- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
- Konu Sahibi aysekadinfasulyesi
-
Ama olur mu,bazıları diyor ya burada,100% güvenmediğin adamla niçin hala evlisin,,sanki kimseye 100% güvenilirmiş gibiTzzzzz.... asla parami ortaya koymam.
Şuanda nişanlıyım ve ciddi bir birikim yapiyoruz beraber.
Benim param artiyor ve kendi hesabimda kendime birikim yapıyorum. Kimse kusura bakmasin... bu devirde babama bile 100% güvenmem.
Eşinizin derdini anlamadim. Eğer size kulp takiyorsa etrafına bir dönüp baksin... bazi bayanlar kocam bana bakmak mecburiyetinde kafasinda prenses hayati sürüyorlar... sizin gibi ortak yük taşiyan kadını bulmuş hâlâ cakcak yapıyor. Şükür etsin... şükür
Ama olur mu,bazıları diyor ya burada,100% güvenmediğin adamla niçin hala evlisin,,sanki kimseye 100% güvenilirmiş gibi
senin üstüne yıkmış olacak hakıszlık tabi ki ama burda eşinin huyu çok önemli niyetini sen bilirsin iyi niyetli ard niyetli mi bir planı mı var ev almayı mı üşünür içten içe açık açık konuşacaksınız oturup başka çözümü yok
eşiniz ortak paylaşım noktasında sizin maaş kartınıza mı sahip olmak istiyor yoksa senin paran benim param muhabbeti olmasın artık mı diyor?
Merhaba sevgili hanımlar, düşün düşün içinden çıkamadım tarafsız yorumlara ihtiyacım var. Eşimle bir türlü aşamadığımız para mevzusu. İkimizde çalışıyoruz maaşlarımız hemen hemen aynı. Eşim kirayı ve arabasının taksidini ödüyor geri kalan ödemeleri ise ben yapıyorum faturalar mutfak masrafları vs. Arabasının diyorum çünkü benim evlenmeden önce almış olduğum aracım var iş yerim karşı tarafta olduğu için ihtiyacımda var yani. Küçük miktar birikmişim vardı ilerde ev almak istersek lazım olur diye biriktiriyordum tabi eşiminde haberi vardı ihtiyacı oldu tereddüt etmeden verdim yine olsa elimde varsa yine veririm Ancak bana sürekli karı koca birlikte hareket eder hesabını birlikte yapar biz hiçbirşeyi paylaşmıyoruz diyor. Maaşımı ona verme taraftarı değilim kendi paramdan harçlık almak gibi bir duruma düşmek istemiyorum. Evin giderlerine de fazlasıyla katkıda bulunuyorum daha ne yapmam gerekli bir türlü anlayamıyorum. Evlenirken çok sıkıntı yaşadık hep bir para sorunu oluyor ve ben sıkılmaya başladım geliri ve giderleri hesaplayıp ortak hesaba para yatıralım ordan herşeyi ödeyelim senin ve benim maaşımdan kalan para ancak bize yeter zaten diyorum onu mu diyorum diyor. Kirayı da ben ödeyim o zaman ne istiyorsun dicem kavga çıkacak. Bu arada eşim 40 ben 35 yaşımdayım ilk evliliklerimiz.
İlk evlendiğimizde ben çok sıkıntı çekiyordum kredim vardı ama eve yine aynı harcamaları yaptım şuan iyiyiz ama çok para artıyor diyemem
Cok itici ya soguma sebebi :/Bu erkeklerin kadın maaş kartına zaafları var sanırım! Eşimle evliliğimizin ilk 6 ayında bu konudan dolayı seviye yerin dibinde iğrenç kavgalar ettikhatırladıkça ben utanıyorum yani o kadar! En son "ne gurursuz adamsın vermek istemiyorum maaş kartımı neyini anlamıyorsun " bile dedim çok zorladı ama beni tatlı dille 1 ay anlatmaya çalıştım. Yok tek elden hesap yürütecekmiş , yok gelen giden belli olacakmış , Yok bütün arkadaşlarının eşlerinin maaşlarından bile haberi yokmuş ben niye böyle yapıyormuşum... maaş kartı onda olursa bana hediye alırmış şimdi alamıyormuş hesabı kestiremediği için rahatsız oluyorum kart üstümde olmayınca dedim anlamadı , nakit bitiyor üstümde para kalmayınca mahçup oluyorum dedim anlamadı.. ben de maalesef açtım ağzımı yumdum gözümü.
Pişman mıyım? Değilim. Çok ağır konuştum yani evlilik bitirecek konuşmalardı ama güzellikle anlamadı. Napayım?? Eşşek gibi çalışıp gidip bir de üstüne harçlık isteyemem babamdan dahi.
Şimdi ben ev taksidi ödüyorum o kira ve faturaları. Kimin biterse parası havale ile diğerine destek çıkıyor. Herkesin kartı kendinde. Sanki kart bende olunca gizli bir hesaba biriktiriyorum parayı. Yine ortak harcıyoruz.
Şimdi de o kira ve araba taksitinden sonra çok sıkıntı çekiyor olabilir mi? Yanı evliliğin ilk zamanlarında "ben" sıkıntı çekiyordum demişsiniz de. Mesela ödemeleri yaptınız atıyorum 300-400 lira bişey kaldı hayatım bana biraz para gönder demiyor muydunuz?
Onu da sordum yetmiyorsa paran verebilirim diye. Yetiyor diyor. Sanırım araba kredisini biran önce kapatmak için ya kredi ya kirayı öde diyor. O zamanda bana yetmeyecek haksızlık değil mi?
Siz birbirinize yakın kazanıyorsanız destek çıkmamız normal ancak kartı istemesi hiç normal degil. Çalışan kadınsınız özgürlüğünüzü kısıtlayacak hiçbir şeyi kabul etmeyin.
İşte bu sana yetti mi bana yetmeyecek olayı garip geldi. Mesela param yetiyor diyor sorun bakim hesabında ne kadar var. Geçen aydan bu aya ne kadar devretmiş.
Evet gerçekten çok itici ve küçük düşürücü. O zamanlarda çok iğrençti muhabbetlerimiz. Para konusu üzerinde bildiğin yüz kızartıcı tartışmalar geçti aramızda saçma salak. Şimdi 4 senelik evliyiz kavga gürültü aldım elinden o zaman kartı , şimdi benim kartı benzin almak için dahi kullansa anında getirip geri veriyor. Para saklamadığımı amacımın sadece harçlık almamak olduğunu idrak etti.Cok itici ya soguma sebebi :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?