çok teşekkür ederim, Belli bir yatırıma para ve enerji harcanıyorsa her türlü kar ve zararı olur bilemeyiz, keşke ön görsekİyi de bunu öngöremezsiniz ki. İnsanlar çok seviyor böyle konuşmalar yapmayı. Hasetlik gibi geliyor bana artık. İmkan bulmuşsunuz almışsınız. Güle güle oturun.
Genelde demiyorlar. Bir tanıdığım cimriliği yüzünden pazar alışverişinde kırık pirinç, çatlak yumurta filan alırdı, evde yemek pişirmez komşunun yemeğinin suyundan ister içine bayat ekmek doğrardı. Sanırım 20 yıldır aynı montu giyiyor. Sonuçta tüm parayı kızı yasaklı madde için kullandı.
Bana bu tipler hep patolojik vaka gibi gelir.
Beyaz çamaşırların suyunu alır renkileri yıkardı. Ev leş gibi, koltuklara otururken tiksiniyor insan.
Tlc de aşırı cimriler programında bir tip de bulaşık makinesi tam dolmadığında boş kısma folyolara iyice sararak dondurulmuş hazır yemek koyup pişiriyordu. Cidden bir yerden sonra tasarruf için para biriktirmek bazılarında hastalık haline geliyor.
Benim kayınpeder ve kayınvalide yemez içmez, dişçiye bile gitmiyorlar para gider diye ağızlarında sağlam diş kalmadı habire biriktiriyorlar. Güya ev alacaklardı onu da halledemediler. O tam anlamıyla dişten tırnaktan arttırdıkları para da eridi gitti bankada faizde
Evin 3 4 sene sonra altını geçmeyeceğinin garantisi yok amaçok teşekkür ederim, Belli bir yatırıma para ve enerji harcanıyorsa her türlü kar ve zararı olur bilemeyiz, keşke ön görsek
Emin ol alamazsın altın artınca ev fiyatları yerinde saymıyor ki ay ay zamlanıyor 4 ay önce 1700 olan ev de yerinde saymayacaktı.konu çok tuhafıma gitti , bu ara böyle bir tartışmanın içinde bende olduğum için yazayım, 4 ay önce 1700 e ev aldım1+1 altınlarımı 800 e sattım 900 kredi çektim bana herkes diyor ki altınları şimdi satsan üstüne kredi çekmeden ev alabilirdin , kısmen haklılar ama sonuçta kendi evim var ve zamanla kar zarar ne olur bilmem ama rahatlığım ve mutluluğum da önemli , altın yada çok zengin olmak gerçek zenginlik değildir
Allah sabır versin inşallah gerçekten sizin derdiniz apayrı...Eş adayınız nasıl harcama konusunda
Ayda 1 2 çeyrek yada 20 bin TL lik gram alsanız bir birikiminiz olur
Eşimin yegeni kaynana ile yaşıyor kira ve mutfak masrafı kaynana da 10 tane Ajda bilezik yaptılar düğün takıları ile de 500 bine araba aldılar kenarda da paraları varmış ama gezme tozmadan da pek geri kalmadan ortalama yaşıyorlar
Benim eşimin oğlu 30 bin TL maaş alıyordu askerden önce o para bitiyordu bizde veriyorduk her ay 2000 - 5000 TL en az 23 yaşında askerden geldi hala bizde vermeye devam ediyoruz kendi aldığı da gidiyor bir lira kenarda parası yok
Bayramlarda düğünlerde giyim kıyafet vs bize ait birde 4 5 ayda bir yine biz alırız lufian Boyner Koton mavi Sarar Ayyıldız vs gibi markalar giyer marka olmayan yada ucuz hiç birşeyi giymez
Kolunda ki saat kiramizdan fazla
Sadece avans ve maaş günleri babasını arar ve gelir
Normal diş teli yaptırdık onu kullanmadı sonra şeffaf dış teli yaptırdık
Askere gitmeden iPhone 14 aldık 2 ay kullanmış satmış
Askerde 6 ayda 70 bin TL para yolladık
Yani anlayacağınız eşimin tazminat 6 yılda bitti
Şimdide iPhone 17 istiyor
Ve işyerine altın borcum var dedi 140 bin TL
Bende eşime git patronu ile konuş bu borç nasıl olmuş niye almış maaşı ne kadarmış bir araştır derim
Eşim oğluna iş yerine gidip bir konuşayım deyince
Patron yurt dışında dedi
Şimdi de ben hallettim o borcu diyor
2 senedir görüştüğü bir kız var kızın adını yüzünü hiçbir şeyini bilmiyoruz asla söylemiyor
Ben 6 yılda bir kere bile neden bu kadar para veriyorsun nereye gidiyor demedim
İkinci evlilikte birşey desen üvey anne yaftasi yiyorsun
Ayni yaşta kuzeni var çocuğun 35 tane çeyrek birikimi varmış şimdi araba alacak
Konu sahibinin tutumu da çok uç noktada bizim oglanın ki de
Bizim şuan oturduğumuz evin degeri 6 yıl önce 250 bin TL iken şuan 2,5 3 trilyon istiyorlarDeğeri nasıl bukadar yükseldi 3 yılda, inşaattan mı almıştınız?
2021 31 aralıkta aldık aslında. İnşaat bitmişti oturma izni ve ufak tefek şeyleri bekledik birkaç ay. İnşaattan almak sayılır mı bilemedim. Ama en büyük etken yükselişe geçecek bir bölge olduğunu farketmemiz oldu. Öngördüğümüz gibi de oldu. 3 sene içinde semtin çehresi ve popülasyonu değişti.Değeri nasıl bukadar yükseldi 3 yılda, inşaattan mı almıştınız?
nişanlım beni çok dengeler maddi konuda. ben yetiştiğim ortam gereği gerçekten neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu algılayamıyorum maalesef. ama nişanlım sağ olsun çoğu şeyin hesabını muhasebesini daha makul şekilde yapmayı öğreniyorum giderek. kendisi de harcamasında birikiminde makul bir insan, ne kendisine karşı ne bana karşı hiç cimriliğini görmedim. ben de elimden geldikçe fırsatım oldukça ona harcarım bu arada, ben sadece kendi ihtiyaçlarıma karşı cimriyimEş adayınız nasıl harcama konusunda
Ayda 1 2 çeyrek yada 20 bin TL lik gram alsanız bir birikiminiz olur
Eşimin yegeni kaynana ile yaşıyor kira ve mutfak masrafı kaynana da 10 tane Ajda bilezik yaptılar düğün takıları ile de 500 bine araba aldılar kenarda da paraları varmış ama gezme tozmadan da pek geri kalmadan ortalama yaşıyorlar
Benim eşimin oğlu 30 bin TL maaş alıyordu askerden önce o para bitiyordu bizde veriyorduk her ay 2000 - 5000 TL en az 23 yaşında askerden geldi hala bizde vermeye devam ediyoruz kendi aldığı da gidiyor bir lira kenarda parası yok
Bayramlarda düğünlerde giyim kıyafet vs bize ait birde 4 5 ayda bir yine biz alırız lufian Boyner Koton mavi Sarar Ayyıldız vs gibi markalar giyer marka olmayan yada ucuz hiç birşeyi giymez
Kolunda ki saat kiramizdan fazla
Sadece avans ve maaş günleri babasını arar ve gelir
Normal diş teli yaptırdık onu kullanmadı sonra şeffaf dış teli yaptırdık
Askere gitmeden iPhone 14 aldık 2 ay kullanmış satmış
Askerde 6 ayda 70 bin TL para yolladık
Yani anlayacağınız eşimin tazminat 6 yılda bitti
Şimdide iPhone 17 istiyor
Ve işyerine altın borcum var dedi 140 bin TL
Bende eşime git patronu ile konuş bu borç nasıl olmuş niye almış maaşı ne kadarmış bir araştır derim
Eşim oğluna iş yerine gidip bir konuşayım deyince
Patron yurt dışında dedi
Şimdi de ben hallettim o borcu diyor
2 senedir görüştüğü bir kız var kızın adını yüzünü hiçbir şeyini bilmiyoruz asla söylemiyor
Ben 6 yılda bir kere bile neden bu kadar para veriyorsun nereye gidiyor demedim
İkinci evlilikte birşey desen üvey anne yaftasi yiyorsun
Ayni yaşta kuzeni var çocuğun 35 tane çeyrek birikimi varmış şimdi araba alacak
Konu sahibinin tutumu da çok uç noktada bizim oglanın ki de
Teşekkür ederim eşimde evladı da kendi yaşayıp görsün ne diyeyimAllah sabır versin inşallah gerçekten sizin derdiniz apayrı...
Bunu yazmaya geldim sağol bacım ayda 10 binle nasıl geçiniyorsun diyecektim ki bin 2bin yazısını görünce bir şok yasadım ne bilim ya 60 70 bin kazanıp sefil gibi yasayacağım ayrıca eşim böyle bir kadın ister mi bilemedim şahsen ben istememCimri insan sevmiyorum. Yukarıdan sıkıp aşağıdan yalamak bana çok itici geliyor. Tasarruf etmek, yatırım yapmak elbette güzel ancak bunu sefil yaşayıp (sizin tabirinizle) yapmak anormal.
Yorum yapanlara sorsan ev fiyatı yerinde sayıyor der , altın tabikide artıyor ona söyleyecek bişey yok ama ne olacagını kimse bilemez, kaldı ki hiç bir şeyin fiyatı aynı kalmıyorEmin ol alamazsın altın artınca ev fiyatları yerinde saymıyor ki ay ay zamlanıyor 4 ay önce 1700 olan ev de yerinde saymayacaktı.
Karşı sitemde komşu sitede ev tutuldu bir tanıdık için sorduk 32 bin dediler 4 ay önce o tanıdık tutmadı ama o ev tutuldu ki İstanbul filan değil Mersin.Şimdi verseler aynı eve 35-36 isterler belkide 37 .
Benim Kv de benzer , klozet de su gitmesin diye, çamaşır makinesi giderini oraya veriyormuş. Bişi olunca bedava yapacak insan arıyor, işin ilginci buluyor da.Ay aklıma geldi yine kayınvalidem klozetin sifonunu kapalı tutar. Yıkadığı yeşilliklerin suyunu, bulaşıkların suyunu döker. Teraslarında boş şişe tutar yağmur suyu biriktirir onu döker. Ama güzelim terasın bir kısmı pet şişeyle iğrenç görünüyor umrumda değil. Güzel güzel yaşamak varken bu kadar tasarrufa kafayı takmak da cidden kötü
Kendine neden değer vermiyorsunnişanlım beni çok dengeler maddi konuda. ben yetiştiğim ortam gereği gerçekten neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu algılayamıyorum maalesef. ama nişanlım sağ olsun çoğu şeyin hesabını muhasebesini daha makul şekilde yapmayı öğreniyorum giderek. kendisi de harcamasında birikiminde makul bir insan, ne kendisine karşı ne bana karşı hiç cimriliğini görmedim. ben de elimden geldikçe fırsatım oldukça ona harcarım bu arada, ben sadece kendi ihtiyaçlarıma karşı cimriyim
mesaj tekrarıAllah sabır versin inşallah gerçekten sizin derdiniz apayrı...
Evlenince işler değişebilir çünkü bekarken aile evinde hiç birşey gormeyen çoğu genç kızımız koca evinde açıldıkça açılıyorBunu yazmaya geldim sağol bacım ayda 10 binle nasıl geçiniyorsun diyecektim ki bin 2bin yazısını görünce bir şok yasadım ne bilim ya 60 70 bin kazanıp sefil gibi yasayacağım ayrıca eşim böyle bir kadın ister mi bilemedim şahsen ben istemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?