Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Ayy ben korkarım valla abla öyle şeylerden titrerim panikten korkudan altıma ederim:18::18:
En iyisi genel valla benim için

mervecim mrb. bende 2 gün önceden bıraktım iğneleri pıhtılaşma testi yapıldı ona göre öyle istedi dr.um...bende spinal oldum,genel anestezide bebeğe oksijen gitmmeme gibi küçük te olsa bi risk varmış o yüzden ve bebeğimi önce ben görmek istediğim için...doğunca ebe aldı çocuk dr. kontrol etti ve daha temizlenmeden getirdi yanıma her yeri yağ içindeydi öptüm öptüm öptüm mükemmel bir andı...ameliyat devam ediyordu bir yandan...heyecanlandım çok titredim konuşmakta zorlandım ama tansiyonu ayarlıyorlar anestezist de oluyor o anda...

Son düzenleme:

chnb merhaba arkadaşım nasılsın...güzel kilo vermişsin,ben sütüm azalmasın diye başlamadım diyete,yemeyince süt olmuyor güzelce yiyorum sütümde iyi...sadece su içerek veya sıvı tüketerek süt filan olmuyor yani olsada su gibi süt olur herhalde:))...ama kilolar aldı başını gitti.60 la hamileydim doğuma 75 le girmiştim,şimdi 67 yim...mattikanın dediği gibi ne kadar sık emerse o kadar iyi ama sen tabi çalışmayada başlamışsın emmedikçede azalmıştır...hayırlısı...
bende doğunca hurma sürdüm ve zemzem ile ıslattık benimkide iştahlı...doğum yapacak arkadaşlara tavsiye ederiz....

merhaba kızlar,

bir bakayım dedim oncelikle Incim'e sonra da hepinize ama kimsecikler yok.
Incicim ben de aynen Akasya gibi cok guzel seyler hissediyorum senin icin. bence de insallah oldu buı iş :)

Akasyacım cok guzel ifade etmissin foruma gelmeyisini. ben kendim icin bir acıklama bulamıyordum ama senın yazdıgını okuyunca canım evet benım de sebebım bu galba dedım...
aslında hepınızı ozluyorum , merak edıyorum ama garıp bır duygu ıste ...

herkes ıyıdır ınsallah .
benden bır haber yok. aynen devam .
bir girişimim de olmadı henuz .

Ayy ben korkarım valla abla öyle şeylerden titrerim panikten korkudan altıma ederim:18::18:
En iyisi genel valla benim için

canımm bende spinal oldumm ama baş agrısından öldüm 1 hafta ,Şimdi olsa asla spinal istemem yan etkisi çok çünkü en mantıklısı epudiral yaptırmak hiç yan etkisi yok.
Eger spinal olacaksanda doduma girdigin anda igneyi omurgana yapıldıktan sonra boynunu hiç oynatma sabit tut,eger sabir tutarsan agrın olmaz.Bana bunu hemşireler söylemedigi için 1 hafta öldüm resmen.
Allah yardımcın olsunn kuzummm..

İncimm sen nasılsınnnnn bebişler nasıllll????

Kızlar biliyorsunuz ocak ayında bebeğimi kaybettim. Bebek 15 haftalık olduğu için kürtaj yapılamadı. Suni sancı ile aldılar. Ben mart ayında ilk adetimi gördüm. Ama adet bitmesine rağmen kahverengi lekelerim devam etti. İkinci adeti nisanda gördüm. Nisan adetinin 3. günü Nur Hanımın isteği ile doğum kontrol hapına başladım. Kahverengi lekeler düzelsin diye. Ama neredeyse 20 gündür kanamam kesilmedi Bazen kesilse bile sonra tekrar başladı. Ya da peçeteye gelir şekilde devam etti. Bu durumu yaşayan var mı ? Sebebi doğum mu doğum kontrol hapı mı Başına böyle bişey gelen var mı ? Ne zaman düzelir bu durum dersiniz

Akasyacım ilk kez mi dk hapı kullanıyorsun belki ondandır. Yıllar önce ben ilk kez kullandığımda adet sonrası küçük küçük kanamalar olmuştu dr dk hapını ilk kullanmaya başlarken olur demişti.. İlk aydan sonra sorun olmamıştı. Çok takılırsa kafana drunu ara banakalırsa yoksa düşünüp düşünüp stres oluyoruz...Hersey çok yakında eskisine dönecek arkadasım kalbim seninle...

canım benim, allah rahmet eylesin, kim vefat etti..bu arada doğum yaptın mı sen yaaaaa öptüm

Kızlarr banada yardım edin , 2 düşükten sonra 3. kez hamile kaldım ama 6. haftada bebeğin 5. haftada kaldığını ve gelişmediğini farkettik..Yarın kürtaj olucamSorunum şu ilk gebeliğimde dr bebeği genetiğe yollamıştı turner çıktı ,2. de gerek duymadı ama yarınki bebeği yeniden genetiğe göndereceğini tekrarlayan turner sorunum varsa tek çözümün pgt li tüp bebek olduğunu söyledi....Bu arada eşim ve benim kanımızdan genetik testler yapıldı ve hiç bir sorun çıkmadı ....Benim durumumda olan varmı aranızda ...Turner taşıyıcılığı ne demek , pgt ile hamile kalanınız varmı ?Nolur affedin geçmişe dönük okumaya çalıştım ama o kadar çok yazı varki , bana yardımcı olurmusunuz, moralim çok bozuk

Merhaba vada çok geçmiş olsun öncelikle. Allah bir daha yaşatmasın. Evet böyle bir sorun varsa pgt deneyebilirsiniz. Sende veya eşinde olabilir bu hastalık ancak mutasyon bulunamıyordur. Ailelerde böyle bir şey var mı?

Vadaa çok çok geçmiş olsun Allah bir daha yasatmasın .... Hayırlısıyla kürtajını atlat canım .... Pgt tüp bebek yapılırken embriyolar transfer olmadan önce genetik olarak bir aksilik var mu diye bakılması işlemi , böylece sağlam embriyonun transfer edilmesi sağlanıyor ki bu topikte bu şekilde hamile olan çok arkadas var moralini yüksek tut arkadasım. Turner tasıyıcısı olsanız kromozom analizlerinizde çıkardı diye düşünüyorum , size yapılan genetik test kromozom analizimiydi?

Normalde 46,xx olması gerekirken 45,x olursa turner sendromu oluyor bu da hücreler bölünürken kromozomların bölünen hücrelere eşit olarak gitmemesinden kaynaklanıyor...

Sağol canım cevapladığın için , ailemizdede bizdede yok bildiğim kadarıyla, mutasyon bulunamaması ne demek

canım aynı şeyi bende yaşadım ilk bebegimde suyum erken gelmişti ( 2.de karnımda öldü her ikisindede lekelerim bitmedi dogum kontrol hapları vs fayda etmedi bazılarında öyle oluyor vücut toparlayamıyor 3 4ay o lanet kahverengi lekem geldi.

üzülme geçer adetlerinde azalma olabilir geçiyor takmamak en mantıklısıymış

Çok sağol canım , hayırlısıyla yarını bekliyorum...Evet canım kandan bakıldı , olsaydı çıkardı dimi armaan ?Ben internette pgt ye baktımda çok pahalı sanırım ne kadar olduğunu biliyormusun

Sağol canım cevapladığın için , ailemizdede bizdede yok bildiğim kadarıyla, mutasyon bulunamaması ne demek

Bu hastalık var ama hangi gende olduğu belli olmadığı için genetik testlerde çıkmayabiliyor. Gelecek genetik sonuca göre bir genetik uzmanıyla görüşün mutlaka canım. Ailelere de bakılmalı ki varsa böyle bir durum kimden geldiği bilinsin.

Pgt evet pahalı bir yöntem ben 3 tedavi geçirdim pgt li yeri geldi tedaviden daha fazla ödedik ama sonunda sağlıklı bir evlada kavuşmak var inşaallah. Ücret merkeze göre değişiyor. Şimdi bunları düşünme. Yarını hayırlısıyla atlatırsın inşaallah.

Geçmiş olsun. Rabbim bir daha böyle bir şey yaşatmasın.

Normal insanlar 46 xx (kadınlarda), 46 xy (erkeklerde) kromozoma sahip olurken, Turner sendromu olan insanlarda 45 x olur, yani 2 eşey kromozoma sahip olmalıyken, sadece birine sahip olurlar ve bazan böyle çocuklar doğulur. Görünüşce kadındırlar, ancak cinsel organları gelişmez ve kısır olurlar. Doğuşdan kalp anomalileri, böbrek rahatsızlıkları ve s. gibi rahatsızlıklar görülür. İkinizden birinizin bazı hücreleri sağlam kromozom yapısına sahipken, ola bilsin bazıları tek x kromozomu taşıyor ve o da eşey hücrede olunca ve döllenmeyi hasta hücre gerçekleştirince oluşan embrioda Turner sendromu ortaya çıkıyor.

Tekrar geçmiş olsun. En kısa zamanda sağlıklı çocuklarını kucağına almanı her şeye kadir olan, bizi hiçden yaratan, uca Rabbimden dilerim.

ALLAH rahmt eylesin canım çok üzüldüm sevincin kursagında kalmak nedemek bilirim(

Kızlar hepinize içtenlikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim , inanın beni anladığınızı hissediyorum ....Yalnız aklıma bişey takıldı genetik uzmanı nedir dr değilmi?onamı gitmem lazım nasıl ulaşılır genetik uzmanına, sizlerin arasında ne kadar az sey bildiğimi görüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…