Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Teşekkür ederim inş. Anladığım oki 100 hücreyede bakarırsam bir faydası yok çünkü bir tedavisi yok.Denemeye devam ediyorsun...

Yani,bir sorun varsa öğrenmiş olursun.Olmayadabilir.
Evet genetik değişmez tedaviside yok...Ya denemeye devam ediyorsun yada pgd ile sağlıklı embriyoyu seçiyorlar...
Hangi yol hayırlıysa hakkında o olsun inşallah.

Son düzenleme:

İnş. Teşekkür ederim.Aslında birazda korktuğum transferin olmayıp boşuna tedaviyi yaşamak.Bakalım artık ne olucak...

İnş. Teşekkür ederim.Aslında birazda korktuğum transferin olmayıp boşuna tedaviyi yaşamak.Bakalım artık ne olucak...

findik ben bir kez hematologa gittim, o da kansulandırıcı almamı tavsiyetti. Onun dışında bir şey demedi. Bir de histereskopi, en azından bir rahim filmi çektir. Benim sonuncu kürtajdan sonra rahimde yapışıklık olmuş. Merkez değiştirince yeni merkez rahim filmi istedi. Onda çıktı yapışıklık. Histereskopi oldum. Yeni deneme yapmadan bir rahim filmi çektir bence.

Açıkçası bende çok şüphe ettim birşey varmı rahimde diye.Israrlada sordum ama doktorum nerdeyse çok emin bir sorun olmadığına.Bir takım bulgu ve belirtiler oluyormuş çünkü.ama biz bir kaç doktorla daha görüşücez bakalım onlar ne dicek.İstenirse çektiririm.

Canım yaşadıkların için çok geçmiş olsun. Rabbim size sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eylesin.

Ben 4.denememde pgt ile gebe kaldım. 18 haftalıkken kayb ettim, sonra da kürtaj oldum. Sonrasında pgt yapılmış donmuşları denedik yine olmadı. Başka bir hastaneyle görüştük, rahim filmi istendi, filme bakarak histereskopi yapıldı. Meyerse (büyük ihtimalle kürtajdan) çok ciddi yapışıklık varmış. Açıldı. Donmuşların böyle rahime tutunması imkansız gibiymiş.

Dr.unun dediyi bir açıdan doğru. Yapışıklık bir yerde kendini belli ediyor. Mesela rahim kalınlaşma sorunu ola bilir, ve ya düzensiz kalınlaşma, ve bir çok başka bulgu vere bilir. Ancak en iyi belirti rahim filminde görülür. Başka bir dr.ka durumu deyerlendirip öyle karar verin. Allah yardımcınız olsun.

Çok teşekkür ederim.Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inş. Sende tespit edilen yapışıklık ultrasonda farkedilmedide filmdemi gözüktü?

Çok teşekkür ederim.Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inş. Sende tespit edilen yapışıklık ultrasonda farkedilmedide filmdemi gözüktü?

Ben 5 tüp denemesi ve kürtaj geçirdiyim için sanırım bulgu vermese bile filim istenecekti. Yalnız yapışıklık için deyil, tüpleri de deyerlendirmek için. Ultrasonda düzensiz kalınlaşma vardı. Dr.şüphelendi. Filimde şüphesinin doğru olduğu ortaya çıktı.

Inci tanesi hayırlı olsun kavuşmuşsun bebeğine Allah isteyen herkese nasip etsin İnş.

rahimdeki yapışıklık ultrosonda görünmez,tüplerde ve kanallardaki tıkanıklıkta görünmez,gerçi doğal kalabiliyosun,bazılarının rahminde perde falan da oluyor bunlarda ultrosonda görünmüyor....rahim filmi çekilir sonuca göre histeroskopi yapılır...
benim bahsettiğim arkadaş sümeyye arkadaşımızdı kendisi bahsetmiş zaten...rahminde yapışıklık olunca bebek büyüyemedimi acaba,çünkü bebekte başka bi sorun yokmuş...onunda tedaviyle olmuştu 4,5 aylık bebek...Allahım sabrını bol versin...

Son düzenleme:

Anladım.Bakalım bugün kontrolüm var.Tekrar sorucam doktoruma.

Beraber tup bebek tedavisi ile transfer yaptırdığım arkadaşlardan 10 kişiye histeroskopi yapılmıştı ve onlar hamile kaldı 5 kişi yapılmadı biz kalamadık.dışarda fiyatları cok yuksekmiş.bilgisi olan var mı?

milliyet gazetesinden alıntı

Tüp bebek uygulamasında embriyo başarısı, son geliştirilen "Ofis Histeroskopi" yöntemi ile 2 kat artırılıyor. Yöntem, hastanede yatmayı gerektirmediği için hasta aynı gün taburcu olabiliyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Rana Karayalçın, bebek sahibi olmakta sorun yaşayan kadınların yüzde 30'unda rahim içinde anormallik bulunduğunu belirtti. Bu sorunun giderilebilmesi için geliştirilen "ofis histeroskopi" yöntemi ile uygulama başarısında önemli yol alındığını ifade eden Karayalçın, "Tüp bebek öncesi yapılan 'ofis histeroskopi' yöntemi; rahim ağzında darlık, rahim içinde hamileliğe engel olabilecek miyom, polip ve yapışıklık gibi problemlerin tanı ile tedavisini sağlamanın yanı sıra embriyonun tutunma şansını da 2 kat artırıyor" dedi.

Karayalçın, tüp bebek tedavisinde başarılı bir hamilelik elde edilmesinin birçok faktöre bağlı olduğunu anlatarak, bu faktörler arasında yer alan embriyo kalitesi ile rahim içi dokunun düzgünlüğünün hamileliğin oluşabilmesi ve devam edebilmesinde önemli bir etken olduğunu söyledi.

İlk kez tüp bebek tedavisi alacak hastalarda bile rahim içi dokunun bütünlüğünün yeterince değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Karayalçın, bu noktada rahim içinin optik aletlerle direkt olarak görüntülenmesi işlemi olan 'ofis histeroskopi' yönteminin devreye girdiğini dile getirdi. Karayalçın, "Ofis histeroskopi yöntemi, rahim içi dokuda yer alan sorunlara kesin tanı koymasının yanı sıra hamileliğe engel olabilecek miyom ve polip, ciddi olmayan yapışıklık ile derin olmayan rahim içi perde gibi sorunların tedavisini de yapabiliyor. Bu yöntemin başka önemli bir avantajı da embriyonun tutunma şansını artırmasıdır" diye konuştu.

"Tanı atlanmasını önlüyor"

Karayalçın, tüp bebek tedavisi yapılan 2 bin 500 kadında uygulanan ve tüp bebek öncesi yapılan tanısal histeroskopide yüzde 21 oranında polip, miyom, rahim içi yapışıklık ve doğuştan var olan rahim içi anormallik saptandığını ifade etti.

"Rahim içi dokudan örnek alınması hamilelik oranını 2 katına çıkarıyor"

Histeroskopinin, aynı zamanda tedavide de oldukça başarılı sonuçlar verdiğini vurgulayan Karayalçın, "Yöntemin önemli bir avantajı da embriyonun tutunma şansını artırmasıdır. Türkiye'de bin 258 tüp bebek hastasında yapılan çalışmada; ofis histeroskopi uygulandıktan sonraki ayda tüp bebek yapılan hastalarda hamilelik ve eve bebek götürme oranının 2 kat arttığı gözlemlendi" diye konuştu.

Hastanede yatmayı gerektirmiyor

Karayalçın, tanısal histeroskopide rahim kanalı, rahim iç yapısı ve rahim içi dokusunun detaylı olarak değerlendirildiğinin altını çizerek, yöntem hakkında şu bilgiyi verdi:

"Yeni ve ileri teknoloji ile histeroskopi çok ince aletler yardımıyla (3mm), hiç anestezi kullanılmadan, muayene yapılabilen koşullarda uygulanabiliyor.

Ofis histeroskopi işlemi kısa süren bir işlem ve hastanede yatmayı gerektirmiyor. En iyi görüntüyü sağlayabilmek için en uygun dönem rahim içi dokunun ince olduğu adet sonrası ilk haftayı oluşturuyor. Herhangi bir kesi uygulanmadığı için hasta aynı gün evine dönebiliyor."

arkadaşlar 100 bantda yapılan testin fiyatı hakkında bilginiz var mı ya da kaç günde çıkıyor.
bizim 20 bantta yapıldı.sorun yok ama 9 haftada kalp atışı durdu.45x mozaik sarmal dendi.doktorumuz pgt yapmak iştemiyor ve bugün başka bi genetik testte de gerek olmadığını söyledi.çünkü tekrarlama olasılıgı dusuk dedi.sağlıklı bireylerde de olabiliyormuş.

merhaba geçmiş olsun.bana pgd yapıldığında 2 embriyo da 45x turner bulundu ve transfer iptal edildi..bende 47xxx mozaiğim...
banada söylenmişti genetik sorunu olmayanlarda da 45X görülebilir diye...
benim sorun 100 bant bakılınca çıkmıştı...fiyat merkeze göre değişiyor...yeni yaptıran arkadaşlar vardır onlar yardımcı olurlar...

İnci nasıl gidiyor annelik,aranız nasıl bakalım.Emiyormu,uyuyormu nazlı kızımız...

İyi gidiyor şükür canım.
Gündüz düzenimiz iyi de geceleri biraz zorlanıyor yavrum uykuda. Yavaş yavaş düzeliriz inşaallah.

Inci tanesi hayırlı olsun kavuşmuşsun bebeğine Allah isteyen herkese nasip etsin İnş.

Sağol canım Allah razı olsun.

peki daha önce 20 bantta yaptırmıs mıydın?şimdi tekrar 100 batta yaptırmalı mıyız yoksa moleküler olarak bakılan varmış ona mı baktırsak.yoksa boşa mı dert ediyorum bilmiyorum ki

Kızlar size bir şey sorayım. Bizim diğer topikten bir arkadaş var. İlk gebeliğinde 8 haftalık kalbi durmuş. 2. de 20 haftalık doğum yapmış rahimağzı erken açıldığı için. 3. gebeliği şu an. 12. haftalarda bebeğin idrar torbası çok büyükmüş. Cvs sanırım yapıldı. Trizomi 13 müş. Yarın sonlandırılacak. Doğsa da yaşamıyormuş dr öyle demiş. Herhangi test istememiş. Ben de preferik kanda lromozom analizi testi önerdim. Bu rahatsızlık genetik olabilir mi? Volkan bey bana telde genetik bir rahatsızlık diğer anomalilere meyli artırır demişti...

Ben Antakyada oturuyorum kanlar Ankarada intergen lab. a gitti. Benimki bir eşimin ki 10 günde çıktı özellikle belittim 100 hücre diye. Fiyat aynıymış. Eşimle ben 320 verdik. Ama sonra istanbulda eşiminkini Okmeydanı memorialde tekrarlattık oğlumun da yapıldı testi. 380 tl idi kişi başına...

trizomi 13 tabi ki genetik olabilir ama down sendromu gibi, o da trizomi 21 oluyor biliyosun, tek defalık da olabilir. doğsa en fazla bir sene yaşıyor. çok zor işler bunlar, allah yardımcısı olsun.

trizomi 13 tabi ki genetik olabilir ama down sendromu gibi, o da trizomi 21 oluyor biliyosun, tek defalık da olabilir. doğsa en fazla bir sene yaşıyor. çok zor işler bunlar, allah yardımcısı olsun.

Kendisi ya da eşi trizomi 13 mozaik filan değildir di mi varsa da başka sorun vardır. Ya da öyle denk gelmiştir. Evet 1 seneyi geçmiyormuş. Yarın sonlandırılacak çok üzüldüm. Serklajı konuşmaya gitti bunu öğrendi. Tabi çok zor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…