- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #28.521
Geçmiş olsun. Rabbim bir daha böyle bir şey yaşatmasın.
Normal insanlar 46 xx (kadınlarda), 46 xy (erkeklerde) kromozoma sahip olurken, Turner sendromu olan insanlarda 45 x olur, yani 2 eşey kromozoma sahip olmalıyken, sadece birine sahip olurlar ve bazan böyle çocuklar doğulur. Görünüşce kadındırlar, ancak cinsel organları gelişmez ve kısır olurlar. Doğuşdan kalp anomalileri, böbrek rahatsızlıkları ve s. gibi rahatsızlıklar görülür. İkinizden birinizin bazı hücreleri sağlam kromozom yapısına sahipken, ola bilsin bazıları tek x kromozomu taşıyor ve o da eşey hücrede olunca ve döllenmeyi hasta hücre gerçekleştirince oluşan embrioda Turner sendromu ortaya çıkıyor.
Tekrar geçmiş olsun. En kısa zamanda sağlıklı çocuklarını kucağına almanı her şeye kadir olan, bizi hiçden yaratan, uca Rabbimden dilerim.
Bu hastalık var ama hangi gende olduğu belli olmadığı için genetik testlerde çıkmayabiliyor. Gelecek genetik sonuca göre bir genetik uzmanıyla görüşün mutlaka canım. Ailelere de bakılmalı ki varsa böyle bir durum kimden geldiği bilinsin.
Kızlar hepinize içtenlikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim , inanın beni anladığınızı hissediyorum ....Yalnız aklıma bişey takıldı genetik uzmanı nedir dr değilmi?onamı gitmem lazım nasıl ulaşılır genetik uzmanına, sizlerin arasında ne kadar az sey bildiğimi görüyorum
Bu hastalık var ama hangi gende olduğu belli olmadığı için genetik testlerde çıkmayabiliyor. Gelecek genetik sonuca göre bir genetik uzmanıyla görüşün mutlaka canım. Ailelere de bakılmalı ki varsa böyle bir durum kimden geldiği bilinsin.
Aileler demişsin ama babam yok benim , annemde çok rahatsız , onu bu testler için kaldıramam o kadar hasta yani , onlara bakılmasa olmazmı
Pgt evet pahalı bir yöntem ben 3 tedavi geçirdim pgt li yeri geldi tedaviden daha fazla ödedik ama sonunda sağlıklı bir evlada kavuşmak var inşaallah. Ücret merkeze göre değişiyor. Şimdi bunları düşünme. Yarını hayırlısıyla atlatırsın inşaallah.
Geçmiş olsun. Annenden evde kan alınıp hastaneye götürebilir. Benim babam engelli, eve hemşire getirtip kanını aldırtmış, hastaneye biz götürmüştük.[/QUOTE
Canım ne güzel düşünmüşsünüz siz bunu , süper fikir gerçekten sağol , paylaşınca herseye çözüm var bu hayatta galiba
Genetik uzmanı neki ,Allahım ne kadar cahil kaldım
Canım genetik doktoru diyeyim. Nasıl kadın doğum uzmanı, nöroloji uzmanı doktorlar var genetik uzmanı da öyle. Genetik alanında çalışıyorlar, genetik geçişli hastalıklarla ilgileniyorlar.
Canım bunuda kafaya taktım , birde benim özel bir durumum var sgk m yok , onun için tüm masrafları kendimiz karsılamalıyız ....Nolur ortalama bişey söyle bari
Canım ne güzel düşünmüşsünüz siz bunu , süper fikir gerçekten sağol , paylaşınca herseye çözüm var bu hayatta galiba
Üniversite mezunuyum master yaptım ama ilk kez genetik dr unu sizlerden duydum ....Kendime gülüyorum şu an iyiki sizlerle yüzyüze değilim utancımdan napardım
Pgt yi sgk ödemiyor maalesef hepimiz cebimizden ödüyoruz
Canım pgt nin çeşitleri var ona göre ve merkeze göre değişiyor. Kimi merkez embriyo başına fiyat alıyor kimi kaç embriyo olursa olsun belli bir ücret alıyor. Önce yaptıracağın merkezi belirlemen lazım.
Öyle tabi
Kizlar Ankara Genart'da giden varmi orda nerde kaldiniz diye sorcakdim?Bügün son dogumkontroll hapimi icdim heycanla bekliyorum...geldigi an ucaga atliyip gitcez insallah cok heycanliyim ya
Canım ben Ankarada yaşıyorum , nasıl bir yer arıyorsun kalmak için , yardımcı olmaya çalışabilirim, örneğin öğretmenevi oldukça uygun fiyatlı diye biliyorum
slm canim öncelikle cok gecmis olsun Rabbim birdaha yasatmasin....mutasyon olmamasi o anlik birsey olmasi gerekir...cünkü biz esimle ikimizde tasiciyiz ve bizde mutasyon var....bende 2,5yasinda oglumu kaybettim...nasip olursa bu günlerde Ankara GENART GELCEZ DR:VOLKON var orda Genetikci...senin yakinindaymis izmir de malesef yok pgt yapan hep Ankara veya istanbula yolluyorlar....orda Zonguldak amililer birligi mi ne varmis...aradim ama nasil biryer bi bilgin varmi?
Canım ne diyeceğimi bilmiyorum inan , kelimeler boğazımda takıldı kaldı ,2,5 yaşında demişsin...Seni üzmezsem sebebini sorabilirmiyim.....Rabbim sabrını versin ne diyeyim arkadasım , hepsinin tüm yaşadıklarımızın bir sınav olduğunu bilmek tek teselli belkide...
Zonguldak amililer ...Hiç duymadım nerdeymiş yeri
ZONGULDAK AMELE BIRLIGI MISAFIRHANE CANKAYA....biz esimle ikimizin 12kromozunda bozukluk var bunlarda catisinca Zap 70 eksikligi diye bi hastalik ortaya cikiyor kanda bi Protein eksikligi yani...bunun tek caresi de ilik nakli fakat biz uyan bi ilik doner bulamadik...Rabbim bizden daha cok seviyormus...bu gunumuze hamd olsun
Ne mutlu canım sana , hayata ne kadar olgunlukla bakabilmeyi ve şükretmeyi biliyorsun , sana hayran kalmamak elde değil , yüreğine sağlık...Nur içinde yatsın kuzun....
İnan söylediğin yeri hiç duymadım...Keşke yardımcı olabilsem...
Senin için internetten bunu buldum bir bak istersen, resimlerde var
Sandmzn Ankara'daki misafirhanesi yenilenerek hizmete almtr.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?