- 30 Ocak 2011
- 804
- 45
- 323
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #30.801
Teşekkür ederim inş. Anladığım oki 100 hücreyede bakarırsam bir faydası yok çünkü bir tedavisi yok.Denemeye devam ediyorsun...
Yani,bir sorun varsa öğrenmiş olursun.Olmayadabilir.
Evet genetik değişmez tedaviside yok...Ya denemeye devam ediyorsun yada pgd ile sağlıklı embriyoyu seçiyorlar...
Hangi yol hayırlıysa hakkında o olsun inşallah.
İnş. Teşekkür ederim.Aslında birazda korktuğum transferin olmayıp boşuna tedaviyi yaşamak.Bakalım artık ne olucak...
findik ben bir kez hematologa gittim, o da kansulandırıcı almamı tavsiyetti. Onun dışında bir şey demedi. Bir de histereskopi, en azından bir rahim filmi çektir. Benim sonuncu kürtajdan sonra rahimde yapışıklık olmuş. Merkez değiştirince yeni merkez rahim filmi istedi. Onda çıktı yapışıklık. Histereskopi oldum. Yeni deneme yapmadan bir rahim filmi çektir bence.
Açıkçası bende çok şüphe ettim birşey varmı rahimde diye.Israrlada sordum ama doktorum nerdeyse çok emin bir sorun olmadığına.Bir takım bulgu ve belirtiler oluyormuş çünkü.ama biz bir kaç doktorla daha görüşücez bakalım onlar ne dicek.İstenirse çektiririm.
Canım yaşadıkların için çok geçmiş olsun. Rabbim size sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eylesin.
Ben 4.denememde pgt ile gebe kaldım. 18 haftalıkken kayb ettim, sonra da kürtaj oldum. Sonrasında pgt yapılmış donmuşları denedik yine olmadı. Başka bir hastaneyle görüştük, rahim filmi istendi, filme bakarak histereskopi yapıldı. Meyerse (büyük ihtimalle kürtajdan) çok ciddi yapışıklık varmış. Açıldı. Donmuşların böyle rahime tutunması imkansız gibiymiş.
Dr.unun dediyi bir açıdan doğru. Yapışıklık bir yerde kendini belli ediyor. Mesela rahim kalınlaşma sorunu ola bilir, ve ya düzensiz kalınlaşma, ve bir çok başka bulgu vere bilir. Ancak en iyi belirti rahim filminde görülür. Başka bir dr.ka durumu deyerlendirip öyle karar verin. Allah yardımcınız olsun.
Çok teşekkür ederim.Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inş. Sende tespit edilen yapışıklık ultrasonda farkedilmedide filmdemi gözüktü?
Allah razı olsun kızlar.
Allah'a şükürler olsun çarşamba günü saat 9.30'da spinal anestezi ile biricik kızımı sağlıkla kucağıma aldım.
Rabbim isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu.
Her zaman dualarımdasınız kaderdaşlarım...
Çok teşekkür ederim.Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inş. Sende tespit edilen yapışıklık ultrasonda farkedilmedide filmdemi gözüktü?
rahimdeki yapışıklık ultrosonda görünmez,tüplerde ve kanallardaki tıkanıklıkta görünmez,gerçi doğal kalabiliyosun,bazılarının rahminde perde falan da oluyor bunlarda ultrosonda görünmüyor....rahim filmi çekilir sonuca göre histeroskopi yapılır...
benim bahsettiğim arkadaş sümeyye arkadaşımızdı kendisi bahsetmiş zaten...rahminde yapışıklık olunca bebek büyüyemedimi acaba,çünkü bebekte başka bi sorun yokmuş...onunda tedaviyle olmuştu 4,5 aylık bebek...Allahım sabrını bol versin...
arkadaşlar 100 bantda yapılan testin fiyatı hakkında bilginiz var mı ya da kaç günde çıkıyor.
bizim 20 bantta yapıldı.sorun yok ama 9 haftada kalp atışı durdu.45x mozaik sarmal dendi.doktorumuz pgt yapmak iştemiyor ve bugün başka bi genetik testte de gerek olmadığını söyledi.çünkü tekrarlama olasılıgı dusuk dedi.sağlıklı bireylerde de olabiliyormuş.
İnci nasıl gidiyor annelik,aranız nasıl bakalım.Emiyormu,uyuyormu nazlı kızımız...
Inci tanesi hayırlı olsun kavuşmuşsun bebeğine Allah isteyen herkese nasip etsin İnş.
merhaba geçmiş olsun.bana pgd yapıldığında 2 embriyo da 45x turner bulundu ve transfer iptal edildi..bende 47xxx mozaiğim...
banada söylenmişti genetik sorunu olmayanlarda da 45X görülebilir diye...
benim sorun 100 bant bakılınca çıkmıştı...fiyat merkeze göre değişiyor...yeni yaptıran arkadaşlar vardır onlar yardımcı olurlar...
arkadaşlar 100 bantda yapılan testin fiyatı hakkında bilginiz var mı ya da kaç günde çıkıyor.
bizim 20 bantta yapıldı.sorun yok ama 9 haftada kalp atışı durdu.45x mozaik sarmal dendi.doktorumuz pgt yapmak iştemiyor ve bugün başka bi genetik testte de gerek olmadığını söyledi.çünkü tekrarlama olasılıgı dusuk dedi.sağlıklı bireylerde de olabiliyormuş.
Kızlar size bir şey sorayım. Bizim diğer topikten bir arkadaş var. İlk gebeliğinde 8 haftalık kalbi durmuş. 2. de 20 haftalık doğum yapmış rahimağzı erken açıldığı için. 3. gebeliği şu an. 12. haftalarda bebeğin idrar torbası çok büyükmüş. Cvs sanırım yapıldı. Trizomi 13 müş. Yarın sonlandırılacak. Doğsa da yaşamıyormuş dr öyle demiş. Herhangi test istememiş. Ben de preferik kanda lromozom analizi testi önerdim. Bu rahatsızlık genetik olabilir mi? Volkan bey bana telde genetik bir rahatsızlık diğer anomalilere meyli artırır demişti...
trizomi 13 tabi ki genetik olabilir ama down sendromu gibi, o da trizomi 21 oluyor biliyosun, tek defalık da olabilir. doğsa en fazla bir sene yaşıyor. çok zor işler bunlar, allah yardımcısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?