pazarda tacize uğradım..çok sıkıntılıyım..kafam kazan gibi...

nasıl cahil bir toplum olduk hayret ediyorum çoğunluğun böyle olmasına. çıktı birde bir ilahiyat profesörüde onayladı açık giyinenler tacizi hakeder gibisinden konuşma yaptı eksiğimizi tamamladı. halbuki kışın katkat giyinmişken bile taciz ediliyor kadınlar. türbanlısı hatta peçelisine bile taciz edilebiliniyor. yeterki kuytu olsun fırsat bulsun sapıklar. dünyada hayvanlarla bile tahrik oluyorlar. ufacık kız ya da erkek çocuklarına bakıp tahrik oluyorlar. ama yinede suçlu kim oluyor tacize uğrayanlar suçlu oluyor. deniyorki. elit dükkanlara git pazara çıkma, akşam otobüse binme akşam yalnız yürüme, oraya gitme, bunu giyme... hep kadınlarda bulunuyor suc.

Çok haklısın. Susarak taviz veriyoruz maalesef. Olmaması için onlara göre yaşayıp öyle davranıyoruz.

Benim komşumun çocuğu ben onlardayken ama annesi odada değilken orasına dokunuyor hatta daha fazlasını yapıyor sizce söylemelimiyim annesine

ben çok vicdan azabı çektim şu an. ben de tacize uğradım, bu yaz oldu, bir avmde. yalnız sözlü oldu bir temas yoktu. iki üç tane çalışan vardı arkamda yürüyen merdivenle resmen sözlü taciz ettiler, üzerimde tayt vardı ve hırka ama kalçamı kapatacak şekilde. hiç aklıma getirmek istemediğim sözler söylediler kendi aralarında. arkama dönüp baktım panik oldular birden. kulağımda kulaklık vardı o sırada ve sanırım beni turist sandılar. daha müzik açmamıştım ve söyledikleri şeyleri duyunca beni turist sandıklarını anladım. çok canım sıkılmıştı. bir an geri dönüp adamlara bağırıp çağırıp milletin ortasında rezil etmek istedim. offf... içim sıkıldı yine. çok pişman oldum. tabii iş işten geçince aklım başıma geldi. aynı şey o insanların eşine kızına kız kardeşine olsa ne yaparlardı merak ediyorum. çok acımasız bir ülkede yaşıyoruz

ben 37 yaşındayım çocuk 26 yaşında...geçen gün daha da abarttı olayı

Akli dengesi falan mı bozuk?
Çocuk dediğiniz 14-15 yaşında olsun en fazla -ki onlar bile herşeyin çok farkında böyle bişeyi yapmamaları gerektiğini biliyorlar.
26 yaşında ki adama çocuk diyemeyiz.
Bence siz komşuluğu falan düşünmeyin. Sorunları olmalı, sapkınlıkları. Normal bi yetişkinin yapıcağı iş değil.

Canım doğru söylüyorsun bunlar kendi kızına karısına yapılsa adam öldürür ama dışarı çıkınca kendileri yapıyor..genellemiyorum tabi ama oluyor..

ne iğrenç insanlar var artık ya kimseye güven olmayacakta
geçmiş olsun arkadaşım çok üzüldüm adına
inşallah cezasını bulur

Ben de böyle bir olaya şahit oldum, şunu söylüyorum ki BAZI YAŞLILAR çok fena, yaşlarının arkasına sığınıp iş çevirmeyi iyi biliyorlar toplu taşıma araçlarında.Olmaz olmaz demeyin bayanlar dikkatli olun, hiç ummadığınız insanlardan neler görürsünüz aklınız ermez.
Ben yıllara toplu taşımada öyle şeylere şahit oldumki, başlarda ben de maruz kaldım bu itlerin davranışlarına allahtan elle taciz tarzı şeyler olmadı ama sözlü tacizlere maruz kaldım, bir de hayvani bakışlara.Tramvya binmeden makyajımı siler, saçımı toplar, heryerimi şalla örterdim, suratıma da en ekşisinden bir ifade yerleştirdim mi genel de dönüp bakan olmazdı.Acı ama ne yazık ki siz kendinizi koruyup düşünmedikçe kimsenin umrunda değilsiniz.
Düşünün ki tramvayın ortasında adam bana yüksek sesle laf atıyor, bir allahın kulu da çıkıp bir şey demiyor, izliyorlar tiyatro gibi ki bunlar ben lise birdeyken oluyor küçüğüm yani.Üzerrimde ne kısa kollu var ne yakası açık biir şey, Allahlarından bulsunlar inşallah, yapanlar da, göz yumanlar da.

Arkadaşlar mutlaka bir elektroşok cihazı edinin ufacık bir şey,elinizde bulunsun.Ya da bir biber gazı, tabi sıkacakken seri davranın kendi burnunuzu ve gözünüzü koruyun.

Bir de şimdi aklıma geldi, toplu taşıma araçlarında gözlükle oturan adamlara dikkat edin, kimseyi zan altında bırakmak istemem ama yaşadığım bir olayı anlalatym.İstanbul zeytinburnu kabataş tranvayına binenler bilir, tam körüklarin ortasında 4lü koltuklar var bir gün orada oturuyorum karşıma gözlüklü bir adam dikildi.Adan yarım dakkada bir elini şeyine götürüp duruyor resmen,kimse de bir şey demiyor.tam karşısında ben varım ama adamın o halini gören en az 3 kişi daha var benden hariç.Gözünde de gözlük neye kime bakıyor belli değil it oğlu itin.

Son düzenleme:

artık öyle yerleşti ki bizim beynimize tacize uğruyorsak sorumlusu biziz, bizim suçumuz var, adam taciz ediyorsa demek ki bizim bir açığımızı gördü.
kısa kollu nedir ya, ne kadar yobaz bir toplum olduk lise bir öğrencisinin kolundan tahrik olan öküzler dolu etraf.
bir kere bana da olmuştu, bodrumda, üzerimde şort var kısa üstümde de kısa kollu tişört ama dekoltesi yok (olsa ne yazar hem, bakmasın, laf atmasın, bizim giyinme özgürlüğümüz yok mu?) yaşlı bir adam yanıma yaklaşıp baştan aşağı süzdü beni maşallah maşallah dedi. anlamadım hemen kaçtım, ve orta sondaydım bu olay olunca. anlamamıştım pek sonra bastı. ayıp ya torunu yaşında kızım yani pis sapık sübyancı

yok canım ben hiç bir zaman suçlu olduğuma inanmadım,düşün ki gözümün önünde kapalı bayanı taciz eden hayvanlar da vardı hal böyleyken birilerinin sapıklık geni taşıdığı bir gerçek.

Ama şu da bir gerçek ki böyle bir toplumun içinde kendini korumaya çalışsan bile sen suçlu çıkarsın.Emin ol kimse uğraşmak istemez en azından ben istemedim kendi çapımda önlemimi aldım.Yeri geldi kavga da ettim hem kendim için hem başkası için ama her hafta böyle bir vukuatla karşılaşsan da tartışsan psikolojin çöker.

Bak ama yine milletimizin hakkını yiyemem, bir gün metrobüs sırasındayız, bilen bilir, kimisi doluya binmez tam kapıların durduğu hizada yeni metrobüs bekler.Orta yaşlı kıronun biri kendini akıllı sanıp dolusundan indi ayağıma basa basa beni arkaya itti sırada önüme geçti hayvan.Ben de adamla kavgaya başladım.Durakta beyefendi bir adam müdahale etti diğerleri de destekledi.Ama ne oldu dersin, kıro mafyacılık taslamaya başladı yok telefonla ararsa birilerini, o beni koruyanların başı derde girermiş.Kimseyi suçlayamam, nerden nasıl magandaların fırlayacağı belli değil.

Son düzenleme:

Doğru diyorsun. Biz kendimizi suçlamıyoruz ama olan yine bize oluyor, biz suçlu durumuna düşüyoruz. Münevver Karabulut için "kuyruk sallamasaydı.." bile dediler ya, günah yani.
O yüzden de önlem konusunda haklısın. Ne ben ne de başkası uğraşmak istemez. O yüzden önlem almaya mecburuz Sapıklar kapalı bir bayanı nasıl taciz ediyorlar yuh.
Adam gibi adamlar var tabii çok şükür, ama hayvan çok işte!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…