Para para para

Ama olur mu,bazıları diyor ya burada,100% güvenmediğin adamla niçin hala evlisin,,sanki kimseye 100% güvenilirmiş gibi

Bu erkeklerin kadın maaş kartına zaafları var sanırım! Eşimle evliliğimizin ilk 6 ayında bu konudan dolayı seviye yerin dibinde iğrenç kavgalar ettik hatırladıkça ben utanıyorum yani o kadar! En son "ne gurursuz adamsın vermek istemiyorum maaş kartımı neyini anlamıyorsun " bile dedim çok zorladı ama beni tatlı dille 1 ay anlatmaya çalıştım. Yok tek elden hesap yürütecekmiş , yok gelen giden belli olacakmış , Yok bütün arkadaşlarının eşlerinin maaşlarından bile haberi yokmuş ben niye böyle yapıyormuşum... maaş kartı onda olursa bana hediye alırmış şimdi alamıyormuş hesabı kestiremediği için rahatsız oluyorum kart üstümde olmayınca dedim anlamadı , nakit bitiyor üstümde para kalmayınca mahçup oluyorum dedim anlamadı.. ben de maalesef açtım ağzımı yumdum gözümü.

Pişman mıyım? Değilim. Çok ağır konuştum yani evlilik bitirecek konuşmalardı ama güzellikle anlamadı. Napayım?? Eşşek gibi çalışıp gidip bir de üstüne harçlık isteyemem babamdan dahi.

Şimdi ben ev taksidi ödüyorum o kira ve faturaları. Kimin biterse parası havale ile diğerine destek çıkıyor. Herkesin kartı kendinde. Sanki kart bende olunca gizli bir hesaba biriktiriyorum parayı. Yine ortak harcıyoruz.

eşiniz ortak paylaşım noktasında sizin maaş kartınıza mı sahip olmak istiyor yoksa senin paran benim param muhabbeti olmasın artık mı diyor?

offf valla yorumları okurken bile içim şişti bende bunu çözemeyenlerden biriyim. evlendiğimizde borç çoktu maaşımı çekince olduğu gibi verirdim. şimdi birlikte çalışıyoruz. maaş vermiyor tabikide. harçlık veriyor ama kesinlikle harcadığım emeğe değmiyecek tarzda. ve bende kendimi özgür hissetmiyorum. ve bekarken karşı çıktığım şeyi yapmak zorunda kalıyorum yani ufak ufak para biriktiriyorum. habersiz. hatta harçlıktan kalmadıysa kredi kartımdan eft yapıyorum annemin hesabına ve orda biriktiriyorum. birine yardım mı etmek istedim bişey mi almak istedim ordan hallediyorum haberi olmuyor ya da onun gereksiz gördüğü birşeyi çok almak istiyorsam kızıma veya kendime o paradan alıyorum annem aldı diyorum. yani buna beni mecbur bırakıyor. hoş bişey değil illaki ama bence onların tarzı da hoş değil. ben babamı 20 yaşımda kaybettim ve evlenene kadar bütün ev idaresi bendeydi. şimdi hissettiğim resmen ben ona muhtaç olayım istiyor hiss. tabi bunu dile getirince de ne alakası var oluyor. ona göre masrafım daha fazlaymış maaş verse yetiremezmişim bencede bu saçma geliyor. ama an la mı yor lar

Ama olur mu,bazıları diyor ya burada,100% güvenmediğin adamla niçin hala evlisin,,sanki kimseye 100% güvenilirmiş gibi

Ne alaka yani... dunyanin binbir halı var...
Insan kendine herzaman güvenceye almasi lazim.

Kimin ne olacaği belli değil. Kilini kipciğini veren kadinlarida ben anlamiyorum. Hastalik, ölüm olur bende veririm birikimimi... zaten birikim çocuğuma kalcak yani... mezara yanimda götürecek değilim.

Cok gördüm kocisi hayatini teslim edeni, sonrada sacak altinda kalani

Aslında benimle iş ortağı gibi ticaret yapmaya kalkmasa yada kullanılıyormuşum gibi hissettirmese ve güvensem para pul önemsiz şeyler. Ama beni bu kadar diken üstünde tutan yine para konusunda geçmişte yaşatmış olduğu tecrübeler. En başından beri hep benden daha fazlasını bekledi her konuda. Sanki benim ailem destek olmak zorunda gibi her sıkıştığımda yardım etti eşime duyurmadım bile ama haksızlık olduğunu düşünüyorum. Kirayı da ben ödedikten sonra eşim eve otel gibi gelip gidecek verebilecek durumda olsam bile bu yüzden vermek istemem.

eşiniz ortak paylaşım noktasında sizin maaş kartınıza mı sahip olmak istiyor yoksa senin paran benim param muhabbeti olmasın artık mı diyor?

Aslaaaa kartını istemiyorum diyor. O zaman ortak hesap açıp giderler kadarını oraya yatırıp ordan ödeme yapalım diyorum ben onu demiyorum diyor. Ne diyorsun diyorum of beni anlamıyorsun falan.. giderler çıkınca elimde kalan parayı istiyor yani

Senin araban var daha önce almışsın. Zaten ise gelip giderken kullanıyorum diyorsun. Onun ihtiyacı var mı? Onu yazmamışsın.
Bir de kocanın ne demek istediğini sen de anlamamışsın. Açık açık söylemiyor edebiyat yapıyor gibi. Yani sanki senden maaşını istiyor gibi. Sen de öyle düşünüyorsun sanirim

İlk evlendiğimizde ben çok sıkıntı çekiyordum kredim vardı ama eve yine aynı harcamaları yaptım şuan iyiyiz ama çok para artıyor diyemem

Şimdi de o kira ve araba taksitinden sonra çok sıkıntı çekiyor olabilir mi? Yanı evliliğin ilk zamanlarında "ben" sıkıntı çekiyordum demişsiniz de. Mesela ödemeleri yaptınız atıyorum 300-400 lira bişey kaldı hayatım bana biraz para gönder demiyor muydunuz?

Siz birbirinize yakın kazanıyorsanız destek çıkmamız normal ancak kartı istemesi hiç normal degil. Çalışan kadınsınız özgürlüğünüzü kısıtlayacak hiçbir şeyi kabul etmeyin.

Masraflara ortak oluyorsunuz zaten birikimizide ona vermişsiniz eee daha ne okadar çalışıp maaşınızda söz hakkı sahibi olmamak gibi bi hataya sakın düşmeyin taviz vermeyin

Cok itici ya soguma sebebi :/

Şöyle ki sıkıntı çektiğinde zaten destek oluyorum ve oldum da. Güvensizlik orda başladı zaten hayatım bana biraz para gönder diyemiyordum ne yazık ki onun hep ya parası yoktu ya azdı vs

Onu da sordum yetmiyorsa paran verebilirim diye. Yetiyor diyor. Sanırım araba kredisini biran önce kapatmak için ya kredi ya kirayı öde diyor. O zamanda bana yetmeyecek haksızlık değil mi?

İşte bu sana yetti mi bana yetmeyecek olayı garip geldi. Mesela param yetiyor diyor sorun bakim hesabında ne kadar var. Geçen aydan bu aya ne kadar devretmiş.

Siz birbirinize yakın kazanıyorsanız destek çıkmamız normal ancak kartı istemesi hiç normal degil. Çalışan kadınsınız özgürlüğünüzü kısıtlayacak hiçbir şeyi kabul etmeyin.

Ben niyetini az çok çözdüm sanırım kartı almak olmasa bile her borçlandığında birşey almak istediğinde benden bekliyor çoğunu yapmazsan trip naz vs ama ben almak istesem ne gerek varlar bende Yok sen vereceksen parasını olurlar falan filan... ya ben sana destek oluyorum yük olmuyorum zaten bazen ben miyim erkek acaba diyorum

Sizin zaten arabaniz varmiş , kendi araba taksidini oduyor sizde ev masraflarina katkida bulunuyorsunuz daha ne istiyor ki anlamadim.. Maaşinizi eline vermeyin ben veremem şahsen çalişma şevkim kalmaz... Para elime gecmeyecekse istanbulun bir yakasindan digerine hergun ise gitmek istemem.. Calisip eve kendisi baksin o zaman

Cok itici ya soguma sebebi :/
Evet gerçekten çok itici ve küçük düşürücü. O zamanlarda çok iğrençti muhabbetlerimiz. Para konusu üzerinde bildiğin yüz kızartıcı tartışmalar geçti aramızda saçma salak. Şimdi 4 senelik evliyiz kavga gürültü aldım elinden o zaman kartı , şimdi benim kartı benzin almak için dahi kullansa anında getirip geri veriyor. Para saklamadığımı amacımın sadece harçlık almamak olduğunu idrak etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…