Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

normal tüp bebek 4bin-5bin civarındaysa pgt 8-10 bin arasında oluyo.
dün yazdı bi arkadaş memorialde başlıyo tedaviye, 10bin tutucakmış.
bizim 7bin civarı olmuştu ama kullanılan yöntemlere göre değişiyo.

pıhtılaşma için hamile kalınca iğne kullanmak çözüm değil, öncesinde folik asit coraspin kullandım ben, pıhtılaşma zor bi konu deneme yanılma ile bulunuyo.
yerinde olsam kolay da hamile kalıyomuşsun normal denerdim.
tüp bebeğin tutma ihtimalini artırır pgt, sonuçta sağlıklı olanı seçip yerleştiriyolar.

bugünde aile hekimine sordum kesinlikle pgt dedi pıhtılaşma için kullandım folik asit ve coraspinde kullandım niliçokda bilgim normal derken doğal hamileliktenmi bahsediyosun? onu bilemiyorum doktorumu değiştirdim başka bi doktora gitcem ama düşük yeni olduğu için hemen gitmek istemiyorum uzun bi süre bebek düşünmüyorum zaten ama aklıma da takıldı bnde pgt yöntemine güvenmeye başladım ama karışık şeyler bide tüp bebekle ilgili bilgimde yok cvp içinde tşk

Canım hiç heyecanlı değilim nedense
Bekleyip göreceğiz artık
Folik asit kullanımına başlayacağım inşallah
Ceviz neye faydalı:26:
Hem ben hemde eşime yedireyim o zaman

pıhtılaşma için ilaçları hamile kalmadan en az 3 ay kullanmak gerekiyo, bazı pıhtılaşma türlerinde folik asiti sentezleyemiyo vücudumuz, hamile kaldığını öğrenince başlarsan çok geç oluyo.
yaşadıklarını bilen sensin, hangi yöntem içine sinerse.. güvenilir dr.lar bulup danışmak lazım, bi dr.la yetinme yönlendirme olabiliyo bazen

Hayırlı olsun mervem. Güzel olsun her şey... Arzu hanım bir kere muayenemi yapmıştı. Cem bey hocaları. peki her şeyinle Arzu hanım mı ilgilenecek? Volkan bey mi yapacak genetiğini ?

Sağol bu güzel dileklerin gerçekleşir inşallah
Arzu hanım ilgilenecek evet
Cem yada Volkan beyden hiç bahsetmedi
Ankarayı arayıp görüştü
PGT Gereklimi diye
Eee zaten gerekli olmasa sizi niye tercih edeyim

slm kızlar aranıza bende katıldım 2 aşılama 2 tüp bebek denemem var emriyolar 5. gün emriyosu ve ben 2 kez kimyasal gebelik yaşadım bunun nedeni kromozom anormalliği olabilir diye düşünüyorum ve pgt yöntemindeki başarı oranı normal tüp bebekten dahamı fazla

Sağol bu güzel dileklerin gerçekleşir inşallah
Arzu hanım ilgilenecek evet
Cem yada Volkan beyden hiç bahsetmedi
Ankarayı arayıp görüştü
PGT Gereklimi diye
Eee zaten gerekli olmasa sizi niye tercih edeyim

Canım Cem Bey doçent. Arzu Hanım uzman dr. Ama artık epey tecrübesi var sanırım ama ben transfer olsaydı Cem beyi istemiştim. OPUmu da Arzu hanımın nişanlısı Serkan bey yapmıştı. Ataşehir Memorial Ankara Genarttaki Volkan Beyle çalışıyor genelde sen yine de sor kim yapacak diye. Çünkü Okmeydanın Memorial gibi genetik labaratuvar kendi binasında yok. Ben şunu öğrenemedim embriyolog hücre alıp Ankaraya mı gönderiyor ya da Volkan bey mi oraya geliyor bilmiyorum. Bir de Merveciğim yanlış anlama sakın ama benim 6 döllenen embriyom için hiç kalitesi düşük filan denmedi ama ben pgt de embriyoloğunun hücre alırken benim embriyoma zarar verdiğini düşünüyorum çünkü 8-12 hücrede kaldılar yani hücre alınca gelişimleri durdu bence. Ve transferim olmadı. Seni yüreksiz etmek istemem ama ben böyle düşündüm Arda beye de sormuştum hücre alınırken embriyom zarar görmüş olabilir mi diye olabilir demişti...

Eşin ve sen prferik kanda kromozom analizi yaptırın bence... geçmiş olsun...

canım sen öyle bilinçsiz şeylere aldanma benimde eşimde 13 14 kormozonlarda transolakasyoon vardı 3 kere tüp bebek denemesi yaptım bilinçsiz bir yerde bir kere tuttu kalbi atmadı ve şişli memoriala gitti pgt önerdiler tedaviye başladım 2 adet pgteden sağlıklı emrio çıktı tıransfer edildi şükür rabbime şu an 9 haftalık gebeyim ve 1 hafta önce bebeişimin kalp atışını duydum rabbim herkese bu sevinci bu anı yaşatısın ve hepimizin hayırlı bi şekilde evlatlarımızı kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah bunu çeken ve yaşayan bilir bana doğal yolla çocuk saibi olanlar mucize gibi geliyodu artık 7 yıldır hep bekledim bi yavrum olsunda onu hissediyim diye ya bizle ne kadar zor şeyler yaşıyoruz değilmi aslında devletin bizim gibi inanlara kapıları açıp destek olması lazım ama kime anlatıcaksınki yani sonuç olarak çare var lütfen üzülmeyin sadece bol boıl dua edin rabbime el açın olurmu

Ya ben öyle şahıslara pek takılmam açıkçası kim olursa olsun farketmez
Ama bu dediğin şey birazda kısmet işine giriyor
Elbette öyle düşünmek istemiyorum aklımda soru işaretleriyle tedaviye başlamak istemem
Ya nasip dedik bakalım Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
PGT alanında en iyisi Memorıal galiba

Merveciğim ;

Şişli Memorial ile Ataşehir Memorial arasındaki fark Şişli testleri kendi laboratuvarında yapıyor. Ataşehir dışarı gönderiyor. Dışarı gönderdiği için sorun oluyor mu bilmiyorum. Allah kısmet ettiyse her şekilde olur. Tedaviye kafanda şüphelerle başlama.. Herşey güzel olacak inşallah Başladın mı sağlıklı beslenmeye ? Kuru incir, fındık, ceviz, balık yemeyi ihmal etme. Bir de bol su iç. Su çok önemli.

Evet onu biliyorum canım
Ama ilk deneyen ben değilim ya elbette O HASTANEDE Pgtyi
Bakalım kısmet
Yok hiç şüphem yok Güzel Allah'ıma teslim oldum O her şeyi bilendir
Ayy sorma canım nasıl balık çekiyo bir iki gündür
Folik asite başladım cevizle incirede başlayayım en iyisi
Bacım zaten günde 2 buçuk litre su içiyorum ben zayıflamak için

Ben bu konuda kafayı yiyenlerdenim canım. Arı sütü , polen bile aldım. Zorla onları da içiyorum. Solgar Omega 3 aldım.Kuru incir, hurma, fındık, ceviz. Ne duysam yiyorum. Allah hayırlısını versin. Umut dünyası işte

Hakikaten sen baya ince düşünüyorsun bu konularda
Herkes farklı tabi canım
Ama ben unutuyorum yemeyi ya bide o sorunum var
Ye canım ye yarasın arkadaşıma
Koçumm benimm
Eşimde sabah kalkmış keçi boynuzu pekmezi içiyo
Dediğin gibi umut dünyası işte
Solgar omega ne oluyor canım bende alayım ondan eczaneden mi?

peki ben direk gidip yaptırabiliyormuyum yoksa belge falan bir şeyler istiyorlarmı birde sadece istanbulda mı yapıyorlar sadece ben bursadayımda burda da varnıdır. teşekkürler yardımın için

Tüp Bebek tedavisi olmaya karar vermişseniz ilk yapacağınız şey sigara içiyorsanız bırakmaktır.Sadece bırakmakla kalmayıp içilen ortamlarda bulunmamaya gayret edin.
Sağlıklı bir gebelik için öncelikle ideal bir kiloda olmanız gerekir çok kilolu veya çok zayıfsanız başarı şansı oldukça düşer.

Protein ,mineral ve omega3 bakımından en zengin olan besin balıktır. haftada en az üç kez balık yemek başarı şansınıza katkıda bulunur.
Su,su,su, tedavi öncesi ve sonrası mutlaka günde ortalama 2- 3 litre su içmelisiniz.Yalnız su tüketimini sadece su içerek yapmalısınız.Yapılan en büyük hata suyu başka sıvılar ile almaya çalışmaktır.Çay veya meyve suyu gibi sıvılar, içilen suyun yerine geçmez.
Günlük tükettiğimiz sebzeleri çiğ yemek yerine mutlaka haşlayarak yemelisiniz ayrıca yağda kızartılmış gıdalar yerine yine haşlanmış gıdalar yemeye özen göstermelisiniz.
C vitamini bakımından zengin besinler tüketmek vücudun direncini artıracaktır. Bu yüzden c vitamini bulunan meyve ve sebzeleri mutlaka günlük tüketin.Kivi,portakal,limon,yeşil biber,greyfurt c vitamini bakımından oldukça yüksek besinlerdir.
Nohut,fasulye,barbunya gibi kuru baklagilleri haftada üç gün yemeye çalışın
Fındık ve badem,zengin potasyum içeren besinlerdir.Günlük belli bir miktar ,mesela 10-12 kadar yemenizi öneririm.Ama fazla tüketimi fayfa sağlamaz ölçülü olmanızda yarar var.

Folik asit almak gebelik öncesi ve esnasında oldukça önemlidir.Folik asit kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur ve gebelik şansını oldukça artırır.
Eğer yapabiliyorsanız günde 45 dakika tempolu bir şekilde yürüyüş yapın.Yapamıyorsanız haftada üç kez yürümeye gayret edin.
Kafein den uzak durun.Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek yemeye çalışın.Süt yoğurt gibi kalsiyum ve protein bakımından zengin besinleri tüketin.Eğer imkanınız varsa yoğurdunuzu evinizde yapmanız en sağlıklısıdır.
Tedaviye başladığınızda hekiminiz ,sağlık durumunuza ve önceki hikayenize bakarak bir diyet programı verecektir.Hekiminizin verdiği tavsiyelere uymanız , sağlıklı bir gebeliğe doğru gitmenizdeki en sağlam adımdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…