Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

peki daha önce 20 bantta yaptırmıs mıydın?şimdi tekrar 100 batta yaptırmalı mıyız yoksa moleküler olarak bakılan varmış ona mı baktırsak.yoksa boşa mı dert ediyorum bilmiyorum ki

Evet daha önce 20 bakıldı 46xx normal sonuç çıktı.işte düşükler devam edince test tekrarlandı özel bi merkez 100 bantta baktı vs..
Moleküler bakılanı hiç duymadım,yeni bir testmi bilemiyorum.
Hayırlısı hakkınızda...

Merhaba canım naber...bence doğsa yaşayıp yaşamıycağını yada ne kadar yaşıycağını Allah bilir...o bebek yaşaması için gönderildi Allah tarafından...
doktoru pgd denese daha iyi olur bence...öncesinde de kromozom analizi tabi...

Son düzenleme:
merhaba canım naber...bence doğsa yaşayıp yaşamıycağını yada ne kadar yaşıycağını Allah bilir...o bebek yaşaması için gönderildi Allah tarafından...

Öyle tabi canım. İstatistikler işte. dr ler de istatistikleri söylüyorlar...

Mattika doğru söylüyor. Hem genetik sorundan kaynaklanmış ola bilir, hem de tek seferlik ola bilir. Ancak doğru olmayan şey 1sene yaşıyolar denmesi. 10sene yaşayanları bile var. Çoğu zaman da ya düşükle, ya da yeni doğan ölümüyle seyr ediliyor. Çok zor bir hastalık. Allah yardımcıları olsun.

nerelerdesin akasya. özledik seni. gerçi bende okuyorum ama çok fazla yazamıyorum. sağlık sorunların ne durumda. yeni bir tedavi var mı ufukta.

nerelerdesin akasya. özledik seni. gerçi bende okuyorum ama çok fazla yazamıyorum. sağlık sorunların ne durumda. yeni bir tedavi var mı ufukta.

arkadaşlar benim ilk çocuğum sağlıklı ama ikinci ve üçüncü gebeliğim düşük ve sonrasında kürtaj la sonuiçlandı ve genetik araştırma yaptırmamızı önerdiler yatırdık kromozom analizi ve mutasyona bakıldı sonuç olarak eşimin ve benim 46xx inv(4)(p16q12) 5. dereceden akrabayız mutasyon sonucu da pıhtrılaşmaya yatkın çıktı yani tekrar bebeigm olursa anamolili olabilrmiş sizden böle bişey yasyan varmı ayrıca tüp bebeği önerdi pgt ile tüp bebek dr görüştük bizim size yapabileceğimiz bişey yok ya sağlıklı olur olmaz orayı bilemeyiz ddi

arkadaşlar bnde yeni tedavime başladım bakalım ne olacak 13 14 ,kromozomda eşinde problem olup da sağlıklı gebelik elde edin var mı

Chnb canim mozaik olmuyo pek bunlarda. Esim gibi tasiyici olabilir eslerden biri.
Hic yasamiyo gibi konusmus dr ama oyledegil. Birgun bile ysasa alacagi nefes nefestir.
Tabi basima gelse trizomili bebek tasidigimi bilsem ne yaparim bilemem allah yardimcisi olsun.

En son yazan arkadas esimde 13-14 translokasyon var 2 dusukten sonra ogrendk
Pgt de saglikli cikmadi dogal yolla geldi oglum.
Allahin izniyle sizin de olur ins. Allah yardimcin olsn

cANIM ENİM DE İLK ÇOCUĞUM SAĞLIKLI 2 TANE 8 HAFTALIK BİR DE 25 HAFTALIK BAŞKA NEDENLE KAYBIM VAR. Eşimde benim 47 xyy mozaiklik var. Pgt denedik kısmet olmadı doğalla 2. bebeğim oldu görünürde sorun yok genetik test yaptırmadık ona. Kiminle görüştün? Genelde pgt de sorun çözülüyor.

arkadaşlar bnde yeni tedavime başladım bakalım ne olacak 13 14 ,kromozomda eşinde problem olup da sağlıklı gebelik elde edin var mı

Hayırlı olsun...

Nette bir seneye kadar diyor( 20. haftaya kadar anne karnında kalbi durabilir ya da erken doğabilir diyor( Daha önceden de 20 haftalık kaybı var rahim ağzı yetmezliğinden şüphelenilen bir de 8 haftalık kaybı( Bugün bebeğinden ayrılmış. Çok dr ile görüşmüş kimse olumlu konuşmamış. Allah sabır versin. Gerçekten zor bir süreç. Sürekli bu kaygıyla hamilelik sürdürmek de doğduktan sonra her an bir şey olacağını beklemek de , bu kararı vermekte(

Ben hep bunun için dua ettim Allahım beni böyle bir tercihle başbaşa bırakma diye. Biliyorsun down riski 10 da 1 di bizim. Çok zor geçirdim o süreci kk da böyle yavruların annelerinin yazıştığı forumları okudum. Doğduğunda her yerini inceledim.Çocuk dr si sorun yok diyene dek epey huzursuzdum... Çok şükür Allahıma...

inşallah yaradan dermanımızı verir saol arkadaşım

inşallah çok teşekur ederim arkadaşım

arkadaşlar çogu yazılanı okudum pozitif sonuç alanıda negatfide her şey kısmet bende başladım genarta bizede pgt yapılacak yaradan herkesin yardımcısı olsun kafamda hep sorular pgt den sağlıklı embriyo çıkacak mı çıkmayacak mı çıkarsa tutar mı bir sürü bir sürü en iyisi düşünmemek hayırlısı bakalim yeni tedaviye başlayan arkadaşlara yolumuz açık olsun diyorum

Ismindeki gibi hayatinda umut hep olsun. Tup bebek basli basina zor bir surec. Pgt ondan da zor. Ama yeterki Allah ol desin. Bu yola bas koyan herkesin Allah yardimcisi olsun...

Kizlar nasilsiniz?

Canım asıl sen nasılsın nasıl gidiyor annelik taze anne?

tüp bebek merkezin de tüpbebek dr. götüştük canım

Tüp bebek dr si tam olarak bilgi sahibi olmamış olabilir. Bence bir genetikçiyle görüşün. Hatta Okmeydanı Memorialden Cumhur Gökhan Ekmekçi var ben ona mail atmıştım 1 hafta sonra beni aramıştı telde. İstersen danış çok iyi bir dr pozitif...

genart iyi bir tercih bence.diğer merkezlerdende memorial ön plana çıkıyor.hakkında hayırlısı olsun

Ismindeki gibi hayatinda umut hep olsun. Tup bebek basli basina zor bir surec. Pgt ondan da zor. Ama yeterki Allah ol desin. Bu yola bas koyan herkesin Allah yardimcisi olsun...
sağol inci tanesi senin paylaşımlarınıda okudum yaşadıklarını her şeyin hayırlısı sen bebeğini almışsın kucağına darısı isteyen bekleyen herkese....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…