- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #24.881
maşallah genede az almışsın canım bebeğe yaramış yediklerin maşallah
ben şimdiden yaşıyorum o yanmayı doktorum şurup verdi iyi geliyo o
evet ben her muaneyeneye gidişimde serum takar doktorum ne yapayım öleyimmi
ihtiyacım var.hemen beni görünce doktorum zaten der Ahh Mervecimm yine mii kötüsün diye
alıştı oda hemen bi iğne yaparlar bide ne büyüğünden serum takarlar kendime gelirim:):)
özlem ben burdayım da topiğe girmiyorum pekNerelrdesinizsen merak ettim sizi kuzum ya nasilsiniz iyimisiniz
Selam kizlar ben geldim kontrolumuz iyi gecti benim ufaklik epey kilo almis
Belkide bu gidisle dombili olur hehehe sok oldum gectigimiz ay 1660 gr di
Simdi ise 2700gr olmus baya iyi bakmis annesi kuzusuna ama kafamiz kucuk
Doktora sordum gayet normal ve cok iyi dedi buyuk kizimi sordu onada hep oyle doyordun
Bak nasil oldu dedi dedim dogru saglikli olsunda herseyine raziyim artik
İnci neden gelmiyor artık topiğee yada siteye girmiyormu acabaa:26:
allah yardımcın olsun delikız iki bebekle zor olur artık. tansiyonunu düzenli ölçtür. normalde düşük olsa da hamilelik başka bişey. ödem varsa tansiyona ayrı bi dikkat etmek gerekiyo. kilo alsan daha zor taşırdın. hem bebekleri hem aldığın kiloyu taşıman gerekicekti. her türlü zor oluyo son aylar. sağlıkla atlatırsın inş.özlem ben burdayım da topiğe girmiyorum pek
iyiyim çok şükür özlem
ödemden dolayı sıkıntılıyım biraz ,minicik ayaklarım davul gibi oldu ,eşim sürekli masaj yapıyor,bilek kemiğimde acı var ayağımın üzerine basamıyorum,dün annem geldi ,sevdiğim yemeklerden yaptı sağolsun .
eskisi gibi çok ayakta durunca daha çok şişiyor ,
bu gidişle yemek yapamayacağım artık galiba öyle gözüküyor
hamsiler ii olsun da yeterki gerisi önemli değil çok şükür bugünlere kadar taş gibi geldim bundan sonra da o kadar olsun diyorum
eşim nasıl sabredeceksin böyle diyor,onlar içerde durmak istedikçe ben sabrederim diyorum
biraz da sanırım kendim kilo almadığımdan oldu bu ödem ,ne varsa göbeğimde var ,bedenim hala aynı ne popo ne yanlardan bişey yok
oralardan kilo alsam taşımam belki daha kolay olurdu ama böyle 36 beden popoyla artık taşımak zor oluyor o da bacağa vuruyor galiba
ama yine de şükürler olsun ki iki bebeği bu zaman kadar getirdim ,4 aydır düşük riskiyle bir de ..
eşim kimse bu kadar dayanamazdı diyor ,inş. çatlayana kadar sonuna kadar gideceğim diyorum ben de
RABBİM nasip eder inş.
maş.İNŞ. hep böyle devam eder
ben de merak ettim şimdi. iyidir inş.
sen nasılsın mervoş
canım nasılsın? paşamız nasıl?
anladım canım. aedam iyi şükür. bebek sıkıntıları işte. dr iyi dedi. kafası büyük mesela. dr de dedi ki orantılı. vücudu küçük olsa kafası büyük ılsa sorun. bebeğin her yeri büyük... boyu kilosu da fazla dedi... sorun yok dedi.
ah akasyam ah. Arda bey doğuma alacağım dedi ya. ilk arda bey ultrasonda bulgu yoktu değil mi diye yine sordum. ne sıkıntıdır o. 10 da 1. çok dua ettim çok... bebeğim geldi down belirtileri var mı tek tek araştırmalaımda öğrendiğim şeylere baktım o yarı baygın halimle... iyi olacak kurtuldun bu sıkıntıdan.
canım bana uygulanan serklaj tekniği türkiyede pek uygulanmayan etkili bir teknik. forumda benden sonra da uyguladı arkadaşlara arda bey çok kaybı olanlara. umut olurum inşallah. kk nın dr si bora beye de yazdım cevaplamış . şimdi alıntılayım burayada.
sen de yap canım röportaj...
hazadem gece yasin okudum sana canım bugün de akasyamın okurum. allah kabul etsin...
chnb kullanıcısından alıntı
Merhabalar, ben 14 haftalık gebeyim. 3 gün önce 3 saat süren bir laparoskopik serklaj oldum. Operasyon esnasında daha önceden olan (8 sene önce) sezaryen dikişine mesane yapışmış. Operasyonda ayırmışlar. Sonda ile bir hafta geçirmem gerekiyor. Çok zor bir operasyon olmuş 12. haftada rahim ağzı uzunluğum 2 cm indiği için daha önce 2 düşük bir de 25 haftalık erken doğumum olduğu için dr m bu yöntemi seçti. Ama çok zorlanıyorum hala. Bu sezaryen dikişine mesana neden yapışmış olabilir ben tekrar vakti gelince normal doğum yapabilir miyim? Artık bu acılardan sezaryen olmak istemiyorum . Serklaj dikişim vajinal alınamaz mı sezaryende mi alınmak zorunda?Bir de pıhtılaşma problemi için 0.6 cleksan kullanıyorum.
Daha önceden sorduğum soruya cevap vermiştiniz yine cevaplarsanız çok sevineceğim...
Op.Dr. Bora CENGİZ kullanıcısından alıntı
çOK GEÇMİŞ OLSUN. Yapılanlar sizi endişelendirmesin. Doktorunuzun önerileri doğru. Sezaryen sorası mesane sezaryen kesisine sıklıkla yapışmaktadır. Zor bir operasyonu başarı ile gerçekleştirmişler, tebrik ediyorum. Maalesef sezaryen ile doğum yapacaksınız. doğum yaptığınızı duymak, sağlıklı olduğunuzu duymak isterim.
chnb:
Sevgili Bora Bey sizi haberdar etmek istedim. laparoskopik serklajdan bir hafta sonra amniyo sıvımın sızdığını farkettik. Hastanede yattım tedavi sonucu kese kendini tamir etti. Şükür 41 gün önce Ahmet Ardamı dünyaya getirdim.(Dr mizin ismini koyduk:)))
Bu arada down riskimiz 10 da 1 di yazmıştım size 4 lü testte. Şükür sağlıklı doğdu oğlum amniyosentez de yaptırmamıştık...
Çok teşekkür ederim ne zaman yazdysam size hep döndünüz...
bora bey:
İnanın çok sevindim. Sizin ve Ahmet Arda nın sağlıklı olduğunu duymak benzeri şikayetleri olan gebeler için de bir umut olacak. Sağlıklı huzurlu ve mutlu nice senelere...
hiçbişey bulamayınca onu söylüyolar, bana da plasenta demişti dr. kimi kadının bebeği hep küçük doğarmış ya öyleyiz ya da bebeklerin bünyesinden kaynaklanıyo. sağlıklı olsun da kilosu az olsun hazadem.
eşin nasıl?
bazen düşünüyorum neyi göze aldım ben normal deneyip diye. rosa oğlunu kaybettiğinde çok etkilendim, onun yaşadığını yaşamayı göze almıştım. sanırım başımıza gelmeden daha cesur oluyoruz. sen hastalığı kendin yaşadığından bu kadar tedirginsin tahminimce.
ama sağlıklı çıkıcak sonuç inş ve sağlıkla kavuşacaksın bebeğine.
çok sevindim rosa, sağlıkla doğumunu da göstersin allah.
merhaba arkadaşlar şimdi hastaneden geldim malesef tedaviye başlayamadım sag yumurtalıkta 2.5 cm kist varmış dogum kontro hapı verdi doktor 1 ay kullan adet olunca gel dedı .
Kızlar günaydınnlaarrr
Benim kotam bitti
Merakta bırakmıyım diye girdim 3 gün sonra buradayım inşallah merak etmeyinnnn,ben bişey olursa hazademe haber veririm inşallah dogurmam bu sürede
Bu arada dogumumu batıkentte yani oturdugum yere yakın bi özel hastanede yapıcam doktor 38+2 günlükken alırız çok bekletmem dedi oda ocagın 17ne geliyor ..Annemde uçak biletini aldı ocak 13 te burada olacak inşallahhh
Hepinizi çook seviyorum çoookta öpüyorumm allaha emanet olun kuzucuklar
İyi çok şükür cnm orantılıysa sorun yok zaten ...
Aman doktorlar bizi öldürücek,Allah razı olsun cnm benim dua her kapıyı açar.
Ohhhh çok sewindim cnm şükürler olsun gözümüz aydın ...
Ewet cnm bazen düşük kilolu oluolarmış, inşallah sorun yoktur.bünyeyle alakalıdır.
Eşim pek iyi deil vucut taraması yaklaşıo çarşamba günü taraması var bişey çıkıcak die çok korkuoruz:18::18:
Allah yardımcımız olsun
Bana annene git hayatım dedi 1 hafta artık ağla ağla mahfolurum orda
akasyam o sineklerii elinle al ve atıver annem tencereden
3 ocakta güzel haberlerini alacağız inşallah senin minik kuşun
Doktora sordum gayet normal ve cok iyi dedi buyuk kizimi sordu onada hep oyle doyordun
sağolasın mattika..allah yardımcın olsun delikız iki bebekle zor olur artık. tansiyonunu düzenli ölçtür. normalde düşük olsa da hamilelik başka bişey. ödem varsa tansiyona ayrı bi dikkat etmek gerekiyo. kilo alsan daha zor taşırdın. hem bebekleri hem aldığın kiloyu taşıman gerekicekti. her türlü zor oluyo son aylar. sağlıkla atlatırsın inş.
ben de merak ettim şimdi. iyidir inş.
sen nasılsın mervoş
Allah kabul etsin canım. Çok sağol.. Şükür sen kötü günleri aştın. Yakışıklı erkekin kucağındaDarısı bizlerin başına...
Çok iyi bir doktora benziyor. Ne güzel bişey. Erinmemiş yazmış..
Evet canım. Ben kendim yaşadığım için daha çok korkuyorum. Onun bunları yaşamaması için çok mücadele ettim. Maddi manevi tüm imkanlarımı kullandım. Bu işi en iyi yapan hastaneyle çalıştım. Testlerim Amerika'da yapıldı. O nedenle vicdanen çok rahatım. Buna rağmen tıp yanıldıysa benim yapabileceğim birşey yok. O Allah'ın takdiri derim. Ben tüm tedbirimi alıp tevekkül ettim. Gerisi Rabbim'in bileceği.. Ama her türlü o benim evladımdır. Kabulümdür. kesinlikle aldırmayacağım. Allah inşallah yüzümü güldürür.
Canım geç olsun da iyi olsun.
Naz canım hastaneni de bulmuşsun..Anneciğin de gelecek.. Gözün aydın kuzum..Allah sağlıkla bir avazda kurtulmanı nasip etsin inşallah
Hazadem fotolarına ve prensesimizin odasına bayıldımO odada güle güle büyüt inşallah bebişini... Eşine de üzülme tatlım.. Bebiş nasibi ile şansı ile gelecek.. İnşallah babası da iyi olacak.. Allah yardımcınız olsun
Mervişim güldürdün kız beniDua et bana kuzumm..
Özlemciğim maşallahh bebişine.. Çok iyi beslemişsin. Ben maalesef pek iyi beslenemiyorum.Evde yemek de pek yapamıyorum. Eşim birşeyler yapmaya çalışıyor. Bir de şu günler gerginlikten doğru dürüst yemek yiyemedim... İnşallah bebeğim toparlar kendini
Az önce konuştum kızlar. Sizlere çok selamı var. Eşi rahatsızmış. Bugün giremem ama akşam girerim dedi.
özlem ben burdayım da topiğe girmiyorum pek
iyiyim çok şükür özlem
ödemden dolayı sıkıntılıyım biraz ,minicik ayaklarım davul gibi oldu ,eşim sürekli masaj yapıyor,bilek kemiğimde acı var ayağımın üzerine basamıyorum,dün annem geldi ,sevdiğim yemeklerden yaptı sağolsun .
hamsiler ii olsun da yeterki gerisi önemli değil çok şükür bugünlere kadar taş gibi geldim bundan sonra da o kadar olsun diyorum
eşim nasıl sabredeceksin böyle diyor,onlar içerde durmak istedikçe ben sabrederim diyorum
biraz da sanırım kendim kilo almadığımdan oldu bu ödem ,ne varsa göbeğimde var ,bedenim hala aynı ne popo ne yanlardan bişey yok
oralardan kilo alsam taşımam belki daha kolay olurdu ama böyle 36 beden popoyla artık taşımak zor oluyor o da bacağa vuruyor galiba
ama yine de şükürler olsun ki iki bebeği bu zaman kadar getirdim ,4 aydır düşük riskiyle bir de ..
eşim kimse bu kadar dayanamazdı diyor ,inş. çatlayana kadar sonuna kadar gideceğim diyorum ben de
RABBİM nasip eder inş.
özlem ben burdayım da topiğe girmiyorum pek
iyiyim çok şükür özlem
RABBİM nasip eder inş.
hiçbişey bulamayınca onu söylüyolar, bana da plasenta demişti dr. kimi kadının bebeği hep küçük doğarmış ya öyleyiz ya da bebeklerin bünyesinden kaynaklanıyo. sağlıklı olsun da kilosu az olsun hazadem.
eşin nasıl?
bazen düşünüyorum neyi göze aldım ben normal deneyip diye. rosa oğlunu kaybettiğinde çok etkilendim, onun yaşadığını yaşamayı göze almıştım. sanırım başımıza gelmeden daha cesur oluyoruz. sen hastalığı kendin yaşadığından bu kadar tedirginsin tahminimce.
ama sağlıklı çıkıcak sonuç inş ve sağlıkla kavuşacaksın bebeğine.
çok sevindim rosa, sağlıkla doğumunu da göstersin allah.
merhaba arkadaşlar şimdi hastaneden geldim malesef tedaviye başlayamadım sag yumurtalıkta 2.5 cm kist varmış dogum kontro hapı verdi doktor 1 ay kullan adet olunca gel dedı .
Kızlar günaydınnlaarrr
Benim kotam bitti
Merakta bırakmıyım diye girdim 3 gün sonra buradayım inşallah merak etmeyinnnn,ben bişey olursa hazademe haber veririm inşallah dogurmam bu sürede
Bu arada dogumumu batıkentte yani oturdugum yere yakın bi özel hastanede yapıcam doktor 38+2 günlükken alırız çok bekletmem dedi oda ocagın 17ne geliyor ..Annemde uçak biletini aldı ocak 13 te burada olacak inşallahhh
Hepinizi çook seviyorum çoookta öpüyorumm allaha emanet olun kuzucuklar
sağol canım. allahım inşallah sağlıklı bir bebek nasip eder.
gerçekten insan başına gelmeden anlayamıyor. en azından ben anlayamazdım. oğlumu çok özlüyorum ama yanımda olduğundan daha huzurluyum. çünkü şu ana acı çekmediğini ve günahsız bir şekilde cennette olduğunu biliyorum. ama yanımdayken her gün acı çekiyordu. kendi adıma belki aynı acılara katlnabilirim ama çocuğumun aynı acıları çekmesini kendi isteğimle kabul edemem. Başıma böyle birşey gelmeseydi ne olursa o benim çocuğum doğururum derdim. çünkü o zaman çocukların bu kadar acı çektiğini tahmin edemezdim. ama şimdi bile bile doğuramam. anne baba olarak bizim çektiklerimizin çocukların çektiklerinin yanında çok ufak kaldığını düşünüyorum. hala yine oğlumu kaybettiğim için değil 15 ay boyunca çektiği acıları unutamadığım için ağlıyorum.
Bu yüzden doğurma kararınında çok iyi düşünerek verilmesi gerekiyor. bende akasyanın bebeğinin sağlıklı olduğuna inanıyorum. elinden gelen her tedbiri aldı.
canım doktorun neden hemen öyle yapmış ya
benimde tedaviye başlamaya gittiğimde doktor muayene etmişti
3.5 yada 3cmydi galiba kistim vardı.başladık tedaviye
sonra eridi gitti zaten
sağolasın akasyaDelikız bence de çok iyi yürüttün bu süreci. Senin yerinde olan çoğu kişi yatarak geçirdi hamileliğini. Alın artık şu çocukları diyenleri bile bilirimO kadar zorlanmışlardı. Senin az kaldı maşallah... Allah yardımcın olsun..
özlem ben evde her gün toz alıyorum ,makine tutuyorum ,silmek gerekince siliyorum ama eğilmeden yorulmadan azar azar ,eşim kızıyor ama evde durunca da yapılıyor ..Az kaldi canim sabret , esin cok hakli valla baksan bize tek cocugu tasiyacz diye anamiz agliyor
Senin masallahin var canimdoktorum bugun biraz fircaladi beni cok ayakta durma cok yurume
Cok oturma hepsini orantili yap yani abartili yapma zaten hicbirsey yapamiyorum ki az bir is yapiyim
1 gun yerimden kalkamiyorum cok agrim oluyor neyseki az kaldi kavusucaz yavrulaimiza
merve doktor risk almayalım başlarım ama yumurtan az olur dedi canım bir aylık belara dogum kontrol hapı kullan istersen 1 ay sonra başlayalım dedi bende tamam iyi olcaksa 1 ay daha beklerim dedim.hayırlısı olsun artık merve
merve doktor risk almayalım başlarım ama yumurtan az olur dedi canım bir aylık belara dogum kontrol hapı kullan istersen 1 ay sonra başlayalım dedi bende tamam iyi olcaksa 1 ay daha beklerim dedim.hayırlısı olsun artık merve
bence de doktorun haklı ,çünkü kistle tedaviye başlanması hatalı bir davranış
aldığımız ilaçlar kistleri büyütüyor ,herkeste aynı olmayabilir ama doktor o riski neden alsın ki almak istemez
bence de bekle ve geç olsun güç olmasın
bende miyom var ,rahim dışında ,hiçbir zararı yok ama gebelikte büyüdü ve şuan acayip canımı acıtıyor ,çünkü bebekler miyomu tepikledikçe kitlenip kalıyorum ..
sen neden bu tip durumları yaşayasın ki ..
tertemiz bi şekilde başlamak en mantıklısı ,ben böyle zorlayacağını bilsem miyomumu baştan aldırır rahat ederdim ,doğumdan sonra da doğumda almazlarsa ilk işim aldırmak olacak ..
bu arada tulip gözünaydın
ya seninki öyle olabilir ama kimi doktor da ne kadar hormona baksa da risk almak istemezcanım herhalde öyle pata küte başlamadı benim doktorumda
test yapıldı bakldı hormon salgılayıp salgılamadığına
miyom değildi benimki mesela kistti
kistler genelde daha zararsız oluyor myoma göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?