- 27 Temmuz 2017
- 69
- 61
- 3
- 41
- Konu Sahibi aysekadinfasulyesi
-
Maaş kartımı vermeyeceğimi biliyor bu yaştan sonra sırf egosu tatmin olsun diye harçlık isteyememBazı erkekler bu kafada maalesef. Her şeyi kendileri yönetmek istiyor. Kadın çalışsada maaş kartı onların elinde olsun istiyorlar benim eşim bana bunu nişsnlıyken teklif etmişti ama ben asla kabul etmedim
Ben akşama kadar çalışayım artı evde de çalışayım ütüsüz gömlek için kavga edelim bi kira kaldı ödemediğim gerçekten onu da ben ödersem tamam sanırımParanin tum yonetimi bende olsun diyor. Acikca soyleyemiyor dolayli yollarla soyluyor
Bunu teklif ettim pek yanaşmadı gibi gerçek düşüncesi ne ise çıkar mutlakaPeki 2000 aliyorsuniz diyelim ikinizde giderleriniz icin belli bir hesapa atip ordan tum harcamalarinizi yapsaniz ..
kendinizede esit miktarda harclik biraksaniz.
tabi bunun icin esinizin eli bol devamli yedirip iciren, hesabinj bilmeyen birisi olmamasi lazim.
Birde siz zaten para biriktirebiliyorsunuz anladigim kadariyla demekki yerinde harcama yapiyorsunuz esinizin bu tutumunu anlamadim ama ..
dedigim gibi
Esinizde hesabini biliyorsa siz kendi harcamalariniz kisisel bakim yol yemek vs alip gerisini ona verip sizin onceden uzerinize olan odemeleride ona birakabilirsiniz .
olmayacak birsey degil..
Deneyip gorebilirsiniz hem ustunizden birkac sorumlulugu ona devretmis olursunuz.
Tabi hepsini verip ondan harclik beklemek gibi birsey kesinlikle yapmayin..
Sorunlardan çocuk yapmaya korkuyorum inanırmısın? Şunu anladım ama erkeklere elini versen kolunu kurtaramazsın. Kocamsın halbuki değil mi ne acıBirde calisan bayanlarin tum evislerini esinin utusunu yapmasini anlamiyorum
Ikinizde calisiyorsunuz en azindan kendi utusunu kendisi yapsin
Ben calismiyorum calissaydim ve tum ev islerini ben yapiyorsam ozaman tum kazandigimda cocuklarim ve kendime ait olurdu..
Esim yardim ediyorsa paylasabilirdimw yoksa hem calisicam hem yemek utu cocuklarin sorumlulugu yok canim onu yapmazdim iste...
Acik acik konusun bence maasinizi ona verseniz ne degisecek bir anlatsin bakalimBunu teklif ettim pek yanaşmadı gibi gerçek düşüncesi ne ise çıkar mutlaka
Nekadar suredir evlisiniz ?Sorunlardan çocuk yapmaya korkuyorum inanırmısın? Şunu anladım ama erkeklere elini versen kolunu kurtaramazsın. Kocamsın halbuki değil mi ne acı
Esinize verdiginiz parayi geri isteyin azar azarda olsa odesin
O zaman tek takilmayi anlar ,
Bazi erkekler evlendikleri zaman her turlu fayda bekler lakin et ,sut hauvani degiliz biz ,
Gayet adil bir sekilde kira onda fatiralar diger harcamalar sizde ,
Kendinin arabasinin borcu bitince ferahlar derdi ne ?
Acik konussun ,asla maas kartinizi vermeyin ,
Ev islerinde alttan almayin,siz hizmetci degilsiniz
Sorunlu adam,oyle erkek saniyor kendini ,boyle bidi bidisini kulak ardi edin ,biraz daha soylenirse ,tersleyin ,paranizida geri isteyin ,emegim calistim yemedim biriktirdim diyin ,bu yasa kadar ,bi si sahibi olmayip birde dirdir yapmasinİt
İşte aynen böyle yapıyorum verdiğim parayı istemedim tabi ama bu onu rahatsız ediyor sanırım anladım tüm parayı yönetmek istiyor yaptığım her harcamayı kontrol altı da tutmak istiyor ama ben zaten savurgan biri değilim bu çok anlamsız
ben konuyu pek anlayamadım eşinizin derdi ne??
biz şöyle yapıyoruz. öncelikle herkesin maaş kartı kendinde. bir araç aldık. iki kredi çektik. peşinatı ben çektim. araba kredisinin gerisini eşim çekti. herkesin maaşında kesilen bir meblağ var. sonra eşim bir yatırım için kredi çekmişti o da onun maaşından kesiliyor. ev kiram da benim maaştan kesiliyor. mutfak giderleri de bende. faturaları da eşim ödüyor. harçlıklarımızı alıyoruz maaştan. sonra eşimde kalmıyor kredileri yüksek diye. ben de kalanı eşime atıyorum. o da oradan çocuğun kreşini falan ödüyor. dışarda yiyip içince e kimde varsa o öder. son aldığımız zam var temmuzda. madem biz hazirana kadar geçiniyorduk dedik. temmuz maaş zammını kenara atmaya başladık bakalım. yani ortak birikimimiz aracımız var, önce yatırım için aldığımız arsa var ve yeni yeni kenara attığımız para var. birbirimizin gideri geliri hepsi ortada . birbirimizden harçlık almak durumunda da kalmıyoruz. zaten kredi kartlarımız da var. eşinizde böyle şeffaf mı olmak istiyor acaba
Sorun şu ki zaten şeffafız. Eşimde saçma sapan harcama yapan biri değildir. Ama şuan giderler zaten ortak ben benim param demem şurda hata yapıyor olabilirim parasız bile kalsam benim param bitti diyemem ailemden isterim eşimden isteyemem zor duruma düşmesin hesabı kendine göredir birde ben sana para verdim olayına girmesin diye.
size cani gonulden bir tavsiye
Esinizden habersiz (karismiyacaksa haberlide olur )ama genelde olmuyor ..
Mutlaka kendiniz icin bir miktar birikim yapin ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?