Peki babam ne alaka?

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.194
498
İyi günler hanımlar
Eşim ve kaynım tartıştı ve nasıl üstün beceriyse tartışmalarına benide karıştırdılar
Hiç karışmamaya çalışırım eşimin ailesiyle olan ilişkilerine
Konuya gelince
Kaynım 4 çocuk babası bir adam şuan işsiz bir iki günlüğüne bizim bulunduğumuz şehire işi düştü bizde kalıyor
Sıkı bir sigara tiryakisi balkonda sigarasını içer onada karışmıyorum da eşimin tahamülünü zorlayan bir durum bu
Sigara içinek için balkona çıktığında eşim ona
Sen hiç çocuklarına acımıyormusun nasıl bu halde sigara içebiliyorsun
Oda
Senin yanına gelince pişman oluyorum
Evinize gelmemi istemiyorsanız bunu açıkça söyle sigarayı bahane etme
Yıllardır içerim ben buyum yenimi değişicem
Çok biliyorsan kayınpederine söyle neden içiyor(babamda çok sigara içer)
Eşim celallendi
Ya sen ne diyorsun kayın paderden banane sen benim kardeşimsim
Hem senin içinde değil yiğenlerime acıyorum
Böyle tartıştılar çocuklarda evde bayağı gerildik
İstemiyorum evimde böyle tartışmalar
Eğer bir sorununuz varsa dışarda halledin dedim eşime
Rica ediyorum geodal kalbini kırmak istemiyorum sus lütfen dedi
Koskoca iki adam ben bunlarla ne yapayım şimdi
Bana kalırsa eşim haklıda tabi olayın dışında durmayı tercih ederim

Siz olaya nasil dahil olmussunuz? Uyarmissiniz koca koca adamlar ustelik o adamlardan biri esiniz ve o ev onunda evi.

içen kendi durumunu bilmiyor mu? bana da sigaraya karışılması çok garip geliyor. koskoca adam, sigara parasını eşinizden almıyorsa karışması saçma. babanızdan bahsedilmesi saçma, o konuda haklısınız. ama benim evim, kavga istemiyorum demeniz de hoş değil, sonuçta eşinizin de evi. sizin karışmanızı gerektirecek bi durum yokmuş.

İlk suçlu eşin ,işsiz adama akıl veren çok olurda para veren olmaz.
İkinci kaynın suçlu haklıyken haksız olmuş.Ne alaka senin baban yani.

Yaw bırakın içsin adam size ne ???
Sıkı bir sigara tiryakisi olarak böyle bir muameleye mazur kalsam bir daha asla o eve gitmem kim olursa olsun.

Sigara içen biri evime geldiğinde dışarıya yolluyorum . Annemde dahil . Evimi bırak balkonumda bile içilmesin çünkü kokusuna dayanamıyorum .
Eşin haklı . Kv içer . Dışardayken içse bile nefretediyorum şu sıgrandan derım . Senın yuzunden bende zehırlenıyorum dıye sureklı soylenırımm .
Ben yokken isterse 10 paket içsin umrum değil . Ama evimde veya yanımda içerse söylenırım. Kim olursa olsun ..

Eşin maddiyattan dolayı yeğenlerime üzülüyorum dedi sanırım.
Ben de eşin gibi düşünsem de pek dillendirmiyorum, sonu böyle oluyor çünkü. Senin evimde kavga istemiyorum tavrın da bence hatalı değil gayet doğru hatta, iki yetişkin çocuk gibi kavga ediyorsa onlara çocuk muamelesi yapmakta sakınca yok. İki kardeş kavga da eder can ciğer de olur ama seni ve çocukları böyle telaşlandırdıklarını bilsinler.

Siz olaya nasil dahil olmussunuz? Uyarmissiniz koca koca adamlar ustelik o adamlardan biri esiniz ve o ev onunda evi.
Ben olaya babamla dahil oldum
Eşimin evi olduğu için benim için tamamen bir yabancı olan kaynımın bende kalmasına saygı gösteriyorum
Yanlız evde sadece eşimin değil ben ve çocuklar var ve onların bizleri germeye hakları yok diye düşünüyorum

İşsiz birinin sigara içmesi yanlış ama sigara da çok pis bir alışkanlık, böyle stresli dönemlerde de pat diye bırakamaz ki insan. O şekilde söylemesi biraz hararetlendirmiş ortalığı. Daha farklı bir yaklaşım olabilirdi. Sizin olaya karışmış olduğunuzu düşünmüyorum, sonuçta bir fikir beyan etmemişsiniz. Yatıştırmak için uyarmışsınız. Babanızın ortaya atılması çok ayıp, düşüncesizce olmuş. Kardeşler tartışmış işte yapacak bir şey yok.

Sigara içen birinin en sinir olduğu şey sigarasına karışılmasıdır.Heleki stresliyse normalde içtiğinin 2 katını içer.Bencede karışmayın ihale size kalmasın.
Sigara içen birinin zararı sadece kendine ise en yakının bile olsa müdaha edemiyorsun
Yanlız kişilerin haklarına giriyorsa bu biraz rahatsız edici olabiliyor
Mesala hamile bir anne
Yada en temel ihtiyaçlarını karşılayamadığın birilerinin sorumluluğunu taşıyorsan ve iradene sahip olamıyor gidip aylık ortalama 400 500 lira sigaraya veriyorsan bu çok rahasız edici olabiliyor
Eşimide rahasız eden bu
Yanlız ihale bende heralde:)

Kaynınız sigaraya yeni mi başlamış sanki eşiniz birden kızıyor, sizin yanınızda hem de. Adam zaten işsiz ve muhtemelen psikolojisi bozuk. Eşinize patlamış.

Sigara içen biri evime geldiğinde dışarıya yolluyorum . Annemde dahil . Evimi bırak balkonumda bile içilmesin çünkü kokusuna dayanamıyorum .
Eşin haklı . Kv içer . Dışardayken içse bile nefretediyorum şu sıgrandan derım . Senın yuzunden bende zehırlenıyorum dıye sureklı soylenırımm .
Ben yokken isterse 10 paket içsin umrum değil . Ama evimde veya yanımda içerse söylenırım. Kim olursa olsun ..
Dışarı balkon bizim için içen balkonda içsin sorun yok
Kış ayazı soğuğu yazın güneşi hiç eksik olmaz bizim bolkondan onlar razı ise benim için sorun yok:)

Eşin o kadar haksız ki. Adam saygı gösterip balkonda içiyormuş, onu bile rahat ettirmemiş. Ki bir de işsiz olduğu zaman. İçmeyenlerin anlayamadığı bir şey bu ama anlamaya da gerek yok zaten.

Genel görgü kuralları içinde davranmak yeterli yalnızca. Davranışının kaba olduğunu bilir insan. Sigaranın arkasına saklanmaya gerek tok.

Sigara zararlı evet ama alkol, kumar bağımlılığı gibi yuva yıkan, içince insanın dağıttığı bir şey değil. Öyleymiş gibi davranılması saçma. Kişinin kendisine zarar veren bir şey.

Eşinizin yaptığı düşüncesizlik. Her doğruyu söylemenin zamanı, yeri ve adabı vardır. İşsizlik gibi sıkıntılı zamanlarda hem sigarayı bırakması daha zor, hem de normalden daha da alıngan olunduğu zamanlar. Eşinizin doğru bir şey söylemesi, onu haklı yapmıyor.

Eşimin iflas ettiği dönemde, görümcelerim para yardımı yapıyordu bize. Bir gün misafir davet etmiş, beni de çağırdı. Ben de yarım kg baklava alıp gittim, elim boş olmasın diye.

Elimde kutuyu gördü, sinirle koydu masaya. Biz sana parayı çarçur edesin diye vermiyoruz dedi. Benimkisi ne para harcaması, ayda yılda bir insan içine gidecek olmuşum, ona da heves etmiş, elim boş gitmek istememişim.

Çok zengin bir ailede büyüdüm.bekarken, onları ziyarete gelirken, kendim alır getirirdim pastadan tut her türlü içecek ikramı. Elim hiç boş gitmezdim halbuki, çok iyi biliyor bunu. Aradan 8 sene geçti, biz fazlasıyla düzelttik durumları çok şükür. Ama Ben o sözü de unutmam, zor durumdayken insanların ne yüzleri olduğunu da.

Kayınpederiniz de konuyla çok alaka aslında. Ben senin kardeşin olarak onun kadar değerim yok mu demek istemiş.

Hiç babanızdan dolayı kişisel algılamayın durumu. Eşinizin ayıp ettiği bir durum Var.kardeşinin İyiliği için söylüyorsa, onun evindeyken, ya da dışarıdayken kardeşim maddi durumun belli gibi şeylerle telkinde bulunabilir ama evinde o zamanda söylememeliymiş.

Onlar arayı düzeltir inşallah. Gereksiz bir muhabbet olduğu kesin. Ama doğru söylüyor, o zaman hakkı diyemeyiz.

Ben olaya babamla dahil oldum
Eşimin evi olduğu için benim için tamamen bir yabancı olan kaynımın bende kalmasına saygı gösteriyorum
Yanlız evde sadece eşimin değil ben ve çocuklar var ve onların bizleri germeye hakları yok diye düşünüyorum
Aile arasinda olabilir boyle ufak tartismalar. Bunu buyutup kayninizi yabanci gibi gormeniz bana yabanci demeniz sizin bu ailenin parcasi olamadiginizi gosteriyor.

Kayninizin terbiyesizligi babanizi karistirmasi, o dusunceye sahip birine ne anlatsaniz anlamaz zaten.

kayniniz esinizin soylediklerinin sizin sozleriniz oldugunu dusunup babaniza sarmis bence

Siz her ne kadar bu konuda iyi niyetli olsanız da bence olaya hiç müdahil olmayın. Çünkü aklına sizin dolduruşa getirdiğiniz gelebilir, ihale üstünüze kalır aman

Back
X