Evet çoğu apartmanda gün belirleniyor,en mantıklısi da o gibi. Bari bir hafta boyunca milletin tozu, kırıntısı görünmez. Adam akıllı Bir yönetici olsa hiç bu durumlar yaşanmayacak muhtemelen de,yok işte.Rica ederim, maalesef bazılarına ne söylerseniz söyleyin anlamıyorlar, bu tip insanlar her yerde var ne yazık ki, toplu yaşam, apartman yaşamından bi'haberler.
En güzeli sinirleri yıpratmadan zabıtaya haber vermek, zabıta çözüm olmazsa savcılığı şikayet edin, ilgili kanun ve yönetmelikleri sunarak şikayetçi olursanız çok daha yararlı oluyor
Ayrıca yöneticiniz ne yapalım diyemez, söyleyin kendisine apartman yönetmenliğinin çıktısını alıp girişe assın, komşular silkelenmek için can atıyorsa bir gün belirlensin, o gün herkes silkelesin diğer günler peçete bile silkeleyemezler, ki normalde belediyelerinde uygun gördüğü gün Pazartesi'dir.
Yani o ıq ya bile hasretiz, düşünemiyorlar bu kadarını bile.Ben 7. Kattayim daha bir gun sofra bezini balkondan silkmedim yani insanda bi utanma olmasi lazim ne demek nereye cirpacak ben kendi balkonuma silkeleyip süpürüyorum sonra yani bunu düşünmek icin yuksek bi iq ya gerek yok ki
sizin yerinizde olsam apartman girisine ya da asansore yazi asarim ben su kattaki atiyorum ayseyim balkonuma sofra bezini kim silkeliyorsa yapmasin... sizin yediginiz artiklari gormekten midem bulaniyor bu son uyarım sikayet edecegim deyin. Not devam ederse supurup kapiniza bırakırım de baska aklima bisey gelmedi
dağdan gelen canlılar bunlar..zavallıcıklar adapte olamıyorlar modern hayata..ev değiştir..Üst kattaki bazı komşularımız aşağı sürekli sofra bezlerini silkeliyorlar. Artık tozlu şeyleri geçtim,hatta sadece onlar olsa sukredicem. Ekmek kırıkları, zeytin çekirdekleri, artık o gün ne yedilerse. Bugün mesela kırık ve domates kabuğu hariç, kabak çekirdeği kabuğu da vardı. Söylene söylene temizledim. İlk geldiğimde çamaşır asmistim beyaz carsaflarim, üstüne sigara külleri ve ekmek kırıkları atmışlar,oturup aglamistim sinirimden. Yöneticiye söylemiş eşim, napsin nerden silksinler demiş yönetici de,o da aynı kafada yani. Sonraki asışımda da üstteki bı komşu ıslak çamaşırlarını asmış benimkiler asılı olmasına rağmen. Artık hijyen açısından sağlıklı olmasa da içerde kurutuyorum çamaşırlarımikonuşmak kar etmiyor laftan anlamıyorlar. He diyorlar 2 gün sonra aynı. Gorguden,toplumsal yaşamdan bı haberler. Apartmanın bahcesinde ateş yakıp semaverde çay keyfi yapıyorlar,perdeler leş ev is gibi, o sıcaklarda cam kapı kapadigimi biliyorum. Böyle tipler. Artık çok bunaldım. Bı yazı yazıp panoya mi assam ya da napayım. Böyle durumlar yaşayan var mı ,sizler nasıl bir yol izliyosunuz,nasıl bı çözüm bulabiliriz.
Yani o ıq ya bile hasretiz, düşünemiyorlar bu kadarını bile.Ben 7. Kattayim daha bir gun sofra bezini balkondan silkmedim yani insanda bi utanma olmasi lazim ne demek nereye cirpacak ben kendi balkonuma silkeleyip süpürüyorum sonra yani bunu düşünmek icin yuksek bi iq ya gerek yok ki
sizin yerinizde olsam apartman girisine ya da asansore yazi asarim ben su kattaki atiyorum ayseyim balkonuma sofra bezini kim silkeliyorsa yapmasin... sizin yediginiz artiklari gormekten midem bulaniyor bu son uyarım sikayet edecegim deyin. Not devam ederse supurup kapiniza bırakırım de baska aklima bisey gelmedi
Ben ekmek bulamıyorum demişim, siz demissiniz pasta yeDisari sarkitarak asiyormussunuz sizde bu sekilde camaşir asmakta hiç hoş bir goruntu degil. Benim de balkonum var ama çamasiri asla balkonda kurutmuyorum. Ütü ve camasir odasi yaptim bir odami sirf bunun için. Kimsenin balkonda kiyafet kuruttugunu da gormedim degil ki birsey silkmek.
Yani hepiniz bildiginizi yapacaksiniz muhtemelen, yapacak birsey yok.
Evet sanırım tam olarak karşılığı bu, nato kafa nato mermerBunlara ne kadar soylerseniz soyleyin, nato kafa nato mermer. Medeni, gelismis ve saygili olabilmek bu kadar mi zor anlayamiyorum. Daha bi de uste cikmaya calisirlar, bas edilmez bunlarla.
Antepte değilim, olsaydım oturup dertlesirdikAntrpte benim oturdugum sitede mi oturuyosun yoksa
40 yıl düşünsem aklıma gelmezEn son annem bir komşuya bu konu yüzünden tartıştığında bizim balkondaki hortumun içine çok az çamaşır suyu koyup suyu sonuna kadar açıp üst balkona tutmuştu da kadının bütün çamaşırlarını mahfetmişti. Tabi benim annem defalarca uyardığı ve kadın pişkin pişkin yapmaya devam ettiği için, annemin o cinnet hali kaçınılmazdı
Ne kadar saygısızca bende en üst katta oturuyorum ama asla camdan yaygı silkmem balkonsuz camdan dahi silkmiyorum camları kirlenir diye poşete yaparım hep ne saygısız insanlar var apartmanda yaşıyorlarsa apartman hayatına uymak zorundalar dikkat etmek zorundalar kapıya yazı assanız silken kişinin kapı numarasınıda yazarak görünce belki utanırlarÜst kattaki bazı komşularımız aşağı sürekli sofra bezlerini silkeliyorlar. Artık tozlu şeyleri geçtim,hatta sadece onlar olsa sukredicem. Ekmek kırıkları, zeytin çekirdekleri, artık o gün ne yedilerse. Bugün mesela kırık ve domates kabuğu hariç, kabak çekirdeği kabuğu da vardı. Söylene söylene temizledim. İlk geldiğimde çamaşır asmistim beyaz carsaflarim, üstüne sigara külleri ve ekmek kırıkları atmışlar,oturup aglamistim sinirimden. Yöneticiye söylemiş eşim, napsin nerden silksinler demiş yönetici de,o da aynı kafada yani. Sonraki asışımda da üstteki bı komşu ıslak çamaşırlarını asmış benimkiler asılı olmasına rağmen. Artık hijyen açısından sağlıklı olmasa da içerde kurutuyorum çamaşırlarımikonuşmak kar etmiyor laftan anlamıyorlar. He diyorlar 2 gün sonra aynı. Gorguden,toplumsal yaşamdan bı haberler. Apartmanın bahcesinde ateş yakıp semaverde çay keyfi yapıyorlar,perdeler leş ev is gibi, o sıcaklarda cam kapı kapadigimi biliyorum. Böyle tipler. Artık çok bunaldım. Bı yazı yazıp panoya mi assam ya da napayım. Böyle durumlar yaşayan var mı ,sizler nasıl bir yol izliyosunuz,nasıl bı çözüm bulabiliriz.
Tabi hakediyorlar.40 yıl düşünsem aklıma gelmezama hakediyorlar biliyorum.
Aynen. Hadi diyelim başkasına saygın yok, yediğin ictigin başkasının camının önünde,insan hiç mi utanmaz ya.Boşuna dememişler kötü komşu ev sahibi eder diye. Anlamıyorlar canım. Çünkü dünya da bir tek onlar var. Toplum olarak saygıyı yitirdik. Ne kendimize ne başkalarına saygımız kaldı. Yerini koca bir bencillik aldı.
Aman kuserse kussun valla, en azından zararı dokunmaz. Bizim tamam deyip yapmaya devam ediyor o daha fenaEvet ust komsum daimi bi sekilde pis halisini balkonuma silkeliyordu en son dedim ki mutfagimin balkonuna hali silkeliyorsunuz ordaki pislik mutfagima girio ben orda yemek yiyorum orda yapiyorum buna hakkiniz yok dedim. Arrtik yapmiyor lakin ne selamimiz var ne sabahimiz. Hanimefendinin zoruna gitmis. Gitsin vallahi. O zamanlar bide hamileydim o halimle balkon yikamaktan anam agliyordu
dışarı sarkan tip camasirligi yasadiklarimdan dolayı kullanmaya tövbe ettim ve çiçeklik yaptımcamasirlariniz balkona camasirlik la asma şansiniz yokmu?
Valla gerçekten zor, nasıl duyarsız, patavatsız insanlar var . Allah iyilerle karsilastirsinBizim bina 5 katli. 4.katında oturuyorum. Sofra ve toz cirpmalik bezler yatak odasindan çırpıliyor. Arkasi bahceye baktığı icin. 4 senedir daha birkez ordan çırpmadım,alttaki komşumun penceresinin onune yedikleirmiz dokuluyo diye. Hep lavaboya cirptim. Komşularım da oyle. Hepsi dusunceli insanlar
Zaten birkere uyardik mi hemen uygularlar. Tasinicam ama sirf boyle mahalle ve komsu bulamam.diye korkuyorum..
Hahahhhah ayy çok güldüm, gözümde canlandirdim da kendimi avuç avuç yoğurt atarkenAklıma hep aynı şey gelir. Sanırım çocukluk travması oldu bende. Ben çocukken apartmanımızda gerçekleşen büyük bir kavga hatırlıyorum. İki Kadın bağırıyor ortalıkta bir yoğurt ve hortum mevzusu var ama anlamıyorum. Anneme yıllar sonra sormuştum. Kavgalı altlı üstlü oturan iki kadından aşağıda oturan camlarımı ıslatıyorsun çamaşırlarından su damlıyor diye söylenince. Üstteki sen al hortumla kadınım camlarına evin içine Allah ne verdiyse tazyikli su sıksen alttaki de iki kova yoğurt almış avuçlayıp avuçlayıp üst katın camına yapıştırmış evet aynen de böyle bizzat da böyle. Git bir Eker al ablacım en kıvamlısı o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?