Para Mevzusu

Ah canım ah,anladığım kadarıyla öğretmensin sen;adam 7'sinde gelecek bitarafımızdan ter aka aka kazandığımız ek derse kadar göz diktiğine göre.Hem ergen mantığıyla,ergen teknolojik özentileri ile para istiyor beyefendi,hem de laflarıyla burnundan getiriyor.Ve bu adam ilerde aile babası olacak öyle mi?Cebinde ne kadar var ve para isteme muhabbeti,hele ki böyle saçma sebeplerle gerçekten hoş değil.Erkek dediğin varını yoğunu belli etmez,kadından para almaya ar ederlerdi bir zaman,zamane erkekleri ne kadar da gurursuz.Yorumlarımı sert bulacaksın belki ama sevdiği adamın cebine harçlığına kadar koyan ve beraberliği bittikten sonra kasıtları ve maksatları çok geç gören biri olarak ve tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum.Daha evlenmeden cebimdeki paranın hesabını yapan adam,sonra

hayır telefonda ben neden ısrar edeyim aklında blackberry vardı 1400'e sonradan galaxy mi alsam dedi. kendi kendine karar değiştirdi.

bir de erkek para istemez sizi kullanıyor falan diyen arkadaslar o zaman ev hanımlarıda kocalarını fena halde kullanıyorlar mantık buysa zaten evlenmeyi planlayın insanların arasında senin paran benim param muhabbeti olmaz bunu yapan insanlar zaten evlendiklerinde mutsuz olur ve boşanırlar en nefret ettiğim şeydir o yüzden arkadasımızı ben tebrik ediyorum o konuda evlilik düşünülüyorsa artık senin param benim param olmaz, böyle yorum yapanlar eminim eşlerinden para saklayan insanlar ki bu hiç hoş değil bir taraf sıkıntı çekerken diğeri para saklayacaksa evlenmenin de anlamı yoktur

ben de böyle düşünüyorum da bi çok arkadaş yanlış anladı. benden para istemesi dert değil zaten ben istedim böyle olmasını.ilk zamanlar kontörü olmayınca kontör atsam bile kızardı ben de ona " ben senin neyinim ki kızıyosun? bende var sende yoksa ben vericem, sende var bende yoksa da sen vericeksin" demiştim. zamanla alıştık ama bu demek değil ki bütün paramız ortada. ihtiyacı olunca soruyo işte ne kadar var diye. ben zaten ihtiyacım olduğunda gönül rahatlığıyla bir şey isteyemeyeceğim adamı ne yapayım? utana sıkıla evlilik mi olur ne bileyim, bu halinden memnunum. ama evlilik düşünürken gereksiz harcamalarından memnun değilim. düşünmüyorsa da düşünüyorum demesin o zaman ben de beklenti içine girmeyeyim.
telefonu da iki sene önce doğum gününde hediye almıştım aldığından beri sevemedi kullanamadı. son zamanlarda sürekli kapanıyo ve şarjı bitiyo pat diye, saçmaladı yani. o yüzden önceliği telefona vermesini istiyorum çünkü o laptop gereksiz şu an.

adam keyfi için istiyor lüks telefonlar falan kocası olsa bile ayıp kadına bu kadar yüklenilmez

bence hiç hoş değil sevgililik bu, bu kadar yüz göz olmak niye
adamın ailesi yok mu
telefon nedir ya 100tlyede alınır ben sevgiliniizi çok pişkin buldum

bu eleman seni kullanmıyorsa ben adımı değiştiririm
sende de büyük hata
benim cüzdanımdaki bankadaki paramı eşim bile bilemezken,sen maşallah herşeyin kuruşu kuruşuna hesabını veriyorsun
karşındakide profesyonelce ağzından her lafı alıyor,sende hazırda para yatırma modundasın,Leb demeden Leblebi misali...

İş Maddi Boyuta Ulaşırsa Çirkinleşir..
Bu Hep Böyledir..

Arkadaş, Sevgili, Aile..

Çünkü Herkesin Dini İmanı Para Olmuş..

bu eleman beni kullanıyorsa ve 5 kuruş param onda kalırsa ben eşeğim diye konu açar anırırım:)
öyle biri değil merak etmeyin. kendisi bana hiç düşünmeden fotoğraf makinesini veren, benim seveceğim tarz tshirt görünce 5'er 10'ar alan, ayak numaram küçük olduğu için ayakkabı bulmakta zorlandığımı bilip fellik fellik ayakkabı arayıp gönderen, al aşkım bütün borçlarını kapat diye 3 bin lira veren ve daha sayamadığım bir çok şeyi yapan biri.

yani ayrıntıları bilmeden yükleniyorsunuz ama ben tekrar edeyim derdim para istemesi değil. yahu sizin aileniz ya da siz hiç kimseden mi borç istemediniz? adam benden borç istiyor geri vericem diyor. kaldı ki vermese de dert diil ileride benim ihtiyacım olur o alır, verir yani. bizim aramızda para konusunda bir güvensizlik KESİNLİKLE yok. ama benim hemen evlenmek istediğine dair şüphelerim var, gereksiz harcamaları da bunu gösteriyor diye düşünüyorum. bu yaz evlenmeyi düşünse bence bir şeyleri ertelerdi. söylemek istediğim ve sinirlendiğim nokta da bu.

baştan bunları yazsana sen:)
KK da durum vaziyet senin minik minik ifadelerinle yürümüyor canım,konu açarken detaylarıyla anlat ki sonra her birimize tek tek cvp vermek zorunda kalma e mi.
bu arada şimdi bu yazdıklarınla sana hak verdim
ama yinede benden sana tavsiye
cüzdanında ne kadar kalacağına kadar bilgi vermemelisin.

biz mi suçluyuz şimdi canm üşenmeden tüm konuşmayı yazmışsın diğer ayrıntılarıda yazaydın yaaa

Evli insanların arasında para hesabı olmaz,senin param benim param olmaz katılıyorum ama bu insanlar evli değil.Ve ayrıca ''Kes'' tarzı saygısız söylemler de cabası.Herkes mi yanlış anladı,olay mı bütünüyle yanlış doğru yerden bakmaz lazım.Güzel olur umarım sizin için herşey...

telefona,laptopa para harcamak bana o kadar saçma geliyor ki.insanlar 2000 lira verip tel alıyorlar 2 yıl sonra demode oluyor yenisi alıyorlar yazık değil mi o paraya.bunu yapanlar da daha çok durumu kötü olanlar.itibar kazanmak ,ilgi çekmek için borca batıp alıyorlar ne gerek var ya.ev al,araba al,altın al bunlar satsan yine para.ama satılsa yok paraya gidecek 2 yıl sonra modası geçecek şey o kadar para verilir mi?bunlar kompleks bence.

Seni anladım canım derdin verdiğin para değil.. Uzun yıllardır çıkıyorsanız tabi ki para mevzuları, yardımlar olur muhakkak. Ancak senin sevgilin hiç ileriyi düşünen biri değil böyle bir insanla evlilikte çok zorlanırsın. Sonuçta o zaman aldığınız her şey ortak olacak.. Hem parasız, hem pc, hem telefon ohoo masrafları bitmez bu adamın. Tavsiyem ne olursa olsun 600 lira falan gönderme.. Haa çok lazımdır mesela kredi çekmiştir tabi ki yardım edersin ancak saçma sapan yerlere gitmiş emek edip kazandığın paran. Bence bu konuyu ciddi bir şekilde konuş ve uyar onu..

ya kızacağız zaten derdinde 500 lira yolladım nasıl geri alırım aptallık mı yaptım ne yapmalıyım diye bir şey demiyor ki... siz kendiniz ben olsam paramı demem ben olsam 100liralık telefon alırım diyorsunuz... o siz olsanız işte... herkes aynı fabrikadan çıkmış gibi aynı karaktere sahip değil maalesef... kızcağız ben laptop almasın dedim haksız mıyım o da bana küstü diyor... yanlış bir şey mi demişim bi söyleyin diyor??? benim paramı mı yiyecek ne yapmalıyım demiyor!

diğer yorumları okumadım, dahası okumak için sabredemedim çünkü düşüncelerimi hemen yazmak istedim. öncelikle diyalogları gerçekten rahatsız edici buldum. sırf çalışıyorsunuz diye sizden pervasızca para istiyor oluşu, üstelik kendi de çalışıyorken, üstelik bişeye sıkışmış da istiyor değil, bilmem kaç bin tl lik telefon ve şuanda hiç gereği olmayan bir laptop için, ve siz o kadar söylemenize rağmen sizi dinlemediği gibi bir de üstüne hakaret ediyor b.k vardı istedim kes tamam vs diye. üstelik de parayı aldıktan sonra!!! bu nasıl bir saygıdır hayatındaki kadına? bu adamdan sorumluluk sahibi bir ev babası olacağını sanmıyorum. sizi ileride çok üzer. ne yazık ki.

para sikintim olmadigi halde, kendimi zora sokupda 1500 1700 liralik telefon almiyorum... siz para sikintisi cekerken neden bu kadar pahali bir telfon aliyorsunuz??? Evlilik icin para biriktirmemiz lazim diyorsunuz, kusura bakmayin ama ozaman bu kadar harcama yapmamaniz gerekir... böyle seylere anlam veremiyorum.... normal bir telefon isinizi göremiyormu...#
VAllahi canim isin cok zor, Allah kolaylik versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…