- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #31.021
bu sana açıklama yapmak falan değil kul hakkıyla gelme diyo allahu teala bana iftira attığın için iki elim yakanda bilesinnnnn
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
......................................
Arkadaşlar aranızda yeniyim... Yaklaşık üç yıllık evliyim... Üç kez düşük yaptım... Bunun üzerine genetik araştırma yapıldı ve 1. ve 10. Kromozomlarımda dengeli translokasyon olduğu ortaya çıktı... Genetik danışmanımız pgt yaptırmamız gerektiğini söyledi... Ilk öğrendiğimde dünya başıma yıkıldı sanki günlerce kendime gelemedim... Sonrasında biraz doğruldum ve doktor yaş faktörü çok önemli geciktirme dediği için araştırmalara başladım... Memorial da karar kılmak üzereyim hatta bugün ön görüşme için gideceğim... Artık bende sizinle paylaşımda bulunup bilgi sahibi olmak istiyorum güzel haberlerinizi okuyup kaybettiğim umudumu bulmak istiyorum.... Birde sormak istediğim birşey var... Bende ve eşimde genetik araştırmalar yapıldı onun dışında bende toxoplazma vs gibi mikroplar araştırıldı bu tarz tahliller elimde var... Fakat bunun dışında bizdeki sıkıntı belli olduğu halde benden ya da eşimden farklı yeni tahliller isteyecekler mi yoksa hemen başlayabilecek miyiz? Örneğin eşimden sperm tahlili ya da benden rahim içi film vs şart mı? isteyeceklerse hangi tahlilleri isteyecekler? Bu tahlilleri devlette yaptırabiliyor muyuz? Bir de şu an net fiyat hakkında beni bilgilendirme imkanınız var mı? Birde son olarak kartla ödeme vs yapılabiliyor mu? Yani her hangi bir taksitlendirme durumu olmuyordur sanırım değil mi, öyle tahmin ediyorum? Çok sordum kusuruma bakmayın o kadar eksik bilgiye sahibim ki bu konuda lütfen yardımcı olun bana tecrübelerinizle çok ümitsizim![]()
sümeyye nasılsın transferin ne zaman...
Geçmiş olsun, Allah bebeğini doğal yoldan göndersin. Burda seninle benser durumlarda olup, normal yoldan bebeğine kovuşan çok arkadaş var. Allah sabır ve maddi manevi güç versin. Amin.
Tüp bebek tedavisinden önce yapılmasını istedikleri kan tahlilleri var. Bunların içinde anti hiv, anti hcv, rubella ve s. Bazı hormonal testler ee istenecektir. Eşinizden sperm tahlili mutlaka istenecektir (özellikle orda yapılması). Senden rahim filmi büyük ihtimalle istenecektir. Memorialin sevdiyim yönü olaya kapsamlı bakmalarıdır. Gel başlayalım olayı yok. Fiyatlar konusuna geldikte, taksitlendirme yapılmıyor. Sperm testi dışında diğerlerini devletde yaptıra bilirsin.
Tüp bebek paket fiyatı 2100 euro+ ilaçlar 1000-2000 tl (kişiye göre değişir, bende 685 tl tutdu)+ spermiogramm 135-180 tl+ her embrio için 350 $ pgt ücreti.
Allah razı olsun canım çok çok teşekkür ederim ama doktor normal yolla sağlıklı bir bebek elde edebilme ihtimali 1/6 dan bile düşük dediriske atmaya değmez dedi... Normal yolla hamile kalırsam gebelik devam etse bile çok düşük bir ihtimal sağlıklı olurmuş anne karnındayken tahlil yapıyorlarmış sağlıksızsa alıyorlarmış ki bende böyle birşeyi hem dini açıdan hemde duygusal olarak kabul edemem
o yüzden tek seçeneğim pgt sanırım
sende bu hastalık sebebiyle tedavi görenlerden misin? Olumlu sonuç almışsındır inşallah?
Bu tahlilleri yaptırdıktan sonra hemen başlayabiliyor muyum? Bu tahlillerin sonuçlarını almam ne kadar zaman alır aşağı yukarı? Çok tedirginimdevlet raporu felan diyorlar bu konuda bilginiz var mı rapor olunca ne kadarını karşılıyor? Pgt yi mi karşılıyor tüp bebeği mi?
sumeyye ne yaptın merkezden haber var mı bu gün face de göremedim seni buraya bakim dedim
Sizin durumunuzda rapor verirlermi bilmiyorum. Rapor konusunda pek bilgimyok. Eğer rapor olarsa 400 euro indirim yapılıyor ve yalnızca tüp bebek ücretine.pgt rapora dahil deyil. Ben daha önce 3 başarısız denemem olduğu için pgt yaptırmışdım, gebelik oldu. Ancak kısmet deyilmiş ki, başka nedenle kayb ettim. Yine tedavideyim ve bu sefer pgt yaptırmak istemiyorum in şee Allah.
Dr.lar sadece ihtimalleri söyler. Pgt'de 7 embriosunun hiç birisi sağlıklı çıkmayan arkadaş doğal yolla sağlıklı oğluna kovuşdu. Başkaları da onungibi. Angel, chnp, hazade, akide... bu arkadaşlardan bazıları. Umudunu asla kayb etme. Allah istedigini vere bilecek güce sahip. Pes etmeden iste, gerekeni de yap. Allah yardımcın olsun.
Dün aradılar, 8 yumurtadan 7'si döllenmiş. Bu gün bilgi vermiyecekler (yerinden çıkarmak aksi yönde etkiliyor), bir de yarın bilgi verecekler in şee Allah.