para mevzusu. .

Bence daha ucuz araba alabilirsiniz , ama eger esin ilaki istiyorsa alsin.
Bir kac sey daha almak.istiyorum demissin , ozaman biraz daha cek o ihtiyaclarinida al icinde kalmasin :)

60bin tl neyse de aylık gideri de olacak bunun bi dolu. eviniz kiraysa, bebek gelecekse olmaz yani imkansız. ama ev size aitse gayet de olur. zaten memurun yapması gereken borçlanıp borç ödemek, en iyisi... hele bi de para nereye gidiyo anlamıyorsanız.

aynen, yillik bakimi, tekerler deyisicek, yagi filna, bir de ikinci el. ariza yaparsa yabanci marka parcalari da pahalidir. Hele benzin altin gibi pahali masallah. Bence o 1500 un uzerine en az 300 yada 400 tl daha ayiramiyorsaniz bence hic kalkismayin derim. Araba ancak gerekliyse insanin yaptigi masraf gozune cok batmiyor, ama Turkiye gibi biryerde cok luks bir masraf oluyor malesef.

paranizi harcamamk istiyorsaniz memur olmaniza ragmen bireysel emeklilik filan olabiliyorsa ona katilin. hem de devlet bir miktar para da koyuyor ve 10 yil sonra cekebiliyorsunuz. Yada bunun gibi seyler, altin alin atin mesela.
Cocukta dusunuyorsaniz, bence hemen bir ton borca girmeyin, ozellikle masrafi da olucak bir sey icin.

İkinci el araba için 60bin çok... sifir olacaksa olabilir ...ki 40 bine sifir super arabalar var tabi bu "bence" ...

Ayrıca bu arabanin vergisi vs kendisi gibi pahali olacak onu da göz önünde bulundurun..

Ama illa heves ettik diyorsaniz öyle de boyle de ödenir sonuçta mecbur kalinca odeniyor...

Kanka 120 bin çek :) hani benim yerime de :) Şaka bir yana da bebek işi biraz masraflı oluyor ve paraya sıkıştıkça eşinle birbirinizin boğazını sıkmaktansa biraz daha düşünün derim

Evlenirken butun birikimimi harcadim. Ustune altinlarimi da esimin kartla aldigi ev esyalari için sattim. Yaklasik 45 bin borcla evlendim. 1 seneye kadar tamami bitecek ins.(esimin ilk evliliginden kalma kredi borcu da vardi)
Borc odemekten anam ağladı.
Henuz ise başlamadım, bir cocuk daha yaptiktan sonra ise başlayacağım.
İçimde cocuklugumdan kalma ne varsa kizima yapiyorum şuan. Iste bu yuzden butun harcamalar kizim için.
Esiniz de fakir ailede buyuduyse muhtemelen benim gibi yapacaktır cocuk olunca. Bunlari da düşünün.
Ben borc tamamen bitince sadece harcamayi düşünüyorum. Ev, birikim umrumda bile değil.
Bu yaslar geri gelmeyecek...

Iyi düşünmüşsünüz araba her aileye lazım. Ama zorlanacagınızı sanıyorsanız pahalı degil de daha ucuz almakta olur..

İnşallah satmak geregi duymazsınız. Ama satsanız bile 60 binlik arabayı 30 mine satmak kayb etmek gibi neredeyse

Bunu aldiginiz zaman depoyu dolduracak bir benzin istasyonunuzun olmasi gerektigini dusunuyorum. Bana cok luks arabalar hep gereksiz gelmistir. Helede sehir icinde jip mantiksiz geliyor. Param olsada 40 45 bini gecen araba almam ilk en ufak kazada Allah korusun arabanin fiyati 5 10 bin asagi gerek yok bence onun icin heleki kredi ile bu kadar luks araba almak. Bir de su var hic bir zaman 60 binlil arabayi kullandiktan sonra gidip satip 30 binlik arabaya binemezsiniz insan psiklojisi. Mecbur kalmak iflas vs ayri tabi Allah korusun

Evin borcunun bitmesine az kalmis, o zamana kadar biraz hesapli olun, cocukta planlamayin, o bitince zaten rahatliyacaksiniz... Illaki bu araba olsun demiyorsa daha uygununa bakabilirsiniz, ama tutumlusaniz hesap kitap biliyorsaniz üstesinden gelirsiniz allahin izniyle...

Şöyle diyeyim bize de suv var. Sadece mtv si 1.800 lira ve inanılmaz yakıyor. Babam suv'u gunluk kullanmaz küçük arabamız var onu kullanır. Aile gezilerinde, dağ bayır gezerken falan ancak kullanıyoruz. Suv alan kişinin genellikle ikinci arabası da olur diğer türlü aşırı masraf yapar.

Bir önceki yorumda da arkadaş yazmış, suvlar inanılmaz yakıyor ve mtvsi çok fazla.2015 te fiyatlar da zamlanacak yani arabayı aldığınızda iş bitmiş olmuyor ki.Kaskosu, mtvsi, muayanesi(2 yılda bir), hele yakıtı da düşündüğünüzde ciddi bir gider kalemi çıkıyor ortaya.Araç yine alın tabi ki müthiş rahatlık ama suv olmasın mesela motor gücü biraz daha düşük dizel bir araç alın.Bebek düşünüyorsanız zaten her halükarda almak mantıklı bir karar olur.

İkinci arabası olur lafın o kadar doğru ki

Benım eşimde para ucmasın dıye araba taksıdı oduyor..suan 40 binliği odedı buyuzden arabayı yenıleyıp 60-70 lıralık bışeyle tekrar borca devam etcek..başka turlu mal sahıbı olamayız cunku..

Boyle tutumlu parayi degerlendiren yatirim yapan ciftleri gorunce gipta ile bakiyorum ben.Tebrik ederim.Ev alinmis araba yolda.Masallah vallahi.

Araştırdınız mı kredileri aracın bedeli ne kadar. Eğer 60 bin ise zaten tamamına kredi çekemezsiniz. İhtiyaç kredisi akacaksanız da o tutarda ihtiyaç kredisi olmaz maalesef

şimdiden yarı fiyatlı bir araba bakın, sıkıştırmayın kendinizi bu kadar.. 3 günlük dünyada sürekli mala mülke yatırım yapmayın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…