- 27 Ağustos 2015
- 348
- 602
- 53
- 31
K9nu sahibi iyiniyetinin kurbani olmusPekmez pekmez pekmez
Ben hiçbir şey anlamadım.
Gerçekten ve pekmezden ibaret yazın
Yorumları okuyup yazsaydın keşkeK9nu sahibi iyiniyetinin kurbani olmus
Konusahibjnin evindd pekmez yiyen komsusu tadını cok begenir ve israrla ondan kendisinede 4 kg miydi ne siparis verdirir.
Pekmez gelir hatta yanında da hedaye olarak bulgur gelir.
Konh sahibi disarsan eve gelince kapi onune terkedilmis bulur koyden istedikleri pekmezi
Bu zengin fakat kafasi karisik yasli vift pekmezi istemiyordu .sebep neydi bilinmez
Ama bir savunmada kapagi qvinca dokjldugu icin olmadi tadinj beğenmediği icin almaktan vazgecmisti.
Uzun oldu sanirsam umarım bu sefed anlasilmistir.
Konu pekmez degil ...
Ellerinize sağlık , pekmez olan konuya armut yazcaktım herhalde o yüzden bu yorumu pek önemsemedim, aynen söylediğinizi gibi oldu her seyK9nu sahibi iyiniyetinin kurbani olmus
Konusahibjnin evindd pekmez yiyen komsusu tadını cok begenir ve israrla ondan kendisinede 4 kg miydi ne siparis verdirir.
Pekmez gelir hatta yanında da hedaye olarak bulgur gelir.
Konh sahibi disarsan eve gelince kapi onune terkedilmis bulur koyden istedikleri pekmezi
Bu zengin fakat kafasi karisik yasli vift pekmezi istemiyordu .sebep neydi bilinmez
Ama bir savunmada kapagi qvinca dokjldugu icin olmadi tadinj beğenmediği icin almaktan vazgecmisti.
Uzun oldu sanirsam umarım bu sefed anlasilmistir.
Konu pekmez degil ...
Güldürdünüz beni:) ama pekmezin benim olmadığını da biliyorlardı demekki gerçekten bedava vereceğini düşündüler, acaba hediye deseydin getirir miydi:)Malum bedava pekmez baldan tatlı, önceden verdikleriniz bedava olduğu için tatlıydı, buna para ödeyince acılaşıverdi pekmezcik.
Bunlar kesin, sizin pekmezi alıp
-ay 4 kilocuk pekmezin lafı mı olur.
deyip, parasını almazsınız sandılar.
Gece gece kalkıp pekmez yiyesim geldi.
Ben böyle insanlardan cabuk soğuyorum, özellikle adamın eşi çok fenaydı amanben kötülüğünü görmemiştim hiç, çok ayıp ettiler bir daha umrumda değillerOnlar beleşe getirmek istemişler.Ben olsam bir daha hiç muhattap olmaz ve geliş gidiş yapmazdım.Sadece karşılaşınca bir selam verirdim o kadar.Yaptıkları çok çirkin.
Çok güzel yorum yaptınız, 4 kilo pekmez, 2.5 lt kıla şişesi , ve yanında küçük bir kavanoza denk geliyo, ama çok küçük, yoğunluğu ahır pekmezin gerçekten öyle düşünmüşte olabilirler, yanındaki küçücül kavanozlara birlikte 4 litrtdi onu hiç hesaba katmadm bile, eğer pekmezden anlayan tanıdıklarınız varsa sorabilirsiniz,2.5 lt kola şişesi ağzına kadar dolu 3.5ltrye yakın alıyor, yanında da kavanoz vardı çok çok azBence bunlara misafir gelen biri pekmezi yedi, çok beğendi ve "benim için de sipariş verin" dedi. O yüzden 4 kilo istediler. Sonra o kişi almaktan vazgeçince bunlar da yiyecekleri kadarını alıp gerisini bıraktılar.
2. tahminim de, aldıkları şey kola şişesindeymiş sanırım ve 4 kilo pekmez litre olarak daha az yer kaplayacağı için ve litre-kilo ayrımını bilmedikleri için şişelerin litresine bakıp 4 litre gelmediğini gördüler. "Bu nasıl iş dediler" ve yine yiyecekleri kadarını alıp geri gönderdiler. Sütçüden kiloyla süt alıp "bu niye 1 litrelik şişeyi doldurmadı" diye kavga eden teyzeler gibi.
3. seçenek ise insanlıktan anlamayan terbiyesiz kişiler olmaları.
Ne olursa olsun kapıya bırakmaları ayrı bir terbiyesizlik. Bundan sonra kira dışında muhatap olmayın.
Bizim oranın bağları meşhurdur , pekmez kaynatılır her sene, gerçekten organik , pekmezin tadında bişey olsa tamam yine anlarım ama gerçekten yok, din basklarınada denettirdim tadı nasıl diye herkes çok beğendi, hatta ben alayın diyende oldu komşulardan yok dedim, kilosu çok uygun 20 lira sırf satılsın diye bu kadar uygun, cevrede normalde 30-35 liraya satıyorlar, bu insanlar zengin, ama bu kadar cimri olduklarını bilmiyordmÇok ayıp etmişler.Kesin fiyatını fazla buldular.Bende komşudan pekmez aldım.Kilosu 30 tl ye sizinki ne kadardı.Kendisi yapıyor temiz diye eşim sipariş vermiş evde pekmez dolu olmasına rağmen bana getirdi verdi haberim yoktu eşimin istediğinden ama ayıp olmasın diye aldım.Sonra parasını verdim.3 ay geçti daha inanın tadına bakmadım.Çok ayıp yaptıkları ne olursa olsun kapıya pekmez bırakılır kaçılır mı
Bende kiralarını kapıya bırakcam bir dahaBirdaha boyle muhabbetlere girmem mesafeyi korurdum ev ile ilgili durumlar disinda muattap olmazdim kapiya birakmakda ayrica sacmalik
Çok güzel yorum yaptınız, 4 kilo pekmez, 2.5 lt kıla şişesi , ve yanında küçük bir kavanoza denk geliyo, ama çok küçük, yoğunluğu ahır pekmezin gerçekten öyle düşünmüşte olabilirler, yanındaki küçücül kavanozlara birlikte 4 litrtdi onu hiç hesaba katmadm bile, eğer pekmezden anlayan tanıdıklarınız varsa sorabilirsiniz,2.5 lt kola şişesi ağzına kadar dolu 3.5ltrye yakın alıyor, yanında da kavanoz vardı çok çok az
Çok ayıp ettiler çok zoruna gitti, birde o kadar bulgur getirdim ,yollarda perişan ola ola, bunun açıklaması yok,
olurmu oyle sey ne parası canım deseydın bak nasıl yağla balla yiyeceklerdi. nefret ederım beleşçi insanlardan.İyi olmus bı yandan bırdaha senden bısey ısteyıp basına ekşimeyecekler. mesafe koymak için neden olmuş.ayrıca yaslı ınsanlar hedıyedır hürmettir daha iyi bilirler bunlar bı değişikArkadaşlar ev sahibim kaç aydır sürekli organik pekmezle istiyordu memleketten, hatta bende olanı ben hep onlara vermiştim yaşlı çift canı çekmesin. yesinler diye, Yılbaşında memleketteydim aradılar pekmezini unutma diye gerçekten sürekli istiyorlardı . Yılbaşında memleketteydim, bizim akrabalardan bi kadın satıyordu pekmezi, maddi durumu çok kötü çocuklarına harçlık ediyordu ve gerçekten pekmezi çok güzeldi çok isteyen oluyordu.
Benden 4 kilo istediler, zor şartlarda otobüslerde getirdim pekmezi 10 saatlik yoldan, dün akşamda verdim hatta yanında bulgurda istediler , aksam pekmezle bulguru götürdüm, Ne kadar dedi bende fiyatını söyledim ,bulguru da annem gönderdi hediye dedim ( hepsi organik)
Sabah sınavdan geldim bi baktım , kapının önünde pekmezle bulgur duruyor ama pekmezin bası eksik ,şok oldum sinirlerim tavan yaptı, beni aradılar bayagı zaman sonra" pekmez açınca tastıda ev bark kalmadı her yere döküldü bu yüzden getirdiklerini söylediler önce ben sasırınca geri tadı hoşuma gitmedi felan dediler, bende bende yediğinizin aynısı pekmezin aynısı nasıl tadı farklı olur dedim, yaslı insanlar diye sesimi çıkarmadım sorun değil dedim, peki bulgur hediye geldi size onu niye bıraktınız diyince sustular, tepki gösterdiğimi anlayınca Aksam müsait misin sana gelelim bi dediler daha bana neyin açıklamasını yapacaklarsa , bende değilim k.bakmayın dedim kapattım.
Kaç gündür burnumdan pekmez diye getirdiler şimdi böyle yaptılar ,özellikle annemin hediyesi dediğim bulguru da görünce çok sinirlendim üzüldüm, ve bu insanlar çok zenginler gerçekten pekmezde çok uygundu çünkü kadın sırf satılsın diye kim ne verirse ona uygun satıyordu, Akşam cebimden gönderdim parasını kadına ve ben aldım yemiycem pekmezi, ben bu insanları gerçekten seviyordum ama şuan o kadar kırıldımki com ayıp ettiler resmen dalga geçer gibi iş yaptılar neden böyle yaptılar acaba aklım almıyor size yapılsa bu olay napardınız
(Bastan fiyatını herseyini biliyordu)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?