Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Ben şimdi anladım senin neyi merak ettiyini, anlamayan benmişim:34: O açıdan için rahat olsun canım, benim dediyim sorun yumurta ve ya sperm oluşumu sırasında ortaya çıkıyor. Böyle sorunlu hücreler birleştiğinde de hasta embrio oluşuyor. Bu embriolar pgt ye gittiğinde % 98 ihtimalle hastalık belirlene biliyor. Yani döllenme gerçekleştiten sonra embrionun geni değişmiyor.

Bak bu içimi rahatlattı , sende PGT mi yaptırdın canım

Maddi açıdan problem varsa bir şey diyemem , ancak eğer maddi gücünüz yetiyorsa hiç düşünme derim. Benim 28 yaşım var ve zaman kayb etmekden çok korkuyordum, senin yerine olsam hiç düşünmezdim. Senin için hamile kalmak belki sorun değil o yüzden tüpde korkuyorsun, sıyırmaya çalışıyorsun, ancak kesinlikle tüp kürtajdan kötü değil. Tabii normal yolla da sağlıklı çocuk doğula bilir, ancak 3 kere aynı şey yaşanmışsa 4.de de yaşanma ihtimali büyük.
Görümcem 4 kere aynı şeyi yaşadı, her seferinde embriolar gelişimini durdurdu. Her türlü tetkik yapıldı bir şey çıkmadı. Şimdi tek seçenek var, o da pgt li tüp bebek. Ounun bebekleri genetik incelemeye gönderilmemişdi.

Çok şükür maddi açıdan bir sıkıntımız yok canım , benim korkularım başka , PGT de başarısız olursa cidden depresyona girerim....Zaten şu an bile bebekle ilgili eşimle bile konuşmuyorum ...O benim tam tersim konuşalım diyor karar verelim çözüm bulalım diyor ...Hatta dr araştırıyor p tesi birinden randevu almış bile hatta...Ama işte ben tekrar bir kaybı psikolojik olarak kaldıramam , heleki son ümit PGT ise ve ondada bebek giderse naparım bilmiyorum anlıyormusun....Allah hepimize güç kuvvet versinde ben dayanamam artık

Kızlar merak etmişsiniz hepiniz sağolun ama daha doğurmadım:1:
Fakat sancılarım devam ediyor
biraz canım yanmaya başladı iş ciddiye bindi sanırım:26::1:

Sagol tuliprosa evet grip olduk her seferinde biraz daha agir geciyo
Bu senee cok zor kis gecirdik yaz mevsimi iyi olur insallahh

Ikisi hemde nasil yoruyo ufaklik bebekken zor degildide buyudukce oda anliyor ya ilgi istiyor gun boyunca ikisini oynat alt ac karinlarini doyur evi topla yemek derken aksam olmus ayyy benim hayatim nekadar bosmusss simdi dolu dolu gEciyor daha iyi anliyorum

Merve'cim Allah kurtarsin sag saglim...neden sezeryan yapmak zorundamisin? Normal dogum cok guzel bi duygu...anne de bebegi ile yeniden dogmus oluyor...Ben sahsen kismet olursa cok istiyorum tekrar o duyguyu tatmayi....insallah.

Canım bende isterim elbet normal doğumu fakar sezeryan için oldukça gerekçem var:31:
Öncelikle tüp bebek olduğu için doktorlar riske atmak istemiyorlar
Plasentam ön duvarda ve hafif aşağıda
kromozom translokasyonu bende olduğu için
Bide kan sulandırıcı iğne kullanıyorum
dURUMLAR Böyle canım:1:

Ben gün sayiyorum.23.5 test yapcam insallah...iki tane transfer edildi insallah hayirli ve saglikli olur tutunur meleklerim

transferin kaçıncı günü oluyor. test tarihin geç gibi geldi bana. şüpheye mahal vermeden çıkar hamileliğin.

Kızlar merak etmişsiniz hepiniz sağolun ama daha doğurmadım:1:
Fakat sancılarım devam ediyor
biraz canım yanmaya başladı iş ciddiye bindi sanırım:26::1:

hayırlısıyla doğurmanada bişey kalmadı merve. sen doğurki sıra bana gelsin. allaha şükür bu günlere kadar geldik.

Sagol tuliprosa evet grip olduk her seferinde biraz daha agir geciyo
Bu senee cok zor kis gecirdik yaz mevsimi iyi olur insallahh

Ikisi hemde nasil yoruyo ufaklik bebekken zor degildide buyudukce oda anliyor ya ilgi istiyor gun boyunca ikisini oynat alt ac karinlarini doyur evi topla yemek derken aksam olmus ayyy benim hayatim nekadar bosmusss simdi dolu dolu gEciyor daha iyi anliyorum

küçüğü ne kadarlık oldu şimdi. bebekken demişsinya zaman ne kadar hızlı geçiyor ya.

transferin kaçıncı günü oluyor. test tarihin geç gibi geldi bana. şüpheye mahal vermeden çıkar hamileliğin.

hayırlısıyla doğurmanada bişey kalmadı merve. sen doğurki sıra bana gelsin. allaha şükür bu günlere kadar geldik.

küçüğü ne kadarlık oldu şimdi. bebekken demişsinya zaman ne kadar hızlı geçiyor ya.

Seninde az kaldı cnaım benim nasılsın iyi misin şikayetlerin var mı?
Şişlik felan:26:

Mattika canım sen normal doğum yaptın ya bilirsin
İlla bel ağrın olması mı lazım doktorum öyle dedi ama
Kasıklarım ve vajinadaki ağrılarım çok fazla:26:

Canim vajinadaki agri normal ben onu tam uc ay cektim
O bebegin yerlesmedinden dolayi oluyor buyuk kizda son bir hafta cekmistim ama saat tut
Adet sancisinin neredeyse 5 kati fazla hem bel hem kasiklardan vuruyor agri birde sanki ishal olmussun gibi kkarin agrisi hatta ishal bile oluyorsun eger ishal olmussan bu dogum basliyor demektir

4 aylik olmak uzere canim az kaldi

Canim vajinadaki agri normal ben onu tam uc ay cektim
O bebegin yerlesmedinden dolayi oluyor buyuk kizda son bir hafta cekmistim ama saat tut
Adet sancisinin neredeyse 5 kati fazla hem bel hem kasiklardan vuruyor agri birde sanki ishal olmussun gibi kkarin agrisi hatta ishal bile oluyorsun eger ishal olmussan bu dogum basliyor demektir
Evet aynen adet sancısı gibi o ayrı bide bıçak saplanması var
İshalim zaten canım
AZ ÖNcede afedersin böyle jel gibi akıntılar gelmeye başladı löp löp resmen:18:

MERHABALARR..

öncelikle aranıza yeni katıldım sayılırım sayfaları geri dönüp biraz okumaya çalıştım konuyla ilgili biraz bilgi edinmek için fakat 15 20 sayfa ancak okuyabildim malum 2900 sayfa okunmuyor :)

sanırım bende pgt tüp bebek tedavisi görmem gerekecek .
1 gebeliğim 7 haftalıkken kalp atışları duyuldu herşey çok güzelken birden bire bir hafta sonra kalp atışı durdu.
2 gebeliğimde hamileliğin heycanınını bile doğru düzgün yaşamadan bebğimi düşürdüm.
3 .ye ihtimal vermeden ben ve eşimle ilgili tüm araştırmalar yapıldı. kan pıhtışlaşması,demir eksikliği,tsh,kromozom genetik vs..
çok şükür herşey temiz çıktı.

3. hamileliğimide bu pzt sonlandırmak zorunda kaldık , bebeğim 10 hafta olması gerekirken 5 haftada kaldı gelişmedi 1 2 hafta bekledik ama malesef gelişme olmadı. ve bu gebeliğimde kan pıhtılaşmam olmadığı halde kan sulandırıcı ilaç kullandırdı dr her ihtimale karşı ama malesef yine olmadı .

doktorum PGT li tüp bebek denemem gerektiğini önerdi. tabi bunun için son kürtajım genetik araştırmaya gönderildi . onda bişey çıkacakmı öncelikle ona bakılacak . sonuç için ortalama 1 ayı bulur dedi doktorum.

6 yıllık evliyim Ve bu gebeliklerimin hiçbiri kendiliğinden olmadı malesef üçüde aşılamayla oldu.
Şuan kendimi çok yıpranmış çok yorulmuş hissediyorum.Gerçekten zor günler geçiriyorum.ne yapacağımı şaşırdım.

Evet aynen adet sancısı gibi o ayrı bide bıçak saplanması var
İshalim zaten canım
AZ ÖNcede afedersin böyle jel gibi akıntılar gelmeye başladı löp löp resmen:18:

Bicak saplamadi hic yasamadim ama o adet sancisinin aradinda nekadar zaman var nekadar zamanda gelip gidiyor o gelen akinti nisandir yani bebek baya asagi inmis
Istersen bir doktoru ara sor kan felan geldimi onunla beraber kan geldiyse acilmada olur
Sezeryansa bosunua cekme sancilari bir doktoruna danis canimmm

Bicak saplamadi hic yasamadim ama o adet sancisinin aradinda nekadar zaman var nekadar zamanda gelip gidiyor o gelen akinti nisandir yani bebek baya asagi inmis
Istersen bir doktoru ara sor kan felan geldimi onunla beraber kan geldiyse acilmada olur
Sezeryansa bosunua cekme sancilari bir doktoruna danis canimmm

Galiba nişan canım internettede öyle yazıyor
Sancılarım yarım saate bir felan geliyor adet sancım sürekli var
Yarın ben giderim sabah erkenden hastaneye boşuna riske atmayayım bebeğimi:5:
Kanamam yok canım Allahtan

Bak bu içimi rahatlattı , sende PGT mi yaptırdın canım

evet canım. Ben 3 kere tüp tedavisi denedim, hiç gebelik oluşmadı. O yüzden 4. de pgt-le beraber denedik, 9 embriodan 4-de ciddi genetik anomali çıktı. Ve ilk kez hamilelik oluşdu elhamduLillah.

Çok şükür maddi açıdan bir sıkıntımız yok canım , benim korkularım başka , PGT de başarısız olursa cidden depresyona girerim....Zaten şu an bile bebekle ilgili eşimle bile konuşmuyorum ...O benim tam tersim konuşalım diyor karar verelim çözüm bulalım diyor ...Hatta dr araştırıyor p tesi birinden randevu almış bile hatta...Ama işte ben tekrar bir kaybı psikolojik olarak kaldıramam , heleki son ümit PGT ise ve ondada bebek giderse naparım bilmiyorum anlıyormusun....Allah hepimize güç kuvvet versinde ben dayanamam artık

Eğer yeni bir kaybı daha kaldırmaya gücün yoksa pgt senin için en doğru seçim olucaktır. Ancak mutlaka olucak diye bir şey yok, bazan defalarca denemek gerekiyor. İnşeAllah tek seferde sağlıklı bebişe kovuşursun. Ancak senin iki durmuş gebeliğinde genetik sonuç saplanmış, biri de incelenmemiş ise senin başarı şansın inşeAllah yüksektir. Tüp bebekte elde edilen embrio sayı fazla olduğu için, sağlıklı bulunma ihtimali de yüksektir. Tabii önce Allahın ol demesi gerekli.

Bu arada eşinin öne düşmesi senin için bir avantaj, çünki genellikle erkekler sorundan kaçıyolar. Bence sen de hiç zaman kayb etme, 40 yaşın doldumu işler çok zora giriyor. Zamanın ilerlemesi hem yumurta sayısını, hem de kalitesini azaltıyor. :27::27:Seni bir az korkutayım ki, harekete geçesin :27::27:

Mattika canım sen normal doğum yaptın ya bilirsin
İlla bel ağrın olması mı lazım doktorum öyle dedi ama
Kasıklarım ve vajinadaki ağrılarım çok fazla:26:

Merve o açıdan endişelenme, doğum sancısı hiç bir şeye benzemez. Çok şiddetli olur. Çok kısa sürer, ancak dayanılmazdır. Benim yakın arkadaşım da sezeryan olucaktı, akşamdan sancısının başladığını söylüyordu. Sabah olunca gerçek sancı şimdi başladı, ve bunu başka ağrıyla karışık salmak mümkün değil diyordu. Rabbim yardımcın olsun.

MERHABALARR..

öncelikle aranıza yeni katıldım sayılırım sayfaları geri dönüp biraz okumaya çalıştım konuyla ilgili biraz bilgi edinmek için fakat 15 20 sayfa ancak okuyabildim malum 2900 sayfa okunmuyor :)

sanırım bende pgt tüp bebek tedavisi görmem gerekecek .
1 gebeliğim 7 haftalıkken kalp atışları duyuldu herşey çok güzelken birden bire bir hafta sonra kalp atışı durdu.
2 gebeliğimde hamileliğin heycanınını bile doğru düzgün yaşamadan bebğimi düşürdüm.
3 .ye ihtimal vermeden ben ve eşimle ilgili tüm araştırmalar yapıldı. kan pıhtışlaşması,demir eksikliği,tsh,kromozom genetik vs..
çok şükür herşey temiz çıktı.

3. hamileliğimide bu pzt sonlandırmak zorunda kaldık , bebeğim 10 hafta olması gerekirken 5 haftada kaldı gelişmedi 1 2 hafta bekledik ama malesef gelişme olmadı. ve bu gebeliğimde kan pıhtılaşmam olmadığı halde kan sulandırıcı ilaç kullandırdı dr her ihtimale karşı ama malesef yine olmadı .

doktorum PGT li tüp bebek denemem gerektiğini önerdi. tabi bunun için son kürtajım genetik araştırmaya gönderildi . onda bişey çıkacakmı öncelikle ona bakılacak . sonuç için ortalama 1 ayı bulur dedi doktorum.

6 yıllık evliyim Ve bu gebeliklerimin hiçbiri kendiliğinden olmadı malesef üçüde aşılamayla oldu.
Şuan kendimi çok yıpranmış çok yorulmuş hissediyorum.Gerçekten zor günler geçiriyorum.ne yapacağımı şaşırdım.

Bu durumda bir çok doktor tek çare olarak pgt diyor. Ancak az bir doktor qrubu lemfosit aşısı denen yöntemi de önere biliyor (etkisi tam onaylanmadığı için bir çok doktor bu yöntemi kabul etmiyor). Ancak bu durumda embrioların genetikden sağlıklı çıkması gerekiyor. Eğer genetikde sorun varsa mutlaka pgt yapılması gerekiyor.

Sen kendini toparlamaya bak. Sonucun güzel olucağına kendini inandır. aksini kesinlikle düşünme ve hep dua et. Yukarıda yazdığım gibi 3 kere başarısız tüp denememiz oldu, pgt-de embriolarda ciddi anomaliler saplandı (hatta birinde trizomi 13 çıkmışdı). Embriolardakı sorunu anlayınca iyiki de hiç hamilelik oluşmamışdı diye düşündüm. Ya trizomi 13 olan bebek tutunup, doğuma yakın kayb etseydim ve ya doğumdan sonra... o zaman durum daha dayanılmaz olurdu.

Kendini yalnız hiss etme. Burda o kadar çok arkadaş var ki, defalarca tekrarlanan kayıplardan sonra sağlıklı bebeklerine kovuşdu. Rabbim en kısa zamanda sana da sağlıklı gebelik sonucu sağlam bebişler nasip eylesin. Amin.

Bir de bu keçidden bir arkadaşın yaşadıklarını oku, eminim sana güç kazandırıcak bir hikayedir.

http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/341476-canimin-cogu-kaldi-sizde.html

Son düzenleme:

11.5 transfer oldum 12ci gün oluyor

Geçmiş olsun canım. Hep birlikte hastalık çok zor olmalı. çocuklu annenin hastalığı çok zordur, hele bir de yardım edicek kimsesi yoksa. Üstelik senin miniklerde hastalanmış. Tekrar geçmiş olsun. Allah senin için kolaylaştırsın. MaşeAllah, ne kadar zaman geçdi ki, minik kuş artık ilgi talep ediyor. Rabbim onların nazından bana ve bu topikdeki tüm arkadaşlara nasip eylesin.

Bu arada benim kuşlardan biri 6+3 haftada uçdu, şimdi ara sıra kanamalar veriyor. Bir tanesi elhamduLillah sağlıklı devam ediyor. Zaman gerçekten çabuk geçiyor.

Geçmiş olsun canım. Hep birlikte hastalık çok zor olmalı. çocuklu annenin hastalığı çok zordur, hele bir de yardım edicek kimsesi yoksa. Üstelik senin miniklerde hastalanmış. Tekrar geçmiş olsun. Allah senin için kolaylaştırsın. MaşeAllah, ne kadar zaman geçdi ki, minik kuş artık ilgi talep ediyor. Rabbim onların nazından bana ve bu topikdeki tüm arkadaşlara nasip eylesin.

Bu arada benim kuşlardan biri 6+3 haftada uçdu, şimdi ara sıra kanamalar veriyor. Bir tanesi elhamduLillah sağlıklı devam ediyor. Zaman gerçekten çabuk geçiyor.

Sagol canim ya artik bebeklik zamanini atlattik teyzesi haftaya 4 aylik oluyo insallah

Bak bayadir okumuyormusum ben uzuldum ama yinede 1tanesi duruyor sukur Allah a
Rabbim devamini nasip etsin insallah sag salim kucagina aldigin gunleride gostersin

mervem ne yaptın gittin mi dr.a? herkesin doğum sancıları farklı canım ya ama hafif kanlı-pembe lekeli şey geldiyse nişan denilen 2-3 gün içinde sancılar artıyo.
benim 3 gün önce şiddetli adet ağrısı gibi başlamıştı ara ara ama düzenli değildi hiç. son gece düzenli gelmeye başladı sancılar. belinden kasıklarından giren şiddetli bişey başka şeyle karıştırmıyosun zaten o gelince anlıyosun.
dr.a gitcem demişsin en iyisi, sezeryan olcak bebek kanala falan girer bekleme evde sancın olursa. allah sağlıkla kurtarsın ikinizi de inş.

özlem geçmiş olsun hepinize de, 4 aylık mı oldu eslem zaman akıp gidiyo ya

özlem geçmiş olsun hepinize de, 4 aylık mı oldu eslem zaman akıp gidiyo ya[/QUOTE]

Sagol mattika evet ya ilk 3 ay sanki hic gecmiyor
Hani o sancisi uyku problemi felan yuzunden
Dunyaya alistiktan sonra zaman oyle bir geciyorki
Seninde dedigin gibi amlamiyorsun bu gunleri gercekten
Cok cok iyi degerlendirmek gerekiyor zamsn geri gitmiyor
Bu gunleri yeniden yasayamayiz bu arada cok sukur hala emziriyorum melan vermiyorum artik pes etmedim yani
Tosuncuk oldu kizim masallahhhhh...

Back
X