- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #15.881
arkadaslar genelde aranizda sohbet ediyorsunuz ama rica etsem bilgi olan varsa bana yardimci olabilir mi?26 temmuzda bebegimin kalbi durdugu icin 9 haftalik bebegimi kaybettim yapilan genetik analizde triploidi 69xxy sonucu cikmis /bu 5.dsugmdu sanirim digerleri de ayniydi ve ondan devam etmedi nette arastirdim biraz baktim ama ayni durumda olan var mi aranizda bana iyi bir genetik merkezi onerebilecek var mi?tesekkurler
arkadaslar genelde aranizda sohbet ediyorsunuz ama rica etsem bilgi olan varsa bana yardimci olabilir mi?26 temmuzda bebegimin kalbi durdugu icin 9 haftalik bebegimi kaybettim yapilan genetik analizde triploidi 69xxy sonucu cikmis /bu 5.dsugmdu sanirim digerleri de ayniydi ve ondan devam etmedi nette arastirdim biraz baktim ama ayni durumda olan var mi aranizda bana iyi bir genetik merkezi onerebilecek var mi?tesekkurler
slm herkese..
galiba bnde yaptırcam pgt den yani tvde bi doktora danıştım 4 kaybım var 3 ü 14.haftadaydı araştırma fln yapıldı tedavi oldum iğne kullanmam lazımlı kulllandım yine düşük oldu bu sefer 10+4de öldü bebeğim tvde cıkan bay x aradım yayını sordum napıcam diye tüp bebek dedi şaşırdım pgt yöntemini söyledi mantıklı geldi ama hem maaliyet fazla hem o tüp bebek aşamasını yaşamak istemiyorum bi yandan iyi olur diyorum bebeğin cinsiyeti bile belli oluyomuş aman cinsiyetinde değilim yanlış anlamayında kendimi kandırıyorum bakalım eşimle yada doktorumla konuşmadım ama şaşırdım hamile kalmadan çocuk doğurmak istiyorum(çok şey istiyorum biliyorum) yada öğrendiğimde bebek 16 haftalık olsa keşke diyorum riskleri atlatınca öğrensem ne güzel olur amannn cok zor ya neyse daha kaybım yeni 10 gün olduu psikoloji bozuk tabi pgt yaptıran varmı geçmişe hiç bakmadım bişey söyleyin..
Canım bebeklerine genetik test yapıldı mı ya da eşin ve sansa preferik kanda kromozom analizi... Bence eşin ve sen yaptırın bakalım test. Hem de riskli gebelik dr si bul şimdiye dek tüm testlerini götür daha doğru yönlendirir. bebeklerin küçük değil belki kaybetme nedenin farklıydı...slm herkese..
galiba bnde yaptırcam pgt den yani tvde bi doktora danıştım 4 kaybım var 3 ü 14.haftadaydı araştırma fln yapıldı tedavi oldum iğne kullanmam lazımlı kulllandım yine düşük oldu bu sefer 10+4de öldü bebeğim tvde cıkan bay x aradım yayını sordum napıcam diye tüp bebek dedi şaşırdım pgt yöntemini söyledi mantıklı geldi ama hem maaliyet fazla hem o tüp bebek aşamasını yaşamak istemiyorum bi yandan iyi olur diyorum bebeğin cinsiyeti bile belli oluyomuş aman cinsiyetinde değilim yanlış anlamayında kendimi kandırıyorum bakalım eşimle yada doktorumla konuşmadım ama şaşırdım hamile kalmadan çocuk doğurmak istiyorum(çok şey istiyorum biliyorum) yada öğrendiğimde bebek 16 haftalık olsa keşke diyorum riskleri atlatınca öğrensem ne güzel olur amannn cok zor ya neyse daha kaybım yeni 10 gün olduu psikoloji bozuk tabi pgt yaptıran varmı geçmişe hiç bakmadım bişey söyleyin..
Merhaba kızlar benim dün çok kötü wc sorunum oldu magnezi kalcine kullandım bu seferde ishal oldum bütün gece wc deydim. Sabah da karnım sertti.
Öğleye doğru Arda beyi aradım muayenedeydi sonra o beni aradı bir şey olduğunu sanmıyorum ama sen risklisin Ataşehire git nst çektir beni haberdar et dedi... Gittim geldim sancı yok muhtemelen gaz sıkıntısı...
Çok geçmiş olsun canım. Bir şey çıkmamasına sevindim. Gaz da mahveder insanı. Şimdi nasılsın?
daha iyiyim canım... sen nasılsın?
Çok şükür. Hava serinledi bugün biraz, kendime geldim :) Dün akşam arkadaşlarım vardı iftarda kafam dağıldı birazYalnız kaldıkça kendi kendime kuruyorum da kuruyorum
merhaba angel 78 nasılsın senın problemın ney acaba pgt yaptırdın mı hıc canım.
canım hepimizin pgt yaptırma sebebi farklı farklı, bu yüzden bilmediğimiz konuda yorum yapamıyoruz bazen. o kadar değişik genetik hastalık var ki.
bence bebeğinde çıkan sorundan çok senin ve eşinin kromozom analizi önemli.
preferik kandan kromozom analizi deniyo buna, yaptırdınız mı?
bu testte bi sorun çıkarsa pgt yapılıp yapılmayacağı ve neye bakılacağı belli olur.
test normal çıkarsa bebekte çıkan sorun bi defalıkmış denebilir veya düşük sayın çok olduğu için yine de pgt önerebilir dr.
ankarada genart, istanbulda memorial e gidiyo arkadaşlar.
Canım bebeklerine genetik test yapıldı mı ya da eşin ve sansa preferik kanda kromozom analizi... Bence eşin ve sen yaptırın bakalım test. Hem de riskli gebelik dr si bul şimdiye dek tüm testlerini götür daha doğru yönlendirir. bebeklerin küçük değil belki kaybetme nedenin farklıydı...
pgt zor bir süreç bence asıl neden anlaşılsın. belki pıhtılaşma iğnen yeterli dozda değildi bu nları iyi bir perinatolog söyler problem başka olsa pgt yaptırırsın yine olumsuz sonuçlanabilirr...
Kyıpların için geçmiş olsun...
Canım Mattikaya katılıyorum... benim de eşimde mozaiklik var... geçmiş olsun. kaybın çok pgt denenebilir bence bağışıklık ve pıhtılaşma testini yaptırmadıysan yaptır derim ben...
canim pihtilasma sorunum var igne oluyorum zaten gebelik boyunca da bagisiklik testi ne biliyorumdur apilmisir belki ama hatirlaamadim
patolojide genetiğe bakılmaz zaten canım. parça incelenir, iyi huylu mu vs. diye. anladığım kadarıyla normal çıkmış.
genetik için kürtaj metaryelini genetik merkezine fln yollamanız lazımdı
ama boşver onu, eşin de genetik testi yaptırsın, sendeki sorun ne olduğu belli olsun. bunlar daha önemli
canim pihtilasma sorunum var igne oluyorum zaten gebelik boyunca da bagisiklik testi ne biliyorumdur apilmisir belki ama hatirlaamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?