Paramın kontrolünü almak istiyor

Bazı yorumları hiç anlamıyorum gerçekten okumadan yazıyorsunuz sanırım. Anneme çok şey borçluyum beni bu yaşa bugünlere annem getirdi ama nasılı da var. Genç kızım bir tane elbisem yok iki üç tişört dişinda onları bile yengem eskilerini verir bana sağolsun. Okadarda alınmicak durumda değiliz annem kendinede almaz bizede almaz ablam var o anneme hiç sormadan bile düşüncesizce gider harcar. Ayalkabı konusuna gelince evet parmaklarım ayakkabının ucundan çıkmıyor ama gayette yırtık ufak soyulmalar ya da yıpranmalar değil yani. Ben anneminde giyinmesini istiyorum onada hediye alıcam kendi ihtiyaçlarımıda karşilicam. Zaten yorumumda belirtmiştim üç beş ay çalışıp sonra eve vermek istiyorum diye. Sorunum para değil yani şimdiye kadar varken bile para harcamazdı şimdide bana maaşımı harcatmak istemiyor.

Geçmişte yokluktan geldikleri için oluyor sanırım. Hayır harcatmadıklarıyla birikim yapsa neyse hemsi çarçur oluyor bir şekilde. Bu yaşıma kadar harçlık alamadım annemden varkende yokkende. Bayramlarda harçlık falan verdiklerinde bile harcatmazdı. Çocuk bu al elindeki 20 lirayı git bir toka al bir şeker al yine mutlu olucak. Okadar içimde kaldı kibirçok şey. Bayramda mahallemizdeki benden bikaç yaş büyük iki kız bana dilenci gibi giyinmiş demişti. Kimse kimsenin ne yaşadığını bilmiyor tabi uzaktan konuşmak kolay. Maddi durumumuz iyiyken evimiz kira değilken yaşamıştım ben bunnları

Sanki ben ne halleri varsa görsünler isterseler elektrik su kesilsin aç açıkta kalsınlar demişşm gibi yorumlar var. Tabiki eve katkıda bulunmak istiyorum derdim annemin kendime harcicağım kuruş paraya karışması. Rvdekiler ne yiyip ne içiyorsa bende onu yiyorum aynı şartlar altında yalıyorum sonuçta. 19 yaşındayım üniversiteye giymem gerekirken annem ya evlen ya çalış dediği için çalışıyorum ve bunuda göz önüne alarak birikimde yapmak istiuorum ufak tefek.

Evin maddi durumlarına kayıtsız kalıcağınımı söylemedim ben gayet açık bir şekilde faturaları ödüceğimi ve annrmle alışverişe çıkıcağımıda söylemiştim. Kendi parasını kazanan yorulup çalışan biri idareyide o paranında emeğinin karşılığını herkesten daha iyi bilir. 3000 liralık ihtiyacımı söyliyim bir kısmıyla alışveriş yapıcam bir kısmını ayırıcam aha sonraki aylar 200 300 katarak biriktirip dershaneye gidicem. Ailesi kötü durumlar yaşarken diyorsunuz birde bende bu evin içindeyim ne yiyorlarsa bende onu yiyorum onları mağdur edip lüks içinde yaşamıyorum. Anneme bir kuruş bile harcatmadığı için cimei diyorum mutfak parası vermemek için değil

Yıllarca babası tarafından sömürülmüş biri olarak kontrolü eline almanı tavsiye ederim. Maaşın 1000 lira ise 750 de ve 300 ünü ona ver.

Elbette onlar bizi yetiştirdi büyüttü bu yaşa getirdi ama bizim aldğımız 3 kuruş para ile de cark dönecek değil.

Ben 18 yaşında calısmaya basladım, tesadüf bu ya cok iyi bir firmaydı, maaşı ikramiyeleri vs. Aldığım tüm parayı ona verir, onun bana harclık vermeseni bekler sacma sapan kıyafetlerle işe giderdim. Bu yıllarca sürdü. Üniversiteyi bitirip geldim işe girdim yine aynı şey... Sonra cinnet gecirdim ve beş kuruş para vermiyorum dedim.

Şimdiki aklım olsa kız kardeşim gibi yapar 5 alıyorsam 3 der 1 ini onlara verirdim.

Sormasi ayip ama hane geliriniz nedir? Sizin maasiniz olmadan? Ona gore gercekten cimri mi de vermiyor yoksa gercekten yok mu anlayabiliriz belki.Bayram da harclik vermediler diyorsunuz. Bizim bir bayramda azicik harcligimiz vardi annem ona el koydu(?) o kadar icerlemistim ki. Onunla kilitli gunluk alicaktim. Annem aldi ve bakkalin o aylik borcuna katti. Cocuk aklimla cok uzulmustum ama simdi keske surat asip annemi uzmeseydim diyorum. Yetiskin bir birey olarak bazi seyleri daha net goruyorum.
Sizin ihtiyaciniz olan seyler 3-5 de taksit yapilirsa cok tutmaz (marka almmayacaginizi varsayarak) dersane olayini da yeni soyluyorsunuz. Bir tek o konuda sonuna kadar haklisiniz bunun icin bastirin derim. Gecnus konularinizi bilmiyorum ben sadece burda yazdiklariniza kendi cektigim yokluk tecrubesiyle yorum yapiyorum.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Ever senin haricinde eve giren gelir nedir?Kaç kardeş,kaçı okuyor,kaçı evde,kaçı çalışıyor?Ev kira mı?

Son düzenleme:
Mesela ben ablama (yanımızda eşinden ayrı) yardım ederim çok olmasa da aylık..Ama kendisi biriktirme ,ev alma derdinde olduğu zaman ve de mutfak masrafından kıstığı zaman,pazara gidecek para bulamadığı zaman,evde hiçbirşey olmadığı zaman ve o evde yaşlı annem olduğu için, ve benim üzrerime olan evi bana sormadan tadilata başladığı benim d eödemek durumunda kaldığım için sinir oluyorum bazen ona...Şimdi bir de yanına gidiyorum,yalnızlık sıktı diye..Allah bana yardım etsin,ablamın şerrinden korusun..Onu (ve çocuklarını )dünya,mal mülk hırsından korusun..

Son düzenleme:

Bu bahsettiğim çocukluk şeyi babamdan ayrılmadan önce evimiz varken durumumuz iyiykendi. Kendimi bildim bileli böyle annem. 4 kardeşiz kardeşim ve ablam öğrenci. Kiramız 700 faturalar ortalama 300 eve giren para 1400
Benim planladığım 300 daturayı ve 200 ev masrafını karşılamak. 5 bin tl borcumuz onun dışındada

Bitiktiriyor ve mutfak masrafından kısıyor ama kalkıp tatilata giriyor. Saçmalamış gerçekten. Yardın etmeniz güzel bir şey tabiki ama sömürüye açık olmayın. Kendide çalışabilir. Allah yardımcınız olsun

Bu şekilde iyi...yarısını eve vermiş oluyorsun.Daha fazlası gereksiz.Sen de hayata hazırlanacaksın..700 kira (300 fatura,200 ev masrafı,bunları sen ödeyeceksin).. gelir 1400 eve700 eve kalıyor.Kaç kardeşin var.Bu parayla norma bir geçim sağlayabilirler..O borç nerden çıktı.Annen baban bir mi ayrı mı...Borç işi bozuyor..

Kendisi çocuk bakıyor..50 yaşında o yüzden çalışmak zor geliyor,evi temizlemek bile zor geliyor.Annemi ve diğer ablamı eline almış.Ev onu yoruyor diyorlar.Çocuk yoruyor diyorlar...Çocuğa bile bakası yok...4 yetişkin çocuğu var.Biri üni bitirdi,çalışmıyor,3 ü üniye hazırlık ve üni aşamsanda..
Ama benim yardım etme söz konusu olunca benim yorulmam söz konusu olmuyor..Ben de gençliğimde çalıştım diyor..Gençliğimde dedği 28 de bırakmış,iben 35 i geçtim..Annem ve diğer ablam onu destekliyor,ağzı iyi laf yapar..Ya bana bir hayrı mı dokunmuş çalışmışi da...Babam liseye göndermek istemedğinde o ikna etti diye borçlu gibi gösteriyor beni..
Annem babamın maaşını alıyor,bunun emeklisini de biz ödedik..Ev kira değil. babamın(benim ve başka bir ablamın üstüne şimdi)
Hem biriktirmnekten ,ev almaktan bahsedip hem de mutfak masrafına para bulamamsı beni sinir ediyor..Ben yanlarına taşınınca umarım çok fazla bir şey beklemez..

Son düzenleme:

3 kardeşim var ikisi öprenci biri çakışıyor. Borçlar sağa sola akrabalara olan borçlar hepside acil. Babamla ayrılardı vefat etti babam

O borçlar neden oldu peki..Çalışan diğer kardeşin de yardım etmeli..O borçları hep birlikte kapatmanız lazım..

Ablamın babadan kalma evimiz üzerine çeşitli planları oluyor.(Ben ve diğer küçük ablam üzerine)Ben yapmak istemediğim zaman,yada kendim istediğim zaman kendi istediğim gibi yapmak istediğim zaman ,küçük ablamı da etkiliyor,yaptırmıyorsan bana devret ozaman deyiveiyor..Yani beni düşündüğü yok.Hep kendi..Çok sinir oluyorum ben böyle kendi malımda diktatörlük yapmak isteyene..

Çocuğun neyine bakıcak ya yetişkin insanlar. Üniyş bitirende çalışabilir rahatlıkla demekki cebine para girior ki çalışma gereği duymuyor ihtiyacı olan çalışır. Sizin bir miktar yardım etmenizi anlarımda bu kadarda değil yettişkin çocukları var evi kirada değil. Sizden aldığıyla mı ev alıcak. 30 sene sonra alırartık. Vermek istemediğiniz yerde vermeyin bence 20 yıl önceki şey içinde kendinizi borçlu hissetmeyin. Gözü ev almaktaysa eminolun çok şey bekler. Vermek istemediğiniz yerde bir sınır koyun bence. Sizinki benden de zormuş

Çok sıkıştığımızda borç verenler olmuştu durumumuzu biliyorlardı. 400 kira geliyor gece kondu gibi iki evimiz vardı ordan. Kalanıda çalışan kardeşim veriyordu.

Benim anlamda böyle bencildir. O sizi düşünmese bile siz kendinizi düşünmek zorundasınız kimseye hakkınızı yedirmeyin böyle gelmiş böyle gitmesin.

Başlığa bakarak kesin yine eşi parasını alıyor derken annenin paranı alma ihtimali hiç aklıma gelmedi geçen yıl kızım markette çalıştı şu ıpod telefonlardan babasından istedi eşimde almam deyince işe girdi dişini sıktı bütün o iş arkadaşlarının eziyetine katlandı ve ne ben nede eşim parasını aldık burdan anneni kınıyorum bu kadarda bencil olunmaz

Evet bana bir hayrı da geçmedi bu insanın o babamı lise için ikna dışında...Neyimde emeğim olmuş,annem gibi mi davranmış yok..Bencil işte..Bne de sınır koyuyorum zaten..Koymasam başa çıkamam..Çocukalrını seviyorum ,onların ihtiyaçları olduğunda veriyorum..Böyle olunca elimden daha fazla çıkmış oluyor..Çocuklara değil de ablamın bu açık göz tavrı beni sinir ediyor..Şimdi yanlarına taşınacağım..Umarım başa çıkabilirim...Yada en kısa zamanda hayırlı biriyle evlenmek nasibi olur,yalnız da bunalıyorum çünkü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…