Ağzım açık okuyorum yorumların çoğunu. Yok senin 1000 lirana mı güvenmiş demeler, anneyi yerden yere vurmalar. Ya herkesin aile yapısını kendiminki gibi biliyorum ya da Allah evladın da hayırlısını versin. Ben mühendisim ve bu noktaya nasıl geldiğimi biliyorum. Ailem sayesinde. Özellikle annem sayesinde. İşe girdikten sonra maaş kartım hep annemde durdu. İstediğinden ya da kontrolü ele almak istediğinden falan değil. Ben verdim. Ben ki kocasına maaş kartını veren kadınları sonuna kadar eleştiren insan. Varım yoğum her şeyim onların. Bu zamana kadar onlar bana baktı. Bu zamandan sonra da ben onlara. Tek dileğim onları iyi yerlerde yedirmek iyi yerlerde giydirmekti. Yırtık ayakkabıdan kasıt nedir bilmiyorum. Yani benim de ayakkabılarımın uçları soyulduğu, spor ayakkabılarımda kenarlardan kopmalar olduğu olur. Tutup da altı delik ayakkabı mı giydirdi bilmiyorum. Ya da evdeki herkesin ayakkabısı gıcır gıcırken konu sahibinin ayakkabısı mı delik sadee bilmiyorum. Ama biraz abartıldığını düşünüyorum. Paramın kontrolü falan. Bir evin gelirleri ve giderleri olur. O evde kim çalışıyorsa o evin giderlerine katar maaşını. Benim maaşım babamın maaşı falan ayrı gayrı değildi. Ben o evde yaşadığım sürece benim maaşım artı babamın emeklisi bizim aylık gelirimizdi. Ben anlam veremiyorum cidden. Hadi konu sahibi genç, yeni maaş almaya başlamış heyecanlı, bazı yorum yapan arkadaşlar neden bu şekilde yapıyor anlamadım. Allah herkese kendi gibi evlat versin ne diyim.
Benimki de öyleydi cnm babam alirdi annem razi olmazdi hic. Abartmiyorum 5 kuruş harcamak istemez bi yere ki elinde olduğu halde. Benim yol param yoktu bi kere dersaneye giderken vermemisti mesela. Simdi hic lafini ettirmem hediye ya da evin ihtiyaclarini alirim ama para vermem
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kız yeni işe girmiş. Hevesini alsa, en azından bir iki ay çalışıp kazandığı parasını dilediği gibi harcasa ne olur?
Annesinin yaptığı doğru değil. Bir süre serbest bırakırsın, baktın paralar sağa sola saçılıyor, kızının emeği boşa gitmesin diye alır karşına güzel güzel konuşursun.
Ben annenin tutumundan hiç hoşlanmadım.
Ayrıca ebeveynlik bir şirket değildir. Ebeveynler çocuklarına bakmak zorundadırlar. Bu bir lütuf değil yani. Aynı şekilde evlatlarda anne ve babalarına karşı birtakım vazifelerini yerine getirmekle yükümlüdürler.
Annenin tutumu çok yanlış. Genç insan var karşında ya, bırak nefes alsın biraz...
Teşekkür ederim evet Rabbim herkesin gönlünü bilir. Allah da herkesin gönlüne göre versin cümlesi de annemin kullandığı güzel bir cümledir. Umarım bunu da beddua olarak algılamazsınız.
Bu kısmı da konuya genel yazıyordum. İki mesaj olmasın.
Konu sahibi durumumuz şu an iyi değil demiş ama kimse dikkat etmemiş sanırım. Konu sahibi çalışmadan aile geliri asgari ücret gibi bir şeyse 1000 liranın önemini anlıyabiliyor muyuz acaba? O evde kıt kanaat geçinirken konu sahibinin maaşının da hane gelirine katılmasından daha doğal ne olabilir. Bir çocuk genellikle idareyi bilmez. O yüzden anne olaya müdahale edebilir. Konu sahibi bir kaç ay kendim harcamak istiyorum diyor. hadi 3 ay olsun. 3000 liralık ne ihtiyacı olabilir ailesi durumları kötü yaşarken? Tam şimdi çarşıya çıkalım bir spor bir günlük ayakkabı, 5-6 t-shirt iki pantolon iki etek alınsa ne kadar tutar? Spor ayakkabı adidas, günlük ayakkabı hotiç olmasın bir zahmet. Benim kastettiğim budur. Bu durumda anneye cimri demek bana acımasız geliyor. Allah kimseyi evlatlarının maaşına mecbur bırakmasın ama herkes o kadar şanslı olamayabiliyor.
seni evden kovan anne var ortada, bir kısmını ver hepsını sakın ama sakın verme
kendını duşunmen sart
Evin maddi durumlarına kayıtsız kalıcağınımı söylemedim ben gayet açık bir şekilde faturaları ödüceğimi ve annrmle alışverişe çıkıcağımıda söylemiştim. Kendi parasını kazanan yorulup çalışan biri idareyide o paranında emeğinin karşılığını herkesten daha iyi bilir. 3000 liralık ihtiyacımı söyliyim bir kısmıyla alışveriş yapıcam bir kısmını ayırıcam aha sonraki aylar 200 300 katarak biriktirip dershaneye gidicem. Ailesi kötü durumlar yaşarken diyorsunuz birde bende bu evin içindeyim ne yiyorlarsa bende onu yiyorum onları mağdur edip lüks içinde yaşamıyorum. Anneme bir kuruş bile harcatmadığı için cimei diyorum mutfak parası vermemek için değil
Sormasi ayip ama hane geliriniz nedir? Sizin maasiniz olmadan? Ona gore gercekten cimri mi de vermiyor yoksa gercekten yok mu anlayabiliriz belki.Bayram da harclik vermediler diyorsunuz. Bizim bir bayramda azicik harcligimiz vardi annem ona el koydu(?) o kadar icerlemistim ki. Onunla kilitli gunluk alicaktim. Annem aldi ve bakkalin o aylik borcuna katti. Cocuk aklimla cok uzulmustum ama simdi keske surat asip annemi uzmeseydim diyorum. Yetiskin bir birey olarak bazi seyleri daha net goruyorum.
Sizin ihtiyaciniz olan seyler 3-5 de taksit yapilirsa cok tutmaz (marka almmayacaginizi varsayarak) dersane olayini da yeni soyluyorsunuz. Bir tek o konuda sonuna kadar haklisiniz bunun icin bastirin derim. Gecnus konularinizi bilmiyorum ben sadece burda yazdiklariniza kendi cektigim yokluk tecrubesiyle yorum yapiyorum.
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
Mesela ben ablama (yanımızda eşinden ayrı) yardım ederim çok olmasa da aylık..Ama kendisi biriktirme ,ev alma derdinde olduğu zaman ve de mutfak masrafından kıstığı zaman,pazara gidecek para bulamadığı zaman,evde hiçbirşey olmadığı zaman ve o evde yaşlı annem olduğu için, ve benim üzrerime olan evi bana sormadan tadilata başladığı benim d eödemek durumunda kaldığım için sinir oluyorum bazen ona...Şimdi bir de yanına gidiyorum,yalnızlık sıktı diye..Allah bana yardım etsin,ablamın şerrinden korusun..Onu (ve çocuklarını )dünya,mal mülk hırsından korusun..
Bu bahsettiğim çocukluk şeyi babamdan ayrılmadan önce evimiz varken durumumuz iyiykendi. Kendimi bildim bileli böyle annem. 4 kardeşiz kardeşim ve ablam öğrenci. Kiramız 700 faturalar ortalama 300 eve giren para 1400
Benim planladığım 300 daturayı ve 200 ev masrafını karşılamak. 5 bin tl borcumuz onun dışındada
Bu şekilde iyi...yarısını eve vermiş oluyorsun.Daha fazlası gereksiz.Sen de hayata hazırlanacaksın..700 kira (300 fatura,200 ev masrafı,bunları sen ödeyeceksin).. gelir 1400 eve700 eve kalıyor.Kaç kardeşin var.Bu parayla norma bir geçim sağlayabilirler..O borç nerden çıktı.Annen baban bir mi ayrı mı...Borç işi bozuyor..
Kendisi çocuk bakıyor..50 yaşında o yüzden çalışmak zor geliyor,evi temizlemek bile zor geliyor.Annemi ve diğer ablamı eline almış.Ev onu yoruyor diyorlar.Çocuk yoruyor diyorlar...Çocuğa bile bakası yok...4 yetişkin çocuğu var.Biri üni bitirdi,çalışmıyor,3 ü üniye hazırlık ve üni aşamsanda..
Ama benim yardım etme söz konusu olunca benim yorulmam söz konusu olmuyor..Ben de gençliğimde çalıştım diyor..Gençliğimde dedği 28 de bırakmış,iben 35 i geçtim..Annem ve diğer ablam onu destekliyor,ağzı iyi laf yapar..Ya bana bir hayrı mı dokunmuş çalışmışi da...Babam liseye göndermek istemedğinde o ikna etti diye borçlu gibi gösteriyor beni..
Annem babamın maaşını alıyor,bunun emeklisini de biz ödedik..Ev kira değil. babamın(benim ve başka bir ablamın üstüne şimdi)
Hem biriktirmnekten ,ev almaktan bahsedip hem de mutfak masrafına para bulamamsı beni sinir ediyor..Ben yanlarına taşınınca umarım çok fazla bir şey beklemez..
Ablamın babadan kalma evimiz üzerine çeşitli planları oluyor.(Ben ve diğer küçük ablam üzerine)Ben yapmak istemediğim zaman,yada kendim istediğim zaman kendi istediğim gibi yapmak istediğim zaman ,küçük ablamı da etkiliyor,yaptırmıyorsan bana devret ozaman deyiveiyor..Yani beni düşündüğü yok.Hep kendi..Çok sinir oluyorum ben böyle kendi malımda diktatörlük yapmak isteyene..
Çocuğun neyine bakıcak ya yetişkin insanlar. Üniyş bitirende çalışabilir rahatlıkla demekki cebine para girior ki çalışma gereği duymuyor ihtiyacı olan çalışır. Sizin bir miktar yardım etmenizi anlarımda bu kadarda değil yettişkin çocukları var evi kirada değil. Sizden aldığıyla mı ev alıcak. 30 sene sonra alırartık. Vermek istemediğiniz yerde vermeyin bence 20 yıl önceki şey içinde kendinizi borçlu hissetmeyin. Gözü ev almaktaysa eminolun çok şey bekler. Vermek istemediğiniz yerde bir sınır koyun bence. Sizinki benden de zormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?