Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Pihti sorunum yok.yumurtalik rahim spermler genetikler temiz.hic bir neden yok gibi maalesef.simdi ne durumdasin merak ettim.tekrar denedinmi

Pihti sorunum yok.yumurtalik rahim spermler genetikler temiz.hic bir neden yok gibi maalesef.simdi ne durumdasin merak ettim.tekrar denedinmi

Bizim de genetikler temiz, ancak embriolarda 4/9 hastalık çıktı.

En son pgt yapilmiş donmuşları denedik, sonuç negatif. Meğerse bebekten sonra ciddi yapışıklık varmış, embriolarıma yazık oldu. Şimdi yeni bir merkezde yeni tedavi için adet olmayı bekliyorum. Allahtan hayırlısı.

Son düzenleme:
Herkese merhaba

Uzun aylardır yazmasamda hep yazılanları okudum ....bebeğini kucağına alanlar için sevindim ,mücadelesine devam edenler için köşemden sessiz dualar ettim ....ve sonunda gecen ay bende ilk kez pgt denedim...bu aslında benim ilk tüp bebek denememdi....ve ne öğrendim biliyormusunuz..

..hiç sağlam yumurtam olmadığını..., bırakın 1 tanecik embriyo sağlıklı bir tek yumurta bile bulamadı Dr.....benim durumumda olan varmı bilmiyorum , umutların bittiği yerdeyim galiba.....pgt için pek çok sağlıklı embriyo gerekirken benim embriyo haline gelebilecek tek bir yumurtam bile çıkmadı.....sadece gözyaşı....beni anlayan varmı.....

merhaba,seni hepimiz anlıyoruz merak etme...
banada pgd yapıldı 6 yumurta toplanmıştı,2 si zaten döllenemedi bile,kalan 4 ü döllendi ama 2 sinin gelişimi durdu,kalan 2 sine pgd yapıldı oda eksik kromozomlu çıktı transfer iptal edildi....ve 3 ay sonra Allahın izniyle doğal hamileydim ve sağlıklı bir bebeğim oldu...
seni çok iyi anlıyorum,lütfen umudunu kaybetme sabır etmeye dua etmeye devam et..Allahım seninle birlikte isteyen herkeze hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.Amin.

Son düzenleme:

Âmin canım Allah evladını bağışlasın....dünden beri ağlamaktan içim çıktı, 6 yumurta toplandı 4 ü direk çöp ....ikiside döllenmedi zaten......Dr yumurtaların çok kötü dedi ...tekrar denemek isterseniz deneyin ama dipsiz kuyuda iğne aramak gibi dedi.....forumu okuyorum herkesin en azından yumurtası var embriyosu oluşmuş bana transfer bile yapılamadı.....yumurtan hem az hem kalitesiz dedi....

Amin..ruh halini tahmin edebiliyorum çünkü aynı şeyi yaşadık...banada dr lar öyle dedi,ama asıl kendi dr um umudunu hiç bizaman kaybetme gerekirse sağlıklı embriyoyu bulana kadar deniycez yada doğal dene dedi....
bana da yapılmadı transfer yapılmadı ve bi çok kişi var burada öyle olan...
bana yumurta donasyonunu öneren bile oldu...
ama bak şükürler olsun sağlıklı bir oğlum var...
biliyorsun Allah izin verirse zaten olur,en üstün yöntem denendi niye olmadı diye sorgulama,böyle hayırlıdır...
aynı şeyi yaşadık bende çok üzüldüm ama gerçekten de böyle hayırlıymış,rabbim bana en güzel şekliyle nasip etti şükürler olsun...
mücadelene sabırla devam et inşallah dileğine,sağlıkla hayırla kavuşursun...Allah herşeye kadir...

canım benimm korkma Allah büyük inş 2 haftaya iyi haberlerini alırız.6sı da mı pgt ye gitti peki ??

saol canım evet 6 sı gittit bir tanesi sağlıklı cıktı tek transfer yapıldı bugün sonucumu aldım olmadı değerim 0,10 çıktı napalım kısmet arkadaşım canım benim hayırlısı zaman bakalım neyi gösterecek ...

Bence senin dr. tüm başarısızlığı size yüklemek için öğle demiş. Yumurtan oluşuyorsa sağlıklı da çıka bilir. Sakın umudunu kayb etme. Yumurta kalitesini artırmak mümkün. Daha iyi bir dr.la, ya da sadece başka bir dr.la devam etmeni öneririm. Menepoz eşiğinde olan hastaların bile yumurta kalitesini artrmak için çaba sarf eden dr.lar varken, seni böyle kesip atması hiç hoşuma gitmedi. Allah yardımcın olsun, içine ferahlık versin. En zor olan umutların kırılması, ki, sen de onu başarıyla yapmışlar.

Eğer devam etmek için azacık da olsa takatin varsa hemen arı sütü içmeğe başla. Ya da kendinde güç bulunca başlarsın. Başka kullanılan ilaçlar da var, ancak dr.un yazması daha mantıklı. Ama sakın pes etme.

Uzun zaman önce biri hakkında okumuştum, ilk tedavisinde bir sürü embriosu oluştuğu halde (hemen olacak gibi bir sürü embrioyu dondurmamıştılar, hepsi çöpe gitmişdi) sonuç neqatif ve ikinci denemesinde yalnış hatırlamıyorsam toplanmış 9 yumurtanın hiç birisi döllenmemişdi. Demek istediğim verilen ilaç dozu, yalnış seçilmiş yumurta toplama günü, senin stress halin hepsi yumurta üzerinde etkin. Hatta aynı ilacın bile farklı hasta üzerinde etkileri farklı oluyor. 1 denemeyle sakın umudunu yitirme. Burası nice mucizelere şahit oldu. Rabbim önce her açıdan güç, sonra da sağlıklı evlatlar versin.

Allah yardımcın olsun, size sabır versin. En kısa zamanda sizi de miss kokulu sağlıklı yavrucağınıza kovuştursun.

Nereye gitmeyi düşünüyorsun. Ben hep aynu merkezde umut tupde ayni doktorda denedim.degistirmeye cesaretim yok.adam artık benim herseyimi biliyor.ezberlemis.yeni bir yete gitmek bana sıfırdan baslamak gibi geliyor.hic cesaret edemiyorum.ucuzda yaptiriyorum.doktoruda seviyorum ama olmayincada artik sikildigimi hissediyorum.cok kararsizim

Bisey merak ediyorum.genetik sonuçlarında kadin veya erkekden kaynaklandigi sekilde bir sonuc cikiyormu.yani bozuk cikan embriyolarda hangi esten kaynakladigi belli oluyormu.acikcasi yillardir kafami kurcaliyor.sorun bendemi eşimdemi diye.tum tahliller ikimizide temize cikariyor.acaba pgt buna cevap verirmi

Ben de aynen senin yaşadığını yaşadım. Dr.u seviyordum, aynı yerde yapınca çokta ucuza geliyordu. Ancak aynı merkezde yaptığım 5.deneme kararımın doğru olmadığını gösterdi. Olmayınca Memorial şişli Nur hanımla ile görüşmeğe gittim. İlk ultrason muayenesinde rahimde şüpheli şey gördü. Rahim filmi istedi, şüphesini doğruladı. Semra Kahraman da muayene etti ve histereskopiye karar verdiler. Hisrereskopide ciddi yapışpklık çıktı. Ve daha önce yapılmayan bir sürü test yaptırdık. Üstelik ilk tedavimizde eşimin % 99 sperm haraketsizliği nedeni ile tese amelyatı olmuşdu ve ondan sonra iki kere tedavide donmuş spermler kullanılmışdı. Oysa yeni merkezde tekrar analiz verdi ve sonuç.. haraketlilik taze ile denene bilecek kadar yükselmişdi. Aynı merkezde yaptıracak olsaydık, yine donmuş kullanılacakdı.

Ayrıca bu dr. beni çok iyi tanıyor diye bir şey yok. O kadar hastanın içinde bizim rahatsızlıklarımızı hatırlamaları imkansız. Onlar da dosyamıza bakıp hatırlıyolar. Ben eski hastaneden tüm dosya içeriğini aldım, ilaç dozları, yumurtanın verdiği cevaplar... hepsi var.

Gerçekten farklı gözün bakmasının daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Eğer sorun x ve ya y kromozomunda ise belki sorunun kimden geçdiyi biline bilir. Ancak diğer kromozomlarda olaan sorunun ayrıştırılması imkansız gibi. Hem sorunun kimde olduğunu bilmen iyi değil ki, ya kendini suçlayacaksın, ya da eşini.

Sağol canım,aslında kafama takılan bişey var ,gonal f diye bi iğne oldum hergün.... Dr iğneyi 300 e ayarlayacaksın dedi ve ben bır iğneyi 2 gün kullandım halbuki iğnenın üzerinde 450 yazıyordu , yani bence söyle olmalıydı ilk gün 300 ikinci gün o iğnede 150 kaldığı için o iğneden 150 ve başka kutudan 150.....halbuki Dr bana ısrarla hayır iki günde tek kutu dedi ....sen kullandınmı bu iğneyi benmi yanlış düşünüyorum acaba ,gerçi Dr böyle bır hata yapamaz adam kendınden çok emındı sanırım ben kabullenemediğim için şimdide buna takıldım

bence o dr u ve hastaneyi bırak.imkanın varsa birde şişli memorial yada ankara genart ı dene.memorialde nur hanımı tavsiye ediyorlar. Allah hakkımızda hayırlısını versin.Allah yardımcımız olsun.ümitsiz olma.inşallah hayırlı ve sağlıklı evlatların olur.

Ben 5. gün pgt yapılıp 6. gün transfer yapılan embiryo ile hamile kalmıştım. Başka sebeplerle bebeği kaybettim ama embiryon 6. güne gittiyse çok kaliteli demektir. Üzülme. Buna sevin.

Ben 5. gün pgt yapılıp 6. gün transfer yapılan embiryo ile hamile kalmıştım. Başka sebeplerle bebeği kaybettim ama embiryon 6. güne gittiyse çok kaliteli demektir. Üzülme. Buna sevin.

benim embriyolarım geçen sefer de 6 güne gitti ve 3 taneden 2si sağlıklı çıktı birinden veri alınamadı ve 6 gün akşam transfer oldu sonuç negatif bu kezde döllenen 3 yumurtadan 2 si 6. güne gitti ve mucize şekilde sağlıklı çıktı ama talihsizlik benim peşimi bırakmıyor bu kezde sonuç geç çıkıyor transfer gecikiyor diye doktorum embbriyoyu 6. gün sabah dndurdu çünkü transferin 6. gün çok geçe kalmaması gerekiyormuş anlamadım gitti dondurulduktan sonra akşam geç saatte sonuç çıktı ve sağlıklı ama transfer bir ay sonraya kaldı şimdi de kafamda dondurulduğu için embriyo tutmazsa düşüncesi hiç bir işim düzgitmez zaten benim bu seferde transfer olamadım diye üzülüyorum

kızlar embriyo dondurulunca şansımız azalıyor sanırım ?????????

Sağlıklı çözülmesi için dua et, tam 1 ay zamanın var. İlk donmuş tedavimde çözülürken bir şey olucak diye çok korkuyordum, çok dua ettim. İkisi de çok güzel çözülmüştüler, hatta embriolog dedi ki, çok canlılar, hiç dondurulmuşa benzemiyolar (gerçi sonuç yine neqatif olmuşdu).

Benim anlamadığım, eğer dondurulacaksa niye o kadar bekletip donduruyolar. 5. gün biopsi alındıktan sonra dondurmak daha mantıklı olurdu.

Allah can versin. Geri kalan her şey sadece vesile ve de bahane.

Temmuz tedavimde 4 sağlıklı embiryom vardı. Değerlerim çok yüksekti. OHSS riski falan. Neyse.. Transfer yapıldı negatif. Şimdi 3 dondurulmuşum var. Dondurulmuş tedavisindeyim. Bildiğim kadarıyla sağlıklı çözünürlerse tutunma şansları diğer tedavilerle aynı. Hatta ilaç fazla alınmadığı için vücut daha dinlenik olduğu için şans daha yüksek diyenler de var. O yüzden kafana takma. Her işte bir hayır vardır. Benim 5. gün gece sonuç çıkmıştı. 6. gün sabah çok erken bir saatte transfer yapıldı. Tabii hepsi bahane.Nasip işi...

iğnenin üzerinde 450 yazıyor ama toz ile sulandırınca 600 ml oluyor bir iğneyi 300 -300 olarak 2 günde bitiriyorsun bana öyle anlattılar. iğneyi yaptırırkende ml kontrol ediyorum doğru söylemişler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…