Para yetiştiremiyorum:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alfid
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Fikrim Almanya

anaokul masrafi bizdede limit aştı bu aralar 1 ayda 5 bini geçti bizdede.. okuldan herşey istiyorlar şu olacak bu olacak.. gerekeni de yapıyoruz. yapacak bişey yok.
Her ay mı 5 bin? Devlet anasınıfı mı? Aylık aidat ücreti ne kadar?

Ayy bir de 8 paket almıştım. Birini pişirdim yiyemedik. Kamelyada anlattım komşum bana ver dedi. Valla öyle sevinerek verdim ki hepsini anlatamam

Valla ben okula kıyafet kitap yemek servis okul ücreti aylık 6600 civarı ödüyorum bazen extra şeyler de isteniyor. Çocuk okutmak korkunç pahalı. Ev araba almak zaten imkansız artık. Allah sonumuzu hayıretsin
Allah hepimize yardimcimizi olsun.. sizin anaokul muydu?

Allah hepimize yardimcimizi olsun.. sizin anaokul muydu?
Yok ortaokul. Anaokuluna hayat da öyle para harcamam.asıl para ileriki yıllarda lazım oluyor. Aslında çocuk doğar doğmaz bir hesap açıp bütçemize göre 3 5 adına biriktirmeli. Bir top fotokopi kağıdı bile Servet oldu. 1.5 ayda da bitiyor evde

doğrudur.. çocuğunuzun adına hesap açan aileler çok sanslı.. kesinlikle şimdiden yapmak lazim.. ilerde nolacagini hiç düşünemiyorum.. ekonomi iyice zorlaştı ve herşey de pahalandi.. anaokul da şurdan burdan istiyolar.. alamayiz da diyemiyoruz.. öğretmen ne isterse yapıyoruz. peki ilkokula başlaninca nolacak hiç de düşünmedim.. ama dediği gibi çok haklısın. hesap açmak lazim .

çoktan çok gidiyor azdan az maalesef..2.çocuğu bu sebepten sürekli erteliyoruz eşimde istemiyor tek çocuk yeter diyor. 2023 haziran seçimleri bekleyecekmişiz:)
ben daha mantıklı bir aile planlaması görmedim

İlkokulda iyi bir devlet okulu yeterli. En önemlisi de öğretmen. 4. Sınıftan itibaren yetmedi bize. Dil yoktu çünkü. Dil olmadan artık işe falan giremiyorsun. Yurtdışını düşünemiyorsun. Akademisyen olamıyorsun. Siz şimdiden öğretmeye başlayın az az. Nette var bir sürü güzel video.

Her şey bahalandi valla gecine bilen çok az insan kaldı her şey her gün ucuyo geçinmek çok zor gercekden. Allah hepimize yardım etsin

Aaa yaa sanal mama da mı varmış,bir yaşıma daha girdim.

Arada gelseler böyle eğlensek iyi oluyordu aslında hemen enseledin
Beni hergün telle arıyorlar oyuncu dizi sektörü için. Tam 2 numarayı engelledim kurtulamadım. Yeni numaralarla gene arıyorlar. Ayol dizilerde oynamak falan istemiyorum . Git başkalarını dolandır .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…