- 21 Eylül 2022
- 88
- 52
- 3
- 43
Herkesin derdi bu sadace sizin değil emin ol liseye giden kızımın okul masrafı 5 bini geçtiKızlar merhaba,
Benim sorunum çalıştığım halde para yetiştirememek. Ben çalışıyorum, eşim çalışıyor. Evimiz kira değil kendimize ait. Lakin gel görün ki ay sonunu getiremiyoruz. Sürekli eksiye düşüyoruz. Uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı farkettim. Oğlum var 5 yaşında devlet anaokuluna gidiyor. Bize masrafı 5bini geçti. Helali hoş olsun onu gözüm görmüyor fakat her ay birşey çıkıyor.3500 TL kredi ödememiz var, mutfak masrafı ufak tefek harcamalar derken ne kredi kartı borcumuz bitiyor, ne eksi hesap kapamaları. Yetişemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var
Yem fiyatlarına kat kat zam gelmiş, üreticiler verdikleri yem parasının elde ettikleri süte değmediğini zarar ettiklerini söylüyorlar. Bu sebeple kesime gideceklermiş, hayvanları kesip dağıttıktan sonra da ne süt kalacak ne hayvan. Et süt fiyatı komple uçacak diyorlar.Biri sebebini açıklasın Allah aşkına??
Bende 12000 alıyorum ama para mı dersen değil. Herşeye yetip rahatça yaşamak için en az kazancın aylık 20000 olması lazım o da tek kişi olarak.13 binin hava atilacak bir yani yok zaten fakirlik yoksulluk limitleri ortadayken.
bas baya fakirizyanlış anlasilmasin sadece size demiyorum kendimide dahil ederek soyluyorum bunu.
uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı,genelde çocuğuma harcadığımı belirtmiştim. Kredi kartı ekstreme baktığımda genel de mutfak alışverişi ve çocuğa gitmiş.. bunu sorguladığımda kendi fazla harcadığım birşey göremiyorum. Süfli heveslerimde yoktur hanımefendi belli ki sizin var.Kimbilir hangi süfli heveslere para harcayıp, sonra geçinemiyorum diyorsunuz…
evet baktığım zaman inanın öyle harcadığım birşey ama şimdi çocuğun özel sağlık sigortası bitmiş. kaç para çıkacak bilmiyorum. ben dertleşmek için açtım konuyu çünkü buradaki bazı insanların yorumlarını merak ettim. biliyorum ki herkes yetiştiremiyor. Eksi hesabı kapatıp kredi kartı harcamalarını kısmam gerecek.Hayır temel ihtiyaçlardan bahsetmiyorum. Kendimden örnek vermiştim aslında. Çok gereksiz harcamalarım var benim. Onları düzene sokarsam aldığım (asgari ücretin bi tık üstü) maaş çok rahat yeter bana ama ben de sorun var, bunu düzeltmeden de sağda solda suçlu arayamam. Konu sahibi de bu açıdan kendinde sorun arıyor bence
anne babamızla ilişimiz mi nasıl ? tam anlayamadım sorunuzuBen başka bir açıdan yaklaşıcam. Eşinizin ve sizin anne baba ilişkiniz çocukluk itibariyle nasıl?
kesinlikle öyle. kendimize değil ona yetecek kadar alıyoruz. çoğu şeyi kısıp yiyemiyoruz.Elbette kısamıyoruz.
Eskiden evde köfte yapılınca herkese yapılırdı, şimdi hanelerde çocuk yiyor diye çocuğa 4 5 adet pişiriliyor aile büyükleri başka yemek yiyor.
Yine aileler aldığımız kuruyemişten tabak tabak yerdik, e çocuğa yetecek kadar alınıyor.
Haksız mıyım?
Bunları düşünür yapar olduk, biz yemesek de olur tadındayız lakin çocuğa gerçekten sağlık şekilde meyve sebze vitamin et balık süt grubu yedirmeye çalışıyorsak başlı başına bir masraf bu.
o malum uygulamada birkaç parça giysisini sattım. hatta yeni birşeyler daha yükledim.Benim de içime oturdu ama mecburen aldım.
Ben de artık kücülenleri satmayı düşünüyorum.
Alt üst takımlar 450 civarı , de facto da sadece üstler 200-250. Görünce ağzım açık kaldı.
Sinir tellerim benimde oynadı ki buraya konu açtım hanımefendi.Ayrıca dertleşmek istediğimi de belirttim.Siz neden bu kadar sinirlendiniz?Piyasayı tabiki biliyorum ve bunun suçlusu ben değilim. 12 yıllık muhasebeciyim.Malum parti 20 yıldır iktidarda bir kere bile oy vermedim.Ama bu sefer ona oy vererek tepkimi göstereceğim çünkü muhalefet berbat halde ve ülke bu duruma gelene kadar hiç birşey yapmadılar.Neden çünkü onlarında ekmeğine yağ sürüldü.Ben yine bir yolunu bulur geçinirim mesleğim var çok şükür hepsinin farkındayım ama ona oy verenlerin daha beter olmasını istiyorum.Şaka mısınız, sinir tellerini titretmek için mi konu açtınız?
Piyasayı görmüyor musunuz?1 senede hiçbir anlamı ve açıklaması olmadan %300 gibi rekor zam gelen kalemler var!bu kadar mı manipüle oldunuz yani...
Buraya yazmanız biraz ah vahtan başka bir işe yaramayacak.. Tepkinizi sandıkta gösterin, olması gerektği gibi
bende aynı durumdayım. genel olarak herkes böyle. çocuk olunca daha farklı oluyor. ne eksikleri bitiyor,ne başka şeyleri yine canları sağolsunda.Geçim çok zor. Bende çalışıyorum aynı zamanda eşimde. Maalesef bizde evde kira. İkimizde maaş aldık bugün. Faturaları kirayı kartı kapatınca elde kaldı sıfır. Ay bitene kadar yine karta yüklenecez. Bu böyle devam edecek sanırım. Bilmiyorum gerçekten çok bunalıyorum bazen. Bende uzun süredir kendime hiçbişey alamadım. Az önce alışverişe çıktık. Sadece çocuguma aldımben yine kaldım
Sinir tellerim benimde oynadı ki buraya konu açtım hanımefendi.Ayrıca dertleşmek istediğimi de belirttim.Siz neden bu kadar sinirlendiniz?Piyasayı tabiki biliyorum ve bunun suçlusu ben değilim. 12 yıllık muhasebeciyim.Malum parti 20 yıldır iktidarda bir kere bile oy vermedim.Ama bu sefer ona oy vererek tepkimi göstereceğim çünkü muhalefet berbat halde ve ülke bu duruma gelene kadar hiç birşey yapmadılar.Neden çünkü onlarında ekmeğine yağ sürüldü.Ben yine bir yolunu bulur geçinirim mesleğim var çok şükür hepsinin farkındayım ama ona oy verenlerin daha beter olmasını istiyorum.
zaten 13bine hava atmanız mümkün değil. yani gerçekten fazla kazandığınızı mı düşünüyorunuz şaştım kaldımCanım bunu asla hava atmak olarak söylemiyorum kimse yanlış anlamasın benim de eşim neredeyse 13 bine yakın alıyor bazen geçtiği de oluyor askeri personel. Ve biz de hiçbir şekilde yetiştiremiyoruz ayrıca bizim okula giden bir çocuğumuz da yok yani sürekli karta dayanıyoruz araba aldık 2 sene önce hala hiçbir şekilde bitmedi daha da epey bir var Her ay 2.000 lira da ona veriyoruz Bizim de paramız çok bereketsiz ne yazık ki bu devirde zaten para yetiştirmek kolay değil
Ya artık defacto ve lcw işin bokunu çıkardı.Defactoda 499 TL sweat görünce şaşkınlıkla fırlattığım geldi aklıma yorumunuzu görünce .
Bir kat aşağıya indim Decathlondan aldım. 299 TL idi sanırım bin kat kaliteli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?