• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peki Siz bu durumu nasıl karşılarsınız?

5 yaştan büyük Çocuğunuzu aile dışından biri öpüp okşasa ;

• Tepki veririm bir daha izin vermem

OY: 124 91,9%
  • Sevebilir ne var bunda doğal karşılarım

OY: 11 8,1%

• Ankete Katılan
    135
Lütfen çocuğunuzu bir daha asansöre yalnız bindirmeyin, apartmanda merdivenlerden yalnız inip çıkmasına müsade etmeyin. Apartmandaki insanları tanıyıp tanımamanızın bir önemi yok zira çocukları taciz edenler genelde akraba ve komşulardan çıkıyor.

Çocuğun diğer insanlara güvenini de zedelememek lazım bu arada. Çocuğa ve diğer insanlara bu konuda sürekli konuşmak sıkıntı yaratır. Çok dillendirmeden sürekli takipte olmak ve çocuğu böyle bir riske maruz bırakmamak gerekir diye düşünüyorum.

Arkadaşlar merhaba ,
Bugün yaşadığım hadiseyi aynen aktarıyorum . İçinizden geçeni sizde yazar mısınız?

6 yaşında ki kızım bugün asansörde kapıcı ile karşılaşmış (giriş katta komşuya bir tabak götürüp geldi eve, aynı binada görümcemde oturuyor tanıdık çoğu kişi) eve girdi “anne asansörde kapıcı benim saçımı sevdi beni yanağımdan öptü “ dedi. Sadece ikisi varmış asansörde . Bende görümcemi aradım anlattım durumu ‘sakın kardeşime söyleme kötü bir niyeti yoktur eminim, ben konuşurum ‘ dedi. Görümcem kapıcıyla konuşmuş. eşi evdeymiş oda duymuş konuyu. Oda kızmış kapıcıya . Kapıcı “kötü niyetim Yok çocukları çok seviyorum çocuğum yerine koyuyorum “ demiş.
“bende çocukları çok seviyorum ama bugüne kadar hiçbir öğrencimi yanına gidip öpmedim sen iyi niyetle bile olsa yapamazsın’ demiş eniştemizde.

Kapıcı geldi benden özür diledi. “senin İyiliğine sözüm Yok ama çoçuğum akşama kadar okulda ne yapıyor görmüyorum her önüne gelen öpüp sevemez böyle” dedim. Akşam eve gitmemiş kapıda eşimi beklemiş . anlatmış durumu Ondanda özür dilemiş falan. Benim çocuğum yok çocuğum yerine koyuyorum çocukları seviyorum falan ağlamaklı olmuş. Eşimde üzülmüş ona . Geldi eve neden adamı bu hale soktun konuyu büyüttün diyor bana. Herkese anlatmışsın diyor . Sadece ablana danıştım eniştende evdeymiş duymuş dedim bende.

Sonuç; Ben suçlu oldum. Vicdan mı yapıyorum haklı mıyım haksızmıyım bilemiyorum şimdi . .

Apartmanda bir komşunuzun eşi , küçük kardeşinizi Yada çocuğunuzu tek başındayken öpse tepki verir misiniz ? Yoksa nasılsa tanıdık deyip ikinciyi olsa uyarırım falan diye mi düşünürsünüz? Normal mi , değil mi? Ben çok mu hassas davrandım gerçekten?
Bence siz bir daha konuşun adamla kötü niyetli olmadığını bildiğinizi ancak bir arkadaşın da dediği gibi tedbiren çocuğunuza böyle bir eğitim vermeye çalıştığınızı o yüzden de tepki gösterdiğinizi vs anlatın, malum haberleri de takip ediyoruz anne baba olarak tedirginliğimiz ondan herkese karşı bir koruma güdümüz var vs deyin

Eşimde üzülmüş ona . Geldi eve neden adamı bu hale soktun konuyu büyüttün diyor bana.

babaya bak babaya :işsiz:
benim çocuğuma böyle birşey yapılacak kocam da konuyu niye büyüttün diyecek öyle mi :sinirli:
kapıcı bi kocanızı da öpsün yanağından, ne var bunda büyütecek dimi:işsiz:

sevmesin kardeşim elalem benim çocuğumu:sopa:
değil öpmek, uzaktan bile sevmesin :bicak:

Tv izlemiyor mu bu insanlar?
Çocukların başına neler geldiği görülüyor.
Buna rağmen, iyi niyetli dahi olsa çocuklara dokunmamak, öpmemek gerektiğini idrak edemeyenler %100 kusurlu.
Bence iyi olmuş. Sadece görümcenizin değil sizin söylemeniz daha uygun olurdu gibi .
Yinede gözünüz üzerinde olsun.

Haklı bile olsanız herşeyin bir adabı var! Bu ne kabalık?
Adamı resmen sapık yerine koyup, asmışsınız.
Gerçekten ayıp!!

haklısın..
eylüller leylalar ölmesin..
cinsel istimara uğrayan bi sürü kız çocuk var..
yaş farki farkedilmiyo..
kimseye güvenilmiyor
öpmesine sevmesine izin vermeyin ben rahatsiz olmaya başladim. kim olursa olsun...

Ben kizimi babasindan baska hic kimsenin opmesini istemem. Benim de vu konuda bi rahatsizligim var. Konu acmayi dusundum ama acmadim. Bazen kp ya da kizimin amcasi opup sevince asiri derecede rahatsiz oluyorum. Cok dusundum opmeyin falan demeyi ama yapamadim bilmiyorum. o_O
o dedesi amcasi... onlarin öpmesini istemiyorsaniz senin baban da erkek kardeşin/abinde öpmesin...:KK11:

Tabi ki de öpemez. Dokunamaz bile !!

Evet kapıcının kötü niyeti olmayabilir, siz bundan emin bile olsanız çocuğunuz "yabancı" birinin onu öpmesine, dokunmasına karşı çıkması gerektiğini öğrenmeli. "Olsun kızım o kapıcı, tanıyoruz" demiş olsaydınız o zaman bakkal da tanıdık, servis şoförü de tanıdık, bilmem kaçıncı katta ki amca da tanıdık olarak kodlanacaktı çocuk algısında. Öpemez efendim. Sorun değil diyenlerin de cesaretine şaşarım !! Şimdi tonla örnek verirdim de artık yüreğim kaldırmıyor bunları dile getirmeyi..

Geçen senelerde burada bir ilköğretim okul müdürü kız çocuklarına külotlu çorap hediye etmiş. Beğendiysen Gel odamda giy , küçük gelirse değiştiririm demiş çocuklara . Çocuklardan biri annesine söyleyince ortaya çıktı bu durum. Adam kurUmdan kovuldu bir gecede ailesini alıp şehirden kaçtı . Sorduklarında onlara dokunmadım ki sadece iyi niyetten aldım demiş oda

Geçen senelerde burada bir ilköğretim okul müdürü kız çocuklarına külotlu çorap hediye etmiş. Beğendiysen Gel odamda giy , küçük gelirse değiştiririm demiş çocuklara . Çocuklardan biri annesine söyleyince ortaya çıktı bu durum. Adam kurUmdan kovuldu bir gecede ailesini alıp şehirden kaçtı . Sorduklarında onlara dokunmadım ki sadece iyi niyetten aldım demiş oda
oha !!! yok artık çocukları kimlere emanet ediyoruz.....

Bu konu hümanistlik kasılacak en son konudur. Yok kapıcı üzülmüş falan. Ya geçin bunları arkadaşlar ! Bunca şeyin üstüne hala nasıl böyle düşünebilirsiniz anlamıyorum. Kızımı parka götürürken yanıma atıştırmalık alıyorum. Başka bir çocuğa ikram edecek olsam bile özellikle çocuğun duyacağı şekilde annesinden izin alıyorum. Çocuk, komşu da olsam benim onun için yabancı olduğumu, annesinden izinsiz ona yiyecek veremeyeceğimi öğrensin diye. Valla hırsımı alamadım bir daha yorum yaptım, nasıl normal karşılarsınız ya !

Arkadaşlar merhaba ,
Bugün yaşadığım hadiseyi aynen aktarıyorum . İçinizden geçeni sizde yazar mısınız?

6 yaşında ki kızım bugün asansörde kapıcı ile karşılaşmış (giriş katta komşuya bir tabak götürüp geldi eve, aynı binada görümcemde oturuyor tanıdık çoğu kişi) eve girdi “anne asansörde kapıcı benim saçımı sevdi beni yanağımdan öptü “ dedi. Sadece ikisi varmış asansörde . Bende görümcemi aradım anlattım durumu ‘sakın kardeşime söyleme kötü bir niyeti yoktur eminim, ben konuşurum ‘ dedi. Görümcem kapıcıyla konuşmuş. eşi evdeymiş oda duymuş konuyu. Oda kızmış kapıcıya . Kapıcı “kötü niyetim Yok çocukları çok seviyorum çocuğum yerine koyuyorum “ demiş.
“bende çocukları çok seviyorum ama bugüne kadar hiçbir öğrencimi yanına gidip öpmedim sen iyi niyetle bile olsa yapamazsın’ demiş eniştemizde.

Kapıcı geldi benden özür diledi. “senin İyiliğine sözüm Yok ama çoçuğum akşama kadar okulda ne yapıyor görmüyorum her önüne gelen öpüp sevemez böyle” dedim. Akşam eve gitmemiş kapıda eşimi beklemiş . anlatmış durumu Ondanda özür dilemiş falan. Benim çocuğum yok çocuğum yerine koyuyorum çocukları seviyorum falan ağlamaklı olmuş. Eşimde üzülmüş ona . Geldi eve neden adamı bu hale soktun konuyu büyüttün diyor bana. Herkese anlatmışsın diyor . Sadece ablana danıştım eniştende evdeymiş duymuş dedim bende.

Sonuç; Ben suçlu oldum. Vicdan mı yapıyorum haklı mıyım haksızmıyım bilemiyorum şimdi . .

Apartmanda bir komşunuzun eşi , küçük kardeşinizi Yada çocuğunuzu tek başındayken öpse tepki verir misiniz ? Yoksa nasılsa tanıdık deyip ikinciyi olsa uyarırım falan diye mi düşünürsünüz? Normal mi , değil mi? Ben çok mu hassas davrandım gerçekten?

Ben sizi haklı buldum, malum ahir zaman. Artık hepimiz toplum olarak tedirginiz, bu kuşkuculukla yakında hasta olmayız umarım. Zaman eskisi gibi değil, bende olsam aynı tepkiyi verirdim sanırım.

Ayrıca sevgiyi göstermenin binbir yolu varken, başkasının kız çocuğunu öpmek niye?

Arkadaşlar merhaba ,

Ülkede son yaşanan çocuk vakalarından sonra bir anne olarak endişelenmeniz gayet normal. Evet adamın iyi veya kötü niyetli olup olmadığını bilemeyiz. Ama asansör gibi ikisinin yalnız olduğu bir ortamda öpmesi normal kabul edilebilir bi davranış gibi gelmedi bana. Ben olsam bende olumlu düşünmezdim. Baştan uyarmakla iyi yapmışsınız. İyi niyetli bile olsa makul düşünüp yanlarında kimse yoksa öpmemesi lazımdı, kaldı ki park gibi kalabalık bi ortamda dahi, ben yanında olsam dahi; baba amca dede değil sen kimsin yahu ne diye öpüyorsun çocuğumu? Hiç hoşlanmam. Yani durumun birde hijyen boyutu var. Mümkünse çok yakınlarımız dışında kimse çocuğuma dokunmasın arkadaş, herkes uzaktan sevsin. Ben öyle yapıyorum.

Dün okulda yaşadığım bir olayla cevap vereyim. Okuldan öğretmen arkadaşım (babasını da tanırım cidden çok temiz aileler ) babası torunlarla beraber camiye gider onlarla oyunlar oynar muazzam bir adam. Ortalık baya kötü, çocuklar dışarı çıkamıyor diye geçen hafta sonu bina girişine tüm çocuklarla akşam 8 'de toplantımız vardır yazısı asmış. Çocuklar delirmiş tabi büyükler gibi bizde toplantı yapacağız diye. Saat 8 olmuş, adamcağız hepsine dondurma almış sohbet etmişler kelime oyunları oynamışlar. Onları yetişkin gibi görüp saatlerce sohbet etmiş. Ayrılırken amca nolur hep toplantımız olsun vs demişler. Arkadaşa dedim ki, hocam baban şüphe yok iyi biri ve asla art niyet barındırmaz ama art niyetli yaklaşan kansızlar da aynı yöntemleri uyguluyor. Bence babana tembihle sadece kendi torunlarıyla toplantı yapsın dedim. Haklısın dedi. Diyeceğim o ki.. kapıcınız belki de iyi niyetli ama bilemeyiz. Diğer insanları da keza öyle. Öpme kardeşim sevme benim çocuğumu. Onu ben yeterince öpüp seviyorum zaten normallleştirme bu durumu...

Back
X