- Konu Sahibi Yepyenihayat
-
Canım beni yanlış anlama. Senin söylediklerini çok iyi anladım. Haklısın da ama öncelik farzlardadır. Mesela kredi çekmek haramken çekip, kocaya itaat sünnetken yok ben kocama itaat ediyorum dediğinde pek doğru olmuyor. Her ikisini de yapmalısın ama öncelik büyük günahlardan kaçınmak (faiz, kul hakkı yemek gibi), farzları yerine getirmek (namaz oruç hac zekat gibi) son olarak sünnetlerı yerine getirmek gerekiyor. En son olarak da nafile ibadetler geliyor.Tabiki onlarda var listede ama oncelik benim soylediklerim.
Zaten oncelikleri yaparsan digerleri kendiliginden gelir.
Dinde kimseye biat etmiceksin evet dogru.
Burada daha acik yazicam ama konu kapanacak yada ban alicam o yuzden aciklayici yazamiyorum.
Kocaya biat da edeceksin itaat de. Nesil o kadar bozuldu ki calisan kadinlar kocasina saygi gostermeyip ben ben ben duygusu olanlar egosu yuksek olanlar yuzunden.. kocaya itaat de neymis ki??? o kim ki?? Ben nedn itaat edeyim o bana etsin!!! Iste bu dusunceler yuzunden ipini koparan bosaniyor...
Eskileri gozunuzun onune getirin babanne anneanne sabirli, anlayisli, fedakar, itaatkar... Ve omur boyu suren evlilikler...
kaldı ki erkegim diye gerim geriniyorsa karısını da giydirip kuşatacak o zamanSiz de şunu yanlış anlıyorsunuz. Normal bir evlilikte zaten kişiler birbirine saygı duymak zorundalar, birbirlerinin fikirlerine değer vermek zorundalar, bir yere giderken danışmak zorundalar. YAzdıklarınız erkek içinde geçerli kadın içinde geçerli. Burada hiç kimse, istediğim zaman istediğim yere giderim kocama da haber vermem demez. Kadın bunları yapmak zorunda değil, evlilik bilincinde olan insanlar bunları uygulamak zorunda. Ama siz öyle bir yansıtıyorsunuz ki erkeğe üstünlük vererek... Hala aynısını sürdürüyorsunuz, kadın bunları yaparsa erkek mutlu olur en iyisini alır en iyisini giydirir. Evlilik ortaktır, her iki tarafda birbirine saygı duyarsa herşey yolunda giderse zaten her iki kişi de mutlu olur. Bilmem anlatabildim mi????
Yani zekat falan mecbur veriliyor, ihtiyacı olana da ihtiyacı ölçüsünde yardım edilir. Ama eli ayağı tutan karnı doyan birine al ben yemedim sen ye demek... bilemiyorum. Ben yapamazdım.düşünüyom düşünüyom olmuyo :))) 700 demek istemiştir belkim 7000 ne yaa hiç 7000 im olmadı hep borç deryasındayım :)) birine vermek ne demek yeaaa çalışsın kazansın :)))
Siz kocaya itaat ederken koca napiyor?Kocaya itaat onemli bir kadin namazini kilarsa orucunu tutarsa kocasina itaat ederse ve namusunu korursa cennetin 8 kapisindan dilediginden girecekmis s.a.v.
88 li sizin bereket cocuk sayisinda masallah...550 TL mutfak alış verisini öpüp başıma koyarım ben ya. 1000i geçiyor sanırım bizim
:) bazen ben de öyle düşünüyorum.88 li sizin bereket cocuk sayisinda masallah...
Dusuncenize saygi duyuyorum polemik yasamak istemiyorum herkesin dusuncesine saygim var bu da sizin gorusunuz...
Eger durum mesajlarima goz gecirirseniz kadina siddete hayir mesajlarimi gorursunuz.
Dusuncelerimi soylemem sizin dediklerinizi dogru bulmuyorum anlamina gelmiyor..
calisan bir bayanim. kocam bana kotu davrandigi, aldattigi, kufrettigi, elini kaldirdigi anda bosanirim. hiic oyle ananem ebem gibi kahrini cekmem. oda bana iyi davransin. kimse mutlu yuvasini yikmaz. sen kocanin kahrini çekebilirsin. senin bilecegin is. egomda kendime guvenimde yüksek evet sukurler olsun hayatima. .evde de kocama sevgim saygim sonsuz. sesimi yukselttigim cok nadirdir. eve giren para ne benim ne onun parasi evimizin parasi. calisan arkadaslarimin hepside ev, araba, ilerisi icin birikim yapma, cocuklarina guzel egitim aldirma derdinde. sen içinde bulunmadigin tanımadığın insanlarin ardindan atma. dini inancin cok yuksek anladım ama aldigin gunahlar nolacak. en buyuk gunah insan hakki degil mi?Tabiki onlarda var listede ama oncelik benim soylediklerim.
Zaten oncelikleri yaparsan digerleri kendiliginden gelir.
Dinde kimseye biat etmiceksin evet dogru.
Burada daha acik yazicam ama konu kapanacak yada ban alicam o yuzden aciklayici yazamiyorum.
Kocaya biat da edeceksin itaat de. Nesil o kadar bozuldu ki calisan kadinlar kocasina saygi gostermeyip ben ben ben duygusu olanlar egosu yuksek olanlar yuzunden.. kocaya itaat de neymis ki??? o kim ki?? Ben nedn itaat edeyim o bana etsin!!! Iste bu dusunceler yuzunden ipini koparan bosaniyor...
Eskileri gozunuzun onune getirin babanne anneanne sabirli, anlayisli, fedakar, itaatkar... Ve omur boyu suren evlilikler...
eşim 1600 tl ye çalışıyor canım ve ucu ucuna bile yetiremiyoruz para biriktirmek şöyle dursun
kira ,dogalgaz, market, pazar , çocuk için ıvır zıvır oyuncak vs., eşimin sigarası , işe giderken yol parası vs vs yetişmiyor ... ayrıca eşim de bende gezip tozalım dışardan yiyelim mantıgında degiliz
kp der 1500 tl maaş alıyor gezer tozar harcar ama parada biriktirir çünkü evde market ve pazar alışkanlıgı yok 6 yıldır aynı etek ve bluz u giyen bi kv dem var evde bişey bitince alınır artık kola kahve meyve abur cubur asla ama asla alınmaz evlerine sadece çay peynir zeytin patates makarna ve sogan başka bişey yo
bizede kızarlar çok harcıyorsunuz diye
ama ona ragmen ya bize ya eltimlere yıkılırlar haftanın 3 4 günü çok şükür ki eşim mesafe koyduda 6 7 aydır pek bulaşamıyorlar
evet insan kendi giyiminden yemesinden vs kısıyor ama çocuktan kısamıyor Allah eksikliklerini göstermesin inşallahCanım bende 6 yıl oldu evleneli,
Bu 6 yılın 3 yılında çocuk yoktu.
İyi bir gelire rağmen market alışverişimiz hep 600
civarındaydı.
Ki karı koca haftanın 6 günü tüm gün iş yerlerindeyiz.
Sadece akşamları ve pazar günleri tüketilen gıda gideri bu.
Son 3 yıl oğlum katıldı aramıza
bir geldi pir geldiMaması, bezi, hastane kontrolleri, ücretli aşıları, ek gıda geçiş dönemi
biliyosunuz sıkıntılı. Yapıyosun yemiyor,
Tekrar baştan başka bir sebzeye geçiyosun..
Sürekli para akıyor :)
Helali hoş olsun, allah sağlık versin kuzuma.
2 yaşına kadar bizim gıda gideri 1000 lerin üstündeydi.
2 yaşını doldurdu,
bezinden ve mamasından kurtulduk :)
Yine 800 lerde falanız.
Yürümeye başladı ilk adım ortapedik ayakkabı aldık
3 defa ya giydi ya giymedi.
Bir spor ayakkabı alıyoruz 2 ay sonra olmuyor :)
Büyük alsan yürüyemiyor çocuk.
Sürekli bir sirkülasyon durumu var.
Kendinden kısabiliyorsun ama çocuktan kısamıyorsun.
Biz istanbul dayız, hayat pahalı,
belki bu sebeple geçim zor. Başka bir ilde hiç yaşamadığım için bilemiyorum.
Dikkat ettiysen hep çocuklu kısım ve bu giderlerden bahsettim :)
Faturalar, kişisel ihtiyaçlarımız, araç giderleri kaskosu osu busu,
Hepsi zorunlu gider.
Bunlardan hiç bahsetmedim.
Yani şundan kısayım diyebileceğim hiç birşey yok.
Tek ekstra hani olmazsa olur diyebileceğimiz gider yılda 1 hafta olarak gittiğimiz tatil.
O da ektra olmaktan çıktı,
çocuk istiyor şimdi de
Canım bende 6 yıl oldu evleneli,
Bu 6 yılın 3 yılında çocuk yoktu.
İyi bir gelire rağmen market alışverişimiz hep 600
civarındaydı.
Ki karı koca haftanın 6 günü tüm gün iş yerlerindeyiz.
Sadece akşamları ve pazar günleri tüketilen gıda gideri bu.
Son 3 yıl oğlum katıldı aramıza
bir geldi pir geldiMaması, bezi, hastane kontrolleri, ücretli aşıları, ek gıda geçiş dönemi
biliyosunuz sıkıntılı. Yapıyosun yemiyor,
Tekrar baştan başka bir sebzeye geçiyosun..
Sürekli para akıyor :)
Helali hoş olsun, allah sağlık versin kuzuma.
2 yaşına kadar bizim gıda gideri 1000 lerin üstündeydi.
2 yaşını doldurdu,
bezinden ve mamasından kurtulduk :)
Yine 800 lerde falanız.
Yürümeye başladı ilk adım ortapedik ayakkabı aldık
3 defa ya giydi ya giymedi.
Bir spor ayakkabı alıyoruz 2 ay sonra olmuyor :)
Büyük alsan yürüyemiyor çocuk.
Sürekli bir sirkülasyon durumu var.
Kendinden kısabiliyorsun ama çocuktan kısamıyorsun.
Biz istanbul dayız, hayat pahalı,
belki bu sebeple geçim zor. Başka bir ilde hiç yaşamadığım için bilemiyorum.
Dikkat ettiysen hep çocuklu kısım ve bu giderlerden bahsettim :)
Faturalar, kişisel ihtiyaçlarımız, araç giderleri kaskosu osu busu,
Hepsi zorunlu gider.
Bunlardan hiç bahsetmedim.
Yani şundan kısayım diyebileceğim hiç birşey yok.
Tek ekstra hani olmazsa olur diyebileceğimiz gider yılda 1 hafta olarak gittiğimiz tatil.
O da ektra olmaktan çıktı,
çocuk istiyor şimdi de
kız sana hediye gelmedi
1 yaşına kadar neredeyse hiç kıyafet alışverişi yapmadım,
ilk adım ayakkabısı da almadım , 1 yaşında yürümeye başlayınca yaz ayıydı zaten, sandalet almıştım ortapedik, 4-5 ay idare etti :)
ama dediğin gibi montudur botudur her yıl yenileniyor, en fazla giydiğini bir sezon giyiyor, geçi ben küçülenleri evde giydirmeye devam edip bir sezon daha uzatıyorum :)
çocukla tatil olmazsa olmaz :)
Vallahi bana kıyafet çok sayılı geldi. Şimdi görgüsüzlük gibi olacak ama cidden niyetim o değil.
Doğuma gelen altın getirdi
Mevlüt okuttuk yine altın topladık
2 yıl doğum günü yaptık, oyuncak ve elektronik şeyler geldi
Başka bir konuda daha yazmıştım, ben evlenirken de herkes çeyizine borcam, fincan gibi
şeyler alma çok gelir demişlerdi,
Ne borcam geldi ne fincan
Genellemeler bende tutmuyor pek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?