- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
Teşekkür ederim. Yok çok kötü bı marka değil ya. Yemeğe katinca duzeliyo baya kokusu. Evet idare etmek zorundayız başka türlü ev dönmüyor malesefO kadar dert etmeyin,market tereyağları pastörize olduğu için rengi ve kokusu daha değişik olur.Bilindik bir marka alıyorsanız sorun olmaz,hepimiz aynı durumdayız.Üçün beşin hesabini yapmak zorundayız şu ekonomik koşullarda.
Aynen öyle yazarsanız hergun yaptığınız garcamalari görüşürüz gereksiz neler alınmış.Kayserili cok zengin bir arkadasim her gün icin masraflari bir ajandaya yazardi. Sadece bir ay bunu yapsaniz paranin nereye gittigini gorursunuz. Yada ekstrelere bakin. Kisilabilecek bir sey varsa aksiyon alirsiniz.
Eski Bankaci olarak Bu krizden once de benim yaptigim sey;
* artı hesapları kapatmak
* tek kredi kartı
* sacma sapan takside girmemek (gömlek etek gibi )
* gıdaları ev ihtiyaçlarını büyük hacimli almak ( kilo ile, litre ile )
*mümkün olduğunca nakit harcamak ( parayi elden vermesi, temassiz kart uzatmaktan daha zor )
* kalitesiz 10 gömlege toplam 1000 Tl (atiyorum) vermektense bir kaliteli markaya 500 Tl verip onu daha cok giymek) ucuz alacak kadar zengin degilim anlayisi yani …
Sana bak bu iyi bir tüyoMesela Adil Işık bu sene Lcw'den çok daha uygun fiyatlı. Alışveriş yapacakların aklında olsun
makarnası berbattt.zeytinyağı güzelKonuyla alakasız ama marketler geçtiği için sorayım tarım kooperatifleri marketlerin ürünleri nasıl özellikle TK markali olanlar? Bilenler aydınlatır mi
Helal yoldan kazanan herkes yetiştiremiyor normal. Valla memur arkadaş bekar maaşı kadar kredi kartı borcu varmış. Ben de 2 çocuk büyütüyorum tek başıma tek maaş ama ben de yetiştiremiyorum. 2 maaş alanlarda yetişmiyor. Çünkü herşey pahalı
eskiden hiç bir şey almasak annemler kızlarla vs alışverişe çıkmış eve dönüyorsak mesela, bari çorap alalım diye alırdık cicili çorap bambu çorap ince çoprp (zaafım var) belki yüz tane çorabım vardı...son 3 senedir almıyorum. bir de çok eskitip attıklarım var. Allah'tan hiç açılmadık ya da 1-2 kere giydiğim senelerdir dokunmadığım da hala bir dünya var....Ya eskiden sakız alır gibi alıyoduk dimi, bayılırım çorap almaya. Çorap bile kaç para oldu
Bende sizin gibiyim kendimi durduramiyorumYani bunu sizin bilmeniz gerekiyor.Ben mesela borç içindeyim ama neden olduğunu biliyorum. Mesela ihtiyacım yokken ayakkabı ihtiyacı çıkartıp kendi kendime masrafa giriyorum. Araba çok fazla harcatıyor. Dışarda yemek yemek vs onlar da benim açımdan gereksiz harcama ama ben dayanamıyorum gene aynısını yapıyorum. Kozmetik ürünlerine çok harcıyorum. (özellikle parfüm, çok çeşit olmasına rağmen yeni koku keşfetmek uğruna artı masraf ediyorum bi sürü alıyorum. ) Bu şekilde sizin de vardır illa ki gitmemesi gereken yerlere giden harcamalarınız.
E bize de anlatın gerçekten ilham olsun? Maaşınız ne kadar evi alabiliyor musunuz güzel kalbinizle? Araba alabiliyor musunuz? Mutfakta sağlıklı gıdalar faturalar? Belki umut olur benim de sayenizde kalbim güzelleşir.
Yurtdisindan euro dolar getirip harcadığınız halde pahaliligi fark etmissiniz. Ülkede yaşayıp fark edemeyen vatandaslarimiz var. Sokak röportajlarinda izleyip dehşete kapılıyorum bazen
Yaşıtlarıyla kıyaslamayın. O iri olanların çoğu sağlıksızlar - abur cubur çocukları. Doktor sağlıklı diyorsa sıkıntı etmeyin. Etrafımdaki daha sağlıklı beslenmeye çalışan çocuklar hep böyle. Kardeşim ve kuzen çocuklarımı düşünüyorum. Bisküvi, mama, abur cuburla vs büyüdüler. Bildiğiniz küçükken obezlerdi. Biz de pofuduk diye sevimli ve sağlıklı buluyorduk, orası ayrı.Aynen ben de makarnayı hep çektirerek kemik suyuyla yapıyorum ne yapalım anca öyle kendimizi avutuyoruz, çocuğa bir mercimek çorbası yapıyorum sanırsın büyü yaptım içine herşeyi atıp blend ediyorum,aynen biz de sırf onun sevdiklerini aliyoruz ama yine de yemiyor, köfte severdi bıktı sanırım onu da yemiyor...fındık ceviz işte biraz kandirarak yediriyorum...bu ara ballı süte alıştırmaya çalışıyorum ama üzülüyorum şimdi yaşıtlarının yanında küçük duruyor...abur cubur vermiyorum ama yiyen çocuklara bakıyorum hep iri iriler
Valla kızlar bugün eşim söyledi yakında yine süte zam gelicek süt ürünleri baya zamlanıcak.
Kış geliyor diyedir. Süt az çıkacak. Ben köy ürünlerini düşündüm. Sanayide nasıl bilemem.Biri sebebini açıklasın Allah aşkına??
Bu haftasonu sweat i 299 TL ye aldım. Lcw den ha Zara falan sanmayın
Dün alışverişe gittim . Tesettürlüyüm ekstra pahalı zaten her şey . Bir gömlek 900-1000 tlydi . Bekarım, ailemle yaşıyorum alsam alırdım da elim titredi alamadımHa ucuzlamayacak ve ben büyük ihtimalle almak zorunda kalıcam . Her şey çok pahalı kendinizde suç aramayın napalım yani yaşamayalım mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?