para biriktirmek mümkün mü

Ay ne komik ya.

O kadar yazıp durmussunuz aile evinde yaşadığınız için birikim yapma potansiyeline sahip olabilecekken ailenize bir kuruş faydaniz olacak bı tablo yok.
Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz ya?

O kadar bankaci çocuğu zengin etme cekinceniz var ama ( o da neyse artık?) ailenize hiç bir hassasiyet göremedim.

Ay kendini kafası kopmuş hamam bocegine benzetecek bir zihniyetin diğergam sahibi olmasını beklemek ne kadar manasız zaten.

Parayla ve kendinizle kurduğunuz ilişki çok çirkin özetle.

Ama bana kalırsa siz 4 senede gayet güzel ev alirsiniz.

Derme çatma çöplük gibi izbe fare yuvası gibi bi yer alırsınız. Siz sorun etmezsiniz gibi geldi bana.

Herhalde 60 binlik maaştan arttırmayla normal bir insanın yaşayabileceği güzel bir ev almayı düşünüyor olacak haliniz yok?!

Yok o öyle olmuyor, evet altında dolarda euroda artiyor ama bizim memlekette herseyin fiyati onlardan daha hizli artiyor.
Mesela dolar aylardır hemen hemen ayni fiyatlarda üc asaği bes yukarı.
Ama marketlere bak hersey gunluk bir lira artiyor çaktirmadan
Yani bugun bir milyona buldugun evi seneye biraz zor iki milyona alıyorsun.
4 sene once benim ev 330 bine gidiyordu şuan 3.5 civarı ordan pay biç artik

Planlarınıza göre evlendiğinizde nişanlınızın ailesinin evinde oturacaksınız sanırım ama karşı taraf böyle bir teklifle geldi mi? Altın biriktirip faizsiz ev almak istediğinize göre böyle bir teklif yok. Evlendiğinizde masraflarınız 2-3 bin lira bandında olmayacak maalesef hiçbir şey yapmasanız fatura ödeyip, erzak alacaksınız, bir haftalık mutfak masrafı kaç bin lira haberiniz vardır diye düşünüyorum. Sabah akşam peynir ekmek yeriz deseniz bile aylık kaç bin bırakmanız gerekiyor markete biliyorsunuzdur.
Nişanlınızla oturup konuştunuz mu? Onun beklentisi ne yönde geleceğinize dair?

Aylık harcamanız nasıl maksimum 2 bin lira olabilir yahu. Benim bitkisel hayatta olmam lazım skdkd. Ben sizde ev, arsa alabilecek potansiyeli gördüm. (Araba demiyorum çünkü araba masraf demek, size göre değil.) Kaç yıla olur bilmem ama halledersiniz siz. Geri dönüp baktığınızda yaşayamadıklarınız için pişman olacağınızı da sanmıyorum. O yüzden içimden geçenleri tavsiye edemem. Altın biriktirmeyle başlayın. Ama banka kredilerine olan bakış açınız çok yanlış. Biz krediye bulaşmadan altın borçlanarak ev sahibi olalım dedik, aynı şeye denk geldi. Zaten onu da göze almıştık, sorun etmedik.

konu çok tuhafıma gitti , bu ara böyle bir tartışmanın içinde bende olduğum için yazayım, 4 ay önce 1700 e ev aldım1+1 altınlarımı 800 e sattım 900 kredi çektim bana herkes diyor ki altınları şimdi satsan üstüne kredi çekmeden ev alabilirdin , kısmen haklılar ama sonuçta kendi evim var ve zamanla kar zarar ne olur bilmem ama rahatlığım ve mutluluğum da önemli , altın yada çok zengin olmak gerçek zenginlik değildir

Bankacı olarak yazayım genel müdür yardımcısı vs olmadığımız sürece ne biz zenginiz ne çocuklarımız. Maaşla çalışıyoruz faiz bize gelir yazmıyor. Politika faizini uygular, kafamıza göre oran belirlemeyiz. Üstelik sanılanın aksine banka gelirleri faizlerin düşük olduğu dönemde artar

Ev peşinatı biriktirebilirsiniz ama ev parası biriktirmek zor. Evlenince benim maaşım benimdir kocamın maaşı evindir derseniz belki dandik bir 2+1 alabilirsiniz. Ki diyecek birine benziyorsunuz.

Ben alabileceğinizi düşünüyorum ama şöyle bir durum var bu planlamayı nisanliniz ile birlikte yaparsanız alabilirsiniz. Takıları da birikim olarak saklarsınız. Planlamayı da eşinizle beraber yapın mesela birinizin maaşı evi geçindirip size yetsin diğerinin maaşı hiç yok gibi davranın. Komple biriktirin.
Biz de evi kredisiz şekilde almak istiyoruz çünkü ödemeler bana çok uzun ve yüksek geliyor biraz da param varsa harcarız kafasındayız. Borç yapıp kendimizi strese sokmak istemiyoruz. Biz birimizin maaşını komple birikim yapıp diğerini harcıyoruz. Bu şekilde arabamızı aldık. Evlilik için her şeyi kendimiz almıştık ve yapmıştık onları bu şekilde hallettik o zamanlar borcumuz oldu onları bu şekilde ödedik. Şimdi geriye ev kaldı umarım onu da 2-3 yıl içerisinde alacağız bu arada benim de aile faktörüm sizin gibi aniden ailevi harcamalarım çıkabiliyor. Bunun dışında biz her yıl 1 veya 2 maaş gezmeye ayırıyoruz.
Birde ben dışarıda yemek yemeyi, kahve içmeyi çok sevmiyorum kafe ortamı çok benlik değil. Ordan çok büyük avantajımız oluyor. Doğa yürüyüşlerine, denize bu tarz yerlere daha çok gidiyoruz, giderken de evde sandviç hazırlıyoruz termosumuza çay, kahve alıyoruz. Birde bebeğimiz olduğu için onun çıkardığı seslerle kafede hem insanları rahatsız etmiyoruz hem de kendimiz de doğada daha rahat ediyoruz. Yani kısaca bu noktada yaşam stili çok büyük etken. Birde bizim maaşimiz biraz daha yüksek ama aradaki farkı kiraya veriyoruz.

Cıdden hıc para harcamadan nasıl bugüne geldiniz?
O dedıgınız miktarlar bır günde harcanır.
Market, yakıt masrafını saymıyorum. Dün dışarıda arkadaşla bir kahve içtik, yanına tatlı ve su aldım. 500 lira tuttu. Gitti mi bir haftalık para sjajs

Tamamen iyi niyetle, iyi eleştiri olarak yazıyorum. Sizin zihniyette biriyle evli olmak evli kalmak istemezdim. En ufak neşe, enerji, yaşama hevesi yok yazdıklarınızda. Yüksek lisans yapan biri nasıl ayda sadece 2 bin TL masraf yapar? Kimse modacıların kapısından ayrılmayın demiyor ama genç biri nasıl üstüne başına kendine bakmaz? Her gün üniforma giyseniz, her gün yemekhanede yeseniz, okula yürüyerek gitseniz bile 2 bin TL -o da maksimum- neye nasıl yetiyor? Okulda arkadaşlarınızla hiç sosyalleşmiyor musunuz?

Eşiniz yemeğe gitmek istese yok diyeceksiniz, tatil planı yapsa ne gerek var diyeceksiniz, spor salonuna yazılsa hafta sonu etkinliğine katılsa kabul etmeyeceksiniz vs vs. Lütfen kırılmayın, tamamen iyi niyetle ve nedenini öğrenmek amacıyla yazıyorum. Niye böyle bakıyorsunuz hayata?

Ayda 30 bin TL birikimle bir gün ev alabileceğinizi gerçekten düşünüyor musunuz?

Cimri insan sevmiyorum. Yukarıdan sıkıp aşağıdan yalamak bana çok itici geliyor. Tasarruf etmek, yatırım yapmak elbette güzel ancak bunu sefil yaşayıp (sizin tabirinizle) yapmak anormal.
Kesinlikle katılıyorum
Gencecik insanın bu kadar sefil yaşaması çok üzücü
Bir denge olmalı
Hayat dengedir
Har vurup harman savurmayacak ama gençliğini de güzel yaşayacak bir denge

Ya insan bi kahve içmeye gitmez mi
Bi kokteyl mekanı denemez mi
Yeni bir ülke bir müze bir kale gezmez mi
Bu nasıl bir yaşam biçimi
Çok sıkıcı

Onu diyorum nasıl bu sekıl yasayabılmıs
Hemde 60 bın gelır olacak. Ikı bın anca gider diyor.

Hala ıkıbın
Market, yakıt masrafını saymıyorum. Dün dışarıda arkadaşla bir kahve içtik, yanına tatlı ve su aldım. 500 lira tuttu. Gitti mi bir haftalık para sjajs

Guzel guzel okuyun lisans bitirin yuksek lisans bitirin hayattaki amaciniz bir ev alabilmek olsun, Aylik 2 bin harcayip para biriktirmek olsun bu genç yasta. Vizyon da onemli konu sahibi işe basliyorsun 60 70 alacagim diyorsun tasarruflu insanim kenari para atarim diyorsun be kardesim tek basina veya nisanlinla ulke ulke gez gormedigin yerleri gor yemedigin yemekleri ye vucudun gencken güzelken renk renk giyin ne bileyim iste yaşa kısacası. Coluk yok cocuk yok borcun yok once bir paranin tadini çıkar sonda birikimde yapilir

Evlenince nasıl olacak peki aylık 2-3 binlira ile mi yaşam sürdürmek istiyorsunuz.

Aile evinde olduğunuz için sanırım mutfak masraflarından haberiniz yok 1 ekmek bile 15 lira(şehire göre değişiyor) su alsanız 5 Lik en uygunu 26 dan başlıyor (3 harfi marketlerde) meyve sebze zaten ucuz değil et süt vs bir dünya para.

Yeni ev kuracaksınız eşya alacaksınız nişanlın salon takımı alırsa beyaz eşyası sen alacaksın evlenirken eşya almayıda düşünmüyorsun çeyiz olarak.

Okula gidiyormuşsunuz 5 gün gitseniz tek vasıta ile 1500 yakını zaten yola gidiyor 2 bin nasıl yetiyor.

Benim böyle arkadaşım var hem de doktor
Şakasız

Ya insan bi kahve içmeye gitmez mi
Bi kokteyl mekanı denemez mi
Yeni bir ülke bir müze bir kale gezmez mi
Bu nasıl bir yaşam biçimi
Çok sıkıcı
70 yaşında annemin bile kankaları arkadaş grubu var. Ayda 2-3 kez buluşur bir aktivite yaparlar. Yemeğe, günü birlik tura falan giderler. Genelde de uygun cafe beltur falan takılırlar. Yaşlı denen torun torba sahibi kadınların bile sosyal hayatı var. Hiç biri milyoner değil emekli maaşıyla kıt kanaat geçiniyorlar üstelik. Bugün bir okul çocuğunun aylık aktivite sosyalleşme masrafına yetiyor mu 2 bin TL?

Konu sahibi, bu kadar kısmanızın nedeni ne? Hiç mi heves ettiğiniz bir şey olmuyor? Nişanlınız bu yönünüzü kabul ediyor mu?

Şimdi baktım da belki de babanız sebep. Uzmandan psikologdan yardım almayı düşünür müsünüz?

Son düzenleme:
Biriktirerek ev almak çok zor. Ama sakin bence altın borçlanma çünkü haram vs diye ev için millete altin birclanip borcunu da ödeyebilmek için sonunda krediye bulaşan tanıdığım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…