Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

bugün genetik test sonuçlarımızı aldık eşimin karyotipi 46 xy der 19 inv 19 p11 q12 çıktı pgt işe yaramıyacağı söylendi bu sorunu yaşayıp pgt yaptıran var mı teşekkür ederim

Bir bilgim yok maalesef.

Sizde bir sorun yoksa doğal yoldan sağlıklı gebelik elde edebilirsiniz tabi.

turkuazcım merhaba

nasıl gidiyor tedavin? seni takip etmeye çalışıyorum fakat son günlerde pek ayrıntı yazmamışsın. semra hanım sana polar body biyopsi yazdı demişsin. polar body embriyonun 2. günü yapılan biyopsiye mi deniyor? neden böyle bir şey önerdi acaba? sizdeki genetik sorun neydi?sizin embriyolar 5. güne gitmeden gelişimi yavaşlıyor mu? belki o yüzden demiştir. istersen bir sonraki gidişinde sor bakalım hem bizde birşey daha öğrenmiş oluruz. sizin embriyolara array yöntemiyle mi bakılacaktı?

biraz da tedavinin detaylarını anlatabilir misin? hangi ilacı kullanıyorsun kaç mg? opun ne zaman olacak? sen kontrole her gün mü gidiyorsun? yol durumları nasıl? köprü trafiği hangi saatlerde en sakin en boş oluyor ? kaç saatte gidip geliyorsun?

senin detayları merak ediyorum. anlatırsan sevinirim. sevgilerimle...

kizlar bi sorum olucak biz esimle genetik test yaptirdik ben bide kardiyovaskuler testi yaptirdim esim yaptirmadi erkeyinde yaptirmasi lazim mi kardiyo testini

Sağol mattikam
İyisiniz değil mi?
iyiyiz şükür incim. artık paşa uyanıkken ne telefon ne bilgisayar mümkün işe başlıyorum bakıcı vs. uğraşıyorum.
siz de iyi olun aman, yolu yarıladınız az kaldı sağlıkla gelicek bebeğin inş.

Kızlarrrr size şok olucagınız bir haberim var :)))))
Hamileyim kan degerim 2.700
biraz ayrıntı ver hazadem
çok sevindim inş sağlıkla gelir
ben de denemek istiyorum artık ama doğumdan sonra daha yeni regl oldum. şimdiye kadar istesem de olamadı yani. nasip bakalım.

meliscim merhaba
semra hanımı görebilsem soracağım ama maalesef müstecep bey görüyor beni,şimdilik iyi diyor ama yumoşların toplanması 5-6 günü bulur dedi,sanırım biraz yavaş büyüyorlar sayıyla da ilgili net bir bilgim yok,yetecek kadar var dedi,sol tarafta daha az ya da onlar çok büyümedi sanırım,çok detaylı bilgi vermiyorlar açıkçası ben de çok sormuyorum Allaha emanet artık...
array yapılacak inşallah melis,polar body yi cumhur bey anlattı bana ama çok aklımda kalmadı inan,bildiğim çok maliyetli olduğu embriyo başına 750 dolar gibi...inşallah gerek kalmaz..
melis bu benim 5.denemem,pgtli 3 olacak,öncekiler fishle bakılmıştı,2 şer sağlıklı transfere rağmen olmadı,ben lucrinle başladım adetin 19.günü,uzun protokol olduğu için,benim adetlerim 28 günden az olduğu için 19.gün başladım,diğer arkadaşlar 21.gün başlıyor günde 10 mg...adetin 2.günü menogon 2toz 1 su,gonal f 150 mg başladım,5.günü gonal f 225 e çıktı,lucrin fazla baskıladığı için...
2 günde bir gidip geliyorum,pazartesi çarşamba cuma oldu şimdilik,sabah erken çağırıyorlar,köprü trafiğini çözebilmiş değilim,ben hep tam 9 30 gibi hastanede oluyorum,onlar hep 8 30 a randevu veriyorlar genellikle ama benim için yetişmek imkansız,çok dert etme sen benden daha yakınsın,kavacıkta inip Mecidiyeköy e geçiyorum ulaşım çok zor değil bak hemen öğrendim,2 saat gidip 2 saatte dönüyorum,tam 4 saat yoldayım,merkezde 45 dakika falan kalıyorum,elbette yoruluyorum ama ne yapayım kalmaktan iyidir
hepsi bu kadar meliscim bütün detayları anlattım bak:)

bu arada senin kaçıncı denemen olacak?sorduysam daha önce kusura bakma,unutmuşumdur...

selam kızlar, eylülde pgt ile tedaviye başlıyorum, bana sabır dileyin 6 aydır bekliyordum yumoşlar çoğalsın diye gecen ay 7 adet oldu, doktor eylülde başlayalım dedi, bana şans dileyin nolurrr

Allah kolaylık versin canım. Bulabildiniz mi bakıcı?
İnşallah. Bu dönem zaman çok yavaş geçiyor sanki.

Senden de güzel haberler alırız yakında inşallah

hayırlı olsunnnnn

çook sevindimmm Rabbim tamamına erdirsin

İşte bomba haber diye ben buna derim
Detayları yaz çatladım
Hayırlı olsun hazadem çok çok çok sevindim
Minamız pıtırcığımız abla mı oluyor şimdi

Kızlar telefondan giriyorum n olur kusura bakmayın tek tek yazamıorum çok saolun vallahi kızlar pek detay yok ben zaten dogumdan 2ay sonra regle oldum ama hep korunduk, bu ay n zaman regle oldum bilmiodum ama benilm ağırıo dedim hazade eczaneyi ara ve hemen bir test isde ay testi aldım neyse yaptım baktım tek çizgi lavobonun oraya koydum elimi yıkadım makyajımı yaptım boşuna evham yaptım dedim neyse dedim testide alayım çöpe atayım ay bir baktım iki çizgi aman allahımmm elim ayagım titredi n hissettiğimi anlayamadım sewinçlimşydim üzgünmüydüm

İkinci çocugu istiyordum ewet ama bu kdr yakın zamanda deil elim ayagım yitredi kan testi için çıktım 2.700 çıktı neyse akşam eşime söledim şok oldu n yaparız dedik nasıl olur vallahi hayatım aryayı çok bekledk dedi işden öıkarsın yapıck bişey yok tmm dedim bende.ama henüz bilmiorum boş gebelikmş saglıklımı bekleyip görücez allahım isteyen herkese versin yarabbim inşallah giremiorum çok fazla ama inanın hep aklımdasnız hep dualarım sizinle

Sen şimdi olumsuzlukları düşünme. İnşallah sağlıklı bir bebektir ve sağlıkla doğar. Biz neler yaşıyoruz bu yavrulara kavuşmak için varsın araları az olsun :) Güzel güzel büyürler birlikte. Allah'ın hikmeti işte... Sen senelerce uğraş onca şey yaşa Allah hiç beklemediğin bir anda bebeklerini göndersin Değerin de bayağı yüksek. Son adetin ne zamandı? Doktora ne zaman gideceksin? Habersiz bırakma bizi, çok heyecan yaptım :)

Ahh incim sorma şükürler olsun üzülmüorum ama işde aryayla ilgilenemiorum miğdem feci
Bakalım hayırlısı ne olucak ctesi oluş hanıma gidicem adetimi hiç ama hiç bilmiorum inan
Sen nasılsın prenses nasıl resim istiorum ben ama yaaaa

turkuazcım çok teşekkürler cevabın çok güzel olmuş.polar body biopsy 2. gün embriyosu oluştuktan sonra yapılan biyosiye verilen isim. memorial ın genetik sayfasında hepsi detaylı şekilde anlatılmış. genelde 5. gün biyopsi yapmak istiyorlar ama sana neden polar body istemiş gerçekten merak ettim.sen semra hocayı görürsen yine de sor bakalım bizde bişey daha öğrenmiş olalım.

ben ilk denememi geçen yıl eylülde (eylül 2012) yaptım.18 yumurta toplandı 10 embriyom oldu. 2 transfer edildi 5 tanesi dondurulduç ama sonuç negatif. ilk deneme negatif olunca ve görünüşte embriyolar kaliteli gibi olup ama tutmayınca kanda karyotip kromozom testi yaptırdık bende 7-13 dengeli translokasyon çıktı. sonraki deneme dondurulmuşlarımla olacaktı 4. gün dondurulmuştu çözüldüğünde 5. gün biyosi yapılacaktı ama çözüldükten sonra 5 embriyonunda gelişimi yavaşladığı için biyopsi yapılmaktan vazgeçildi. ve transfer iptal oldu. 3. deneme haziran 2013 te oldu. 13 yumurta toplandı 5 tane olgun çıktı 3 tanesi döllendi. 2 tanesi 3. günden sonra yavaşladı. 1 tanesi 5. güne iyi gitti arrayla pgt yapıldı ama trizomi 13 çıkınca transfer yine iptal oldu. sanırım bu 4. olacaka ama daha bir kere transferim oldu. işte benim hikayem de böyle. yaşım 35. eşimde de sperm dna yapısı bozuk çıkıyor. o yüzden bizim embriyolar 4.günden sonra yavaşlayıp gelişimleri duruyor. 5 yıl önce bir kere hamile kaldım doğal yoldan fakat boş gebelik oldu düşükle sonuçlandı. 7 yıllık evliyiz 5 yıldır çocuk sahibi olmak için uğraşıyorum. Rabbim bu yolda hiç birimizin emeklerini boşa çıkartmasın. inş bu denememizde bizlerde mutlu sona ulaşırız.

hanzadem seni de çoook tebrik ediyorum.inş sağlıkla kucağınıza almayı da nasip etsin. geçen sefer çok uğraştığınız için bu sefer Rabbim kolay yoldan göndermiş. kısa bir süre işe ara verirsin sağlıkla doğsun da biraz büyüyünce yine olmazsa başlarsın. sana da kolaylıklar diliyorum.

sevgilerimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…