Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

İzzcim , her ay yumurtlayamadıgını nasıl anlıyorsun??

bu konu hakkında bır sey soyleyeyım ben sana. yıllar onceydı , ben daha asılama safhasındaydım :) o zamankı dr bana demıstı kı ( o doktor su anda burada bır tup bebek merkezının ortagı)her ay zaten yumutlamıyor olabılırsın demıstı. hatta soyle bır sey demıstı ne kadar dogru hıc bır zaman bılemedım; ben bazı aylar adetımın 1 hafta -10 gun gecıktıgını soyledıgımde, o gecıken aylar muhtemelen sen yumutlamamıs olabılırsın demıstı. benım yasım o zamanlar 30 du. genctım yanı :) ve yumurtlama sorunum da yoktu, kı hala yok doktorların soyledıgıne gore. yanı demek ıstedıgım tatlım her ay yumurtlayamıyor olman senın rezervlerının azaldıgının gostergesı olmayabılır, bu fıkre nereden naıl oldun ?? ve merak ettıgımde her ay yumurtlamıyor olma ıhtımalını nasıl anladın?
ben de bazen aaa bu ay galıba yumurtlamadım dıyorum cunku ben yumurtladıgımı gelen sıvıdan anlıyorum. bu ay mesela 2 gun boyunca yumurta akı geldı baya farkedılır duzeyde. kasıklarımda agrı oluyor, hatta bana gore bıraz da vucudumda sıskınlık oluyor. ben de yumurtladıgımı anlıyorum.

ben bu arada Izmırdeyım canım.
Volkan Bey ıle pgt yapmayı dusunuyorum ama once onunla gıdıp konusmam ve benı ıkna etmesını saglamam gereklı.
benım en buyuk ıkılemım su anda mıcroarray ve fısh ... hangısı bızım ıcın dogru? translokasyonıcın yanı... raporlarımı da alıp ona sorular sormam gerek. mesela dıyelım translokasyonsuz yumurta bulundu ve embryo oldu translokasyonsuz. ama o embryoda tamamen atıyorum 4 numaralı kromozomda sorun cıktı. ve fısh ıle bakıldı dıyelım. fısh 4 numarayı test etmedıgı ıcın benım o embryomu saglıklı gorecek. ama aslında mıcro array ıle bakılsaydı 4 dekı sorun ortaya cıkacaktı. aslında ben bu soruyu telefonda da sordum. bana cevap olarak tam da oyle degıl dedı. ama bunun altında yatan mantıgı anlamam ve ıcıme sındırmem gerekıyor. gercı Volkan Beye mıcro array ıle bakın desem bakar ama buradakaı mesele hangısı uygun??

hametcım uzun zamandır gırmıyorsun.
arada gel ozletme kendını

bu arada canım ben 3 tane pgd ıle Memorıalda yaptırdım.
ondan oncesı Izmır Kent 2 adet ve 1 dondurulmus .
Izmırdekıler pgdsız ıdı. bılmıyorduk sorunu. Izmırdekı tazeler tutmadı, donmusla hamıle kaldım kımyasal oldu ama degerım 13 gun 250 ıdı.
yanı eften puften bır rakam da degıldı , bır anda dusmeye basladı

canım bu progesteron olcumu nedır? ılk defa duyuyorum. yumurtalayıp yumurtlamadagınızı mı anlıyorsunuz?
kandan mı bakıyorsunuz?

Hamet hosgeldin CANIM çok şükür Rabbim nasip etti
Darısı diğer arkadaslarımın basına inşallah
Hakkında hayırlısı olsun CANIM

Son düzenleme:

canım ben bu ay hem hormonlarımı ölçtürdüm 3.gün
hem pıhtılaşmaları yaptırdım ( ama hala birkaç eksiğim var-ne bitmez tahlillermiş)
hem progesteron ,6 nın üstü çıkarsa o ay yumurtlaman gerçekleşmiş demekmiş
adetin 21 günü kandan canım
amh yaptıran var mı aranızda
ben cesaret edip yaptıramıyorum
arkadaşım murat berksoya gidiyor kilo veriyor hem de yumurta kalitesizliği var
ondan istemiş bugün hatta
kötü çıkarsa moralim bozulur çökerim diye
k

yumurtlama olup bıttıkten sonra yapılıyor progesteron testı o zaman
ış ısten gecmıs oluyor anladıgım dı mı?
ben sandım hanı bu kıtler var ya onun gıbı bır sey , anında bılgı verıyor sandım.

amh ben yaptırmadım. chnb yaptırdı , onun menapoz sınırında cımıstı ama gel gor kı dun dogum yaptı :)
yanı amh de ne kadar gercegı yansıtıyor bence tartısılır.

bana Volkan bey telefonda sodu gecen gun yaptırdım mı dıye.
ben hayır dedım.
sonra tedavımde kac yumurta toplanıp dollendı dıye sordu.
ben de sayıyı soyleyınce onemsemedı sanırım amh testını.

adacım son sorudan başlayıp başa doğru gideyim:)

1. hayır, çok soru sormadın, ilgine teşekkür ederim:)
2. selamlar, sevgiler başkentten... tüpçülerle hiç görüşmedim, kromozom bozukluğum çıkınca bilgilenmek maksadıyla genetikçilerle görüştüm. kürtajdan sonra adet düzeni bozulunca da sıklıkla tedavi için kadın doğumcumla irtibattayım.
3.adet oluyorum. eskiden saati saatine düzenliyken kürtajdan sonra adet öncesi 3 gün lekelenme, adet sonrası 3 gün lekelenme şeklinde toplam "kirli" olma hali 13 gün falan sürüyodu. siklusum da 17güne düşmüştü. 17 günde bir adet olmaya başlamıştım. hormon tahlilimde bir sorun çıkmadı canım.
4. evet adet öncesi lekelenmeyi ben söylemiştim. işte o da yumurta çatlamadığında bozulmaya ve zararsız, kısa süreli kiste dönüşüyormuş. onu atmam gerekiyormuş. bu yüzden de doktor 1 ay doğum kontrol hapı veriyor. nitekim yine bu ay kullanıyorum

ben o ovülasyon testlerini beceremedim ya

bir türlü denk getiremedim

evde olup saat başı bakacaksın galiba mantığı bu

ben de korkuyorum canım yaptırmaya aynen o da fasafiso belki de

pgt ile ilgili benim aklım hep muhterem hocada nedense işini layığıyla yaptığı kanısına vardım

çok güven verdi bana

hatta şuranın embriyoloğu çok iyi güzel hücre alıyor falan demişti o bile çok önemli ya

zaten iş orda bitiyor doktorda falan değil bence hücreyi alan el ve hücreye bakan göz

bunları neden sordum biliyormusun
ben de kürtaj oldum hatta parça kalmış aynı gün tekrar yapıldı neyse sonrasında bende de lekelenme başladı
ama 4-5 ay sonra yani 2009 dan beri her ay olmasa da oluyor
ama hiç bir doktor yumurtanda sorun var demedi tedavilerde süper yumurtam oluyor ve 5.güne kadar gidiyor
prolaktinim sınırda çıkıyor bazı doktorlar bundan dedi ama dostinex gerektirecek bir sorun dediler atıyorum 23 sınırsa 20 çıkıyor benimki
bu lekelenme yapar dediler
bir de luteal faz yetmezliği dediler o da geç yumurta çatlamasıyla ilgili bir olay
o da tüp bebeği engel değil zaten yumurta oluşuyor ve çatlama iğnesiyle çatlatıyorlar
gelelim senin olayına bence tüp bebek merkezine git iyi bir doktor bul kendine ve onlar aracılığıyla yürüt bu tedavini
yumurta durumunu hormon durumlarını tedavi öncesini de gözlemlesinler
bir arkadaşım senin gibi olmuştu yanlış tedavidenmiş meğersem bütün hormonlarını bozmuştu salak doktor
kaç sene çocuğu olmadı şimdi 10 ay ara ile iki tane bebeği var
doktoruna güvenme demiyorum ama sonuçta tüp bebek yapıcan pgt li olarak bir merkeze başlarsan daha iyi olur gibime geliyor

özlemcano,delikızz nerdesiniz bıdıklar nasıll haber verinn????

Canim randevum gec saatteydi donuste alisveris eve gel yemek kizi yedir derken
Yeni oturdum ki daha yemek yemedik birazdan yiycez benim bidik iyi teyzesi
Dogum pozisyonundaymis ama ultrasona girmedik artik 2 haftada bir kontroller basliyor
Yani 2 hafta sonra ultrasonda bakacak doktor nasil ne durumda kilosu falan ama cok sukur hersey yolunda
Agrilarda gayet normal dedi dondugu icin baski yapiyor ki bunu bende hissediyorum ilk den tecrubeliyim ya
Sani elini kolunu disari ciarticakmis gibi baski yapiyor heran firlayabilir hehehehe:)))

Canim randevum gec saatteydi donuste alisveris eve gel yemek kizi yedir derken
Yeni oturdum ki daha yemek yemedik birazdan yiycez benim bidik iyi teyzesi
Dogum pozisyonundaymis ama ultrasona girmedik artik 2 haftada bir kontroller basliyor
Yani 2 hafta sonra ultrasonda bakacak doktor nasil ne durumda kilosu falan ama cok sukur hersey yolunda
Agrilarda gayet normal dedi dondugu icin baski yapiyor ki bunu bende hissediyorum ilk den tecrubeliyim ya
Sani elini kolunu disari ciarticakmis gibi baski yapiyor heran firlayabilir hehehehe:)))

oyy oyy maşallahh rabbim nazarlardan korusunnnn
Niye ultrosonda bakmadı yaa anlamadım,bide pozisyonunu nasıl anladı kuzum ultrosonda bakmadann?
O bendede oluyor yaaa ,hele bugün acayip baskım var,eli ayagı durmuyorrr
Bende kendime dogum yapacagım hastaneyi araştırıyorum vakti geldi artık

Yumurta catlamayinca kalitesinin de dusmeye basladigini dusunmustum. Ins dedigin gibidir. Bir sonraki ay deneyecegiz biseyler. Bu arada pihtilasma testi falan yaptirsa miydim ya?

Ya ins dedigin gibidir, bu yazdiklarin beni cok mutlu etti. Cunku gercekten yumurta kalitemin dusmeye basladigini dusunuyordum bir suredir. Gecen ay yumurtlama testi almistim ve yumurtlama olmadigini da gordum...

Neyse yumurtlama olayi daha kolay cozulebilecek bi sorun. Asil olaya donersek, m. array ve fish arastirmani takip edicem lavecim. Cunku burada benim durumuma en yakin ornek sensin.

Ben de bisiler ogrendikce paylasirim. Aklima muhterem beyin, fishle ilgili bir iki dezavantajdan bahsettigi geldi simdi. Ama ben teknik olarak translokasyonun a b c sini anlamakla ugrastigimdan detaylari hatirlamiyorum. Sadece istatistiksel olarak fish yonteminin daha yeni olmasina ragmen sayica basari oraninin ayni oldugunu falan soylemisti.

Bakalim volkan bey ne diyecek.

Bu arada pgt isine girdigimde sanirim gidecegim isim muhterem bey ya da volkan bey olacak.

Canim burada her seferinde ultrasona almiyorlar ben bide sansliyim hastaneye gidiyorum kontrollere
Normalde ebe ye gidiliyor kontrollere ebe ilk gittiginde bakiyor birde son haftalarda he bide 20!haftalikken
Hastanede bir ultrason bir sadece kalp atsini dinleme ve elle muayne ediliyor
Doktor eliyle muayne etti cok guzel pozisyonunu almis dedi hangi durumlarda hastaneye gitmemiz gerektigini
Veya aramamiz gektigini anlatti

Evet canim arastir sizin o zorlugunuz var bizim burada kolay o islem

maş. hep böyle devam etsin inş.
ay ben bugün çok yoruldum sızmak üzereyim şuan
sabah gittim kanımı verdim
idrarrımı verdim sonuçları bekledim doktora gösterdim
öncelikle şeker normale düşmüş çok şükür
ama idrar yolu enfeksiyonu çıktı ilaç verdi
bebişlere gelince şoka uğradım
kızım 1150 gr oğlum 1335 gramdı
kızım gününe göre normal ,oğlum gününe göre 10 gün ilerde çıktı
normalde kızla oğlanın arası 50 gram filan oluyordu en fazla ama bu sefer oğlan kıza bir fark attıki şaştım kaldım
doktor tosun olacak inş. dedi
dedim yeterki tosun olsun da razıyım
ama oğlum çok coooll
bi türlü resim vermedi yine kızımın resmini alabildik
kızımın eli yine yüzündeydi gözünü ovuşturuyor gibiydi
büyüdükçe resim almak da zorlaşıyor
bi de yine yön değiştirmişler
kafa kafaya duruyorlar kafaları yukarda ayakları aşağıda ikisinin de
kasıklarımdaki tekmeler ondanmış
doktor gayet normal bebekler büyüdü ,ayakları aşağıda tekmeledikçe siz de hissediyorsunuz dedi
kaşıntım için göbek ve göğüsteyse gerilmedendir dedi
tüm vucutta olsa sorun olurdu ama o bölge için bepantol kullanın
kullandığınız yağları bırakın onlar da allerjik reaksiyon yapmış olabilir dedi
bu arada 2 haftada oğlum ve kızım toplamda 750 gram almışlar
ama ben tam terdine 1 kg verdim kilo da almadım
demekki diyet işe yarıyor
diyete devam edeceğim yine de ama günde bir kere gofret yeme hakkım var artık
2 hafta sonra kontrol dedi ,32.haftadan sonra da her hafta kontrol dedi
benden gelişmeler bu kadar

naz hep kendini doğuracak sanıyorsun sürekli
sus ALLAHmı söyletiyor ne ağzını hayra aç
sen bu konuyu anlamadın gitti on kere anlattım ama
önce özlem var sırada sonra ben en son sen anla bunu artık

Sagol canim o senin guzel bakisin mavili olan ilk gebelik
Kardeslerimle olan ikinci onda biraz kiloluyum e kilolari veremeden hamile kaldim
Toplam 10 kilo aldim ve daha 2 ayim var hayirlisi osun artik
ben de 9 kilo aldım bakalım ilerde kaçla bitecek

bu arada chnb maş. oğluna çok tatlı

RABBİM sağlık sıhhatle analı babalı büyütsün inş .

darısı başımıza inş.

Delikız maşallah yavrularına
Özlemcim hadi hayırlısı :) Sağlıkla gelsin kuzun inşaallah...

Son düzenleme:

merhaba canım ben yaptırdım yaşım 41 yanlış hatırlamıyorsam 1.2 idi sanırım.bence yaptırım amh yi hiç olmzsa yolunuza nasıl devam edeceğinize karar verirsiniz.yapmayanlar için söyliyorum.

cnhb maşaAllah oğluna Allah analı babalı büyütsün amin.

incim geçmiş olsun inşaAllah bütün engeller teker teker yolundan çkilecekler.sonrada gelsin bebeişler.hem önümüzdeki gurup doğursun sonra bizler sıraya girecez dimi hamilesiz kalmaısn topiğimiz.

delikız senin hamsilerede maşşşşaAllahhh evet diyet yaramış güzel böyle devam etsin inşaAllah.

nazefsa bende delikıza katılıyorum ağzını hayra aç zamanında sağlıkla doğuracaksın inşaAllah.

Akasyam, hazadem ve mervem Chnb ile konuştuk, 20 gün kadar buradaymış büyük ihtimalle. Müsait olursa gelmek istediğimizi söyledim. Bekliyor bizi Eve çıktığında tekrar konuşup günü ayarlayalım inşaallah. Büyük ihtimalle hafta sonu olur, hafta içi akşam benim o tarafa gelmem çok zor maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…