Paranın bereketi

Canım beni yanlış anlama. Senin söylediklerini çok iyi anladım. Haklısın da ama öncelik farzlardadır. Mesela kredi çekmek haramken çekip, kocaya itaat sünnetken yok ben kocama itaat ediyorum dediğinde pek doğru olmuyor. Her ikisini de yapmalısın ama öncelik büyük günahlardan kaçınmak (faiz, kul hakkı yemek gibi), farzları yerine getirmek (namaz oruç hac zekat gibi) son olarak sünnetlerı yerine getirmek gerekiyor. En son olarak da nafile ibadetler geliyor.

kaldı ki erkegim diye gerim geriniyorsa karısını da giydirip kuşatacak o zaman

düşünüyom düşünüyom olmuyo :))) 700 demek istemiştir belkim 7000 ne yaa hiç 7000 im olmadı hep borç deryasındayım :)) birine vermek ne demek yeaaa çalışsın kazansın :)))
Yani zekat falan mecbur veriliyor, ihtiyacı olana da ihtiyacı ölçüsünde yardım edilir. Ama eli ayağı tutan karnı doyan birine al ben yemedim sen ye demek... bilemiyorum. Ben yapamazdım.

Kocaya itaat konusundaki polemiğe girmeyelim.cünkü herkesin yaşanmışlıklarından dolayı kendine göre fikirleri vardır.yani Kocaya itaat kimi kadın için zor Kimisi için kolaydır.bunun zorluğu ve kolaylığı kadının sahip olduğu dusuncelere bağlıdır.Eğer bati fikirleri ile yetişip İslami yaşamayan biriyse İtaat konusu ağır gelebilir ancak kadın eşiyle birlikte İslamı yaşayan çiftlerse itaat ona zor gelmeyebilir.Ancak bu itaat konusu kadının kocasını körü körüne bağlanması kölelik değildir.Bu yüzden Allah kadının kocasına itaat etmesini ister ama bu kocanın kadına eziyet etmesi hakkını vermemistir Rabbimiz....cunku eslerinize iyi davranin.bir huyunu begenmiyorsaniz diğer huyunu begenin diye Rabbimiz emrediyor kocalara..kadın
eşinin istediği bir şeyi Eğer istemiyor ise fikrini söyleyip düşüncesini söyleyip eşini vazgeçirebilir kadin ama yumusaklikla. itaat kocaya Asi olmamak İsyankar olmamak demektir.Kocaya itaat adı altında da kocalalarin eşin ezilmesine yok sayilmasina horlanmasına bende razı değilim.tabi bu itaat durumunu işine göre oraya buraya çeken adamlarada bisey demiyorum.Allah onlarada akil versin islah etsin.

Konuyu nereden nereye getirmissiniz duaların gücüne bende inanırım bereketede inanırım.eşine itaat ten kasti birlikte hareket etmek.
konu sahibine gelince;giderlerini not al ay sonu harcama liateni incele neler gereksiz sonra ki ay onları kateden cikar

Yazdığın harcamalarla normal yani. Netleştirmek için giderlerini not al. Ay sonunda neye en çok harcadığını görüp kısabilirsin. Adağı da bir an önce halletmeye çalış bence. Aklın da orada zaten.

Benim esimde beni dinlemiyor bazen markete giriyor ihtiyaç dışında onu bunu alıyor harcama su parayı koy kenara diyorum.ee ben diyo bekarken çok çalıştım biriktirdim gezmedim yemedim.karım çocuğumlan yemicem de ne zaman yicem diyoo bizde bu durumu duzeltemedik.

Ben ne söylemeye çalıştığını kısmen anladım.
Sen esasında evlilikte karşılıklı saygılı olunması gerektiğini söylemeye çalıştın sanırım.
Ki bizimde doğru bulduğumuz bu.
İtaat kelimesi farklı anlaşılıyor.

Burada da mesela kocasına salak diyen bir kadına
hemen tepki veriliyor.
Neden? saygısızlık hoş karşılanmadığı için.
Bu kadın-erkek olarak taraf olunacak bir mevzu
değil çünkü.

Amacım polemik değil, muhabbet ediyoruz :)

Benim sana tepki gösterdiğim kısım
bu yaşadığımız toplumun sebebi olarak çalışan kadınları göstermen oldu.
Keşke böyle düşünmesen :)

Sorun yok yani, Öperim.

calisan bir bayanim. kocam bana kotu davrandigi, aldattigi, kufrettigi, elini kaldirdigi anda bosanirim. hiic oyle ananem ebem gibi kahrini cekmem. oda bana iyi davransin. kimse mutlu yuvasini yikmaz. sen kocanin kahrini çekebilirsin. senin bilecegin is. egomda kendime guvenimde yüksek evet sukurler olsun hayatima. .evde de kocama sevgim saygim sonsuz. sesimi yukselttigim cok nadirdir. eve giren para ne benim ne onun parasi evimizin parasi. calisan arkadaslarimin hepside ev, araba, ilerisi icin birikim yapma, cocuklarina guzel egitim aldirma derdinde. sen içinde bulunmadigin tanımadığın insanlarin ardindan atma. dini inancin cok yuksek anladım ama aldigin gunahlar nolacak. en buyuk gunah insan hakki degil mi?

Canım bende 6 yıl oldu evleneli,
Bu 6 yılın 3 yılında çocuk yoktu.
İyi bir gelire rağmen market alışverişimiz hep 600
civarındaydı.
Ki karı koca haftanın 6 günü tüm gün iş yerlerindeyiz.

Sadece akşamları ve pazar günleri tüketilen gıda gideri bu.

Son 3 yıl oğlum katıldı aramıza
bir geldi pir geldi Maması, bezi, hastane kontrolleri, ücretli aşıları, ek gıda geçiş dönemi
biliyosunuz sıkıntılı. Yapıyosun yemiyor,
Tekrar baştan başka bir sebzeye geçiyosun..
Sürekli para akıyor :)
Helali hoş olsun, allah sağlık versin kuzuma.

2 yaşına kadar bizim gıda gideri 1000 lerin üstündeydi.
2 yaşını doldurdu,
bezinden ve mamasından kurtulduk :)

Yine 800 lerde falanız.

Yürümeye başladı ilk adım ortapedik ayakkabı aldık
3 defa ya giydi ya giymedi.
Bir spor ayakkabı alıyoruz 2 ay sonra olmuyor :)
Büyük alsan yürüyemiyor çocuk.

Sürekli bir sirkülasyon durumu var.
Kendinden kısabiliyorsun ama çocuktan kısamıyorsun.

Biz istanbul dayız, hayat pahalı,
belki bu sebeple geçim zor. Başka bir ilde hiç yaşamadığım için bilemiyorum.

Dikkat ettiysen hep çocuklu kısım ve bu giderlerden bahsettim :)
Faturalar, kişisel ihtiyaçlarımız, araç giderleri kaskosu osu busu,
Hepsi zorunlu gider.
Bunlardan hiç bahsetmedim.

Yani şundan kısayım diyebileceğim hiç birşey yok.

Tek ekstra hani olmazsa olur diyebileceğimiz gider yılda 1 hafta olarak gittiğimiz tatil.
O da ektra olmaktan çıktı,
çocuk istiyor şimdi de

evet insan kendi giyiminden yemesinden vs kısıyor ama çocuktan kısamıyor Allah eksikliklerini göstermesin inşallah

kız sana hediye gelmedi
1 yaşına kadar neredeyse hiç kıyafet alışverişi yapmadım,
ilk adım ayakkabısı da almadım , 1 yaşında yürümeye başlayınca yaz ayıydı zaten, sandalet almıştım ortapedik, 4-5 ay idare etti :)
ama dediğin gibi montudur botudur her yıl yenileniyor, en fazla giydiğini bir sezon giyiyor, geçi ben küçülenleri evde giydirmeye devam edip bir sezon daha uzatıyorum :)
çocukla tatil olmazsa olmaz :)

Vallahi bana kıyafet çok sayılı geldi. Şimdi görgüsüzlük gibi olacak ama cidden niyetim o değil.
Doğuma gelen altın getirdi
Mevlüt okuttuk yine altın topladık
2 yıl doğum günü yaptık, oyuncak ve elektronik tarzı şeyler geldi

Başka bir konuda daha yazmıştım, ben evlenirken de herkes çeyizine borcam, fincan gibi
şeyler alma çok gelir demişlerdi,
Ne borcam geldi ne fincan

Genellemeler bende tutmuyor pek

vay arkadaş,
yok ben bizim sülaleyi toptan toplayıp ayar vericem, kandırıyorlar adamı resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…