videolar var, araştırabilirsiniz.

Aybüke ben de senin kadar olmasa da çok tasarruflu biriyim. Çocukluğumdan beri para biriktirmeye bayılırım bu bana mutluluk verir. Çoğu zaman bir amaç için biriktirdim ve her istediğimi yaptım biriktirdiğim parayla. Şu anda da devamlı bi birikim yapma halindeyim. Ama canım dışarıdan bişi istese alırım ya da internetten ucuz bişi buldugumda mutlaka alırım. Yani kendime değer veririm kendimi seviyorum kendimi asla kırmam😀 ama bu her zaman olmuyor tabi ki kararınca

Bugün esimle alisveristeydik. Tatli almak istedim , baktim fiyatina biraz fazla geldi. Esime" pahali bosver" dedim. "parayi nereye götürmeyi düsünüyorsun " dedi. Aslinda son zamanlarda ki sloganimiz bu, har vurup Harman savurmak degil ama biriksin diye de ugrasmiyoruz. Sanki hayatimiz biraz daha kolaylasti böyle.

Bugün esimle alisveristeydik. Tatli almak istedim , baktim fiyatina biraz fazla geldi. Esime" pahali bosver" dedim. "parayi nereye götürmeyi düsünüyorsun " dedi. Aslinda son zamanlarda ki sloganimiz bu, har vurup Harman savurmak degil ama biriksin diye de ugrasmiyoruz. Sanki hayatimiz biraz daha kolaylasti böyle.
Ben biraz enerjisine inanıyorum bu olayın, hep hep kısınca gelen para da kısılıyor. Bi akış olmalı ki gelsin düşüncesindeyim.

Hayırlısıyla bir atanırsanız bence zamanla aşarsınız bu durumu.
Farkında olmadan hep bir yokluk korkusu yaşıyorsunuz, kendinizi güvende hissedince geçer.

Ben de tutumlu biriyim.
Biriktirdiğim parayı bir ihtiyaç için harcıyoruz biz. Tabi tamamını değil ama ihtiyaç ne varsa onu alıyoruz ve tekrar biriktirmeye devam ediyorum. O paranın orda olması güven veriyor ve istediğim şeyi almak için tekrar paramı kullanmak da haz veriyor. Mesela test kitabı bir ihtiyaç. Böyle düşünün. Yine biriktirin ama ihtiyacınızı da alın.

Bence yaptiginuz gayet mantikli ben de kuaföre gitmiyorum ki yaptiklarini da beğenmiyorum onlarin yaptiklarindan daha iyisini yapabiliyorum neden gideyim ki bu durumda.

Para biriktirmenizde guzel ayrica insanlar genc yaslarimda biriktirmeyince yasliliklarinda zorluk cekiyorlar maalesef. Ya da karsilayamayacaklari tatile gidip tum yil zor bela oduyorlar.

Ama arada kendinizi de ödüllendirin ki hayattan tat alabilin ornegin o begendiginiz ceketi alin ya da ayda su kadar kitap alayim diye ya da baska seyler kendinize fire verin.

Aybüke ben de senin kadar olmasa da çok tasarruflu biriyim. Çocukluğumdan beri para biriktirmeye bayılırım bu bana mutluluk verir. Çoğu zaman bir amaç için biriktirdim ve her istediğimi yaptım biriktirdiğim parayla. Şu anda da devamlı bi birikim yapma halindeyim. Ama canım dışarıdan bişi istese alırım ya da internetten ucuz bişi buldugumda mutlaka alırım. Yani kendime değer veririm kendimi seviyorum kendimi asla kırmam😀 ama bu her zaman olmuyor tabi ki kararınca
Para biriktirmek benı de acayip mutlu edıyor kosede param olnası bana güven veriyor ben bir tık abarttım galiba.

Bence yaptiginuz gayet mantikli ben de kuaföre gitmiyorum ki yaptiklarini da beğenmiyorum onlarin yaptiklarindan daha iyisini yapabiliyorum neden gideyim ki bu durumda.

Para biriktirmenizde guzel ayrica insanlar genc yaslarimda biriktirmeyince yasliliklarinda zorluk cekiyorlar maalesef. Ya da karsilayamayacaklari tatile gidip tum yil zor bela oduyorlar.

Ama arada kendinizi de ödüllendirin ki hayattan tat alabilin ornegin o begendiginiz ceketi alin ya da ayda su kadar kitap alayim diye ya da baska seyler kendinize fire verin.
COk tesekkur ederım kuafor olayına takılanlar oldu baya ama sız anlamışsınız elim yatkın. Ben kuaforden cıkınca daha da çirkinlesiyorum. Kendim daha ıyı yapıyorum. Arada ödüllendirme kendımı ☺️

Back
X