para mevzusu. .

Bende de suv var, ama ne çok fazla yakıyor ne de mtv'si yüksek. Günlük kullanıyorum her dakka elimin altında. Bu bahsettikleriniz suv'la alakalı şeyler değil aslında. Motor tipi, yakıt tipi ve motor gücüyle alakalı. Konu sahibinin paylaştığı araç hakkında hiç bir bilgim yok. Önce bu bilgileri almak lazım yorum yapmak için sanırım.

Bu arada ilk araba için 60 bin çok fazla. Sonra satıp 30'a düşürmek de çok ütopik. Satınca çok zarar edersiniz. Alın eli yüzü düzgün orta halli bir araç. Hemparanızı bağlayın hem de sıkılmayın.

Ben sizin yerinizde olsam yatırım için araba almazdım.Yine kredi çeker faize atar hem parayı faızden bozamazdım hem param degerlenır kenarda bırıkmısım olurdu

araba demek gider demek onu sadece kredi takidi olarak hesaplamayin. uzerine yuklu bi miktar giderini de koyun. dimdizlak kalmayin sonra

Arabanin aynisini bir arkadasim da var 7 kisilik onunki ve 5 yildir kullaniyor. Guzel arabadir ben deesim icin dusunuyorum. Ama biz amerikadayiz ve burda arabalar cok ucuz. 60 turkiye icin ciddi bir rakam iyi dusunun derim.

Tabii ki motorla alakası da var. Bizim araç 2.5 motorlu ondan fazla yakıyor ancak almak istedikleri araç 6-7 yıllık, yani 6-7 yıl önce mtv bu kadar yüksek değildi üreticiler yüksek motorlu getiriyordu araçları. Bu arabanın motorunun da 2.0 ın altında olduğunu düşünmüyorum vergi avantajı, yakıt avantajı olmaz gibi.

Son düzenleme:
ARABA ALMAKLA bitse kaskosu sigortası yok yakıtı yok bakımı kış lastiği bunlarıda göz önünde bulundur .ucu ucuna yetecek bir geçip tarzı doğru değil çünkü evdeki hesap çarşıya uymuyor.inşallah üstesinden gelebilirsiniz.hıım bu arada erkekler arabalarına çok düşkün olurlar satmak nakte çevirmek biraz zor gelir..

Yemek takımı düdüklü tencere falan nasıl olsa alınabilir, hem bozdurunca para etmezler Ama araba paranın değerini korur. Birde araç kredi faizleri nasıl o da önemli. Eğer çok yüksekse yoktan yere faiz ödemek bana manıklı gelmiyor. 60 binlik mebla da az bir para değil. Ayrıca araba çok güzel, bende bu tarz arabaları beğeniyorum ama toyotoda değil, kia da :) Şimdiden hayırlı olsun.

60 bin kredi yerine daha uygun arabalar bakın bence de.Allah korusun küçücük bir hasar olsa değerinden çok çok alta satarsınız.25-30 binlik 2.el araba en mantıklısı.Araba almazsanız da banka hesabı açıp her ay 1500 yatırın bence. Bebeğiniz olunca gönlünüzce harcarsınız

daha uygun fiyata hatta bu arabadan cok daha güzel bulabılırsınız. 60000 cok fazla araba ıcın. satsanız en fazla 35000 cıvarı yapar neden aradakı farkı hibe ediyorsunuz. 60000 cekersınız daha uygun fıyata araba bulur kalan parayıda atın bankaya. yanı ben olsam boyle yapardım. maksat ayak yerden kesılsın daha gosterıslı ve daha uygun fıyata alırdım.

canım araba çok güzel ama pahalı bayağı
ama eşim tutumlu diyosan paranız da çarçur oluyosa
bide eşinin hayali olunca daha mutlu olacaksan
al gitsin derim :)

para işlerinden analrım
aylık geliriniz ne kadar? ve ödemeleriniz ne kadar,
ayrıca bu arabayı beğenmedim zevk meselesi cok pahalı gelecek 100 bın lıradan fazla neredeyse .

Amaç birikim ise bu arabayla malesef olmaz, satacağınız zaman zaten kaybınız olacak. Madem 60 binin aylık kredisini ödeyecek rahatlığınız var daha ucuz birşey alıp gerisine yine dokunmadan kenara koyabilirsiniz. Çocuğunuz için bir birikim olabilir. Yani heves almak için arabayı istersiniz olur ama bu yatırım değil:)

30 binlik araba alıp 30 bini de çocugunuzun geleceğine yatırım yapsanız. sonucta mal bu ne olur ne olmaz. ucup gider birşey olsa..
Çocuğumuz için ev aldık canım. .
Onu ödüyoruz hala.. 3 yıl sonra borcumuz tamamen bitiyor o zamanda bireysel emeklilik yapacağız bebeğimiz için karar verdik..

Ben sizin yerinizde olsam maxsımum 50 bine birşey bakar gerisini de hesabııma koyardım..

asla biriktiremezsiniz araba almak dost tutmak gibi bişey erkekler için,sürekli onun bakımı güzelliği için tonla para harcarlar.vergisi benzinide ayrıca belinizi büker.

para işlerinden analrım
aylık geliriniz ne kadar? ve ödemeleriniz ne kadar,
ayrıca bu arabayı beğenmedim zevk meselesi cok pahalı gelecek 100 bın lıradan fazla neredeyse .
Canim hesapla o zaman :)
Aylık gelirimiz ikimizin maaşı yani toplam
7400
Şimdi harcamalara geleyim
Aldigimiz evin aidati için 3700
Kira yakıt elektirik su vs. Icin 1000
Harçlık mutfak masrafı kredi kartları 1000
Başka da masraf yok yani zorladım bu kadar

Bu arada fikirlerinizi düşündüm esimle konuştüm 60 binin çok fazla olduğuna karar verdik 40 bin TL çekeceğiz ve okadar lik bir araba olacak ilerde durumumuz iyi olursa yükseltiriz dedim ok dedi

1700 tl kalıyor
şu 3700 sanırım ev kredısı sanıyorum
yanı ıyımıs harcalarınız aslında.
gelırınızde masallah ıyı
1500 tl cok rısk ama odemek ıcın yahu
40 bının odemesı ne kadar bence 1000 mutlaka gecememlı bır hamıle kalsan doktor kontrollrınden acıgı vereceksın

bız 1.5 sene once 33.500 aldık arabamızı ford fiesta titanyum modelini aylık 780 tl oduyoruz

Canim 40 bin çekince 1300 lira oluyor aylık ödeme tutarı. .
Siz kredi çekmeden sıfır mi aldınız. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…