Para yetiştiremiyorum:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alfid
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Herkesin derdi bu sadace sizin değil emin ol liseye giden kızımın okul masrafı 5 bini geçti
servisi saymıyorum bile yanına konan harçlik 40 50 tl kantinler herşeyin fiyatı almış başını gidiyo

Biri sebebini açıklasın Allah aşkına??
Yem fiyatlarına kat kat zam gelmiş, üreticiler verdikleri yem parasının elde ettikleri süte değmediğini zarar ettiklerini söylüyorlar. Bu sebeple kesime gideceklermiş, hayvanları kesip dağıttıktan sonra da ne süt kalacak ne hayvan. Et süt fiyatı komple uçacak diyorlar.

Yetişemememek bu hayat pahalılığında çok normal bizde aynı durumdayız ekstra kızım özel okula gidiyor ve eşimin ilk evliliğinden olan oğlununda masrafları var yani ortak tek çocuğumuz olsada 2 çocuklu bir aile kadar masrafımız var ama sorun çocuklar değil ,ana sorun yeme içme barınma ve fatura giderlerinin yüksek olması ,eğitim ücretleri de az buz değil ama ona gelene kadar çok kalemde ödeme yapılıyor.

13 binin hava atilacak bir yani yok zaten fakirlik yoksulluk limitleri ortadayken.
bas baya fakiriz yanlış anlasilmasin sadece size demiyorum kendimide dahil ederek soyluyorum bunu.
Bende 12000 alıyorum ama para mı dersen değil. Herşeye yetip rahatça yaşamak için en az kazancın aylık 20000 olması lazım o da tek kişi olarak.

Kimbilir hangi süfli heveslere para harcayıp, sonra geçinemiyorum diyorsunuz…
uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı,genelde çocuğuma harcadığımı belirtmiştim. Kredi kartı ekstreme baktığımda genel de mutfak alışverişi ve çocuğa gitmiş.. bunu sorguladığımda kendi fazla harcadığım birşey göremiyorum. Süfli heveslerimde yoktur hanımefendi belli ki sizin var.

evet baktığım zaman inanın öyle harcadığım birşey ama şimdi çocuğun özel sağlık sigortası bitmiş. kaç para çıkacak bilmiyorum. ben dertleşmek için açtım konuyu çünkü buradaki bazı insanların yorumlarını merak ettim. biliyorum ki herkes yetiştiremiyor. Eksi hesabı kapatıp kredi kartı harcamalarını kısmam gerecek.

Yine bir geçinme konusu,bir sürü banlanan arkadaş
Bu ülkede geçinilmez arkadaşım. Ne insanca yaşayabiliyoruz,ne de geçinebiliyoruz. Kimse hak ettiğini alamıyor,hak ettiği koşullarda yaşayamıyor bence.

Bir de maaşınızı yazmamışsınız ki. Kim neye göre fikir versin size? Ek iş yapma olanağınız var mı bilmiyoruz,mesleğinizi ve çocuğunuzun okulu hariç diğer giderlerinizi de bilmiyoruz. Herkes aynı maaşı almıyor ve herkes aynı gidere,zevklere sahip değil. Ben başkayım siz başkasınız.

kesinlikle öyle. kendimize değil ona yetecek kadar alıyoruz. çoğu şeyi kısıp yiyemiyoruz.

Benim de içime oturdu ama mecburen aldım.
Ben de artık kücülenleri satmayı düşünüyorum.

Alt üst takımlar 450 civarı , de facto da sadece üstler 200-250. Görünce ağzım açık kaldı.
o malum uygulamada birkaç parça giysisini sattım. hatta yeni birşeyler daha yükledim.

22 bın lıra elir.. 5 kredi+her ay araba 1500+ mutfak gideri bılmıyorum bittikçe alıyoruz. 2000 de ona.
devlet okulu ama her ay 300 gidiyor +ben dışarı çıkarım aylık masraf benim(kıyafet vs. işim çok stresli ödül motıvasyon şart)1500 buluyor. her ay mutlaka bir şey çıkar. aydan aya değişmek üzere 6 bin kalıyor en yuksek. bazen 1000.sağa sola gezmeye gıdınce hiç kalmıyor. eskiden bakmadan alır çıkardım lüzumsuz şeyleri marketten. şimdi aldığımı geri koyuyorum gerek var mı diye .aylığım 4.000 ken daha zengindim.

Hepimiz aynı durumdayız sanırım. Geçinmek çok zor. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Gün geçtikçe tüm umudumu kaybediyorum. Nereye kadar böyle devam edecek. Bir sonu yok mu bu zamların?

Sinir tellerim benimde oynadı ki buraya konu açtım hanımefendi.Ayrıca dertleşmek istediğimi de belirttim.Siz neden bu kadar sinirlendiniz?Piyasayı tabiki biliyorum ve bunun suçlusu ben değilim. 12 yıllık muhasebeciyim.Malum parti 20 yıldır iktidarda bir kere bile oy vermedim.Ama bu sefer ona oy vererek tepkimi göstereceğim çünkü muhalefet berbat halde ve ülke bu duruma gelene kadar hiç birşey yapmadılar.Neden çünkü onlarında ekmeğine yağ sürüldü.Ben yine bir yolunu bulur geçinirim mesleğim var çok şükür hepsinin farkındayım ama ona oy verenlerin daha beter olmasını istiyorum.

bende aynı durumdayım. genel olarak herkes böyle. çocuk olunca daha farklı oluyor. ne eksikleri bitiyor,ne başka şeyleri yine canları sağolsunda.

Kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş. Hepimiz aynı durumdayız. Ekonominin hali malûm. Allah sonumuzu hayretsin.

Bir önceki alıntıladığım mesajınızda “bende ve eşimde bir sorun var ne olduğunu çözemedim” yazan sizsiniz. Şimdi de suçlusu ben değilim diyorsunuz, kendinizle çelişmeyin
Piyasada bir sorun yok ama sizde bizde sorun varmış da geçinemiyormuşuz gibi yazdığınız için sinirlendim!
Malum partiye oy vererek ona tepki göstermek mi? Kafanız pırıl pırılmış güle güle kullanın, ülkede 3 partiden başka parti yok ne de olsa..(!)

zaten 13bine hava atmanız mümkün değil. yani gerçekten fazla kazandığınızı mı düşünüyorunuz şaştım kaldım

Defactoda 499 TL sweat görünce şaşkınlıkla fırlattığım geldi aklıma yorumunuzu görünce .
Bir kat aşağıya indim Decathlondan aldım. 299 TL idi sanırım bin kat kaliteli.
Ya artık defacto ve lcw işin bokunu çıkardı.
Aile boyu giyinirdik ama artık yaklaşmıyorum bile.
Giyim mağazalarına da bakıyorum uygun bulursam alıyorum, bulamazsam zaten var diyerek çıkıyorum kapısından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…