Patronum .. Hayatım ... Duygularım .. !

Kesinlikle öyle her işe gittiğimde evimi o kadar çok özlüyorum ki :S saatler geçmek bilmiyor bu sene devam edicem okuluma zaten 3 yıl daha sıkıtntı çekerim sonra düzelirinş herşey hatıtmı falanda değiştiricem

eğer ki bu adamla hayatını birleştirirsen,birgün ayrılacağın ihtimali de çok yüksek olucaktır cnm bunuda düşün.

Bazen kendime soruyorum evlenirsem ne yaparım diye düşüncesi bile kötü ben 25 yasındayken o 40 yasında olacak değmez ne o bana ne ben ona ayak uydurabiliriz :S

öğretmenler ne kadar alıyorlar? 1buçuk milyardan fazladır. asgari ücretin altında maaş alıp dükkandan bozma ufacık yerlerde yaşamaya çalışanlar var. küçümsediğiniz şeye bakın. diyelim evlendiniz. tartıştınız diyelim. sen fakirdin (fakir olduğunuzu söylemiyorum alınmayın o öyle söyleyebilir) seni ben adam ettim diyecek. sen ne diceksin ona o zaman? aldığı her şeyi yaptığı her şeyi en ufak şeyde kafana kakıcak. o size kız arkadaşıma hediye alamıcak mıyım diyor, sizde ben SENİN kız arkadaşın değilim diyorsunuz. arannızda senli benli bir muhabbet oluşmuşsa diyecek söz bulamıyorum. başka iş bulamamaktan yakınıyorsunuz. lise mezunusuunuz üniversite öğrencisisiniz. ilkokul mezunu kadınlar bile iş bulup çalışıyor da siz nasıl bulamıyorsunuz? üzgünüm ama sizin gözünüz çok yükseklerde.

Teşekkür ederim

bu arada gerçekten okulunuza devam etmeniz en hayırlısı. evlendiğinizi varsayalım. bir de boşandığnızı varsayalım. boşandınız. lüks hayat falan tabi. sadece öğrendiklerini onun yanında kullanmanı istiyor ya siz demiştiniz. o zaman yaşınız da ilerlicek tabi. sudan çıkmış balığa dönüp baba evine dönersiniz. Allah koruusn. o zaman yapıcak bir mesleğiniz de olmaz. kariyer yaptınız yükseldiniz diyelim. adam da tanınan biriymiş her yere eli varıcak. iş bulmanıza mani olucak. yani bence her şeyi göz önünde bulundurup düşünmek lazım.

sevmediği insanla sadece para ve iş yani gelecek için( tabi gelecek olarak gördüğün şeyler sadece bunlarsa) evlenen insanın hayat kadınından tek farkı sürekli aynı müşteriye hizmet vermesidir. çünkü bir hayat kadınının İŞİ budur, PARA gereksinimi için insanlarla birlikte olur......ve diyorsun ki patron beni istiyor ama ben onu istemiyorum ben başkasını istiyorum, istediğim başkası da başka bir kadını istiyor ve belki de o kadında çok farklı bir erkek istiyor!!!kim bilir. ama tutup bu kadar komplike ve keyifle birlikte gelen her dakikası ilginçlikler ve envai çeşit duygularla dolu olan hayatın içinde tek ilgini çeken şey PARA oluyor, hayatta dik durmak dediğimiz şey, güçlü olmaktan geçiyor ve güçlü olabilmekte hiç kolay olmuyor aylarca yıllarca iş arayan insanlar, yıllarca çalıştığı emek verdiği yerden ayrılan insanlar daha az parayla daha huzulu olan insanlar....ne insanlar var...ailene aylık vereceğin 3 kuruş, o adamla evlenince 5 kuruş olsa ne yazar olmasa ne yazar, testi alabildiğince su alır, eline daha çok para geçince insanın algısı artmaz sadece eline gelen o kadar parayla ne yapacağını şaşırıp, aptallasir. annenler yine bulgur pilavı yemeyecek mi? yine o masaya ekmek koymayacak mı? parası olan insanlar su dan farklı bir sıvı mı alıyor gün içinde? akıllı ol kızım!!!sakın böyle bir karaktersizlik yaparak kendini de aileni de o 8 yaşında ki çocuğu da yakma!!

bazı insanlar mantık evlılıgı ,bazı ınsanlar da ask evlılıgı yapar .ıkısınede saygım sonsuz .lakin canım senın kı ne mantık evlılıgı ne de ask .senın kı dupeduz lüx yasam evlılıgı .böylelerı genellıkle oturdugu semtten evden hatta anne ve babasından bıle utanan hayalperest kısılıklerdır .amacım senı ıncıltmek degıl sakın yanlıs anlama ama bu boyledır .hep lux kalıtelı yasam arzularlar .gozlerı hep yukseklerdedır .kendı deyımlerıyle yasadıkları coplukten kurtulmak ısterler ,sonra kendılerınden haylı bır buyuk ınsanlarla evlenırler .elde avucda olan tek sey ne bılıyor musun ? para.. bu devırde kım para ıstemez kı dedıgını duyar gıbıyım ,ama emın ol para herseyı degıstırmıyor .ihtiyaclarının gıderılmesı yaptıgın harcamalarla luks hayat yasadıgını sanarsın,ama coplugun en dıbındesındır kı farkında olmassın .farkkettıgın de de gec kalırsın .koskoca hayat ucmus gıtmıs olur elınden .

benım boyle bır tanıdıgım vardı .kız bebek gıbı cok guzeldı elını sallasa ellısı ama onun o luks merakından dolayı gıttı kendısınden 20 yas buyuk bırıyle evlendı .hersey cok guzeldı evı kalıtelı semtte en ıyı esyalarla doselıydı .bır elı balda bır elı yagda .havası cakası hıc bıtmedı .zamanla esının onu aldattıgını gordu .esıde sus payıyla bunun elıne daha fazla para verdı .bu parayı aldıkca kendı elıyle esını baska kadınlara gonderdı .bu kadar alcaldı bu kadar kadınlık gururunu yerle bır ettı .paranın onu esır almasına ızın verdı .zamanla kabullenemeyecek kadar ıgrenclesınce esı,artık o da tahammul edemedı esıne senı bosarım dedı .esı de bosarsan bosa karı mı yok bana dıyerek cvp vermıs .ne kadar zavallı bı durum kadın ııcn .ve o adama katlanmak zorunda kaldı .zmanla o guzelım kadının suratında guzellıkten eser kalmadı sıkıntıdan .adam da sıkıldı bundan ve bosadı .ne oldu sımdı begenmedı yere gerı dondu .

paranın hıc bır zman esırı olma cnm .gozun cok yukseklerde degılde bıraz daha orta sevıyede olsun .goremıyormusun patronun daha sımdıden senı esır almıs parasıya ve kukla gıbı oynatıyor ,sana herseyı yapıcam ama benı yarı yolda bırakmayacaksın demıs .sımdıden bole esırı olursan ,evlenınce kuklası olursun

Bazen kendime soruyorum evlenirsem ne yaparım diye düşüncesi bile kötü ben 25 yasındayken o 40 yasında olacak değmez ne o bana ne ben ona ayak uydurabiliriz :S

canım benim bir tanıdığımın kızı vardı,kız 23 yaşında ve hayatı boyunca maddi açıdan kısıtlı yaşamış,diyordu hep zengin olsun evleneceğim adam beni kısıtlamasın.neyse 40 yaşında bir adam çıktı taliplerinin içinde zengin anlayışlı falan falan. kız kabul etti ama sonra nişanlılık döneminde bana diyordu o benim elimi tutarken bile midem bulanıyor ama katlanmak zorundayım evet dedim diyordu.
evlendiler,şimdi o kadar pişmanki kendisinden bu kadar büyük bir insanla evlendiğine,beni hiç önemsemiyor,fikirlerim çocukça geliyor ona 10 yıl sonra 50 yaşında olacak ben napıcam demeye başladı bile.
demem o ki,para gerçekten herşey değil varsın dubleks değil 2+1 bir evde otur evini italyan mobilyasıyla değilde spotçudan döşe, ne olacakki yanında sevdiğin insan olunca.maddiyat çok önemli tabi ama geçinecek kadar para olduktan faturaları rahatça ödedikten,haftada bir gün sevdiğin adamla sahilde bir çay içip kahvaltı yapabildikten sonra emin ol fazlası önemli değil.
huzur,huzur,huzur.
ben seni suçlamıyorum tabiki kadınız gözümüz boyanır hesapsız para harcayan bize maddiyatının hepsini serebileceğini bildiğimiz bir insanı görünce,hele de orta halli ya da dar gelirli ailede büymüşsek.ama canım benim sevdiğin kişiden bebek sahibi olmak,evlilik heyecanını ilk seninle tadacak bir insanla çok da iyi olmayan bütçeyle evlilik alışverişi yapmak, kira da olsa yanında sevdiğin insanın olduğu bir evde oturmak bunlar apayrı şeyler.
o adam bir nevi seni parasıyla ve emrivaki yapıp ailesinin içine sokmasıyla kendine mahkum etmiş.bundan hemen bir anda kurtulabilirsin.adamın amacı bir nevi senin kendisiyle adını çıkarıp,punduna getirip evlenmeye mecbur bırakmak benim anladığıma göre.
işyerinde kimse seninle imalı laflar yaptımı?aranızda ne var gibisinden falan bilmiyorum ama bence uzak dur. yoksa bir bakarsın evlenivermişsin,hayatını lüx bir semtte lüx bir arabada lüx bir otelde marka giysiler içinde ama mutsuz bir biçimde harcamışsın.dünyaya bi kez geliyosun en lüx şey sevdiğin adamla bir ömür geçirmek emin ol.

allah yardımcın olsun canım benim,adama istemediğini açık açık belirt,böyle sana yaklaşmaya falan çalışırsa da tepkini koy, hatta kendine yaşıtın bir erkek arkadaş edin mümkünse yoksa kurtulman zor gibi görünüyor bu adamdan.

bir kere bu adam neden sana sürekli hediyeler alıyor? adam niyeti açık açık ortaya koymuş. çok afedersin ama arada adı konulmamış bir ilişkiniz var gibi hareket ediyor. elin adamı patronum da olsa ne münasebetle bana bir sürü hediye alabilir? ve ben bunu nasıl kabul edebilirim? benim ailemin de maddi durumu her istediğimi almama uygun değildi. ama elin adamı kalkıp beni hediyelere boğsa, hele ki sevmediğim, duygusal olarak bir ilgimin bulunmadığı biri olsa, elimin tersiyle iterim. bu adam benden ne istiyor, beklentisi ne , beni ne zannetti diye!

bence hatandan geri dön. hem sevmiyorsun, hem ortada bir çocuk var, hem yaşın küçük... herkes annesinin karnından tecrübeyle doğmuyor. onu sen kendin ediniyorsun bu hayatta. hem gayet güzel bir mesleğin de var okulunu bitirirsen. millet keşke öğretmen olsam diye iç geçiriyor.

evet lüks ve rahat yaşamayı herkes ister, ama gönlünün evet dediği adamla... seni yetiştirecekmiş. allah razı olsun ya. çünkü sen acizsin, kendin birşey yapamazsın... çok sinir oldum.

bence bir an evvel uzaklaş.

Ailen patronunun sana karşı ilgisinin nedenini anlarsa zatn seni orda tutmazlar.Bence ailene konuyu aç ve bekle.Sonra devamı gelir gibi gözüküyor.Annen işte çalışmasın diye sen hayatından olma...

sanki goren zannedicek gelmis 30 yasina hala is tecrubesi yok. arkadasim 20 yasindayim diyosun, bilgim yok diyosan gelistir kendini. cok zor bisey degil yani ingilizce ogrenmek, bilgisayar programlari ogrenmek. isin icin ne gerekiyosa ufak ufak basla.

adam bu kadar taninmis bir is adamiysa coktan kendine yardimci olabilcek surekli yaninda olucak birini bulur yetistirirdi bu gune kadar. bence senin toylugundan yararlaniyo, benim icin kariyer onemli demissin, o da bunu kullanarak aile hayatinin icine sokmus seni. sen de nasil tum algilarini kapamissan hic farkinda olmadan olmus butun bunlar. lutfen kusura bakma ama biraz gercekleri gormen icin acik acik yazmak zorunda hissediyorum kendimi. bu duruma neden olan malesef sensin. adama karsi net olarak tavrini koyamamissin. hayatinla ilgili bu kadar onemli bi kararda secimi adamin ellerine birakmissin. dusun tasin bi an once kendine gel tavrini koy. boyle adamlar da parayla, statuyle her onune gelene her istediklerini yaptiramicaklarini bilsin.

bir de diyosun tekrar boyle bi firsat cikmazsa karsima korkuyorum diye. insan hayatinda bir suru firsat cikar karsisina, cikmazsa kendi de yaratir pekala. 20 yasinda ne bu umutsuzluk, karamsarlik ben anlamadim. cok cok luks bi hayat surmeyi gercekten istiyo musun bilmiyorum da boyle kisiliksiz patronlarla ugrasmadan kendin calisarak da iyi yerlere gelebilir gayet rahat bi yasam da surebilirsin.

hayat merdiveninin en üstüne tepeden inmeye kalkarsan, birgün tepetaklak başaşağı çakılırsın aşağı. ne olduğunu anlamadan...
tırnaklarınla çık, dizlerin kanasın ama kimseye minnettar olmazsın.

arkadaşım ne güzel mesleğin var o konuda kendini geliştirsene rahat yaşamak ve ailemi rahat yaşatmak istiyorum diye şimdiden rahatsızlıkların başlamış ailene bu durumu anlatsan senin orda çalışmanı isterler mi? her şeyin zamanı var 20 yaşındasın daha. patronunda hiç güvenilir biri değil bana göre

Ailen patronunun sana karşı ilgisinin nedenini anlarsa zatn seni orda tutmazlar.Bence ailene konuyu aç ve bekle.Sonra devamı gelir gibi gözüküyor.Annen işte çalışmasın diye sen hayatından olma...

zaten ailesine soyledikten sonra hala ailesi de olsun kizim git isine patronuna diyorsa ilk basta aileyi biraksin sonra patronu..

çok ağır olucak ama sen kısaca para için ruhumu satıcam diyorsun yazdıklarına baktımda adamın parasından başka seni çeken bir meziyeti yok 20 yasındasın bide yazık

şokeyim şu anay bizim bi ahpap vardı aynı onun kızın yaşadıkları.adın birgül mü acaba?neyse konuya döneyim hemen.valla ablam onu bilir onu derim davul dengi dengine.şimdi sen adama ok desen misal dedin.nolcak acaba?adam zaten para bende istediğimi yaparım diyo alenen de demiş sana kendim için yetiştircem falan.
sanırsın başöğretmen.hayrınamı yetiştircek sanki.iyi insan miyi insan nedir yani cami mi yaptırmışta iyi insan.herkesin parası pulu kendine ablam.
sen sanyomusunki bu adamla evlenirsen bir elin yağda bir elin balda olcak.
adam alışmış istediğini almaya şimdi 20 sin körpesin tabi,gel bi 35 ne göreyim senin patron ne arayışlarda.
Yazık etme sakın kendine bak,önümüzde aşkı memnu örneği var uzağa gitme.
bihter ziyagil olurum aklım kimse olursa olsun deme sakın.ne paylaşçan sen dul çocuklu adamlan.
Ay içim şişti.iyi düşün taşın.para saadet getirmez kızım.

15 yasmipara gozunuzu burumesin...hic dememissiniz bende hoslaniyorum falan bence yanlis bir birliktelik olur...

sizin yasiniz 20 onunki 35 birde 8 yasinda cocuk var ortada:26:

bence hemen evlen.onun kızına annelik değil arkadaşlık edersin zaten.erkeğin büyük olması hiçbir zaman kusur değildir.erkekler zaten çocuk gibi bırakta en büyüğünden olsun olmuşken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…