- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.330
- 548
biz sucuğumuzu kendimiz yapıyoruz. kıyma ve baharatçıdan aldığımız baharat ve miktarına uygun sarımsakla. jelatine sarıp buzluğa atıyorum. içinde ne olduğu belli en azından. kendim de yapabildiğim kadar kış için bir şeyler atıyorum dolaba. yorucu oluyor evet ama ne kadar temiz beslenebilirsek o kadarı kar gözüyle bakıyorum artıkBende koy yumurtası alıyorum 30lu 65 lira . Markette de yaklaşık aynı galiba fiyatlar. Tam köy değildir ama en azından gezen tavuk belli yumurtasının kabuğundan içinin renginden filan. Tanıdık yerden peynir tereyağ sucuk ceviz tavuk vs alıyoruz memleketten. Salca güneşte kuruyan salca yine memleketten. Eylül ayı masraflı geçiyor o yüzden.
Alismisiz böyle baba evinde annem salca konserve vs yapardı hep. market salçası konservesi vs çok tuhaf geliyor .tadı olmuyor
Biz çocuklarımıza nasıl yetişicez ? Anne değilim ama korkuyorum. Abimlerin bebeği olucak masraftan 2. El aldılar kıyafetleri. Ben yeni 4 5 takım alsamda hala almak istiyorum. O çocuk büyüyecek taytta isteyecek montta oyuncakta. Yengeme hediye bakayım dedim pijama takımı 450 TL. Bahsettiğiniz mağaza çalıştım belli bi dönem. 30 liraya pantolon 8 liraya badi aldığımı bilirim şimdi yanından geçemiyorum. Yetmediğini düşünmek daha da üzüyor üzüldükçe ruh sağlığımız etkileniyor. Umarım herşey düzelir. En azından çocuklarımız ve gençlerimiz için.Ya çocuklara bugün tayt bakayım dedim, eskiden LCW ya girmezdim bile şimdi orada bile 250 TL civarı. Hala onun sokundayim, o yüzden 5 bin TL çok gibi ama tutmuştur illaki.
tabi. sürekli alınca fark ediyor. getir ve getir büyük. sürekli indirim veriyor. mesela 70 tl ye 40 tl. vs vs değişiyor. mesaj geliyor sürekli zaten. bakıyorum hemen netten diğer marketlerden baya fark ediyorsa alıyorum ya da eşim alıyor. ha şunu da söyleyim. maddi olarak kötü durumda değiliz çok şükür ama bu fırsatçılık ortamında paramızın daha fazla çalınmasını önlemeye çalışıyoruz sadece. zira hiçbir şey gerçek fiyatından satılmıyor. korkunç bir fırsatçılık varO kadar fark ediyo mu ya oranın indirimleri peki nerden takip ediyosunuz bende ediyim bi de kargo ücreti çok galiba
E bize de anlatın gerçekten ilham olsun? Maaşınız ne kadar evi alabiliyor musunuz güzel kalbinizle? Araba alabiliyor musunuz? Mutfakta sağlıklı gıdalar faturalar? Belki umut olur benim de sayenizde kalbim güzelleşir.
Fırsatçılık var bende katılıyorum. Stokculuk da var.tabi. sürekli alınca fark ediyor. getir ve getir büyük. sürekli indirim veriyor. mesela 70 tl ye 40 tl. vs vs değişiyor. mesaj geliyor sürekli zaten. bakıyorum hemen netten diğer marketlerden baya fark ediyorsa alıyorum ya da eşim alıyor. ha şunu da söyleyim. maddi olarak kötü durumda değiliz çok şükür ama bu fırsatçılık ortamında paramızın daha fazla çalınmasını önlemeye çalışıyoruz sadece. zira hiçbir şey gerçek fiyatından satılmıyor. korkunç bir fırsatçılık var
İşte böyle cevap veremezsiniz. Başka bir şey demenize gerek yok. Memur esnaf işçi herkes darda. Sizin neyseki kalbiniz güzel de etkilenmemişsinizHerkes devletten gecinmiyor herkes memur değil. Çok şükür evler bu kadar ucmamisken evimizi de arabamizi da aldık. Geçim zorluğu başka birşey ama gecinebilen insanlara haram yiyor demek ayrı.
Bu donemde zaten hıcbırseye yetişilmiyor ki.. Allah yardımcımız olsun hepimizin gercekten hayat sartları cok zor..Kızlar merhaba,
Benim sorunum çalıştığım halde para yetiştirememek. Ben çalışıyorum, eşim çalışıyor. Evimiz kira değil kendimize ait. Lakin gel görün ki ay sonunu getiremiyoruz. Sürekli eksiye düşüyoruz. Uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı farkettim. Oğlum var 5 yaşında devlet anaokuluna gidiyor. Bize masrafı 5bini geçti. Helali hoş olsun onu gözüm görmüyor fakat her ay birşey çıkıyor.3500 TL kredi ödememiz var, mutfak masrafı ufak tefek harcamalar derken ne kredi kartı borcumuz bitiyor, ne eksi hesap kapamaları. Yetişemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var
hem de nasıl. en büyük stokçular da o marketlerFırsatçılık var bende katılıyorum. Stokculuk da var.
İşte böyle cevap veremezsiniz. Başka bir şey demenize gerek yok. Memur esnaf işçi herkes darda. Sizin neyseki kalbiniz güzel de etkilenmemişsiniz
Öyle kesinlikle küçük esnaf özellikle insanın gözünün içine baka baka yalan soyluyo bizzat sahitim. Öneri için teşekkür ederim indiriyim uygulamayi hementabi. sürekli alınca fark ediyor. getir ve getir büyük. sürekli indirim veriyor. mesela 70 tl ye 40 tl. vs vs değişiyor. mesaj geliyor sürekli zaten. bakıyorum hemen netten diğer marketlerden baya fark ediyorsa alıyorum ya da eşim alıyor. ha şunu da söyleyim. maddi olarak kötü durumda değiliz çok şükür ama bu fırsatçılık ortamında paramızın daha fazla çalınmasını önlemeye çalışıyoruz sadece. zira hiçbir şey gerçek fiyatından satılmıyor. korkunç bir fırsatçılık var
Kendimde aynı sektörde sayılırım araştırmama hiç gerek yok. Birbirimizi anladığımızı düşünüyorum iyi gecelerArkadaşım neye cevap vereceğim sormussunuz eviniz arabanız var mı diye cevap verdik daha ne istiyorsunuz ? Ben size maaş soylemek zorunda mıyım çok merak ediyorsanız yirmi yıllık yazılımcı maaşlarını kısaca bir arastirin. Tekrar diyorum geçim zorluğu ayrı insanları haram yemekle itham etmek çok ayrı. Pahaliliktan etkilenmeyen kim var zaten.
Haftada bir kere filan meyve sebzede %25 yapıyor sütlerde bir alana ikincisi yüzde 50 vs yapıyor . Oğlumu uyuturken takip ediyorum bende bakıyorum hep bakliyat süt vs vs market market gezmiyorummigros’un ürünleri diğerine göre çok çok iyi. diğerleri çöp gerçekten yenilmemeli
yani teknoloji niye varHaftada bir kere filan meyve sebzede %25 yapıyor sütlerde bir alana ikincisi yüzde 50 vs yapıyor . Oğlumu uyuturken takip ediyorum bende bakıyorum hep bakliyat süt vs vs market market gezmiyorum
Yarabbim iyiki varyani teknoloji niye var
13 binin hava atilacak bir yani yok zaten fakirlik yoksulluk limitleri ortadayken.Canım bunu asla hava atmak olarak söylemiyorum kimse yanlış anlamasın benim de eşim neredeyse 13 bine yakın alıyor bazen geçtiği de oluyor askeri personel. Ve biz de hiçbir şekilde yetiştiremiyoruz ayrıca bizim okula giden bir çocuğumuz da yok yani sürekli karta dayanıyoruz araba aldık 2 sene önce hala hiçbir şekilde bitmedi daha da epey bir var Her ay 2.000 lira da ona veriyoruz Bizim de paramız çok bereketsiz ne yazık ki bu devirde zaten para yetiştirmek kolay değil
O kadar dert etmeyin,market tereyağları pastörize olduğu için rengi ve kokusu daha değişik olur.Bilindik bir marka alıyorsanız sorun olmaz,hepimiz aynı durumdayız.Üçün beşin hesabini yapmak zorundayız şu ekonomik koşullardaYa arkadaş doğru söylüyor biz aslında karatayciyiz dogalciyiz bende en dogalindan almak istiyorum ama para yok, evdeki tereyağ fazla gitsin aman çok gitti diyen gestapo annem var alamıyoruz ki dogalini. Normalde iyi biri memur ama ben işsizim evi o gecindiriyo paranın lafını yapiyo yemek yaparken pahalı bı malzeme kullanirken laf isiticem diye elim titriyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?