- 27 Temmuz 2017
- 69
- 61
- 3
- 41
- Konu Sahibi aysekadinfasulyesi
-
çok mantıklı katılıyorum.
o zaman isteme zamanınız gelmiş. hatta bir eş olarak yanınızda para kalmayacağını tahmin edip teklif etmeli. siz bunları kendine deyin açık açık. gözü umarım kartınızda değildir. en nefret ettiğim şey benim.
Aşık olarak mı evlendiniz mesleği nedir,sanki standardını bir tık yükseltmek için evlenmiş gibi
Ya hiç de suçlu hissetmene gerek yok.istediğini yapmakta özgürsün hatta istesen ben çalışmıyorum bile diyebilirsin .Anlatmadığım detay değilde bende anlamıyorum ki. Bana kendimi suçlu hissettiriyor sanki benim hiç katkım Yok kendime yiyip geziyorum
burada, konulara yorum yazıp kendimce akıl veriyorum ama..
bu konu benim de pek içinden çıkamadığım bir mevzu.
ne doğru ne yanlış kestiremiyorum..
çözmeye çalıştım.. tatlı tatlı konuştum, sitem ettim,tartıştım, kavga çıkardım, küs durdum...
ama sonuçtan tatmin olmadım.
ben eşim bana baksın mantığında değilim, ama benim maaşıma ihtiyacımız yok aslında.
maddi sıkıntımız yok. beyaz yaka standart...
gelirimiz ortak bir hesapta toplanır. mümkün olan her türlü harcama kredi kartıyla yapılır.
(gezme tozma/yeme içme/giyim kuşam/tatil/sağlık/market)
o hesaptan tüm ödemeler yapılır.
kredi kartlarımız, faturalarımız, aidat vs.
aylık tahmini harçlığımız ayrılır, çekilir, bir miktar hesapta bırakılır geri kalanı birikim/yatırım yapılır.
(bence bu kadarı gereksiz)
her şey şeffaftır aslında ama, öyle kredi kartlarımızı sorgulamayız. neye ne harcadın diye de hesap sormayız.
kalem kalem bakmayız yani, sadece dikkat çeken, fazla bir harcama olacaksa bilgi verebiliriz.
dışarıdan bakıldığında "eee sorun nerde?" denilebilir.
ben bu tarzda kendimi özgür hissetmiyorum. maaşımı ben yönetmiyorum çünkü.
eşimin "doğru"sunu yaşıyorum.
mesela aileme jest yapmak istesem,(çok şükür muhtaç değiller) gerekli olup olmadığı konusunda bir süzgeçten daha geçer.
ha sonuçta olumsuz görüş beyan etse de çoğunlukla yaparım yine dinlemem ama, "gerekli değildi bence" diye sitem dinlerim. bir şekilde huzurla yapamam yani..
ya da birine yardım etmek istedim diyelim, akraba eş dost...
"çoluğumuzun çocuğumuzun rızkı" veya
"çalışsın, tembellik yapıp milletten yardım beklemesin" gibi etik tartışmalara gireriz.
bu kısıtlamayı ben kendim hissediyormuşum, özgürmüşüm, istediğim gibi hareket edebilirmişim.
her isteğimi de yapıyormuşum zaten. harcama konusunda kimsenin üstünlüğü yokmuş, eşitmişiz.
sadece kendisi bu işi yönetiyormuş. (tabi ki iyi de yönetiyormuş)
yani doğru ne bilmiyorum...
ay çok uzun yazdım...
evlilik erkekleri mutlu etme kurumu :)Çok güzel yazmışsınız gerçekten. Biz zaten dediğiniz gibi benim param istediğim gibi harcarım kafa yapısında değiliz evliliğimiz için hem dışarda hem evde çalışıp yeri geldiğinde erkekten daha fazla sorumluluk yüklenip senin sözün az geçer sen kadınsın parayı da ben yönetirim şeklinde ki zihniyete karşıyız. Ben aileme bir hediye almak istediğimde neden izin alayım neden eğilip büküleyim değil mi? Çok istediğim çantayı almak istediğimde paramı denkleştirip alabilmeliyim eşimin neden sitemlerini işiteyim? O halde biz neden yaşıyor neden çalışıyoruz kocalarımızın sırtı yere gelmesin ha bi de erkekliğine zeval gelmesin diye mi? Ama erkeklere göre bu şekilde düşünen kadınlar çok itici dırdırcı vs beyinin sözünü dinleyenler daha mutluymuş enteresan
Merhaba sevgili hanımlar, düşün düşün içinden çıkamadım tarafsız yorumlara ihtiyacım var. Eşimle bir türlü aşamadığımız para mevzusu. İkimizde çalışıyoruz maaşlarımız hemen hemen aynı. Eşim kirayı ve arabasının taksidini ödüyor geri kalan ödemeleri ise ben yapıyorum faturalar mutfak masrafları vs. Arabasının diyorum çünkü benim evlenmeden önce almış olduğum aracım var iş yerim karşı tarafta olduğu için ihtiyacımda var yani. Küçük miktar birikmişim vardı ilerde ev almak istersek lazım olur diye biriktiriyordum tabi eşiminde haberi vardı ihtiyacı oldu tereddüt etmeden verdim yine olsa elimde varsa yine veririm Ancak bana sürekli karı koca birlikte hareket eder hesabını birlikte yapar biz hiçbirşeyi paylaşmıyoruz diyor. Maaşımı ona verme taraftarı değilim kendi paramdan harçlık almak gibi bir duruma düşmek istemiyorum. Evin giderlerine de fazlasıyla katkıda bulunuyorum daha ne yapmam gerekli bir türlü anlayamıyorum. Evlenirken çok sıkıntı yaşadık hep bir para sorunu oluyor ve ben sıkılmaya başladım geliri ve giderleri hesaplayıp ortak hesaba para yatıralım ordan herşeyi ödeyelim senin ve benim maaşımdan kalan para ancak bize yeter zaten diyorum onu mu diyorum diyor. Kirayı da ben ödeyim o zaman ne istiyorsun dicem kavga çıkacak. Bu arada eşim 40 ben 35 yaşımdayım ilk evliliklerimiz.
eşim maaşını aldığında çeker ben aldığıma aynı şekilde tüm parayı bir araya toplarız bu evin suyu elektriği aidatı deriz , x tutar kredi borcumuz deriz , kart borçlarını ayrırız , ortada ne kadar kalırsa çoğunluğu ben alırım mutfak masrafı için gerektiğinde eşim benden alır acaba böyle bir ortam mı istiyor eşiniz .. onun maaşından kendine az kalıyorsa yetmiyorsa gbiMerhaba sevgili hanımlar, düşün düşün içinden çıkamadım tarafsız yorumlara ihtiyacım var. Eşimle bir türlü aşamadığımız para mevzusu. İkimizde çalışıyoruz maaşlarımız hemen hemen aynı. Eşim kirayı ve arabasının taksidini ödüyor geri kalan ödemeleri ise ben yapıyorum faturalar mutfak masrafları vs. Arabasının diyorum çünkü benim evlenmeden önce almış olduğum aracım var iş yerim karşı tarafta olduğu için ihtiyacımda var yani. Küçük miktar birikmişim vardı ilerde ev almak istersek lazım olur diye biriktiriyordum tabi eşiminde haberi vardı ihtiyacı oldu tereddüt etmeden verdim yine olsa elimde varsa yine veririm Ancak bana sürekli karı koca birlikte hareket eder hesabını birlikte yapar biz hiçbirşeyi paylaşmıyoruz diyor. Maaşımı ona verme taraftarı değilim kendi paramdan harçlık almak gibi bir duruma düşmek istemiyorum. Evin giderlerine de fazlasıyla katkıda bulunuyorum daha ne yapmam gerekli bir türlü anlayamıyorum. Evlenirken çok sıkıntı yaşadık hep bir para sorunu oluyor ve ben sıkılmaya başladım geliri ve giderleri hesaplayıp ortak hesaba para yatıralım ordan herşeyi ödeyelim senin ve benim maaşımdan kalan para ancak bize yeter zaten diyorum onu mu diyorum diyor. Kirayı da ben ödeyim o zaman ne istiyorsun dicem kavga çıkacak. Bu arada eşim 40 ben 35 yaşımdayım ilk evliliklerimiz.
eşim maaşını aldığında çeker ben aldığıma aynı şekilde tüm parayı bir araya toplarız bu evin suyu elektriği aidatı deriz , x tutar kredi borcumuz deriz , kart borçlarını ayrırız , ortada ne kadar kalırsa çoğunluğu ben alırım mutfak masrafı için gerektiğinde eşim benden alır acaba böyle bir ortam mı istiyor eşiniz .. onun maaşından kendine az kalıyorsa yetmiyorsa gbi
Onu mu diyorum,ne diyormuş pekiMerhaba sevgili hanımlar, düşün düşün içinden çıkamadım tarafsız yorumlara ihtiyacım var. Eşimle bir türlü aşamadığımız para mevzusu. İkimizde çalışıyoruz maaşlarımız hemen hemen aynı. Eşim kirayı ve arabasının taksidini ödüyor geri kalan ödemeleri ise ben yapıyorum faturalar mutfak masrafları vs. Arabasının diyorum çünkü benim evlenmeden önce almış olduğum aracım var iş yerim karşı tarafta olduğu için ihtiyacımda var yani. Küçük miktar birikmişim vardı ilerde ev almak istersek lazım olur diye biriktiriyordum tabi eşiminde haberi vardı ihtiyacı oldu tereddüt etmeden verdim yine olsa elimde varsa yine veririm Ancak bana sürekli karı koca birlikte hareket eder hesabını birlikte yapar biz hiçbirşeyi paylaşmıyoruz diyor. Maaşımı ona verme taraftarı değilim kendi paramdan harçlık almak gibi bir duruma düşmek istemiyorum. Evin giderlerine de fazlasıyla katkıda bulunuyorum daha ne yapmam gerekli bir türlü anlayamıyorum. Evlenirken çok sıkıntı yaşadık hep bir para sorunu oluyor ve ben sıkılmaya başladım geliri ve giderleri hesaplayıp ortak hesaba para yatıralım ordan herşeyi ödeyelim senin ve benim maaşımdan kalan para ancak bize yeter zaten diyorum onu mu diyorum diyor. Kirayı da ben ödeyim o zaman ne istiyorsun dicem kavga çıkacak. Bu arada eşim 40 ben 35 yaşımdayım ilk evliliklerimiz.
senin üstüne yıkmış olacak hakıszlık tabi ki ama burda eşinin huyu çok önemli niyetini sen bilirsin iyi niyetli ard niyetli mi bir planı mı var ev almayı mı üşünür içten içe açık açık konuşacaksınız oturup başka çözümü yokOnu da sordum yetmiyorsa paran verebilirim diye. Yetiyor diyor. Sanırım araba kredisini biran önce kapatmak için ya kredi ya kirayı öde diyor. O zamanda bana yetmeyecek haksızlık değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?