- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #22.241
ya her ay yumurtlayamıyorum ben artık... bi ay yumurtlayıp bi ay yumurtlamama sonraki ay kist sonraki ay d.kont hapı. dolayısıyla 4 ayda bir hamile kalabilecek ortamı sağlıyorum. sanırım bu da senin mesajından da anlaşıldığı gibi translokasyonun etkisi olabilir...
tedavileri nerde yaptırmıştın lave? hangi şehirdesin, volkan beyle pgt düşünüyormusun?
bu arada iki düzgünün denk gelme ihtimali zaten 1/6 olduğu için gelen sonuçlar normal.. hiç denk gelmemiş diye üzülme...
s.a canlarim epeydir yazmiyorum biliyom niyemi bende bilmiyom ben iyiyim ziyanim yok sükür bi kac sayfa okuyabildim birgun belki hepsini okurum
MATTIKAM nasilsin oglusun nasil annelik nasil gidiyo
INCIM hayirdir ne rahatsizligi ALLAH sifa versi
MERVEM de hamile kalmis masallah
AKASYAM sanada masallah
TULIPROSA yla pek yazmadik ama oda hamile sanirim masallah sizler insallah sag seölamet dogurursunuz
NESRIIIIIN DOGURMUSUN KUZUM ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN
LAVEK IM NE ZOR OLDUGUN BILIRIM BENDE TEDAVIYI YARIDA BIRAKTIM
bu ALMANYA ocagima incir agaci dikti cok sükür bi evladim var diye sükrediyom
HAZADEM NAZEFSAM AKLIMA GELMEYEN DIGER HAMAISLER SIZLERDE SAG SELAMET DOGURUSUNUZ
HERKESEDE SELAMLAR OLSUN
ya her ay yumurtlayamıyorum ben artık... bi ay yumurtlayıp bi ay yumurtlamama sonraki ay kist sonraki ay d.kont hapı. dolayısıyla 4 ayda bir hamile kalabilecek ortamı sağlıyorum. sanırım bu da senin mesajından da anlaşıldığı gibi translokasyonun etkisi olabilir...
tedavileri nerde yaptırmıştın lave? hangi şehirdesin, volkan beyle pgt düşünüyormusun?
bu arada iki düzgünün denk gelme ihtimali zaten 1/6 olduğu için gelen sonuçlar normal.. hiç denk gelmemiş diye üzülme...
izzz
sen demiştin dimi bana ödet öncesi lekelenmem oluyor diye
ben progesteronun da ölçtürdüm bu ay yumurtlamam gayet iyi görünüyor
şimdiye kadar hiç kist veya yumurtlamama gibi birşey yaşamadım
sen adet mi olamıyorsun hormon tahlillerin nasıl
istanbuldamıydın sen de tedavine kadın doğumcumu tüp bebekçilermi bakıyor
çok soru mu sordum
Hamet hosgeldin CANIM çok şükür Rabbim nasip ettis.a canlarim epeydir yazmiyorum biliyom niyemi bende bilmiyom ben iyiyim ziyanim yok sükür bi kac sayfa okuyabildim birgun belki hepsini okurum
MATTIKAM nasilsin oglusun nasil annelik nasil gidiyo
INCIM hayirdir ne rahatsizligi ALLAH sifa versi
MERVEM de hamile kalmis masallah
AKASYAM sanada masallah
TULIPROSA yla pek yazmadik ama oda hamile sanirim masallah sizler insallah sag seölamet dogurursunuz
NESRIIIIIN DOGURMUSUN KUZUM ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN
LAVEK IM NE ZOR OLDUGUN BILIRIM BENDE TEDAVIYI YARIDA BIRAKTIM
bu ALMANYA ocagima incir agaci dikti cok sükür bi evladim var diye sükrediyom
HAZADEM NAZEFSAM AKLIMA GELMEYEN DIGER HAMAISLER SIZLERDE SAG SELAMET DOGURUSUNUZ
HERKESEDE SELAMLAR OLSUN
bu arada canım ben 3 tane pgd ıle Memorıalda yaptırdım.
ondan oncesı Izmır Kent 2 adet ve 1 dondurulmus .
Izmırdekıler pgdsız ıdı. bılmıyorduk sorunu. Izmırdekı tazeler tutmadı, donmusla hamıle kaldım kımyasal oldu ama degerım 13 gun 250 ıdı.
yanı eften puften bır rakam da degıldı , bır anda dusmeye basladı
canım bu progesteron olcumu nedır? ılk defa duyuyorum. yumurtalayıp yumurtlamadagınızı mı anlıyorsunuz?
kandan mı bakıyorsunuz?
canım ben bu ay hem hormonlarımı ölçtürdüm 3.gün
hem pıhtılaşmaları yaptırdım ( ama hala birkaç eksiğim var-ne bitmez tahlillermiş)
hem progesteron ,6 nın üstü çıkarsa o ay yumurtlaman gerçekleşmiş demekmiş
adetin 21 günü kandan canım
amh yaptıran var mı aranızda
ben cesaret edip yaptıramıyorum
arkadaşım murat berksoya gidiyor kilo veriyor hem de yumurta kalitesizliği var
ondan istemiş bugün hatta
kötü çıkarsa moralim bozulur çökerim diye
k
İzzcim , her ay yumurtlayamadıgını nasıl anlıyorsun??
bu konu hakkında bır sey soyleyeyım ben sana. yıllar onceydı , ben daha asılama safhasındaydım :) o zamankı dr bana demıstı kı ( o doktor su anda burada bır tup bebek merkezının ortagı)her ay zaten yumutlamıyor olabılırsın demıstı. hatta soyle bır sey demıstı ne kadar dogru hıc bır zaman bılemedım; ben bazı aylar adetımın 1 hafta -10 gun gecıktıgını soyledıgımde, o gecıken aylar muhtemelen sen yumutlamamıs olabılırsın demıstı. benım yasım o zamanlar 30 du. genctım yanı :) ve yumurtlama sorunum da yoktu, kı hala yok doktorların soyledıgıne gore. yanı demek ıstedıgım tatlım her ay yumurtlayamıyor olman senın rezervlerının azaldıgının gostergesı olmayabılır, bu fıkre nereden naıl oldun ?? ve merak ettıgımde her ay yumurtlamıyor olma ıhtımalını nasıl anladın?
ben de bazen aaa bu ay galıba yumurtlamadım dıyorum cunku ben yumurtladıgımı gelen sıvıdan anlıyorum. bu ay mesela 2 gun boyunca yumurta akı geldı baya farkedılır duzeyde. kasıklarımda agrı oluyor, hatta bana gore bıraz da vucudumda sıskınlık oluyor. ben de yumurtladıgımı anlıyorum.
ben bu arada Izmırdeyım canım.
Volkan Bey ıle pgt yapmayı dusunuyorum ama once onunla gıdıp konusmam ve benı ıkna etmesını saglamam gereklı.
benım en buyuk ıkılemım su anda mıcroarray ve fısh ... hangısı bızım ıcın dogru? translokasyonıcın yanı... raporlarımı da alıp ona sorular sormam gerek. mesela dıyelım translokasyonsuz yumurta bulundu ve embryo oldu translokasyonsuz. ama o embryoda tamamen atıyorum 4 numaralı kromozomda sorun cıktı. ve fısh ıle bakıldı dıyelım. fısh 4 numarayı test etmedıgı ıcın benım o embryomu saglıklı gorecek. ama aslında mıcro array ıle bakılsaydı 4 dekı sorun ortaya cıkacaktı. aslında ben bu soruyu telefonda da sordum. bana cevap olarak tam da oyle degıl dedı. ama bunun altında yatan mantıgı anlamam ve ıcıme sındırmem gerekıyor. gercı Volkan Beye mıcro array ıle bakın desem bakar ama buradakaı mesele hangısı uygun??
ben de neye takılıyorum biliyormusun
gerçekten sorun var mı acaba
ben sorunsuza da sorunlu diyebiliyorlar diye düşünüyorum
array veya fish kesin sağlıksızdır diyemez
sağlıklıdır diyebilir ona lafım yok
o yüzden doğal olma ihtimali çok daha yüksek geliyor
allah nasip eder belki
izzz
sen demiştin dimi bana ödet öncesi lekelenmem oluyor diye
ben progesteronun da ölçtürdüm bu ay yumurtlamam gayet iyi görünüyor
şimdiye kadar hiç kist veya yumurtlamama gibi birşey yaşamadım
sen adet mi olamıyorsun hormon tahlillerin nasıl
istanbuldamıydın sen de tedavine kadın doğumcumu tüp bebekçilermi bakıyor
çok soru mu sordum
yumurtlama olup bıttıkten sonra yapılıyor progesteron testı o zaman
ış ısten gecmıs oluyor anladıgım dı mı?
ben sandım hanı bu kıtler var ya onun gıbı bır sey , anında bılgı verıyor sandım.
amh ben yaptırmadım. chnb yaptırdı , onun menapoz sınırında cımıstı ama gel gor kı dun dogum yaptı :)
yanı amh de ne kadar gercegı yansıtıyor bence tartısılır.
bana Volkan bey telefonda sodu gecen gun yaptırdım mı dıye.
ben hayır dedım.
sonra tedavımde kac yumurta toplanıp dollendı dıye sordu.
ben de sayıyı soyleyınce onemsemedı sanırım amh testını.
adacım son sorudan başlayıp başa doğru gideyim:)
1. hayır, çok soru sormadın, ilgine teşekkür ederim:)
2. selamlar, sevgiler başkentten... tüpçülerle hiç görüşmedim, kromozom bozukluğum çıkınca bilgilenmek maksadıyla genetikçilerle görüştüm. kürtajdan sonra adet düzeni bozulunca da sıklıkla tedavi için kadın doğumcumla irtibattayım.
3.adet oluyorum. eskiden saati saatine düzenliyken kürtajdan sonra adet öncesi 3 gün lekelenme, adet sonrası 3 gün lekelenme şeklinde toplam "kirli" olma hali 13 gün falan sürüyodu. siklusum da 17güne düşmüştü. 17 günde bir adet olmaya başlamıştım. hormon tahlilimde bir sorun çıkmadı canım.
4. evet adet öncesi lekelenmeyi ben söylemiştim. işte o da yumurta çatlamadığında bozulmaya ve zararsız, kısa süreli kiste dönüşüyormuş. onu atmam gerekiyormuş. bu yüzden de doktor 1 ay doğum kontrol hapı veriyor. nitekim yine bu ay kullanıyorum
özlemcano,delikızz nerdesiniz bıdıklar nasıll haber verinn????
özlemcano,delikızz nerdesiniz bıdıklar nasıll haber verinn????
Canim randevum gec saatteydi donuste alisveris eve gel yemek kizi yedir derken
Yeni oturdum ki daha yemek yemedik birazdan yiycez benim bidik iyi teyzesi
Dogum pozisyonundaymis ama ultrasona girmedik artik 2 haftada bir kontroller basliyor
Yani 2 hafta sonra ultrasonda bakacak doktor nasil ne durumda kilosu falan ama cok sukur hersey yolunda
Agrilarda gayet normal dedi dondugu icin baski yapiyor ki bunu bende hissediyorum ilk den tecrubeliyim ya
Sani elini kolunu disari ciarticakmis gibi baski yapiyor heran firlayabilir hehehehe:)))
bu arada canım ben 3 tane pgd ıle Memorıalda yaptırdım.
ondan oncesı Izmır Kent 2 adet ve 1 dondurulmus .
Izmırdekıler pgdsız ıdı. bılmıyorduk sorunu. Izmırdekı tazeler tutmadı, donmusla hamıle kaldım kımyasal oldu ama degerım 13 gun 250 ıdı.
yanı eften puften bır rakam da degıldı , bır anda dusmeye basladı
canım bu progesteron olcumu nedır? ılk defa duyuyorum. yumurtalayıp yumurtlamadagınızı mı anlıyorsunuz?
kandan mı bakıyorsunuz?
bunları neden sordum biliyormusun
ben de kürtaj oldum hatta parça kalmış aynı gün tekrar yapıldı neyse sonrasında bende de lekelenme başladı
ama 4-5 ay sonra yani 2009 dan beri her ay olmasa da oluyor
ama hiç bir doktor yumurtanda sorun var demedi tedavilerde süper yumurtam oluyor ve 5.güne kadar gidiyor
prolaktinim sınırda çıkıyor bazı doktorlar bundan dedi ama dostinex gerektirecek bir sorun dediler atıyorum 23 sınırsa 20 çıkıyor benimki
bu lekelenme yapar dediler
bir de luteal faz yetmezliği dediler o da geç yumurta çatlamasıyla ilgili bir olay
o da tüp bebeği engel değil zaten yumurta oluşuyor ve çatlama iğnesiyle çatlatıyorlar
gelelim senin olayına bence tüp bebek merkezine git iyi bir doktor bul kendine ve onlar aracılığıyla yürüt bu tedavini
yumurta durumunu hormon durumlarını tedavi öncesini de gözlemlesinler
bir arkadaşım senin gibi olmuştu yanlış tedavidenmiş meğersem bütün hormonlarını bozmuştu salak doktor
kaç sene çocuğu olmadı şimdi 10 ay ara ile iki tane bebeği var
doktoruna güvenme demiyorum ama sonuçta tüp bebek yapıcan pgt li olarak bir merkeze başlarsan daha iyi olur gibime geliyor
İzzcim , her ay yumurtlayamadıgını nasıl anlıyorsun??
bu konu hakkında bır sey soyleyeyım ben sana. yıllar onceydı , ben daha asılama safhasındaydım :) o zamankı dr bana demıstı kı ( o doktor su anda burada bır tup bebek merkezının ortagı)her ay zaten yumutlamıyor olabılırsın demıstı. hatta soyle bır sey demıstı ne kadar dogru hıc bır zaman bılemedım; ben bazı aylar adetımın 1 hafta -10 gun gecıktıgını soyledıgımde, o gecıken aylar muhtemelen sen yumutlamamıs olabılırsın demıstı. benım yasım o zamanlar 30 du. genctım yanı :) ve yumurtlama sorunum da yoktu, kı hala yok doktorların soyledıgıne gore. yanı demek ıstedıgım tatlım her ay yumurtlayamıyor olman senın rezervlerının azaldıgının gostergesı olmayabılır, bu fıkre nereden naıl oldun ?? ve merak ettıgımde her ay yumurtlamıyor olma ıhtımalını nasıl anladın?
ben de bazen aaa bu ay galıba yumurtlamadım dıyorum cunku ben yumurtladıgımı gelen sıvıdan anlıyorum. bu ay mesela 2 gun boyunca yumurta akı geldı baya farkedılır duzeyde. kasıklarımda agrı oluyor, hatta bana gore bıraz da vucudumda sıskınlık oluyor. ben de yumurtladıgımı anlıyorum.
ben bu arada Izmırdeyım canım.
Volkan Bey ıle pgt yapmayı dusunuyorum ama once onunla gıdıp konusmam ve benı ıkna etmesını saglamam gereklı.
benım en buyuk ıkılemım su anda mıcroarray ve fısh ... hangısı bızım ıcın dogru? translokasyonıcın yanı... raporlarımı da alıp ona sorular sormam gerek. mesela dıyelım translokasyonsuz yumurta bulundu ve embryo oldu translokasyonsuz. ama o embryoda tamamen atıyorum 4 numaralı kromozomda sorun cıktı. ve fısh ıle bakıldı dıyelım. fısh 4 numarayı test etmedıgı ıcın benım o embryomu saglıklı gorecek. ama aslında mıcro array ıle bakılsaydı 4 dekı sorun ortaya cıkacaktı. aslında ben bu soruyu telefonda da sordum. bana cevap olarak tam da oyle degıl dedı. ama bunun altında yatan mantıgı anlamam ve ıcıme sındırmem gerekıyor. gercı Volkan Beye mıcro array ıle bakın desem bakar ama buradakaı mesele hangısı uygun??
hametcım uzun zamandır gırmıyorsun.
arada gel ozletme kendını
oyy oyy maşallahh rabbim nazarlardan korusunnnn
Niye ultrosonda bakmadı yaa anlamadım,bide pozisyonunu nasıl anladı kuzum ultrosonda bakmadann?
O bendede oluyor yaaa ,hele bugün acayip baskım var,eli ayagı durmuyorrr
Bende kendime dogum yapacagım hastaneyi araştırıyorum vakti geldi artık
maş. hep böyle devam etsin inş.Canim randevum gec saatteydi donuste alisveris eve gel yemek kizi yedir derken
Yeni oturdum ki daha yemek yemedik birazdan yiycez benim bidik iyi teyzesi
Dogum pozisyonundaymis ama ultrasona girmedik artik 2 haftada bir kontroller basliyor
Yani 2 hafta sonra ultrasonda bakacak doktor nasil ne durumda kilosu falan ama cok sukur hersey yolunda
Agrilarda gayet normal dedi dondugu icin baski yapiyor ki bunu bende hissediyorum ilk den tecrubeliyim ya
Sani elini kolunu disari ciarticakmis gibi baski yapiyor heran firlayabilir hehehehe:)))
ay ben bugün çok yoruldum sızmak üzereyim şuanözlemcano,delikızz nerdesiniz bıdıklar nasıll haber verinn????
naz hep kendini doğuracak sanıyorsun sürekliAyyyyyyyyyy ölürümm ben sana yaaa ,Kızlar insana annesinin bile nazarı degermiş..Hepimiz ilk baktıgımızda maşallahh diyelim olurmuuuuuu
Chnb dogurdu sıra bana geldiİnşallah bende 37.haftaya kadar gelirimmm yaaaa
ben de 9 kilo aldım bakalım ilerde kaçla bitecekSagol canim o senin guzel bakisin mavili olan ilk gebelik
Kardeslerimle olan ikinci onda biraz kiloluyum e kilolari veremeden hamile kaldim
Toplam 10 kilo aldim ve daha 2 ayim var hayirlisi osun artik
canım ben bu ay hem hormonlarımı ölçtürdüm 3.gün
hem pıhtılaşmaları yaptırdım ( ama hala birkaç eksiğim var-ne bitmez tahlillermiş)
hem progesteron ,6 nın üstü çıkarsa o ay yumurtlaman gerçekleşmiş demekmiş
adetin 21 günü kandan canım
amh yaptıran var mı aranızda
ben cesaret edip yaptıramıyorum
arkadaşım murat berksoya gidiyor kilo veriyor hem de yumurta kalitesizliği var
ondan istemiş bugün hatta
kötü çıkarsa moralim bozulur çökerim diye
k
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?