Piknik, araba ve ben

Kuzen dediğin dayının kendi çocuğu değil mi niye onu indirmiyorda sizi indiriyor, sizin yerinizde olsam inmezdim tabi evinize gidin derdim ama eski konularından hatırladığım kadarı ile baban ve babaanne ile sorunların vardı o yüzden gitmeyin.

Ben olsam giderdim..

Evdeyim. Annem aradi az once acmadim bir daha aradi.
Neden gittin dedi neden dursaydim yaptiklariniz cok buyuk ayip dedim.
Ne var bunda ne dediler ki sen hemen indin yoksa ben dayina taksiyle ya da otobusle git diyecektim hemen indin sen dedi. Arkamdan bagirmak zor muydu o orda kac dakika bekledi o zaman niye demedin diyorum hemen oldu abartmissin ne var bunda diyor. Olanlarin farkinda bile degil sinirlerim asiri bozuk

Dayınız ayıp etmiş, kendilerinin o çiftliğe hep gitme imkanları var siz ayda yılda bir gidecektiniz sanırım, doğru mu anladım? Eğer durum buysa cidden ayıp. Hem misafirliğe gitmişsiniz hemde dayınız böyle yapıyor. Tavrınızı belli edin, süklüm püklüm olmayın karşılarında.

Böyle görgüsüzlük de görmedim yani. Piknik alt tarafı. Koca koca insanlar arabanın kaç kişilik olduğunu bilmezmiş gibi “sığarız sığarız” deyip sonra da başkasını indiriyorlar. İnsan utanır azıcık.

Ben olsam dönerim. Babam babaannem laf eder demişsiniz de etmekte haksızlar mı? Hafi dayı ve yenge görgüsüz. Anne, anneanne, ve diğer dayı da bön bön bakmışlar.

Kalkar giderim hiç beklemeden.

Annen hep boyle sessiz mi kalir?Bende olsam eve donerdim ya da bi arkdasimda kalirdim.Hem gezmeye gelmisim hem de cocuk bakiciligi mi yapacagim.Cok haklisin keske annende hala alttan almasa da ordakilere kizimi arabaya sigdiramadiniz cok kirilmis dese.

Sürekli gitmiyor olsanız bile plana sonradan dahil olanların kalması lazım.
Anneniz neden bir şey demedi ki?

Ben olsam basıp giderdim evime. Müsait zamanda kendi başıma giderdim..

Kızı gaza getirmişsiniz donmus gitmis ya. Dayisi, anneannesi. Ciftlikte beraberler. Tek araba. Olur arada boyle seyler. Dayinin, anneannenin hic mi hatri yok. En fazla dusuncesizlik, yabanci misin? Ayip ne? Benim dedemin ciftligi vardi. Cocukken bizi ciftlikte birakip gezmeye gitmislerdi buyukler. Biz kuzenlerde onlarin kiyafetlerini havuza atmistik:) o gunler keske olsa da bizi birakip gitseler. Bazi seylerin donusu yok malesef. Anneanne, dayilar, ciftlik bunlar cok degerli anilar olarak kalacak sana.

Haftada 2 kere çiftliğe giden insanlar, kırk yılda bir gidecek kızı arabadan indirmişler. Hiç kimse gıkını çıkarmamış. Büyükler sizi kuzenlerinizle bırakıp gitmişler. Bu konuda ise gitmek isteyen herkes, kuzeni dahil herkes gitmiş, bir tek konu sahibi gidememiş. Hem de arabaya binmişken indirmişler. Sizin örneğinizde siz tek kalmamışsınız ki.

Çiftlikte beraber değiller, çifliğe gideceklermiş konu sahibini arabadan indirmişler yer kalmadı sen gelme diye.

Annenizin öyle dediğine bakmayın. Hatasını anlamasa bile bir daha böyle bir konu olursa, huyunuzu bildiğinden, sizin tepkinizden çekinip sizi savunur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…