Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

ranacım seni üzdüysem kusuruma bakma sadece merak ettim.
Genetikle ilgili bir probleminiz yoksa pgt'ye zaten gerek yok korkma sakın.
Allah yardımcın olsun yarın transferde. Sıkı sıkı tutunsunlar inşaallah...

canım o gece baya baktım varmısınız diye kimse yok msj atan falan hiç görmedim msjlarınızı hiç üzmedin beni ayrıca çok iyide geldiniz diyebilirim
benim tarnsfer oldu dondurulacak embiriyo yokmuş çok üzüldüm arkadan geliyorlarmış 2embiriyo transfer edildi 2yavrum ay hayali bile müthiş pgt konusunuda konuşamadım o sıkışıklıkla eşim bir ara ordaki dr sormuş yeterince yumurta olması lazım demiş 10 azmı cumarteside olunca dr biz ininceye çıkmış gitmiş hayırlısı böyleyse öyle olsun ama bu kez hiç belirtim yok ne kasık ağrısı ne vs digerinde ilk gün değişiklik oldugunu hissetmiştim çok korkuyorum tutan yavrum 5.gün embiyosuydu bu 3. ondanmı bilmiyorum:26: herkeze mutlu pazarlar ben dinlenme modundayım ve tarnsferimin 2.günü doluyor bile geriye kaldı 10gün:)))

cnmm çok sevindimm..hamile haberlerinide alırız inş.. bol bol dua et ve kabız olmamaya çalış rabbim emeklerini boşa çıkarmasın..

haydi hayırlı-uğurlu olsun tatlım dediğim gibi mübarek kendile denk geldi inşallah Yüce Rabbim bu mübarek günün yüzü-suyu hürmetine 10 gün sonra müjdeni almayı nasip etsin hadi bolca dinlen ilk günler çok önemli canım dualarımdasın

Pgt sistemi emriyoya zarar veriyormuş diye duydum doğrumu?
aaaa daha neler duyacağız ALLAH korusun inşallah böyle bişi yoktur :18::18::18::18:

Maşallah maşallah
bumbumbum
Amin inş.

Herşey yoluna giriyor inşaallah. İçin ferah olsun canım.

Geçmiş olsun güzelim.

Sakin ol mervecim. Ne oldu böyle? Üzdü mü seni, bir şey mi dedi?

Canım benim hadi gözünaydın. Sımsıkı tutunsunlar inş. 10 gün sonra müjdeli haberle gelirsin umarım.

Pgt sistemi emriyoya zarar veriyormuş diye duydum doğrumu?

Kısmen.
Pgt'de en önemli noktalardan biri embriyodan biyopsi alınırken çok çok dikkatli, titiz olunması. İşinin ehli embriyologlar olması gerek.

hadi bakalım hayırlısı inş. tutunacaklar sana bir haber de senden gelecek
vardır bunda da bir hayır bekleyelim görelim inş. bu şekilde olması gerekiyordur belki
bol bol dinlen kabız olma ,ananas ye bol bol ,salata ye ,su iç..

Maşallah maşallah
bumbumbum
Amin inş.

.
aynen bum bum bumdular
darısı başına inş.

seninki de iyi yöntem bence çoğaltıp bir anda pgtye girmesi de güzel ..
inş. güzel olur herşey..
bak ben de mozaiğim ama oluyor demekki ..
RABBİM inş. sana da verecek

sağolasn
inş. böyle sağlıcakla devam eder yavrularım..
doktor 6 hafta sonra kontrole git dedi ama ben bi 2 hafta sonra tatile çıkmada önce gideceğim inş.
sonra da dönünce giderim diyorum ..
benim de göğsüm kaşınıyor çok feci şekilde ,belki bununla alakalı olabilir
ama bende cildimde çok kuruluk da var onun da etkisi diyorum ben .
sen de dikkatli ol kremlerle geçer inş.

yaaaaaa üzülme
kov gitsin
bazen hiç istemediğin ot dibinde bitiveriyor ama yine sabır yine sabır düşüyor bizlere ne yapalım ..
Bak burdan onlara negatif enerji gönderiyorum ki bir an önce senin evi bırakıp kaçsınlar bi daha uzun süre de gelmesinler
kış kış kaynana kış kış
geçmiş olsun ..
dikkatli kontrol ettir bakalım sebebi neymiş ,ALLAH KORUSUN mniğe bişey olmaz inş.
teşekkür ederim

sağolasın
amin inş

canım sende bebeklerin kalp sesini duymuşsu ALLAH ım ne büyüksün inanılmaz bişey demi rabbim herkeze yaşatsın benimle birlikte çok sevindim 3kişisiniz şimdi ne güzel

merhaba kızlar, pgt hakkında size danışmak istediğim bir şey var. önce kendimden bahsedeyim biraz.

yaklaşık 4 yıllık evliyim, hiç hamilelik yaşamadım, doktorlara göre "açıklanamayan infertilite" kısmına giriyoruz. bugüne kadar bekledik ama nasib olmadı.biz de artık tüp bebeği deneyelim dedik, haziran sonu gibi ilk tüp bebek tedavisine başlayacağız inşallah. fakat ben çok da umutlu değilim açıkcası, sanki tutmayacakmış gibi geliyor. çünkü bizdeki sorun tesbit edilemedi ki , ona göre bir tedavi uygulansın... sanki araştırılmamış, gözden kaçırılmış bişeyler varmış gibi geliyor.

işte bu yüzden ilk tüp denememiz olmasına ve daha önce herhangi bir düşük geçmişim olmamasına rağmen pgt yaptırmak istiyorum. bir de şöyle bir durum var ki benim babam tek çocuk, kardeşleri ya yaşamamış bebekken ölmüş, ya erken doğmuş ve yine yaşamamış yada gebelikler düşükle sonuçlanmış. aynı durum babamın babasında da var. yani dedem de tek çocuk. bunları düşünerek ben "periferik kan analizi" yaptırdım, çok şükür kromozomlarım normal çıktı.(bu arada bu kan testi 8 günde sonuçlandı, bu süre normal mi sizce, bazı merkezler 1 ay sonra sonuç çıkar diyorlardı.)

sorum şu ki; sizce ben pgt yaptırmalı mıyım? tabi buna doktor karar verir sanırım ama, ben doktor hayır dese bile doktoru ikna etmek için uğraşmayı düşünüyorum.

yorumlarınız benim için önemli... bu arada size pgt uygulanmasına nasıl karar verildiğini de yazarsanız sevinirim.

canım merhaba bence kromozom analizi yeniden yaptırabilirsin.burdaki bazı arkadaşlr daha bilgili.ama benim tavsiyem önce dr la konuş bakalım ne diyecek.inşaAllah tekrar yaparsan yine temiz çıkar.çünkü bu tüp tedavisinde malesef bir çok merkez defalarca negaif alındıktan sonra birde kromozoma bakalım diyor.baştan yapılması yolu kısaltır.inşaAllah herşey yolunda gider ilk seferde bebeişin sana tutunur canım.

sadece senin kromozomlarına mı bakıldı? eşinin de yaptırması lazım kromozom analizini.
eşimin ailesinde sülalesinde hiç düşük bile yok ama genetik sorun çıktı. bir defalık da olabiliyor.

bence senin ve eşinin kromozom analizini yaptırın. sorun çıkmazsa pgt gerekli değil. 2-3 denemeye rağmen tutmazsa isteniyo bu testler, en baştan bunu düşündüğün için şanslısın.
özel merkezlerde 10 günde fln çıkabilir sonuç. kaç bantta incelemişler? en az 100 bant olmalı.

canım sende bebeklerin kalp sesini duymuşsu ALLAH ım ne büyüksün inanılmaz bişey demi rabbim herkeze yaşatsın benimle birlikte çok sevindim 3kişisiniz şimdi ne güzel
evet çok şükr ama daha çok minicikler yaaa

kromozom testi sadece kadına yapılmaz
erkeğe de yapılır
belki de eşinde sorun vardır ondan gebe kalamıyorsundur
eşinde de sorun çıkmazsa pgt ye gerek yok ama pgt için eşinini de kromozom testi yaptırması şart ..
inş. herşey normal çıkar..
hakkında hayırlısı olsun ..

herkese günaydınnnnnnnnnnnnnnnn..

hazade testi yineledinmi çok merak ediyorum :18:

en doğrusu!
haftasonu dr.a gittim adet düzensizliği için. nurtopu gibi kocaman bi kistim olmuş. doğal deneyecektim güya ama doğum kontrol hapı verdi dr .. çok planladığımız gibi olmuyor işte.
dr.lara güvenmek zorundayız ama annem şöyle demişti bana: bakma dr.lara, kürtajdan sonra ya bebek olur ya kist. sakın korunma. korundum ben. işte böyle...
anneme de dr zamanında kürtajdan sonra sakın deneme korun mutlaka demiş. annem korunmamış. ben olmuşum.

nasip diyeceğiz. ben de bir halka ekleyeyim bilgi metaforu üzerinden: bilgi bağlayıcı, bilgi kelepçe.

:
Saol cnm benimmm teşekkür ederim inşallah sağlıkla dewam ederr darısı sana inşallahh

hazade, maşallah diyelim sana. yolun açık olsun, seni takip edeceğiz bütün güzel dileklerimizle inş.
ben biraz ara vermek durumunda kaldım, kist oluşmuş önce onu bertaraf, sonra deneyeceğiz inş:)

Evet haketen cok sukur bu iki gun onemliymis dinlenicem artik kismet artik gerisi
1 tane ama en one cikan en kalitelisi pgt den de basarili bir sekilde cikmis bu sevindirdi.

tebrikler, umarım tutunur ve herşey çok güzel devam eder senin için...

boşver, 2 haftasonu yeter. hem oda döşemeyin diyor pek çok arkadaş. yatak falan anlamsız, doğduğunda uyuyabileceği pratik beşik, bikaç parça da kıyafetten başka birşey almamak lazım diye tembihliyorlar herkesi. hallolur hepsi...:)

meselaney,
foruma hoşgeldin.

daha garanti olsun diyerek bu yöntemi denemek yanlış olur.
ama aile öykün genetik birşeylere işaret ediyor olabilir, tereddütün çok da yersiz görünmüyor.
bunun için tam genetik test yaptırmalısın. bir genetik dr.a görünüp hikayeni anlatıp gen testi isteyebilirsin. bahsettiğim bu testin sonuçlarını yaklaşık 20 günde alabiliyorsun. her merkezin teknolojisine göre süre bir miktar değişebiliyordur belki bilemiyorum ama süre ile ilgili şöyle birşey söyleyebilirim... 16.gün dr bizi arayıp bir sorun çıkmadı bundan sonra çıkacağını zannetmiyorum fakat garantilemek için 20.günün sonuna kadar (son tekrarlara kadar) bekleyelim içimiz rahat etsin dedi. veeeeeeeeeeeee 18.günün sonunda benim genetik sorunum ortaya çıktı.

kendi ailenle bağ kurmuşsun sorunla ilgili. ama embriyo biliyorsun iki bireyden de kromozom alıyor. bana genetik test yapılırken, aynı anda eşime de yapıldı. onda bir problem çıkmadı. eşine de bakılması lazım yani.

testin uygulamasına gelince: meşakkatli bir yanı yok. sadece kan alıyorlar ve beklemeye başlıyorsun. bu kadar.
bir de her hastane/merkez bu testi yapmıyor. araştırabilirsin.

çok geçmiş olsun...

Son düzenleme:
evet kürtajdan sonra korunmak hiç bi işe yaramıyo. zaten düzen bozuluyo korunsan da olmuyo, kist vs. oluşuyo yani.
2 kürtajdan sonra en az 6 ay sürdü hormonlarımın toparlanması, sana tavsiyem bu ay doğum kontrol ilacını iç, sonra stres yapmadan bekle.
spor yap ne bileyim yaz geldi tatil yap
ben de pıhtılaşma çıktı, doğum kontrol ilacı kullanmamam lazımmış. ilk kürtajda hapı bıraktıktan 2 ay sonra hamile kalmıştım, pıhtılaşmayı artırırmış doğum kontrol ilacı.
kist durumunda mecbursun ilaca ama sen de pıhtılaşma fln yok di mi?

yok cnm ne oda döşemesi hele doğsun büyüsün boyunu posunu görelim sağlıkla, haketsin odayı önce

tü tü tü tü tü tü tü
Saol cnm benimmmmmm
Allah bin kere razı olsun delikızımm DUALARINIZA ÇOK İHTİYACIM VAR ...
Şükürler olsunnnn ptprcıkların kalp atışını duymuşsun birine sadaka vericem deişdim akşam verim bari yücerabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin cnmm

Canım benimmmm tabikki sızıntı bittiii yiğenimizzz rahat rahat yatıo rahatsız etme annesii biraz dinlen huzurlu ol iyi düşünnnn..
Allahın izniyle emeklerin karşılığını alıcaksınn
inşallah canım hepimizin yüzü gülücekk
Canım benim allah korusun ya o n biçim laf üzme bizi ((
Neden gelmiş sorunlu birimii
Canım benim hayırlı olsunnn dilerim Allahım emeklerin karşılığında sana 2 tane pırlanta gibi bebeiş verir şafak 9
Bugün yeniliycem canımmm akşamm
hazade, maşallah diyelim sana. yolun açık olsun, seni takip edeceğiz bütün güzel dileklerimizle inş.
ben biraz ara vermek durumunda kaldım, kist oluşmuş önce onu bertaraf, sonra deneyeceğiz inş:)

Canım benim Allah razı olsunn benim nedendir bilemiorum pek umudum yok bu 4, cünkü çok korkuorumm...
Sende biraz zamana bırak bak bana 3 kere tüp yaptım olmadı doğal oldu kader kısmet işde Allahım sağlıkla yawrularımıza kavusmayı nasip etsin cnm benimm ...
Kist dediğin gelip geçer canım allahın izniylee

hazade kontrolün ne zamandı? ben 8.haftada öğrenmiştim hamile olduğumu belirtiler psikolojik diye test fln yapmamıştım.
sonra direk keseyi kalbi hepsini görmüştüm.
senin deneme sayın daha fazla ama çok benziyo durumlarımız..
çok dua et allahım sen istedikten sonra sağlıklı evlat verirsin, bu defa hayırlısıyla sağlıklı olsun de.
allaha emanet miniğin

amin inş. duanı esirgeme
öyle umutsuz olmak yok
ağzını hayırla aç
olacak diyorsak olacak ,birine 40 kere deli dersen deli olur hesabı biz sürekli olacak inş. diye dua ediyoruz ve dualarımız inş. yerini bulacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…