Para para para

Çalışan kadının en büyük çıkmazı bu sanırım, bizim çağdaş ve modern görünmeye çalışan ama içlerinde gümbür gümbür bir anadolu civanını barındıran saygı değer kocalarımız ne istediklerini kendileri de bilmiyor ya da çok iyi biliyorlar da dile getirmeyi kendilerine yediremiyorlar;

-Karım çalışsın masrafları bölüşsün ama maaşının çoğunu bana versin hatta maaşı direkt benim hesaba yatsın çünkü ihtiyaç olunca hatundan istemek anadolu civanını bozabilir.
-Benim param benim param hatunun parası da benim param olmalı. Maaşını kendi yöneten hatunlar gizli birikim yapıp kendini güvenceye alabilir, bu da bir kavga anında ben horozlanıp istediğim gb hatunu baskılayamam anlamına gelir, o yüzden maaşını nereye harcadığını kuruşu kuruşuna bilmeliyim.
-Ben sigara falan içip ayda 300-500lirayı havaya atmakta özgürüm ama hatun benden habersiz kenara 100lira atarsa çok pis bozulurum. Kenarda birikimi olduğunu anladığım vakit hemen "ödenmeZse evimize icra falan getirebilecek" ölümcül borçlar icat etmekte üstüme yoktur. Zaten hatun dediğin dişi kuş misali yuvam bozulmasın diye her türlü şeyi sineye çekebilir.
-Çok modern olduğum için karımın çalışmasını tabiki desteklerim ama maaş kartı bende durmak şartıyla.

İmza: Moderen Anadolu civanı

Bence biraz eşiniz haklı. Yanlış anlamayın kıyaslama gibi algılamayın kendimden örnek veriyorum eşim doktor ve ben maaş kartımı ona da veriyorum benim kazancına ihtiyacı da yok Ama ben ona zorla veriyorum o gerek yok dediği halde. Bir eve giren para ortak olmalı ihtiyaçlar karşılandıktan sonra ona göre harcama yapılmalı diye düşünüyorum. Onu sen bunu ben öde olmamalı. Eşiniz biraz haklı sanki. Sizin paranızı elinizden almaya çalışacak biri olsa bir yolunu bulup alır zaten. Ortak giderleri ödeyelim ona göre harcama yapalım diyor. Aksine bu iyi bir şey

Seni öyle iyi anlıyorum ki, biz de bir düzen oturtuncaya kadar feci kavgalar ettik,

Biz geçen yıl oturup tüm masrafları hesapladık ve ortadan ikiye böldük, ben benim üzerime düşen kısmı maaş günü onun hesabına havale ediyorum. Eşim benden fazla kazanmasına rağmen benim paramın bende durması fikrinden çok rahatsız, açıkça söylemeye yediremiyor ama her haliyle gösteriyor. O yüzden de her ay bir artı harcama çıkartıp maaşımdan arta kaldığını düşündüğü kısmı da talep ediyor. Bazen kendimi öğrenci evinde gb hissediyorum

Ama bes yaptırdım onu ödüyorum haberi yok, başka hesapta da az az atmaya çalışıyorum çünkü ben de kimseye koşulsuz şartsız güvenemeyenlerdenim.

Bir şekilde zorda olduğunu anlatıp, mümkünse kart isteniyor.bu verilmeyecek biliniyorsa o girilen büyük borç(ev) sanki kadının yükü gibi,maaş günü hoooop eşe transfer ediliyor..

5 yıl boyunca nerde hata yapıyorum sorusunun %70 cvp i para idi..

Şöyle çözdük..tüm harcama toplanıyor,ikiye bölünüyor atıyorum hesabına.market,pazar kasap harcamalari rastgele.ama dengeyi takip ediyorum.herkes kendi yakıtını koyuyor. Eğer cuzzi birikim olmuşsa ve kullanılacaksa soruyor, konuşuyoruz.Ama artık şu hayatta kimseye acimiyorum..

Gerçekten çok saçmaymış. Neden maaşınız hala onda? Eğer kart falansa değiştirin kartın şifresini, şifreyi bilmediği kartı ne yapacak?

Ya gordugum kadariyla para konusu calisan kadinlarin evliliklerinde daha cok sorun oluyor. Ben suan calismiyorum ve cok rahatim eve giren butun para benimdir ne alcagima karisir ne baskasina vercegime. Ama calismaya baslayinca eminim bizde bu sorunu yasariz. Para gozlulukten ziyade sanki kompleks gibi. Ayri gayri olmasin bende dursun evin diregi benim boru muyum falan gibi dusunuyolar heralde. Calismayinca zaten evi ben gecindiriyorum gucumu ispatlamama gerek yok diyip kompleks de yapmiyolar mi acaba?

Eşim bakarken dikkatimi çekti ben de bir erkek olarak yorum yapayım Şahsen eşim bi dönem çalıştı 1800 ben 1400 de o alıyordu. Şimdi benim bi giderim eşimin de bi gideri var evin de bi gideri var iki para ne ediyor 3200 3gider toplamı nedir örn:2300tl harcamaya bi 300 500 ayırılır kalan para da artırım için kenara konur extra durumlarda kullanılabilir. Ben erkek olarak düşüncem kimin için çalışıyorum eşim için benim ihtiyaçlarım 2.planda ihtiyacım gerekirse bidahaki ay görülür eşimin ihtiyacını göreyim mahcup ve madur etmeyim de kendiminki her türlü hallolur, bu konuda karşılıklı sevgi saygı düşünceli davranış karşılıklı mütevazilik çok önemli ihtiyaç görürken bi gönlünü ederek sevindirerek ihtiyacını almak var erkek kadın farketmez bir de bencil düşünüp moral bozarak almak var o alınanın da karşınızdakinin de değeri olmuyo. Ben bazı yorumlara kızdım karı koca arasında senin paran benim param olamaz ortaklaşa bi karar alınıp havuz olur ikisininde gönlü olacak şekilde sonra bilinçlice harcanılır. Paranın bereketi de oluyo ihtiyacını alan da aldıran da mutlu oluyor, şahsen karım bana parayı elime vermediği sürece istemem beraber konuşulup bi havuz hesap ya da kişi belirlenir beraberce harcanır mutlu mesut şekilde erkek olarak düşüncem o bazı bayanlar erkek milleti kadar bencil bir ırk yoktur vs abuk subuk yorumlar yapmış herkes bir değildir, benim çevremde bencil har vurup harman savuran tutumlu olsa bu zamana kadar 2 ev alabilirlerdi öyle arkadaşlarımın eşleri de var bütün kadınları karalamamın bi anlamı yok ve çok yanlış bi düşünce Erkeklerin canı çıksın değil, kadın da erkekte çiçektir koklamasını bilene...

Siz yorum yapamazsiniz yalniz yasak. Kadincagizin da basini yaktiniz.

Eğer güven gibi bir sorun yoksa tabiki iyi birşey ben eşime maaş kartımı zorla versem egosu tavan yapmış şekilde daha fazlasını isteyecek ve bu bir süre sonra benim görevim mecburiyetim haline dönüşecek sonrasında harcadığım 1 liranın bile hesabını soracak hale gelecek tecrübeyle sabit

ben eşimden birkaç kat fazla kazanıyorum adam ev kredisini öder faturaları öder senin hesapta ne var diye sormaz bile. Ay sonu sıkışırsa 20 lira filan ister sadece. Biz ortak hesap yapmayız. Sen şunu ödedin ben bunu diye çetele de tutmayız ama. Rahatız para konusunda. Para konusunda paylaşımcılıkla bireyselliğin sınırını iyi çizmek lazım. Ne ev arkadaşı gibi olacaksın ne kazandığın paranın idaresi senden çıkacak. Kendi parana hükmün geçmezse çalışmak iyice eziyete dönüşür

Meseleyi o kadar güzel ortaya koymuşsunuz ki. Ben bi adım daha öteye götüreyim hayatta herşey bizim için tak dedi bavulu alıp evden gitmek istedim; kendime ait sadece benim olan para lazım. Acil kişisel bir harcama çıktı eşimle konuşmadan tak çıkarıp vermek isterim. Evlilikte açık olmakla yapışık ikiz gibi zenda mahkumu gibi birbirine zincirli olmak aynı şey değil bence

eşiniz daha ne bekliyor ne istiyor onu anlamış değilim
üzerinize düşeni fazla fazla yapıyormuşsunuz zaten
arabayı da tam evliliğinize denk getirmesi iyi niyetli gelmedi bana

Bizim hesaplarımız ayrı eşimde arabamızın kredisi gibi büyük harcamalar var ben de kira ve faturaları ödüyorum geri kalanını kim dışarıdaysa o alıyor çok düşünmüyoruz. Benim hesapta eşime göre daha çok para kalıyor biriktiriyorum lazım olursa diye ne bileyim. Ben paramın yönetimini kimseye vermem ben kazanıyorum onu. Ortak hesap da çok saçma kendi paramı çok abes harcamalar yapmadığım sürece istediğim gibi harcarım. Büyük harcamalar için tabiki söylüyorum. Ha o bana söylüyor mu eğer ailesine gönderiyorsa söylemiyor bekliyor ki ben öğreneyim cıngar çıkarayım. Her evlilikte bir sorun var mutlaka çok da şey yapmamak lazım ya amaaan hayat geçiyor ömür bitiyor.

Gerçekten çok saçmaymış. Neden maaşınız hala onda? Eğer kart falansa değiştirin kartın şifresini, şifreyi bilmediği kartı ne yapacak?

yok şu an kendisi patronum olduğu için maaş vermiyor 3.5 yaşında kızım var 7 aylık da hamileyim başka yerde çalışma imkanım şu an için yok. ayrıca aynı sektörlerde olduğumuz için pek mantığı da yok ama maaş vermiyor işte :/ ki diğer personellerden bile fazla çalışıyorum. eşimin personele bakışı da farklıdır maaş politikası hep sektörün üstünde tutulur ama bana işlemiyor malesef.

Size "Ben onu mu diyorum?" diyememesi için, onun söylediklerine bir cevap olarak değil de, durup dururken ayrı olarak bu konuyu açın ve masrafların toplamını hesaplayıp eşit ödemeyi teklif edin.

Ona empati yapın. Bencil ve cimri bakış açısından bakın kendinize.
Ödediği araba taksidi ve kira daha somut giderler. Sizin yaptığınız mutfak masrafı parça parça ve isteğe bağlı görünüyordur gözüne, o yüzden harcamadan saymıyor veya kendi yaptığı harcamayla bir tutmuyor muhtemelen. Sadece ödediğiniz faturalar onun gözünde düzgün bir harcama. Bu yüzden, kendisi ekstra fedakarlık yapıyor gibi hissediyor ve sizin maaşınızın kalanını da istiyor.
Durumu çözmek için, giderleri toplayıp, aylık gider neyse eşit ödemeyi teklif edin ve ısrar da edin, uygulayana kadar vazgeçmeyin.
Ayrıca, arabasına "onun" arabası demekten vazgeçin. Herhangi bir boşanma anında evlilikten sonra alınan tüm malk ve mülkler eşit paylaştırılır (bir taraf ekstra kusurlu değilse). O arabanın yarısı sizin hakkınız yasal ve resmi olarak. Siz kullanmıyor olabilirsiniz, ama yarısı sizin. O yüzden onun da masrafını ayırmayın. Sizin arabanızda onun hakkı yok, evlenmeden önce aldığınız için., o ayrı.

Evet bugün bunu teklif ettim akşam konuşacağız bakalım önemli olan iyi niyet benim için

insanı buna teşvik ediyolar işte. en güzelini yapmışsınız valla. onun maaşı falzysa masrafları maaş oranında paylaşın bence :) masrafları paylaştığınızz gibi ev işini de paylaşıyor musunuz merak ettim. sonuçta eşit miktarda destek oluyorsanız bi beklenti içine girer insan illaki. malum kadın sadece dışarda çalışmıyor eve kadın bile gelse sürekli bir iş var evde de

Ne kötü bir durum bu yahu Hiç konuşmadınız mı anlaşamadınız mı bu konuda? Arkadaşların dediği gibi, ortak bir hesaba dönüştürseniz maaşlarınızı. Sen özgür hissetmedikten sonra, kazandığın parayı çalıştığını anlamadıktan sonra ne anlamı var. Ben bu erkekleri gerçekten anlamıyorum

İki insan arasında böyle para mevzuu olması beni çok üzüyor ya. Ortak bir hayat var tabi ki ama senin paran benim param ya da sen onu ver ben bunu yapayım diye hesaplara girmemeli insan. İyice anlamalısın bence önce ne yapmak istiyor, amaç ne? Eğer düşündüğün gibi elde kalan paranı da istiyorsa restini çek. Kimde yoksa diğeri yardım eder zaten bu konuda yok istemem diye gurur yapmamak lazım. Sanki bütün para onda olsun ki parası bitse de senden istemek zorunda kalmasın istiyor gibi geldi bana, bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…