Para Mevzusu

şu zaman oldu hala aynı kafada.
ben ne dersem diyeyim alacakmış yani.
1000 tl'ye mi kaldı her şey diyor. o zaman gelsin de 1000 tl eksik olsun hallederim ben dedi.
komik buluyorum sadece.

Arkadasim yarisina kadar okuyabildim konusmanizin ama sana tek soyleyecegim sey;
Degil sevgilin, kocan dahi olsa parani VERME!!
Yatin oburgun ayrilirsin fln, Allah korusun hos olmayan bisey yasarsiin, adam parani yedigiyle kalir. Cok uzulursun. Aklini kullan ve Allah uzmesin piisman etmesin diyorum

yorum yapmadan şunu sorayım. sen kaç yaşındasın?sevgilin kaç yaşında?

sevgilinizin konuşmaları çok basit geldi bana.ve bir kadından çok zor durumda kalmadıkça ( sevgiliyken ) para istemek bana hiç hoş görünmedi.bence bu şekilde alıştırmakla çok yanlış yapmışsınız.karı koca değilsiniz sonuçta ve evli bile olsanız acil bir ihtyaç değilki bu.birkaç ay çalışıp kendi alabilir kendine.erkeğin bu konularda biraz gururlu olması gerekir..

ikiniz de gelmişsiniz 28 yaşına hala ergenler gibi telefon,laptop muhabbeti yapıyorsunuz.bunu özellikle sevgiliniz için söylüyorum tabi ki..bu para muhabbetleri konusunda ne söylerseniz söyleyin ben de tasvip etmiyorum hiç kusura bakmayın.erkek erkekliğini bilecek,kadın kadınlığını.erkekle bu konularda yüz göz olunmamalı.hayır o değil de o konuşma esnasında rahatça sorgulamış sizi.kuruşu kuruşuna didiklemiş.daha önce o da size destek olmuş falan filan.. bunların hepsini okudum,ama bunlar,onun,çok da hayati olmayan bir mesele için ,rahatça böyle davranmasını gerektirmez.yok iphonemuş yok 2500lük laptopmuş,yani rica ediyorum bunları ergenler konuşuyor şu anda.ayranı yok içmeye,tahterevanla gider s.......atasözü nasıl de cuk oturdu bu konuya..bunları geçiniz lütfen,millet ev,araba gibi elzem konularda çaba gösteriyor,bu beyefendi teknolojide hava nasıl atılır onun derdinde.28 yaşına gelip de beş kuruş bi kenara para atamayan erkekten hayır gelmez.koyun can derdinde kasap et derdinde..siz evlilik hayalleri kurarken,o orada abuk subuk boş işlerin peşinde.hemen tavrınızı koyun çok geçmeden...başınız dik bir şekilde..benim evlilik hayallerim var,senin başka hayallerin,bu böyle olmaz,böyle gitmez deyin.bırakın bi titresin kendine gelsin.hayatta nelerin daha önemli olduğunu anlayabiliyorsa anlasın.sonrası Allah kerim...

adam sevgilisinden para istiyor yaa şaka gibi .neyse birşey demiyorum .aslında bile bile lades yapıyorsunuz sonra üzülmeyin .

tecrübeli hanımlardan birikim yapmak isteyen genç çömezlere yani bizlere yardım etmelerini istiyorum çünkü çalışıyorsan masrafında yoksa o maaşın ne kadar taliplisi çıkıyor tahmın edersiniz vermek istemezseniz cimri olacaksınız verirseniz para birikmeyecek

ne yapalım yalan mı söyleyelim ne yapalım bi fikir?:18:

ha birde aLdığın maaşı kuruşu kuruşuna soruyorlaR ne kadar aldın ne kadar masrafın var ne yapacaksın, sen o parayı bana ver ben birikim yaparım senin yerine diye bile teklif duydum,insanın siniri bozuluyor bi iki sene rahat verseler istediğimiz gibi paramızı yönetsek olmaz mı yardım edilecekse yıne edersin ama kendi hesabını bılerek çalışıp paranı başkasının eline saymak zorunda bırakılmak bunun ima edilmesi bile çok fena bi durum

sana tek tavsiyem o adamdan uzak dur neden mi aynı olayı ben yaşadım ve 5-6000 lira sadece onun bana bıraktığı borçlarına ödedim bide pişkin pişkin benim sadece sana olan burcum 800 lira demez mi

güldm Allaha havale ettim hala 3 taksidi kalan ve 2.buçuk yıldır devam eden ve gencecik yaşımda beni aileme karışı yalan söyleten adamın kredisini ödüyorum hala yalan söylememe sebep oluyor çünkü hata benimdi aileme söylesem büyük olaylar çıkacaktı

3 senedir ödediğim borçlar ve taksitler karşılığında bi arabaya sahip olabilceğim düşüncesindeyim en azından öz güvenim olurdu kendime ama üzgünüm 5 yıllık çalışmamın karşılığında kenarda 1 kuruş param yok

konuşmalarınıza çok dikkat ettimde aynı durumda olduğumuzu düşündüm para verirdim çok iyi olurdu benimle o gün çok güzel vakit geçirirdik o kadar iyi olurduki melek derdim

sonra günler geçti benden aldığı paralarla kendi borcunu ödüyodu paramı istediğimdede nah veririm diyordu çok çirkindi ama sevince insan görmüyor kaybedince anlıyor salaklığını

sonra benden aldığı paralarla eski sevgilisinin yanına gittiğini öğrendim barıştığını ve benim paramı onunla yediğini duydum ve beni aldattığı kızla onu yakaladığım üstünde benim ona aldığım doğum günü hediyesi olan hırkası vardı yıkıldım burası belki senin yaşadıklarınla aynı olamayabilir ama ilersi öyle görünüyor.

aklını başına topla benim yaşadıklarım sana ders olsun.... Ben çok mutluyum şuanda o farkında olmadanda olsa bu konuda kimseye güvenmeme gerektiğini öğretti ve sorumluluk nedir biliyorum artık

biraz uzun oldu ama benimde hikayem bu aynı yoldasın belki bilmek istersin diye düşündüm... Seni kırmak yada incitmek değildi niyetim Affet şimdiden beni:)

Kendisi laptopı aldı daha doğrusu zaten ondaydı ama geri vermeyeceği ve ödeyeceği kesinleşti.
telefon konusu muallak ama artık ne al ne alma gibi bir şey söylüyorum.
biraz kendi haline bırakıp ne yapacağını görmek istiyorum açıkçası :)

bir de şu taraftan bakmak lazım ki ben de öyle biriktireyim kenarda param olsuncu bi insan değilim. para tutamam maalesef. sırf harcamayayım diye az önce kredi kartımı kapattırdım. sanırım bu yüzden de çok laf söylemeye hakkım yok. kendisi daha ilk maaşını almadı ama ben 4 senedir alıyorum ortada ne var derseniz aileme aldığım bir araba var ama onu da almam sanırım geri.

vallahi sonumuz ne olacak bilmiyorum

bence adımlarını sağlam at derim

kimse parayı senn nasıl kazandığına fln bakmaz. çatır çatır yerler paranı umurlarında olmaz.
evlilikte sevgililikte een başından koyacaksın tavrını!!
benim param yine benim paramdır. senin paranı ben sorgularım harcarım ama sen bana yapamazsın diyeceksin. emin ol erkek biraz sinirlenecek sonra iki gün sonra unutacak ve olayı öyle kabul edecek.
ŞUNU UNUTMAYIN:
erkekler sinirlenip bağarMIŞ gibi yaptıklarında aslında şanslarını deneyip istediklerini yaptırmak için son hamleleerini yaparlar, ama bakarlar ki umut yok unuturlar. ee kimi zaman da biz kadınlar aman hzuursuzluk çıkmasın diye hemn yelkenleri suya indiririz. bu da adamın blöfünü yemek oluyor.
bir de huzursuzluk çıkmasın diye kendinizden ödün vermeyin. adam sülalesiyle paranı yerken sinir hastası oluosun. sonra da erkeğin anası babası oğlum sağolsun para verio bize bakıo dio. asıl huzursuzluk o zamn çıkıo.
yani paranı verdin diye kıymetli olmazsın. tek olacağın şey YOLUNACAK KAZ!!

Anladığım kadarıyla birbirinizi kazıklama durumu yok ancak,

İkinizde savurgansınız, telefona,bilgisayara,gitara,arabaya yardım ettim gibi örnekler yazmışsınız, hayatın başında, hiç bir şeyi olmayan bir insan için bunların hepsi gereksiz.

Bugün işiniz var, yarın olmayabilir, aileniz destek olacak durumda olmayabilir, insanın başına herşey gelebilir ve şunu bil ki kadın parasız olmaz. Erkek bakar başının çaresine, parkta yatsa tınlamaz ama sen yatamazsın arkadaşım. O yüzden aklını başına al, bir an önce paranı biriktirmeye başla, sevgiline de örnek olursun. Evlilik için atacağı adımlara bak,tart tabi, bunlar iki kişilik konular ama sen önce kendi cepheni hallet.

Biriktir,yatırım yap ve birikimini kimseyle paylaşma, kendine bir hayat güvencesi oluştur. Kendin sağlam basacaksın sonra sağlam bir birliktelik isteyeceksin =)

Böyle bir dünya yok ne yazık ki arkadaşım..

bu para muhabbeti eşimle benim aramda da var, ben 5-10 lira kenara koymaya çalışıyorum önümüz de kurban bayramı var malum, kışın yakıt giderleri falan sıkışırsak kimseye muhtaç olmayalım diye. Eşimin dogum gunu var iki ay sonra cocuk gibi bana son model cep telefonlarını gösteriyor bana bundan al bana bundan al diye. Durumumuz belli benim ek bir gelirim yok maaşımdan başka ben kışı borçsuz dertsiz nasıl geçiririm diye düşünyorum ama o ısrar ediyor benim kullandıgım telefon son model olmasa da idare eder ama onun telefonu baya eski model resmen bunca yıldır kendine bir telefon almamış laptop almış onu da abisigile verdi. Ben ona kendimin ki gibi telefon alabilecegimi söyledim onlardan istemezmiş onlardan alacaksam hiç almayacak mışım ben haksız mıyım.
Erkekler bu para konusun da neden bencil oluyor. Maddi olarak evin çoğu yükü bende ben borcum harcım olmasın istiyorum ama ne yapacagımı da şaşırdım bu konu da.
Kurban bayramı gecsin duruma göre bakalım dedim iki gündür sustu ben ne yapmalıyım.

Son düzenleme:

Ne o öyle her gördüğünü isteyen çocuklar gibi ben bunu isterim ben bunu isterim.
Eşiniz mi oğlunuz mu bahsettiğiniz anlayamadım.
Tabi ki almayacaksınız ona o telefonu.Çalışsın da kendisi alsın.
Artık roller değişti, erkekler kadınlardan istiyor

gerçektende yolunacak kaz olmuşsunuz tam vallahi ama bu sizin kendi tercihiniz elbette, sonra ayrılırsınız ardındanda az paramı yemedi bu adam diye laf edersiniz, hata üstüne hata. bence tabi bu sizin kendi tercihiniz

çok saçma ya para yolluyosun sevgiline keyfiyet için bide zor durumdasın bence sevgilin tam bi bencil çok biliyosa kendi parasıyla alsın aynı şeyi sen yapsaydın alınmıcak o loptap der o parayı size vermezdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…