Para para para

O yasa kadar evlenmedi ise keşke evlenmeseydi 35e kadar kariyer yapacak işi yoksa evlenecek bi adam,evlenmemişse hep bir pürüzü çıkar

Çok saçma tepkisi

Gözü tok biriyim çok şükür aç kalsam şikayet etmem varsa harcarım yoksa olunca harcarım eşimden de öyle büyük taleplerim olmadı hiç üç yıllık evliyiz üç yılda sevgili dönemi vardı ama bu para mevzusu hep başka şekillerde canımı sıktı kendimi kullandırmadım hiç tabi ama herşeyi de eşime yüklemedim asla. Ama çok itici oluyor böyle zamanlarda ve soğuyorum farkında değil...

burada, konulara yorum yazıp kendimce akıl veriyorum ama..
bu konu benim de pek içinden çıkamadığım bir mevzu.
ne doğru ne yanlış kestiremiyorum..
çözmeye çalıştım.. tatlı tatlı konuştum, sitem ettim,tartıştım, kavga çıkardım, küs durdum...
ama sonuçtan tatmin olmadım.

ben eşim bana baksın mantığında değilim, ama benim maaşıma ihtiyacımız yok aslında.
maddi sıkıntımız yok. beyaz yaka standart...
gelirimiz ortak bir hesapta toplanır. mümkün olan her türlü harcama kredi kartıyla yapılır.
(gezme tozma/yeme içme/giyim kuşam/tatil/sağlık/market)
o hesaptan tüm ödemeler yapılır.
kredi kartlarımız, faturalarımız, aidat vs.
aylık tahmini harçlığımız ayrılır, çekilir, bir miktar hesapta bırakılır geri kalanı birikim/yatırım yapılır.
(bence bu kadarı gereksiz)
her şey şeffaftır aslında ama, öyle kredi kartlarımızı sorgulamayız. neye ne harcadın diye de hesap sormayız.
kalem kalem bakmayız yani, sadece dikkat çeken, fazla bir harcama olacaksa bilgi verebiliriz.

dışarıdan bakıldığında "eee sorun nerde?" denilebilir.

ben bu tarzda kendimi özgür hissetmiyorum. maaşımı ben yönetmiyorum çünkü.
eşimin "doğru"sunu yaşıyorum.
mesela aileme jest yapmak istesem,(çok şükür muhtaç değiller) gerekli olup olmadığı konusunda bir süzgeçten daha geçer.
ha sonuçta olumsuz görüş beyan etse de çoğunlukla yaparım yine dinlemem ama, "gerekli değildi bence" diye sitem dinlerim. bir şekilde huzurla yapamam yani..
ya da birine yardım etmek istedim diyelim, akraba eş dost...
"çoluğumuzun çocuğumuzun rızkı" veya
"çalışsın, tembellik yapıp milletten yardım beklemesin" gibi etik tartışmalara gireriz.

bu kısıtlamayı ben kendim hissediyormuşum, özgürmüşüm, istediğim gibi hareket edebilirmişim.
her isteğimi de yapıyormuşum zaten. harcama konusunda kimsenin üstünlüğü yokmuş, eşitmişiz.
sadece kendisi bu işi yönetiyormuş. (tabi ki iyi de yönetiyormuş)

yani doğru ne bilmiyorum...
ay çok uzun yazdım...

bunlar evlilikte dert oluyorsa ortak hesap işi çözer gibi geliyor bana.
Maaşlarınız yatsın hesaba, faturalar otomatik odeme, krediler otomatik çekilir. İkinizin de kredi kartları ödemeleri oraya bağlanır madem birbirinize gereksiz harcamama konusunda güveniyorsunuz...
kalan parada hesapta birikir.
Sen su kadar ben bu kadar meselesi de olmaz.

Çok güzel yazmışsınız gerçekten. Biz zaten dediğiniz gibi benim param istediğim gibi harcarım kafa yapısında değiliz evliliğimiz için hem dışarda hem evde çalışıp yeri geldiğinde erkekten daha fazla sorumluluk yüklenip senin sözün az geçer sen kadınsın parayı da ben yönetirim şeklinde ki zihniyete karşıyız. Ben aileme bir hediye almak istediğimde neden izin alayım neden eğilip büküleyim değil mi? Çok istediğim çantayı almak istediğimde paramı denkleştirip alabilmeliyim eşimin neden sitemlerini işiteyim? O halde biz neden yaşıyor neden çalışıyoruz kocalarımızın sırtı yere gelmesin ha bi de erkekliğine zeval gelmesin diye mi? Ama erkeklere göre bu şekilde düşünen kadınlar çok itici dırdırcı vs beyinin sözünü dinleyenler daha mutluymuş enteresan

Ben de bu konudan müzdaribim. Benim sorunum eşim verme dese de kendimi garip hissetmem. Ama baktım mi elde avuçta kalmıyor, hem de yüklü bir kazancımız olmasına rağmen kalmıyor. Ben de oturdum konuştum biraz bozuldu biraz zorlandı falan ama anlaştık. Evlilikte her şey ortak tamam ama, kadın daha geleceğe yönelik daha sağlam adımlar atmaya çalışıyor. Erkek anlamıyor bunu. Bence kocanıza açık ve net bir şekilde sınırım budur bundan ötesini yapamam. Ben bizi düşünüyorum falan deyin. Anlarsa sıkıntı yok anlamazsa zaten sizin vicdanınızın rahatsız olmasına gerek yok demek ki sorun onda.

evlilik erkekleri mutlu etme kurumu :)
çalışıyorum, kazanıyorum ve harcıyorum hazzını yaşayamıyorum ben. itirazım buna.
tamamen ilkesel.
ama evlilik bazı tavizleri gerektirir diyor sineye çekiyorum.
pratikte dediğim gibi maddi sıkıntı yok.
yani isteklerin sonu olmaz tabi ama...
maddi anlamda çok beklentisi olan bir insan olmamakla beraber, giyim kuşam sosyal aktivite vs gibi konularda kısıtlamayı gerektirecek bir durumumuz da yok.
lüks sayılabilecek bir harcamam yok , yani mücevher alayım, şu marka saat alayım. şu markadan aşağı giymem tarzında bir insan değilim. istesem böyle biri olabilirim de..
hatta olsam eşim memnun bile olur sanırım :)

Parayi yonetmek istiyordur muhtemelen.Koseye para koyduğunu dusunuyor.Bizim sisten soyle maaslar birleştirilir giderler yatirilir birikim kaldırılir kalan para bir yerde ihtiyaci olan ordan alir bazen bendede durur bazen ondada haclik alma gibi dusunme olmuyor ayri gayri da yok

o size maaşını versin o zaman ortak olur teklif edin bakalım. zaten kiranız çok yüksek degilse pek adil bir bölüşüm olmamış maaşlarınız size daha cok yuk binmis demekki siz zaten sorun etmiyorsunuz esinize bir ayar çekmeniz lazım bence

ben sorunun ne olduğunu anlamadım, ikiniz de evin giderlerini karşılıyorsunuz cebinize de harçlık kalıyor, tamam işte,
ille ortak hesapta birleşsin her şey ordan ödensin istiyorsa sizin hesabınızda birleşsin madem.

Tamam o zaman ver ben yönetirim de onun parasını da al madem :) bi daha garip garip konuşmaz o zamam

eşim maaşını aldığında çeker ben aldığıma aynı şekilde tüm parayı bir araya toplarız bu evin suyu elektriği aidatı deriz , x tutar kredi borcumuz deriz , kart borçlarını ayrırız , ortada ne kadar kalırsa çoğunluğu ben alırım mutfak masrafı için gerektiğinde eşim benden alır acaba böyle bir ortam mı istiyor eşiniz .. onun maaşından kendine az kalıyorsa yetmiyorsa gbi

Ben sorunun ne olduğunu anlamadım.

Eşiniz maaş kartınızı mı istiyor? Eve giren tüm parayı o yönetmek mi istiyor? Size de sadece harçlık vericek galiba

Onu da sordum yetmiyorsa paran verebilirim diye. Yetiyor diyor. Sanırım araba kredisini biran önce kapatmak için ya kredi ya kirayı öde diyor. O zamanda bana yetmeyecek haksızlık değil mi?

Onu mu diyorum,ne diyormuş pekiAçık söylesin derdi neyse...Size mantıklı gelmiyorsa boşverin,aynen devam edin...

Onu da sordum yetmiyorsa paran verebilirim diye. Yetiyor diyor. Sanırım araba kredisini biran önce kapatmak için ya kredi ya kirayı öde diyor. O zamanda bana yetmeyecek haksızlık değil mi?
senin üstüne yıkmış olacak hakıszlık tabi ki ama burda eşinin huyu çok önemli niyetini sen bilirsin iyi niyetli ard niyetli mi bir planı mı var ev almayı mı üşünür içten içe açık açık konuşacaksınız oturup başka çözümü yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…