merhaba..herkesin tavsiyleri cok guzel ve kesinlikle dikkate alinmasi gereken tavsyiler..kesinlikle daha fazla tavsiyelerde bulunmali bu isi iyi yapabilenler,basarabilenler....ama benim anlamadigim tek bir konu var,su disarida yemek yeme olayi.Neden cogu kisi disarida yemek yiyor anlamyiorum,hem cok pahaliya geliyor hem de ne kadar saglikli oldugu tarrtisilir.kesinlikle yanlis anlasilmak istemem ama Almanya gibi bir yerde bile insanlar evden yemegini beraber aliyorsa, biz gibi tutumlu olmak isteyen insanlar neden bunu yapamiyor ya da yapmaktan cekiniyor?kac senelik evliyim esim ancak cok cani cekerse disaridan bisey alir yer,ya da degisiklik olsun diye.HEm disarida pek secenek yok,hem pahali,dusunsenize eger o,kantinden hergun bieseler alirsa maaasimizin en az 400-500 gibi bir mikatarini feda etmek zorunda..bu parayla 1 ailenin aylik mutfak masarafi dusunun,hatta akillica davranirsan arttirirsin bile bu paradan.Ben hergun degisik degisik seyler yapiyorum is yerinde yesin diye,ve benim tanidigim herkes ve hatta yabancilar bile yapiyorlar(yapmayanlarda var tabi).en azindan hem karni doyuyor,hemde butcemiz sarsilmiyor.Bu benim icinde gecerli tabi,cok canim cekmedikce bisey almam.ogrencilige gelince,o zaman daha bir dikkat etmek lazim,yukardaki arkadasin dedigi gibi,aileler cocugum okusun diye ne h´fedakarliklarla o paralari kazaniyorlar,belkide kendilerinden kisiyorlar..okumak kolay degil ama ogrenciysende onun var benim niye yok hesabi yapmadan okumalisin ki ,ileride ayaklarin saglam bassin yere...soyle bisede demek isterim ki,dayim kizini ne fedakarliklarla unuye yolladi,aylik 1000 tl yollarlardi ne hallerle..keske bir de okusaydi ama maalesef ki ,dayimin cabalari emekleri bosuna cikti..cok yazik.!!